Digitalisering og kickoff på netværk
Vis nyhedsbrevet i en browser
BYG FYN

Digitalisering og ledelse

Digitalisering og ledelse
 
Den teknologiske udvikling i byggebranchen vækster og digitale løsninger bruges til at optimere og skabe værdi i byggeprocessen. Selvom digitalisering måske ikke er din spidskompetence, så er der en opskrift på, hvordan du får dine medarbejdere til at trække fra. Klyngens forretningsudvikler, Kathrine Gabriel, giver her gode råd til, hvordan du får dine medarbejdere til at blive topengagerede i den digitale udvikling.
 
Digitalisering og ledelse
 
Hop på den digitale bølge

Branchen har talt

Digitalt boom
 
450 virksomheder fra hele byggeriets værdikæde har talt og svaret er entydigt. Hele 83% siger, at en øget brug af digitale værktøjer under corona har medvirket til at holde hjulene i gang og fastholde samme aktivitetsniveau som før krisen. Tallene stammer fra en undersøgelse, som Molio - Byggeriets Videnscenter har foretaget. Klik dig videre til undersøgelsen.
 

Digitalt løft

Digitalt løft
 
Har du brug for, at dine medarbejdere får tilført nye digitale kompetencer, kan svaret være Vækstrettet Kompetenceudvikling. Her får du afdækket din virksomheds kompetencebehov, skræddersyet en uddannelsesplan og finansieret minimum 50% af uddannelsesforløbet. Løft din virksomheds kompetencer.

Kickoff på netværk for offentlige bygherrer

Nyt netværk for offentlige bygherrer i Region Syddanmark
 
I dag står byggeri og drift af bygninger for 30-40 procent af Danmarks CO2-udslip. I Syddanmark udgør kommunerne og regionen sammen den største bygherre, og er derfor vigtige aktører i omstillingen til mere bæredygtigt byggeri. 
 
For yderligere at sætte gang i bæredygtighedshjulene har Region Syddanmark i samarbejde med klyngen etableret et netværk for offentlige medarbejdere i Syddanmark. Rettere sagt medarbejdere, som beskæftiger sig med bygge- og renoveringsprojekter samt bæredygtigt drift og vedligehold. Formålet er at fremme adgang til værktøjer, kompetenceforløb og opbygge et forum, hvor de kan udveksle viden og erfaringer.
 
Det bæredygtige netværk kickstartes den 9. juni med en konference, som du kan deltage i via din skærm. Green Building Council, Frame og Sweco står for at levere dagens faglige appetitvækkere.
 
Kickoff på netværk for offentlige bygherrer
 
Data og dialog

100 mia. kr.

State of the Nation
 
I rapporten "State of the Nation" har FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører) taget temperaturen på offentlige og almennyttige bygninger. Foreningens gennemgang af tilstands- og investeringsanalyser viser, at bygningernes samlede efterslæb svarer til mindst 100 mia. kr. Listen over anbefalinger inkluderer bæredygtighed og digitalisering, da de kan kaste lys over efterslæbet på bygningernes tilstand og vedligehold samt medvirke til at prioritere midler og arealer effektivt. Læs mere på side 90-97 i rapporten.
 
 

Markedsdialog

Markedsdialog
 
En markedsdialog er en dialog mellem markedet og dets kunde. I BYG FYN tilbyder vi at facilitere markedsdialoger i byggesager, hvor bæredygtighed er på dagsordenen. Markedsdialogen giver bygherren mulighed for at komme i kontakt med rådgivere, entreprenører, leverandører og producenter inden, at opgaverne sendes i udbud. Hermed kan man få en afklaring af, hvordan ordregiverens behov bedst kan dækkes, hvilke krav der kan stilles, og hvor skrappe krav der kan stilles, hvis man samtidig ønsker konkurrence i udbuddet. Læs, hvordan markedsdialoger kan fremme bæredygtigt byggeri.
 

Firkløver står stadig klar ved røret

Firkløver står klar ved røret
 
To af vores medlemmer, Mazanti-Andersen Korsø Jensen og Focus Advokater, tilbyder stadig gratis og uforpligtende advokatråd om de udfordringer, klyngens medlemmer takler som følge af corona.
 
