Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

SMV:Grøn: Få grøn rådgivning og kompetenceudvikling for op mod 150.000 kr.

SMV:Grøn
 
Nu er puljen SMV:Grøn åben, så I kan søge om at få del i puljens 75 mio. kr. til grøn omstilling i jeres virksomhed. En af de kommende ansøgere bliver Naturama og Fjord&Bælt, som gerne vil i gang med at lave en strategi for deres bæredygtige indsatser.
 
Naturama og Fjord&Bælt er mere end klar på at arbejde med grøn omstilling! Det stod klart, da P4 Morgen Fyn interviewede deres eventansvarlige Martine Rasmussen om den ansøgning, de planlægger at indsende til puljen SMV:Grøn:

"Vi vil først og fremmest bruge midlerne til sparring og til rådgivning. Vi vil rigtig gerne have lagt nogle klare strategier for, hvad vi kan gøre på Naturama og Fjord&Bælt, så vi kan komme i mål med de projekter, vi nu engang sætter os for."
(...)
"Vi er blevet gjort opmærksomme på denne pulje efter, vi for halvanden uge siden havde et møde med Destination Fyn. Der var de så gode at fortælle os om, hvilke muligheder der er i forhold til økonomiske puljer netop til grøn omstilling. Al den rådgivning tager vi bare glædeligt imod - og nu kaster vi os så ud i at søge denne pulje," fortæller Martine Rasmussen.

Hør hele interviewet fra P4 (tid: 02:07:43) >
Foto: Lasse Olsson
Foto: Lasse Olsson 
 
Nyborg Strand udvikler bæredygtigt koncept
Også i efteråret 2021 udbød SMV:Grøn midler til grøn omstilling - og her var Nyborg Strand blandt modtagerne. Med hjælp fra Destination Fyn og Erhvervshus Fyn blev de klar over, hvordan lige præcis SMV:Grøn kunne være med til at bringe dem i mål med deres bæredygtige projekt. Nu står de med 210.000 kr. hånden, der skal hjælpe med at skærpe den strategiske retning og forankre den bæredygtige tankegang under en samlet paraply hele vejen rundt i organisationen - fra stuepiger til opvaskere.   

 

"Vi har jo allerede nu gang i en masse forskellige bæredygtige tiltag. Vi genanvender næsten 80 pct. af vores affald, og vi har øget andelen af lokale råvarer i køkkenet betydeligt gennem de senere år. Vi har sågar ret godt styr på indkøbene, og når vi renoverer værelser, sker det ligeledes med bæredygtighed for øje. Men vi har ikke noget samlende koncept for det. Det er det, vi vil bruge SMV:Grøn til at råde bod på. Hele huset skal vide og kunne forklare, hvorfor vi gør det, og hvordan de grønne initiativer, de selv er involveret i, peger ind i den samlede strategi", siger direktør på Nyborg Strand Jan G. Larsen. 

 

SMV:Grøn er et EU-finansieret støtteprogram for danske små og mellemstore virksomheder. Programmet fokuserer på at hjælpe virksomheder, som ønsker at forandre og udvikle sig med fokus på grøn omstilling. 

 

Vil du vide mere om SMV:Grøn og mulighederne for støtte, så ræk ud til din bæredygtige sparringspartner i Destination Fyn Mark Hauge Østergaard på mhoe@destinationfyn.dk.  

 

Læs mere om SMV:Grøn, og hvordan du bliver en del af de grønne virksomhedsforløb >  

 

Bland-selv-Fyn giver unik fynsk data

Fotos: Daniel Villadsen, Andreas Bastiansen, VisitOdense, Skovsgaard Gods
Fotos: Daniel Villadsen, Andreas Bastiansen, VisitOdense, Skovsgaard Gods

I maj 2021 gik vi i luften med kampagneelementet Bland-selv-Fyn, som ikke blot skulle gøre det lettere for danskerne at sammensætte deres fynske ferie - men også give os en række data, som vi og erhvervet kan bruge i vores fremadrettede markedsføring og forretningsudvikling. Nu er dataen klar!

"Bland og vind din fynske drømmeferie!" Sådan lød appellen til danskerne, da Destination Fyn store sommerkampagne for 2021 gik i luften. Bland-selv-Fyn var et gamification-element i en større kampagne, som skulle gøre det let for brugerne at finde inspiration til, hvad en ferie på Fyn og Øerne kunne indeholde.
 
Bland-selv-Fyn var tilgængelig fra maj til september - og i den periode sammensatte mere end 8.000 gæster deres unikke fynske drømmeferier på websitet. Men udover at webmodulet var til hjælp for de potentielle turister, gav Bland-selv-Fyns indtastede informationer også os som destination en unik og aktuel indsigt i kundernes idealiserede adfærd.
 
Viden, som potentielt kan være fundament for produktudvikling, nye samarbejder mellem attraktioner og overnatningssteder samt endnu skarpere markedsføring. På aktørniveau giver dataene os nemlig mulighed for at blive klogere på gæsternes præferencer, mobilitet og hvilke andre tilbud, det kunne være værdifuldt at lave pakketilbud sammen med. Eksempelvis kan man af data læse, hvilken type af gæster, der ønsker at overnatte hvor – og hvilke attraktioner som de samme gæster ønsker at besøge før og efter. For tager en hotel-gæst fra Nyborg til et sydfynsk museum, eller vil en campist på Sydfyn spise middag i Odense? Det er vi nu klogere på.
 
