Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Fyn runder for første gang 4 mio. overnatninger   

Overnatningstal for 2021_Foto_Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Til trods for at pandemien prægede en stor del af året, endte 2021 alligevel med at blive et rigtig godt år for fynsk turisme - ja faktisk det bedste nogensinde. I hvert fald hvis man ser på antallet af overnatninger.
 
Mere end 4 mio. gange i løbet af 2021 besluttede en gæst at tilbringe natten på Fyn og Øerne enten i et feriehus, på camping, i en lystbådehavn, på hotel eller i et fynsk feriecenter. Det viser friske overnatningstal fra Danmarks Statistik. Det er godt en halv million flere end året før og det højeste antal, der er registreret på Fyn, siden man begyndte at opgøre turisternes natlige adfærd.  
 
På trods af et år, hvor de første fire måneder var præget af nedlukning bl.a. på øens hoteller, så lykkedes det altså Fyn at komme et godt stykke over niveauet før pandemien, hvad angår antallet af årlige overnatninger. Især de danske ferieturister, som for alvor fik øjnene op for Fyn i 2020, har holdt fast, og så har erhvervsturisterne ikke været længe om at finde Fyn igen, efter der blev åbnet for møder og konferencer i maj måned. 
 
"Fyn og øerne har fået bidt sig rigtig godt fast på det danske marked. Med en stærk fælles indsats omkring "Fyn skal det være"- kampagnen, fælles initiativer for at booste erhvervsturismen og nogle voldsomt både dygtige og ihærdige virksomheder, er det tydeligt, at Fyn er kommet på radaren mange steder i det danske land. Nu hvor vi ser ind i et forår, hvor verden er mere åben, og hvor branchen ikke er påvirket af restriktioner i Danmark, håber vi at kunne fastholde den nationale interesse, samtidig med at vi for alvor kan byde de internationale gæster velkommen igen," lyder det fra Rasmus Hessum.
 
 
 

Ny runde af Omstillingspuljen: 90 mio. kr. til corona-ramte virksomheder

Omstillingspuljen
 
Fra tirsdag d. 8. februar er der igen mulighed for at ansøge den såkaldte Omstillingspulje, som er rettet mod virksomheder hårdt ramt af covid-19, særligt inden for turisme- og oplevelseserhvervet.
 
 Der er mulighed for at få støtte på op til 1,5 mio. kr. til aktiviteter inden for følgende temaer:
  • Tilpasning eller omstilling af forretningsmodel (f.eks. til nye/ændrede markeder, kunder eller produkter)
  • Kompetenceudvikling
  • Køb af udstyr eller andre investeringer
  • Nye digitale eller bæredygtige løsninger  
Måske det er aktuelt for din virksomhed? Puljen er åben indtil 8. marts.
 
Kig nærmere på kriterierne på puljens officielle hjemmeside eller kontakt Destination Fyns forretningsudvikler Mark Hauge Østergaard på tlf.: 2051 2728 eller mhoe@destinationfyn.dk
 
 

Vind billetter til håndboldbrag i Odense!

Fotos: Dansk Håndbold Forbund
Foto: Dansk Håndbold Forbund

Den første weekend i marts sættes der en stor tyk streg under normalitetens hastige tilbagevenden, når det gælder afviklingen af internationale sportevents og erhvervskonferencer i det fynske. Her kan du blandt andet opleve kvindelandsholdet i håndbold, når de møder Rumænien i en EM-kvalifikationskamp i Jyske Bank Arena. Og du kan komme med!

Destination Fyns eventchef Jakob Staun ser med glæde frem til den første weekend i marts, hvor intet mindre end tre store internationale sportsbegivenheder finder sted på Fyn. Det er nemlig lykkedes at tiltrække såvel internationale squashspillere og europæiske beslutningstagere inden for cykelverdenen som det danske kvindelandshold i håndbold:
 
"Den tætpakkede eventweekend er et stærkt signal om, at verden efterhånden er ved at være klar til at vinke farvel til corona i hvert fald i en udstrækning, så det ikke længere begrænser sportevents og erhvervsturisme", siger Jakob Staun, som nyder at kunne byde velkommen til både det europæiske cykelforbund UEC, som afholder deres årlige kongres, samt nogle af verdens dygtigste squashspillere, der kæmper om at kvalificere sig til VM senere på året.
 
Vind billetter til håndbolddamernes EM-kvalifikation
I Jyske Bank Arena møder de danske håndbolddamer Rumænien til den første af to EM-kvalifikationskampe på dansk jord - og du kan komme med til håndboldfesten. Vi udlodder nemlig 5x2 billetter til kampen, som spilles lørdag den 5. marts kl. 16.10.
 
Vil du være med i lodtrækningen, så send en mail til visitfyn@destinationfyn.dk senest den 18. februar og skriv "Håndboldbilletter JA TAK!" i emnefeltet. Vinderne kontaktes direkte - og præmien kan ikke ombyttes til kontanter.
 
Tør du ikke overlade din håndboldskæbne til held? Så kan du her købe billetter til kampen > 
 

Klima-is sparer både penge og CO2

Fotos: DR - Danmarks Radio
Foto: DR - Danmarks Radio

Det kræver is i maven at investere i bæredygtigheden. Men det betaler sig. Det kan Skarø Is skrive under på. Og det til trods for at det var idealismen, der drev værket, da Destination Fyn og Erhvervshus Fyn i første omgang hjalp den sydfynske is-producent til medfinansiering via Grøn Cirkulær Omstilling.

Nu betyder det heldigvis, at turisterne på Fyn - helt i tråd med den fælles vision for bæredygtighed i turismen - kan få "indtryk med positivt aftryk", når de kaster sig over de lækre lokale is med birkesaft og sukkertang. Og samtidig kan Skarø Is producere mange flere is for færre penge, da de sparer 65 pct. CO2 pr. enhed.

Se TV-Avisens indslag om ismagerens grønne omstilling her 22.13 inde i udsendelsen >
 

AKTUELT:

11.02.22 kl. 12:
Ansøgningsfrist til Kickstart Kulturturismen
 
18.02.22 kl. 12:
Ansøgningsfrist til SMV:Grøn
Læs nærmere
 
25.02.22 kl. 9-12:
Netværksmøde for og om de fynske lystbådehavne
Læs nærmere
 
08.03.22
Ansøgningsfrist til Omstillingspuljen
Læs nærmere
 
Psssst...har du set, at vi i øjeblikket søger en strategisk kommunikationsprofil og hele to studentermedhjælpere til vores team? Du kan stadig nå at søge!
 
Frameld nyhedsbrev