Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Blåstempling af bæredygtighedsarbejde booster erhvervsturismen

Foto: Daniel Villadsen
Foto: Daniel Villadsen
 
Med flotte placeringer på det såkaldte GDS-indeks, en EU-pris til Middelfart og en dugfrisk certificering af Destination Fyn som Green Tourism Organization er vinduet nu smækket godt og grundigt op bl.a. for tiltrækning af flere internationale konferencer og kongresser til det fynske.  
 
Det betaler sig at arbejde med bæredygtighed som destination. I hvert fald hvis man vil tiltrække store internationale kongresser og konferencer. Sådan vurderer Kirsten Rudbeck, erhvervsturismechef hos Destination Fyn, der netop er hjemvendt fra den internationale ICCA-konference, hvor hele verdens mødeindustri stikker hovederne sammen, og hvor Global Destination Sustainability-indekset for 2021 blev afsløret - med hele fire fynske byer på listen:
 
"Der er et stort og stigende fokus på bæredygtighed i møde- og konferencebranchen lige nu og rigtig mange af de største virksomheder, foreninger og koncerner lader dig slet ikke komme i betragtning, hvis du ikke har markeret dig tydeligt som bæredygtig destination", forklarer Kirsten Rudbeck.
 
At hele fire fynske byer nu er placeret pænt på GDS-indekset åbner muligheder i forhold til tiltrækning, og indeksets direktør Guy Bigwood kalder det et imponerende ryk, Fyn har taget i år:
 
"It is really impressive that Middelfart went directly into Top 20, while both Odense, Svendborg og Nyborg are amongst the top 5 most improved destinations. The cooperation you have among the cities across Fyn is strong and a great help in pushing the cities towards a more strategic approach to sustainability", lyder det fra Guy Bigwood. 
 
 

Mød Destination Fyns nye kolleger

Mød Destination Fyns nye kolleger
Mandag havde vi i Destination Fyn glæden af at tage varmt imod hele tre nye kolleger, hvoraf to bliver en del af en ny kommerciel afdeling ledet af Sofia Wulff.
  • Kim Andersen bliver vores nye partneransvarlige. Kim kommer fra en stilling som partnerchef i GF Forsikring, hvor han har været med til at bygge deres kommercielle afdeling op.

  • Swantje Niphut er vores nye internationale PR- og marketingkoordinator. Swantje flyttede for to år siden til Fyn fra Hamburg, hvor hun gennem en årrække har arbejdet med PR og markedsføring.

  • Tommy Jacobsen er ny forretningsudvikler i erhvervsturisme-teamet. Tommy kommer med lommerne fulde af erfaring indenfor salg og projektledelse af konferencer og events. Erfaring, som han blandt andet har opbygget i hans seneste stilling som projektleder ved Musikhuset Aarhus.
Tommy refererer til erhvervsturismechef Kirsten Rudbeck, mens Kim og Swantje bliver en del af Sofia Wulffs team.

142 personer har allerede tilmeldt sig Rethink Tourism! Har du?

Rethink Tourism 2021 - ses vi den 24. november?
Det går raskt med tilmeldingerne til Destination Fyns årskonference Rethink Tourism 2021, som afholdes den 24. november i Middelfart. Husk at sikre dig en billet!
 
På vores årskonference kan du opleve en række erfarne turismeaktører, eksperter - og en enkelt løve! Glæd dig til Rethink Tourism 2021, hvor du kan opleve:
  • Signe Jungersted, CEO hos innovations- og strategibureauet GROUP NAO
  • Christian Arnstedt, founder og CEO i Blazer Capital og investor i DR-programmet "Løvens Hule"
  • Anders Aagaard, stifter og ejer af madklubben
  • Jakob Engmann, teaterdirektør for BaggårdTeatret
  • Jan Grimstrup Larsen, direktør for Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter
  • Henrik Neelmeyer, direktør for Egeskov
  • Lone Skjoldaa, chef ved Bridgewalking Lillebælt
  • Dorthe Jørgensen, salgschef ved Odense ZOO
Sidst men ikke mindst vil Rasmus Hessum, Laura Raidla og Sofia Wulff fra Destination Fyn give deres bud på, hvordan turismen på Fyn og Øerne skal udvikles og markedsføres i 2022.

Det vil du da ikke gå glip af, vel? Så sørg for at sikre dig en billet til Rethink Tourism - det er gratis for medlemmer af Destination Fyn.
 
 

Odense var cykel-hotspot under UCI Mobility & Bike City Forum

Video: UCI
 
Godt 100 cykeleksperter og beslutningstagere inden for cykelverdenen, herunder repræsentanter både for nationale cykelforbund og byer med fokus på cykling, var i sidste uge samlet på Fyn i forbindelse med UCI Mobility & Bike City Forum.

En transportminister fra Flandern, en tyrkisk borgmester og den tidligere professionelle cykelrytter Chris Boardman, der nu er transportkommisær i Greater Manchester, var blot nogle af de gæster, som var kommet til Fyn for at drøfte cykling. Faktisk var mere end 15 forskellige lande repræsenteret ved konferencen, som blev afviklet i trygge og smukke efterårsomgivelser på Odeon lige i hjertet af Odense.

Destination Fyns eventchef Jakob Lund Staun og udviklingschef Laura Raidla havde på konferencen chancen for at fortælle om Fyns mange initiativer i forhold til cykelturisme og ikke mindst synergierne mellem afviklingen af store sportsevents inden for cykling og udviklingen af cykelturisme og infrastruktur, der også kommer de lokale borgere til gavn.
 
