Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Danske turister blev fristet af Fyn mere end 60 mio. gange

Rundt regnet 67 mio. gange er indhold fra den fynske turismekampagne ”Fyn skal det være” blevet vist på forskellige platforme og har gjort sit til at forføre danskerne hen over sommeren. Kampagnen, der blev født i Coronaens skygge med bred opbakning og en ekstra investering på 3 mio. kr. fra de fynske kommuner, har med sin performance oversteget forventningerne både hos Destination Fyn og de medier, den har huseret i. 
 
-Der er blevet afspillet, klikket, liked, delt og hashtagget, så snart ”Fyn skal det være” tonede frem for danskerne og lad mig bare sig det sådan, at kampagnen har præsteret betydeligt bedre, end både vi og vores samarbejdspartnere havde turdet spå om, siger chef for Marked og Udvikling hos Destination Fyn Mads Asbild, der bl.a. glæder sig over, at godt en tredjedel af danskerne over 18 år kan huske at have set kampagnen, mens hver femte af dem har drøftet eller undersøgt feriemulighederne på Fyn efterfølgende.

 
Vi har dedikeret nyhedsbrevet her til "Fyn skal det være kampagnen", så læs med og dyk ned i vores forskellige indsatser og resultater. 

Facebook, Instagram og influencere: 24 millioner visninger

I kampagnens indsats på de sociale medier har vi mere end 20 fælles fynske videoannoncer med diverse ferietemaer, som kører på Facebook og Instagram. Samlet performer annoncerne bedre end vi havde forventet – pt. har vi rundet 17 mio. visninger i Danmark. Det er 30% flere visninger end forventet, og det resultat har vi opnået til en pris, som ligger 30% under det budgetterede. 
 
 
I løbet af sommeren lagde fem forskellige influencere vejen forbi. Det blev til 399 meget personlige posts om alt fra romantiske getaways til familievenlige ferieattraktioner. Næsten 8 mio. visninger blev det til, hvilket er hele 329% over forventede antal visninger. 
 

TV-reklame på ​TV2 og TV2 Play: 22,5 millioner visninger

For første gang nogensinde gik vi på landsdækkende TV med en reklamefilm, som skulle få danskernes øjne op for Fyn. ​​22,5 mio. visninger blev det til i ugerne 23, 24 og 25​​. Det dækkede 60% af danskerne over 18 år, som ​gennemsnitligt blev eksponeret 5,5 gange for filmene
 

Advertorials, tillæg og digitale annoncer: 21 millioner visninger

Kampagnen fik også fart med både digitale og trykte annoncer. Vi havde både trykte og digitale annoncer i Politiken, Berlingske Tidende, advertorials i et stort udpluk af jyske og københavnske ugeaviser og dagblade samt advertorials i magasinerne Danmark, Rejser, Sommer Danmark og Sommeroplevelser på Fyn​. Desuden fik vi produceret et stort Fyn skal det være-magasin på 80 sider (distribueret via dagblade + visitbureauer)​
 
Tilsammen resulterede det i 20 mio. vsininger.


Over en million besøg på de fynske Visit-sider

De fynske visit-sider havde flot besøg i juli måned. Samlet set klikkede 1.049.620 besøgende sig til vej til ferieinspiration på de lokale websites. Sammenlignet med juli 2019 er det en stigning på 63 %. Den lokale højdespringer var VisitÆrø, som opnåede en imponerende stigning på 229%.
 
Vandring og cykling var ikke overraskende de sider på VisitFyn, som fik flest besøgende. 

Tyske medier vil gerne fortælle om Fyn og Øerne

Tyske medier har sommeren igennem vist stor interesse for lægge vejen forbi Fyn og beskrive vores feriemuligheder. Et af resultaterne udkom i august i det populære Magasin Falstaff, hvor Fyn får flot fokus. Magasinet udkommer i Tyskland, Schweiz og Østrig og beskriver både cykling, kulinariske oplevelser, Odense, Langeland, Ærø, Svendborg, Faaborg og hoteller og attraktioner på øen.
 
-Selvom vi har haft stort fokus på det danske marked, har vi ikke glemt vores nærmarkeder, siger Sandra Neelmeyer, Market Communication Manager hos Destination Fyn. Vi arrangerer mange presse- og influencerbesøg og kører kampagne på de sociale medier, så vi fortsat skaber opmærksomhed om Fyn og Øerne som en sikker og attraktiv destination.
 
Magasinet udkommer i et oplag på 142.000. Har en rækkevidde på 1 mio. læsere og annonceværdien er 180.000 Euro.
 
Frameld nyhedsbrev