Selvom byggebranchen har holdt sig travlt beskæftiget under corona med ordrebøger, der i forvejen bugnede med opgaver inden krisens udbrud, melder de to advokatfirmaer nu om en begyndende interesse for hjælp. Fortolkning af kontrakter, forsinkelse i byggesager og håndtering af samarbejdspartnere, der er blevet ramt som følge af virusudbruddet, udgør blot et par eksempler på de henvendelser, som får firkløverens telefoner til at gløde.
 
Firkløver står stadig klar ved røret
 
Kurser
 
Kurser indenfor bæredygtigt byggeri
Små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark kan få dækket op til halvdelen af prisen på de nedenstående kurser gennem EU-programmet, Vækstrettet Kompetenceudvikling. Kontakt forretningsudvikler Birgitte Junge ved BYG FYN på tlf. 24 47 28 79 eller bsju@erhvervshusfyn.dk for at høre mere om dine muligheder for medfinansiering.

DGNB-konsulentuddannelse i nye bygninger

Tirsdag den 1. september - onsdag den 9. september kl. 9.15 - 16.30
Arkitektforeningen, Åbenrå 34, 1124 København K
En uddannelse som konsulent i DGNB giver dig en indgående forståelse for DGNB-certificeringssystemet for bygninger med afsæt i systemet for nye kontorbygninger. Du vil i løbet af uddannelsen få gennemgået alle kriterier i systemet samt få udleveret DGNB-manualen. Som uddannet DGNB-konsulent er du godt rustet til at fungere som rådgiver for et designteam og vejlede om, hvad der skal til for, at et byggeri bliver bæredygtigt.
DGNB-konsulentuddannelse i nye bygninger
 

Certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri

Mandag den 7. september - mandag den 14. december kl. 8.45- 16.30
HUSET Middelfart, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart
Uddannelsens mål er at give dig viden om bæredygtigt byggeri. Du får overblik over processerne og brugbare værktøjer, der understøtter dine valg, når du skal styre et bæredygtigt byggeprojekt helt i mål. Med uddannelsen bliver du ført up to date med optimal håndtering af fremtidens bæredygtige byggeri.
Certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri
 

Introduktion til bæredygtigt byggeri

Onsdag den 16. september kl. 8.45 — 16.30
Wihlborgs Konferencecenter, Lautrupvang 8, 2750 Ballerup
Med kurset i hånden får du et grundlæggende indblik i bæredygtigt byggeri. Du lærer at skelne mellem de vigtigste certificeringsordninger og bliver introduceret til forskelle på traditionelt og bæredygtigt byggeri, værktøjer til dokumentation, cirkulære forretningsmodeller og meget mere.
Introduktion til bæredygtigt byggeri
 

Afsætning af produkter til bæredygtigt byggeri

Mandag den 28. september - onsdag den 2. december kl. 8.30 - 16.00
HUSET Middelfart, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart
Krav om bæredygtigt byggeri åbner et nyt marked for materialer til bæredygtigt byggeri. Imidlertid er bæredygtigt byggeri omfattet af dokumentationskrævende certificeringsordninger, som gør det svært at gennemskue, hvad der kræves af et produkt eller en ydelse for, at det kan komme i betragtning. I løbet af 3 kursusdage bliver du introduceret for bæredygtigt byggeri og byggematerialer i en cirkulær kontekst. Du vil lære at analysere potentialerne i dit eget produkt, så du via en skarp produktprofil og den gode historie kan skabe mersalg.
Afsætning af produkter til bæredygtigt byggeri
 

Salg af rådgivning til bæredygtigt byggeri

Mandag den 28. september - onsdag den 9. december kl. 8.30 - 16.00
HUSET Middelfart, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart
I løbet af 4 kursusdage får du indsigt i hvilke kompetencer og hvilken dokumentation, der typisk kræves for at kunne levere til professionel rådgivning til bæredygtigt byggeri, og hvad man kan gøre, hvis man ikke har den rette dokumentation.
Salg af rådgivning til bæredygtigt byggeri
 
Afmeld nyhedsbrev