Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Rethink Tourism: Genoplev stemningen og få hovedpointerne serveret

Video: Zoomdox
 
Mere end 150 kolleger, medlemmer og samarbejdspartnere fra det fynske turismelandskab slog onsdag den 24. november vejen forbi Middelfart til Rethink Tourism 2021. Men fortvivl ikke, hvis du gik glip af vores årskonference - vi har nemlig samlet stemningen fra dagen og hovedpointerne i en række film.
 
Der blev delt trends, dyrtkøbte Corona-erfaringer og nyudviklede koncepter på Destination Fyns årskonference. Et arrangement, som endelig kunne blive til virkelighed efter flere gange at være blevet udskudt.
 
 
Dagens moderator var Signe Jungersted, CEO hos innovations- og strategibureauet Group NAO, der også var programmets første keynotespeaker. Hendes oplæg havde fokus på aktuelle trends, hvor hun blandt andet fremhævede:
  • Urban eskapisme: Flere søger ud i naturen for at være aktive på forskellig vis - og mange af dem er outdoor-nybegyndere.
  • Fokus på det vigtigste: Relationerne er det vigtige - hvem turisterne er afsted med. Derudover må ferien gerne have et højere mening - f.eks. ved at hjælpe lokalsamfundet på destinationen.
  • Turisme og det nye arbejdsliv: Mange kan nu principielt arbejde fra alle dele af verden - men 73% af de globale rejsende ønsker alligevel en bedre balance med ferietid uden arbejde.
  • Kaos, klima og kollektivt ansvar: 61% af de globale rejsende ønsker at rejse mere bæredygtigt efter corona - og savner tilbud der matcher dette ønske.
  
Se videoer med oplægsholdere fra Rethink Tourism 2021

Lokale aktører inspirerede med nye tiltag
Efter Signes oplæg blev scenen overladt til seks lokale aktører, som på medrivende vis fortalte om erfaringer og udfordringer under Corona. Blandt oplægsholderne var Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben. Han fortalte om den succesfulde restaurantkædes entré på Odenses gastroscene og de fynske potentialer. Hør Anders fortælle i denne video >
 
Også Jakob Engmann, teaterdirektør for BaggårdTeatret, var på programmet for at dele erfaringerne omkring deres anmelderroste audiowalks, der har tiltrukket nye målgrupper til teatret og ført til samarbejde med andre aktører i turismebranchen. Hør Jakob fortælle nærmere om de gode samarbejder >
 
Sidst men ikke mindst indtog Rasmus Hessum, Laura Raidla og Sofia Wulff fra Destination Fyn selv scenen for at tale om arbejdet med at udvikle vores fælles destination. Hør kommerciel chef Sofia Wulff fortælle mere om dette i denne video >
 
 

Kom til dialogmøde om Fyn som nyt MTB-mekka

Foto: Daniel Villadsen
Foto: Daniel Villadsen
 
Deltag i et af de tre dialogmøder om, hvordan vi udvikler de fynske MTB-områder, så de er til gavn for fritidslivet, bosætningen og turismen.

I samarbejde med DGI, Geopark Det Sydfynske Øhav og de lokale visitkontorer har Destination Fyn arrangeret en række møder om, hvad der skal til for at gøre Fyn til mountainbikernes nye mekka.
 
Der vil være spændende oplæg og snak omkring MTB, og hvad der kan gøres for at skabe stærke fynske MTB-hotspots.
 
Læs mere og tilmeld dig de enkelte dialogmøder:
 

Hvor meget ved du egentlig om Fyn som møde- og konferencedestination?

Hvor meget ved du egentlig om Fyn som møde- og konferencedestination?
Quiz med os, bliv meget klogere på Fyn som destination for dit næste forretningsmøde eller din næste konference.
 
Så deltager du samtidig i konkurrencen om præmier fra 10 af Destination Fyns medlemmer - herunder eksklusive hotelovernatninger, en middag for to personer og billetter til et valgfrit show - og du har mulighed for at skrive dig op til Destination Fyns nye nyhedsbrev, der handler specifikt om erhvervsturisme og udkommer 3-4 gange årligt med dugfrisk data, nyheder og inspiration.
 
 

Hike Fyn samlede virksomheder og interessenter på Gl. Brydegaard

Projektet Hike Fyn er i fuld gang med dataindsamling, kortlægning og dialog med forskellige interessenter.

Der var god opbakning fra det lokale erhvervsliv og interessenter, da der blev afholdt informationsmøde d. 23. november om Hike Fyn i Assens Kommune. Deltagerne fik et bedre kendskab til projektet og god mulighed for at drøfte samarbejdsmuligheder med andre deltagere. Informationsmødet er et led i indsatsen med at få udbredt kendskabet til projektet samt startet dialogen op med erhverv og interessenter.
 
Formålet med Hike Fyn-projektet er at bringe det fynske vandreprodukt op i international særklasse og udvikle Fyn og Øerne som én samlet vandredestination. Dette skal gøres gennem fire overordnede indsatser: Opkvalificering af vandreruter, kompetenceudvikling af virksomheder, forbedring af vandreruternes synlighed gennem bedre informationsmateriale og international markedsføring.
 
For mere information se www.destinationfyn.dk/hikefyn eller kontakt Destination Fyns forretningsudvikler Anders Johansen på telefon +45 9282 6364 eller mail: afj@destinationfyn.dk 
 

AKTUELT:

13.12.21:
Dialogmøder: Fyn som MTB-mekka
Svendborg - tilmeld dig
Faaborg - tilmeld dig
 
14.12.21:
Dialogmøde: Fyn som MTB-mekka
Vissenbjerg - tilmeld dig  
 
10.01.22:
Kursus: Lokal:Digital - Digital Marketing
Tilmeld dig  
  
Frameld nyhedsbrev