Dataene er opsat i et brugervenligt dashboard, som er tilgængeligt for de af Destination Fyns medlemmer, som takkede ja til at være en del af Bland-selv-Fyn 2021.
 

Vi samler de fynske lystbådehavne - vil du med?

Fotos: Daniel Villadsen
Foto: Daniel Villadsen

Lystbådehavnene på Fyn og Øerne er populære - og endnu flere har fået øjnene op for det frie liv på vandoverfladen i løbet af de seneste år. Hvilke perspektiver giver den øgede turisme i lystbådehavnene? Det og flere gode spørgsmål vil vi i Destination Fyn gerne drøfte med lystbådehavnenes interessenter på et netværks- og sparringmøde om turismen i lystbådehavnene den 25. februar i Odense.

Det er vores opfattelse, at der er flere og flere sejlende og andre turister som i disse år finder vej til de fynske lystbådehavne. Det er en positiv udvikling, som giver både muligheder og udfordringer. Det vil vi gerne kaste lys over på et netværks- og sparringsmøde om turismen i lystbådehavnene. 

På dagen drøfter vi emner som:

  • Lystbådehavne og turisme – hvilke perspektiver og muligheder ser vi? – v. Sofia Wulff og Laura Raidla, Destination Fyn
  • Havneguide – kort status på de fynske havneguides og muligheden for en ny fælles platform – v. Jesper Højenvang, FLID

Derudover vil der være tid til "bordet rundt" og en workshop om eventuelle fælles initiativer for de fynske lystbådehavne.

Netværksmødet afholdes hos Destination Fyn i Odense fredag den 25. februar kl. 9-12 og er for alle interessenter fra lystbådehavnene på Fyn og Øerne.

Læs mere og tilmeld dig >

 

Velkommen til Thorséng og GlamsBjergHus

Fotos: Thorséng og GlamsBjergHus
Fotos: Thorséng og GlemsBjergHus

Vi byder varmt velkommen til Thorséng Nature Resort og GlamsBjergHus, som er nye medlemmer i Destination Fyn. 

Vi elsker at knytte bånd til både etablerede og nye turismeaktører på Fyn og Øerne - og i disse uger får vi flere nye medlemmer. Et par af dem er Thorséng Nature Resort og GlamsBjergHus.
Thorséng Nature Resort gennemgik i 2020 et generationsskifte og er i dag et sansefuldt hus, der fokuserer på retreats og tilbyder wellness og spa-faciliteter, aktiviteter i naturen, træning og behandling, samt facilitering af teambuilding, workshops, events, konferencer og møder. Derudover rummer Thorséng cafeen Hygge, som har fokus på økologisk, glutenfrie og sukkerfri cuisine.
 
GlamsBjergHus ligger - som navnet afslører - i Glamsbjerg og tilbyder intet mindre end 14 nyindrettede ferielejligheder med sans for detalje og komfort, samt restauranten Gæstegiveriet, der sætter en ære i at servere sæsonens råvarer. GlamsBjergHus kan være udgangspunktet for en aktiv cykel, vandre- eller golfferie, men har også gode faciliteter til møder, konferencer og kulturarrangementer. 
 
Er der en turismeaktør i dit netværk, som du mener kunne drage nytte af et medlemskab hos Destination Fyn? Så hold dig endelig ikke tilbage med at række ud til os, så vi kan tage en snak med udgangspunkt i deres virksomhed og samarbejdspotentialer. Sammen er vi stærkere! 
 
Kontakt vores kommercielle chef Sofia Wulff på sofwu@destinationfyn.dk og book et møde. 
 

Jobmulighed: Vi søger en strategisk kommunikationsprofil - er det dig?

Fotos: Daniel Villadsen
Fotos: Daniel Villadsen

Destination Fyn har meget på hjertet – derfor søger vi en strategisk kommunikationsprofil, som kan formidle vores forskelligartede aktiviteter.

Destination Fyn leder lige nu efter en dygtig kommunikationsansvarlig, som kan omsætte vores overordnede kommunikationsstrategi til stærkt forankret formidling på vores platforme. Du skal kort sagt bruge alle redskaberne fra din kommunikationsfaglige værktøjskasse i arbejdet, som omfatter alt fra brandaktivering, tiltrækning af potentielle medlemmer, partnerkommunikation og udarbejdning af kommunikationsplaner til produktion af nyhedsbreve, LinkedIn-opslag og pressemeddelelser. Du skal kort sagt kunne navigere i en travl og varieret hverdag med masser af spændende opgaver.
 
Lyder det som en stilling for dig eller en du kender? Så tøv ikke et sekund med at søge eller dele budskabet om denne jobmulighed.
 
 

AKTUELT:

11.02.22 kl. 12:
Ansøgningsfrist til Kickstart Kulturturismen
 
18.02.22 kl. 12:
Ansøgningsfrist til SMV:Grøn
Læs nærmere
 
25.02.22 kl. 9-12:
Netværksmøde for og om de fynske lystbådehavne
Læs nærmere
 
Frameld nyhedsbrev