Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Guide: Skab mere bæredygtige møder, konferencer og events

Hent Destination Fyns guide til mere bæredygtige events, møder og konferencer
Illustration: Destination Fyn

Med en nyudviklet guide ønsker Destination Fyn at hjælpe dig som arrangør med at skabe mere bæredygtige arrangementer.

Guiden indeholder spørgsmål og en tjekliste, som hjælper jer til at træffe beslutninger om bæredygtige initiativer i forbindelse med jeres møder, konferencer og events. Guiden er lige til at gå til og kan benyttes, uanset om I har stor erfaring med bæredygtighed eller starter helt fra bunden.

Tjeklisten giver mulighed for at konkretisere, hvordan I ønsker at løfte jeres bæredygtighedsindsats, hvem der er ansvarlig for opgaven, samt hvordan indsatsen spiller sammen med FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Du finder guiden her >

Livlig debat om bæredygtighed og turisme på Klimafolkemødet

Destination Fyns TurismeTALKS på Klimafolkemødet i Middelfart

Foto: Jonas Legarth

 

Samarbejde var det helt store nøgleord i Destination Fyns to debatter på Klimafolkemødet omkring måling af bæredygtighed og udvikling af bæredygtige oplevelser.

 

I det første panel var der fokus på måling af bæredygtighed i turisme og udfordringen ved netop denne opgave. Der var enighed om, at det er lettere at måle CO2 og energibesparelser end autencitet, følelser og samarbejde - og at bæredygtighed kan gøres på mange forskellige måder.

 

Mai-Britt Jensen, HR & Sustainability direktør ved Comwell Hotels, satte ord på det dilemma, de fleste virksomheder står i omkring håndteringen og kommunikationen af bæredygtighed overfor gæsterne:

 

”Vi sælger oplevelser og kundeservice, så fremfor løftede pegefingre overfor gæsterne, så handler det om at træffe en række ansvarlige valg rundt omkring den oplevelse, vi leverer”.  

 

I det efterfølgende panel var det samskabelse af bæredygtige oplevelser, der stod på agendaen - herunder hvad dette kræver på et overordnet destinationsniveau. Panelet kom blandt andet omkring de mange forskellige måder at se bæredygtighed på, de mange niveauer bæredygtighed rummer og de udviklingsmuligheder den enkelte virksomhed har.

 

Rasmus Elmquist Casper fra Geopark Det Sydfynske Øhav italesatte, hvordan deres udgangspunkt til en bæredygtig oplevelse er forankret i lokalområdet:

 

”En bæredygtig oplevelse, er også noget, der skaber en fælles identitet, som lokale beboere kan genkende sig selv i. Det er lokalsamfundet og fællesskabsfølelsen, der er med til at styrke en destination som bæredygtig”.

 

Læs opsummeringen og se eller gense de to talks på Klimafolkemødet >

 

Læs mere om bæredygtighed i turisme og find guides til at starte jeres rejse mod mere bæredygtighed >

 

Ny mulighed for at søge Omstillingspuljen

Webinar om Omstillingspuljen: Hør om mulighederne for at søge i 3. runde
Foto: InstaFilm
 
For tredje gang bliver der mulighed for at søge midler til nye forretningskoncepter, ombygning og kompetenceudvikling, når Omstillingspuljen åbner igen d. 5. oktober.
 
Puljen er særligt rettet mod virksomheder, som har behov for tilpasning pga. covid-19. Destination Fyn gennemgår ansøgningskriterierne til puljen på et webinar torsdag d. 30. september kl. 14.
 
For mere information om Omstillingspuljen er du velkommen til at kontakte Morten Olstrup, mool@destinationfyn.dk / 23 63 80 36
 
 

Bjørnø og Avernakø: Internationalt PR-besøg i havørredens tegn

  
Havørred Fyn afholder oftest deres PR-besøg i for- og efteråret, men med en ny og spændende vinkel sættes der fokus på, hvor fantastisk sommerfiskeriet også kan være.

Avernakø og Bjørnø var målene, da Havørred Fyn i slutningen af august havde fire journalister og fotografer fra Tyskland på PR-besøg. PR-turen var en del af en ny satsning med fokus på det stærkt undervurderede sommerfiskeri efter havørreder – og turen var i høj grad en succes! Udover at det skaber et stærkt, internationalt netværk til Havørred Fyn-projektet, giver det også et godt outcome i form af artikler, billeder og SoMe-opslag fra de besøgende.