 

Flot VICTOR Denmark Open uden restriktioner

Foto: Allan Høgholm, Badminton Danmark
Foto: Allan Høgholm, Badminton Danmark 

I forrige uge tog Destination Fyn sammen med Odense Kommune og Badminton Danmark imod mere end 500 badmintonspillere, trænere og ledere fra 25 forskellige lande ved VICTOR Denmark Open. Og der er grund til at glæde sig over turneringens sidegevinster. 

Stemningen var berusende høj, da OL-guldvinderen Viktor Axelsen vandt finalen i herresingle ved VICTOR Denmark Open. Men også udenfor badmintonbanen var der grund til at juble. For når Viktor Axelsen og de andre verdensstjerner slår fjer over nettet i Odense, er det en kendt sag, at det skaber turismeomsætning. 
 
Turneringen forløb i år uden coronarestriktioner for publikum og med deltagelse af verdenstjerner fra Asien. Det betød også, at Odense og Fyn igen kan se frem til en turismeomsætning, der nærmer sig de 20 mio. kr., turneringen genererede i 2019.
 
Allerede til næste år er der sandsynlighed for, at turneringen tager et endnu et spring, hvad angår turismeomsætning. Her flyttes turneringen til Jyske Bank Arena og Odense Congress Center, hvor der er plads til endnu flere publikummer.

 

Nyt medlem: Madklubben

Madklubben - nyt medlem af Destination Fyn
Foto: Madklubben

Medlemspræsentation: Vi byder velkommen til vores nyeste medlem, Madklubben, som for få måneder siden åbnede i de ikoniske lokaler på Jernbanegade 4 i Odense. 
 
Anders Aagaard er stifter og ejer af Madklubben. Mad-eventyret startede tilbage i 2007, hvor Anders havde en drøm om at skabe en restaurant, der lavede god mad til fornuftige priser, serveret i smukke omgivelser af søde og smilende mennesker. En madklub. I dag er den drøm gået i opfyldelse. Og mere til. Èn restaurant er blevet til mere end 35, der hver især kan noget helt særligt.  
 
Madklubben Odense
I nogle af Odenses mest ikoniske lokaler har Madklubben åbnet en af deres flotteste restauranter. De smukke omgivelserne kan rumme omkring 200 gæster og byder på både højt til loftet, smukke designklassikere og en summen af liv fra dét sekund, du træder ind i restauranten. 
 
Har du ikke allerede besøgt Madklubben Odense, så har vi en rigtig god grund til at gøre det nu. Madklubben Odense tilbyder nemlig velkomstbobler og snacks mandag - torsdag resten af 2021 til Destination Fyns nyhedsbrevslæsere. For at gøre brug af tilbuddet skal du blot indtaste Fynerfin i kommentarfeltet ved online booking.
 
 

Carl-Emil fik en oplevelse for livet på Tour de France's trofætur

Foto: Destination Fyn
Foto: Destination Fyn
 
I sidste uge landede Tour de France Grand Depart trofæet i Nyborg efter en smuk cykeltur tværs over Fyn i gul ladcykel. Turen var del af den traditionelle opvarmning til næste års Tour de France, hvor Nyborg er målby på 2. etape.
 
Tidligt om morgenen trillede trofæet ind på Bike Island Fyn efter en tur over den gamle Lillebæltsbro. Storms Cycling Club sørgede for, at trofæet fik set lidt af cykeløen blandt andet fra toppen af Vissenbjergbakken og fik en folkelig modtagelse på Storms Pakhus i Odense. Her fik den 14-årige Carl-Emil en oplevelse for livet. Han havde nemlig vundet muligheden for at cykle en tur med trofæet i Destination Fyns "Gult skal det være"- konkurrence.

På Odeon tog trofæet en kort hvilepause, hvor det blev vist frem for de mange internationale deltagere ved UCI Mobility & Bike City Forum. Og endelig sendte UCI-præsident David Lappartient og Nyborg-borgmester Kenneth Muhs en flok ryttere fra Nyborg Cykle Klub afsted med trofæet mod målbyen, hvor det nu er udstillet på biblioteket. 
 

Har du set vores nye fynblå hjerte?

Hjertet og den havblå farve er hovedelementerne i Destination Fyns nye visuelle identitet, som blev taget i brug i midten af oktober.
 
Umiddelbart før efterårsferien lancerede vi med spænding en ny visuel identitet, som er fælles for alle Destination Fyns forretningsområder – herunder VisitFyn (B2C), Destination Fyn (corporate) og Destination Fyn Convention Bureau (erhvervsturisme). Det har længe været et ønske at få én samlet visuel identitet med et mere stramt grafisk udtryk.
 
Vi tror på, at en fælles visuel identitet skærper vores brand og understreger, at Fyn og Øerne er en samlet destination. En ø med øer i hjertet af Danmark, defineret af havet – og helt sin egen.
 
Vi glæder os til at tage udfolde den nye visuelle identitet i det kommende års kampagner.
 

AKTUELT:

11.11.21:
SoMe-annoncering 4 af 4: Workshop: Hvad er det gode indhold?
  
Tilmeld dig 

24.11.21:
Rethink Tourism: Destination Fyns årskonference
Se programmet og tilmeld dig

 

Frameld nyhedsbrev