Virksomheder investerer i bæredygtighed
Vis nyhedsbrevet i en browser
BYG FYN

DAMPA og KOBOTS forener forretning og bæredygtighed

DAMPA og KOBOTS i den grønne sags tjeneste
 
2/3 af de fynske små og mellemstore virksomheder har ifølge Erhvervshus Fyns undersøgelse "Bæredygtighedsbarometer Fyn 2020" endnu ikke fået gang i de bæredygtige hjul. Særligt bygge- og anlægsvirksomheder har stadig til gode at få indfriet det bæredygtige potentiale i deres forretningsløsninger. Interessen er dog ifølge klyngens forretningschef Christina Melvang stigende.

- Vores forretningsudviklere kan være med til at gøre det lettere for dig at gennemskue, hvor det er fornuftigt at starte og ikke mindst guide din virksomhed videre til den hjælp, der skal til for at forankre den bæredygtige forretning i din virksomhed, siger Christina.

Lige nu er der en gylden mulighed for at få finansieret op til 90.000 kr. til at få udarbejdet en grøn og cirkulær forretningsplan med det landsdækkende program Grøn Cirkulær Omstilling.

I indslaget fra TV 2/Fyn kan du møde loftproducenten DAMPA, der har arbejdet med bæredygtighed siden virksomheden blev grundlagt for 70 år siden, og robotvirksomheden KOBOTS, der netop har fået tilsagn om at være med i Grøn Cirkulær Omstilling. Robotvirksomheden er desuden klyngens nyeste medlem, hvorimod DAMPA er et kendt ansigt i medlemskredsen.
 
DAMPA og KOBOTS i den grønne sags tjeneste
 

Nye gemakker

Nye gemakker
 
Til hverdag flytter vi viden, og nu er vi fysisk flyttet ind i nye lokaler. Fremover finder du os i Munkebjerg Business Park, Munkebjergvænget 1, 5230 Odense M.

Bag det nye byggeri står Barfoed Group, som tidligere på året indgik en bygherreaftale med klyngen. Her skrev bygherren under på at fremme bæredygtigt byggeri med den nyetablerede business park. Fokus på indeklima, miljø og en optimeret drift er nogle af de indsatsområder, som har været i centrum i byggeprocessen og ikke mindst i miljøarbejdet.
 
Den 27. august holder vi to ceremonier, hvor vi hylder holdet bag Munkebjerg Business Park for deres miljørigtige valg før, under og efter byggeprocessen. Det samme gør vi for teamet bag robothallen i Forskerparken i Odense. Dagens glade modtagere af vores miljødiplomer er: 
 
Munkebjerg Business Park
  • Barfoed Group
  • Safe-Con
Robothallen i Forskerparken i Odense
  • Ejendomsselskabet Syddanske Forskerparker
  • NIRAS Odense A/S
  • Hans Jørgensen & Søn Entreprenører A/S
  • Phønix Tag
På selve dagen vil virksomhederne dele ud af deres erfaringer, fortælle om processen og ikke mindst de miljøhensyn, som de har sat i højsædet.
 
Nye gemakker
 

Bæredygtighed er en naturlig del af forretningen

Bæredygtighed er en naturlig del af forretningen
 
Temperaturen udenfor er måske svingende, men det er vores medlemskurve til gengæld ikke. Vi er stolte over at kunne præsentere yderligere to nye medlemmer. BygherrePartner ApS og Rex Skov Arkitekter er begge rådgivervirksomheder, der har base i Odense, og med bæredygtighed som en naturlig del af forretningen, komplementerer de fint resten af klyngens medlemmer.
 
Bæredygtighed er en naturlig del af forretningen
 
Arrangementer
 

Diplomoverrækkelse – Munkebjerg Business Park

Munkebjerg Business Park, Munkebjergvænget 1, 5230 Odense M
Barfoed Group modtager i samarbejde med Safe-Con ApS den 27. august klyngens miljødiplom. Omdrejningspunktet for begivenheden er Munkebjerg Business Park, som er blevet bygget med særlige miljøhensyn for øje. Hjælp os med at fejre deres indsats, hør mere om deres erfaringer, og kom på rundtur i bygningen, når vi slår dørene op til endnu en diplomoverrækkelse.
Diplomoverrækkelse - Munkebjerg Business Park
 

Grøn hæder til robothal

Torsdag den 27. august kl. 15.30 - 16.15
Forskerparken, Forskerparken 10, 5230 Odense M
Vi overrækker vores miljødiplomer til bygherrer og virksomheder i vores medlemskreds, som bidrager med byggerier, hvor der tages hensyn til miljøet. Diplomet hylder de aktive parter i et byggeri, hvor miljø er indtænkt inden den første mursten er blevet lagt. Et tilfælde, der også gør sig gældende for robothallen i Forskerparken i Odense.
Grøn hæder til robothal
 

Bæredygtigt byggeri med Green Building Council Denmark

Onsdag den 2. september kl. 10.00 - 15.00
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Seebladsgade 1, 5000 Odense C
Omdrejningspunktet for mødet er den danske ordning for bæredygtigt byggeri, DGNB, som er udarbejdet af Green Building Council Denmark. Dagen vil byde på en introduktion til ordningen og erfaringer fra virksomheder, der bruger den i praksis.
Bæredygtigt byggeri med Green Building Council Denmark
 

Er byggebranchen lean nok?

Onsdag den 16. september kl. 15.00 - 18.00
Nyt OUH Besøgscenter, Søndre Hospitalsvej 50, 5260 Odense
Kun for medlemmer af BYG FYN, Dansk Byggeri og Lean Construction-DK/ Værdibyg
Lean er med til at sikre øget effektivitet gennem simple værktøjer, som skaber forandringer i hverdagen. Spørgsmålet er om den danske byggebranche er effektiv nok, når det gælder de helt store byggeprojekter. Hvor langt er vi egentlig med digitalisering, processer og præfabrikation? Det er nogle af de spørgsmål, som du vil få svar på, når du med os besøger en af Danmarks største byggesager – Nyt OUH på Fyn.
Er byggebranchen lean nok?
 

Bæredygtige byområder med DGNB

Tirsdag den 22. september kl. 9.30 - 12.00
Munkebjerg Business Park, Munkebjergvænget 1, 5230 Odense M
Formålet med mødet er at give dig et indblik i den reviderede danske ordning for dokumenteret og bæredygtig byplanlægning, der implementeres i løbet af 2020.
Bæredygtige byområder med DGNB
 
Afmeld nyhedsbrev