Havørredfiskerne kommer typisk uden for højsæsonen, da fiskeriet generelt peaker i foråret og efteråret. Flere har dog fået øjnene op for, at fiskeriet efter havørreder om sommeren er en spændende og til tider effektiv udfordring. Derudover kan fiskeriet i denne periode kombineres med familiesommerferien, hvilket gør det til en attraktiv måde at holde ferie på for dedikerede havørredfiskere.
 
De fire gæster havde alle en væsentlig funktion ift. besøget, og der kommer meget godt content ud af deres ø-tur. Blandt de besøgende var:
- En repræsentant fra Tysklands Sportsfiskerforbund med mere end 500.000 medlemmer. De har et magasin, hvor han skriver en artikel om Havørred Fyn-projektet med fokus på naturgenopretning og frivillighed.
- En freelancer med aftaler om artikler til to forskellige magasiner: FliegenFischen (DE) +10.000 abonnenter og PetriHeil (CH). Her skriver han en artikel sommerfiskeriet i Det Sydfynske Øhav og jagten på hans første saltvandsørred.
- En professionel fotograf med forkærlighed for fiskeri og naturoplevelser. Han leverer nogle fantastiske billeder. 
- En journalist, som skriver en artikel til Tysklands største kommercielle lystfiskermagasin, der udkommer i maj 2022 – lige inden sommerfiskeriet starter.
 
 

Ny interaktiv podcast giver øllets historie liv i Odense

Ny interaktiv podcast giver øllets historie liv i Odense
Foto og grafik: Storyhunt
  
Odense fik i lørdags - på Øllets Dag - sin egen interaktive øl-podcast, som inddrager alle sanser. Det er virksomheden StoryHunt, der gennem projektet Kickstart Innovationen har fået mulighed for at udvikle konceptet bag "Fra Mjød til specialøl - en interaktiv podcast om øllets historie". Håbet er, at den nye oplevelse kan være med til at udvide turistsæsonen i Odense.

"Der er tale om en helt ny type produkt, som vi er glade for at have hjulpet på vej, både fordi det er med til at skabe nye forretningsmuligheder for barerne, som jo er nogle af de turismevirksomheder, der har været hårdt ramt under Corona, og fordi det styrker den samlede palette af oplevelser, der giver folk lyst til at besøge Odense - også uden for højsæsonen", siger Laura Raidla, der er udviklingschef i Destination Fyn.

Partnerne bag podcasten er den københavnske startup virksomhed StoryHunt, Destination Fyn, Odense Kommune, Historiens Hus, Carlsens Kvarter, Bryggeriet Flakhaven og Anarkist.

Den interaktive podcast er udviklet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Læs mere hos Turisme.nu > 
 

Vi starter på fredag: Forløb om SoMe-annoncering

Digital kompetenceudvikling – SoMe annoncering
Grafik: Destination Fyn

Spring med på Destination Fyns nye digitale forløb bestående af to webinarer og to workshops, hvor du kan blive klogere på: 

- Facebooks annoncesystem 
- Annonceringsmuligheder på Facebook og Instagram
- Smart brug af data til målretning af annoncer
- Facebook Business Manager
- Eksekvering af kampagner i Facebook Ads Manager 

Forløbet er for de fynske turismeaktører. Det er et samlet forløb, men det er valgfrit, om du deltager på enkelte eller alle workshops.  

Underviser på hele forløbet er David Lorentzen, der siden 2012 har arbejdet med undervisning og rådgivning i sociale medier - med særligt fokus på Facebooks annoncesystem.
 

Aktuelt:

10.09.21:
SoMe-annoncering 1 af 4: Webinar: Facebook- og Instagramannoncering - annonceringsstrategien ‘De 4 Arbejdsområder’ 

Tilmeld dig 


22.09.21:
SoMe-annoncering 2 af 4: Workshop: Målretning, målgrupper og introduktion til de forskellige annonceformater
 
Tilmeld dig 

30.09.21:
Webinar om Omstillingspuljen: Hør om mulighederne for at søge i 3. runde
Tilmeld dig 


25.10.21:
SoMe-annoncering 3 af 4: Webinar: Automatisering
 
Tilmeld dig 


11.11.21:
SoMe-annoncering 4 af 4: Workshop: Hvad er det gode indhold?
  
Tilmeld dig 


24.11.21:
Rethink Tourism: Destination Fyns årskonference
Program offentliggøres senere

 

Frameld nyhedsbrev