Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Stor opbakning til den bæredygtige destination

Det fynske turisterhverv er klar til at engagere sig endnu mere i kampen for en bæredygtig destination. Det viste denne uges workshop på Storebælt Sinatur Hotel & Konference, hvor det vigtige punkt på dagsordenen var fremtidens bæredygtige destination. Rigtig mange allerede er langt fremme med både handlinger, visioner og ikke mindst viljen til at dele erfaringer.
 
Det kom til udtryk i spændende præsentationer fra Storebælt Sinatur Hotel & Konference, Scandic Odense og Heartland Festival.
 
Baseret på bl.a. de mange input fra workshoppen kommer vi i Destination Fyn til at tilbyde forskellige workshop-forløb. Vi tilbyder derudover sparring, bæredygtighedsscreeninger og finansiering til de virksomheder, som vil arbejde med bæredygtige strategi og forretning.
 

I efteråret skal det også være Fynt  

#FynSkalDetVære: Vi bygger oven på det solide fælles fynske fundament, vi har fået skabt henover sommeren. Fra oktober og året ud vil vores primære målgrupper af børnefamilier og par kunne møde Fyn og Øerne på både sociale medier, Google samt via annoncesamarbejde med Politiken.
 
Formålet er både at skabe og fastholde kendskabet til øernes attraktioner, oplevelser og overnatningsmuligheder. Vi målretter seks nye video-annoncer mod især nye gæster, men også mod de, som allerede kender til Fyn, Ærø og Langeland fra sommerens kampagner.
Udgangspunktet er rigtig godt, da vores evaluering af sommerkampagnen viste, at næsten en femtedel af de voksne danskere enten overvejede eller allerede havde planlagt en ferie på Fyn.
 
Så snart at målgrupperne på Sjælland og i Jylland googler Fyn og Øerne, så sikrer vi også med vores indsats, at netop vores partnere på visitfyn.dk bliver set som det første. Kampagnen har i sine tre måneder et budget á kr. 500.000 og er planlagt med erfaringen og bevidstheden om, at vi skal kunne omdirigere fokus og tyngde hurtigt, hvis det bliver nødvendigt.
 
Efterårsæsonen har rigtig meget at byde på og vi har samlet indhold til et flot program på VisitFyn.dk, hvor både små og store attraktioner bliver præsenteret.
 
Vi opfordrer dig til fortsætte med at bruge #FynSkalDetVære i egen marketing og branding. Sådan vil vi alle stå stærkere sammen i et fælles brand i kampen om gæsternes opmærksomhed og bookinger.  
 

Destination Fyns badmintonblæksprutte udfordrer coronaens benspænd  

Events og arrangementer aflyses på stribe, men som den eneste internationale badmintonturnering i år efter coronaens udbrud bliver Danisa Denmark Open afholdt i Odense som planlagt i uge 42. Det betyder heldigvis både gæster og overnatninger til Odense i en tid, som er svær for alle hoteller.  
 
Opgaven med at arrangere så stort et event under vanskelige omstændigheder kræver en indsats ud over det sædvanlige. Så er det godt, at det er rutinerede kræfter, som står bag eventet:
 
Destination Fyns Jeanette Lund Clausen har været med siden 2007, som det lokale bindeled mellem Odense Badmintonklub, Odense Kommune og Badminton Danmark og Destination Fyn. -Rutinen kommer os helt sikkert til gode, siger Jeanette i en pause mellem de mange forberedelser til turneringen: Sammen med Odense Badmintonklubs mere end 200 frivillige og Badminton Denmark har vi løftet opgaven i en lang årrække, og det hjælper os i høj grad nu, hvor plejer er vendt på hovedet og vi skal få alle de mange sikkerhedshensyn til at gå op i en højere enhed.
 
-F.eks må gæsterne ikke krydse hallen på tværs, VIP set-uppet er helt anderledes end normalt idet alle gæster skal sidde og spise på deres plads i hallen og spillerne skal bo adskilt fra andre gæster på hotellerne og skal testes hver 3. dag. -Men det kan lade sig gøre, og det er fedt at kunne bevise, at vi kan afholde så stort et event på trods af coronaen. -Vi har fået en del afbud fra nogle af de store badmintonnationer, men omstændighederne taget i betragtning er det et flot program.
 
-Vi glæder os, spillerne glæder sig, og forhåbentlig kan hele badmintonverdenen se frem til en fantastisk turnering, hvor spillerne endelig kan få lov til at vise, hvad de kan. 
 
Foto: Lars Møller

Bike Friends søges!

Stationen Kaffebar i Middelfart er netop blevet en del af de fynske Bike Friends. For dem giver det enormt god mening, da de i forvejen forsøger at tænke cykling og miljø i alt, hvad de gør.

Der bliver flere og flere af dem i det fynske landskab. De røde Bike Friends-klistermærker, der skal fortælle cykelturister fra nær og fjern, at her er der hjælp at hente. Uanset om de er faret vild, har brug for at få fyldt vandflasken, trænger til at få pumpet dækket eller søger efter det nærmeste toilet, så kan de 178 fynske Bike Friends hjælpe. Ganske gratis endda. For Bike Friends-ordningen er bygget op omkring frivillighed og et fælles ønske om at booste og understøtte cykelmiljøet og gæstfriheden på Fyn.
 
Bike Friend nummer 178 er Berit og John Thomsen fra Stationen Kaffebar i Middelfart. Læs mere om deres overvejelser og om, hvordan din virksomhed også kan blive en del af den gratis Bike Friends-ordning - Tilmeld jer lige her.

Er du vores nye marketingchef?

Er du ekspert i markedsføring og PR på både nationalt og internationalt niveau? Og synes du, turismebranchen er lige så hamrende interessant og vigtig, som vi gør? Så er det måske dig, vi leder efter som Destination Fyns nye marketingchef!

Destination Fyn er inde i en virkelig spændende udvikling, hvor vi skal i gang med at styrke og forny vores nuværende tilstedeværelse på både det danske og internationale marked. Konkurrencen om turisterne er stor, men vi mener, at Fyn og Øerne har rigtig meget at tilbyde. Det kræver dog både kreativitet og mod at skære igennem støjen og nå gæsterne.

Derfor søger vi nu friske kræfter til at lede vores marketingteam og bringe os øverst i erindringen hos turisterne.

Læs mere og grib den unikke mulighed for at søge en af Fyns mest spændende stillinger indenfor marketing

Frameld nyhedsbrev