Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Nye rapporter: Kulturgæsten i sommeren 2021

Video: Kickstart Kulturturismen
 
Som led i Kickstart Kulturturismens arbejde med at hjælpe og styrke danske kulturpartnere under pandemien, undersøgte man i 2020 den europæiske storbygæsts rejselyst, præferencer og behov under Covid-19. I år er undersøgelsen blevet fulgt op med to analyser.

Den første analyse er skabt i samarbejde med Silverlining Research og Kvistgaard+HIRD. I denne rapport sammenlignes sommeren 2021 med sidste års resultater, og der kigges på danskernes fremtidige kulturforbrug. Analysen er baseret på interviews med 1.011 danskere samt 8 dybdeinterviews med repræsentanter fra danske kulturinstitutioner. 

Den nationale rapport kan læses her > 

I den anden analyse, som TCI står bag, er der blevet kigget nærmere på de internationale gæsters planlægning af city breaks. Analysen er baseret på online interviews af i alt 3.500 respondenter fra Frankrig, Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Storbritannien. Formålet med analysen er, at kigge på internationale turisters udvælgelse af destinationer og planlægning af city breaks. 

Rapporten med internationale learnings finder du her >

Orker du ikke at dykke ned i rapporterne? Fortvivl ej. Du kan istedet dedikere 7 minutter og 40 sekunder til denne animationsfilm, som gennemgår de vigtigste læringer fra rapporterne >

Projektet Kickstart Kulturturismen eksekveres i regi af Dansk Storbyturisme, som har sekretariat i Wonderful Copenhagen. Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og gennemføres i samarbejde med VisitAarhus, Destination Nord, Destination Fyn, Københavns Kommune og Helsingør Kommune.

 

Kickstart Kulturturismen: Mysterieoplevelse forlænger Odense Aafarts sæson

Video: WOCO FILM
 
Odense Aafart var én ud af 17 virksomheder i Kickstart Kulturturismens Kultur-Test-Lab. Her fik de deltagende virksomheder skabt og testet nye, innovative produkter til gæsten. Bliv klogere på Odense Aafarts rejse med fuld fokus på forretningsudvikling.
 
Med målet om at generere ny viden og omsætning i en coronatid, udviklede en række udvalgte kulturinstitutioner i Kickstart Kulturturismen nye, innovative løsningsideer, som skulle testes på kulturgæsten i løbet af foråret og sommeren 2021.
 
Læs nærmere om de 17 forløb, hvor Odense Aafart og Brandts var fynske repræsentanter >
 
”Det Hemmelige Broderskab” blev til
Én af virksomhederne var Odense Aafart, som via Kultur-Test-Lab fik trykprøvet deres nye koncept; mysterieoplevelsen ”Det Hemmelige Broderskab”. En slags flydende murder mystery, der tager gæsten på en sejltur til Fruens Bøge, hvor gæsterne går i land og får udleveret en tablet, som skal hjælpe dem med at løse mysterier og gåder i skoven. Med det nye oplevelsesformat ønsker Odense Aafart at tiltrække nye målgrupper og udvide deres sæson. Oplevelsen er primært tiltænkt firmaer, der ønsker en teambuildingstur, men kan også købes af mindre, private grupper.
 
Hør direktør Eva Pasgaard forklare nærmere om konceptet i denne video >
 
Fokus op omstilling og udvikling
Kulturturisme er en vigtig del af genopretningen af turismen, og da nedlukningen ramte, rettede det nationale kickstartprojekt for kulturturisme fuldt fokus på at hjælpe kulturinstitutionerne til at omstille sig og udvikle nye løsninger og nye produkter i forhold til de store udfordringer under pandemien.
 
Det blev der tidligere på måneden sat fokus på i en live stream, hvor Julie Lindegaard var moderator. I paneldebatten deltog Søren Mikael Rasmussen, ekspert i forretningsudvikling, Henrik Harnow, chef for Odense Bys Museer og direktør hos Odense Aafart Eva Pasgaard.

Se eller gense Kickstart Kulturturismes live stream >
 

Sydfynsk kystfiskeri promoveres i magasinet FliegenFischen

Foto: Johannes Arlt, FliegenFischen
Foto: FliegenFischen - Johannes Arlt

Havørred Fyn havde i sensommeren besøg af en række journalister og en fotograf, som skulle opleve det fantastiske kystfiskeri efter havørreder, vi har på Fyn og Øerne. Budskabet om de fine forhold på Fyn rammer nu mindst 6.700 tyske, østrigske og schweiziske lystfiskere.
 
Presseturen foregik i Det Sydfynske Øhav - herunder Bjørnø og Avernakø. Allerede nu er den første af tre artikler ude i magasinet FliegenFischen. En flot otte-siders artikel skrevet af Hans Peherstorfer fra Østrig, som krydsede klinger med de fynske havørreder for første, men helt sikkert ikke sidste gang.
 
FliegenFischen har 6.700 abonnenter i Tyskland, Schweiz og Østrig og magasinet bliver også solgt som løssalg i kiosker og lignende.
 

Vil du være endnu skarpere til digital markedsføring? Så kom med på kursus!

Vil du være endnu skarpere til digital markedsføring?
Vil du have indsigt i, hvordan digital markedsføring kan gavne netop din virksomhed? Så kan du som klyngemedlem hos Destination Fyn netop nu få halv pris på kurset.

Søgemaskineoptimering, brugervenlighed på dit website, videomarkedsføring...Digital markedsføring har mange facetter, og det kan være svært at finde ud af, hvor det giver mest værdi at tage arbejdet op.
 
På kurset Lokal:Digital - Digital Marketing giver Erhvervshus Fyns forretningsudvikler Carsten Andresen og Kursusfabrikken dig inspiration og redskaber til, hvordan du kan anvende digital marketing i din virksomhed.

Kurset er fordelt på fire eftermiddage. Første kursusdag afholdes i Bogense d. 10. januar og den 12. januar i Odense. De efterfølgende kursusdage afholdes i februar og marts i 2022.
 
Skynd dig at melde dig til - og husk, at som klyngemedlem i Destination Fyn får du kurset til halv pris. Det betyder, at du får 4 dage spækket med viden til kun 1000 kr! Det er da et tilbud, du ikke kan sige nej til!
 
 

AKTUELT:

24.11.21:
Rethink Tourism: Destination Fyns årskonference
Se programmet

10.01.22:
Kursus: Lokal:Digital - Digital Marketing
Tilmeld dig  

Frameld nyhedsbrev