Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Fynboerne bakker op om turismen

Cykelturist i Faaborg
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
 
VisitDenmark og Epinion har taget temperaturen på borgernes holdning til turismen i deres lokalområder. Undersøgelsen viser stor opbakning til fynsk turisme, og det er et stærkt fundament, når der skal arbejdes med en bæredygtig turismeudvikling for Fyn som destination. De lokale borgere er nemlig vigtige stemmer at lytte til, når de mange oplevelsesrige lokalområder skal styrkes.
 
På Fyn har hele 1577 borgere udtrykt deres holdning til turismen i en helt ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for VisitDenmark. Analysen er lavet for at få en fornemmelse af lokalbefolkningens syn på turismen i Danmark og deres lokale områder.
 
Resultaterne er meget positive set på nationalt plan, og på Fyn er befolkningen mindst lige så begejstrede for de lokale turister som landsgennemsnittet:
  • 73% mener, at fynsk turisme har flere positive end negative konsekvenser for lokalområdet
 Generelt er der meget få fynboer, som oplever, at turismen skaber problemer:
  • 92% mener, at turismen ikke skaber problemer
  • 7% angiver, at turismen skaber problemer dele af året
  • 1% oplever problemer hele året.
Fynboerne er generelt glade for, at der er turister i deres lokalområde:
  • 72% mener, at lokalområdet skal fortsætte med at promovere sig selv for at tiltrække turister. 
  • Næsten samme andel er stolte over, at turisterne vil besøge deres lokalområde.
Undersøgelsen taler ind i de grundlæggende principper, som gennemsyrer den fælles fynske vision for bæredygtighed i turismen, og som skal sikre at turisterne også de kommende år kan komme til Fyn og få "indtryk med positivt aftryk".
 
- Det handler i høj grad at have øje for hele destinationen, og se det som et levende økosystem, hvor det har stor betydning, hvilke spor turisterne efterlader sig, og hvordan det påvirker lokalbefolkningen og den ø, vi bor på, siger forretningsudvikler Mark Hauge Østergaard, Destination Fyn.
 
Det er første gang undersøgelsen gennemføres, men tanken er, at den skal gentages løbende og Destination Fyn vil følge udviklingen med stor interesse.
 
 
 
 

Travl weekend i vente på Fyn - Et glædeligt gensyn med events

Billede af cykel opstillet til konference
Foto: Destination Fyn

Foråret starter godt. Første weekend i marts byder på fynsk værtskab for både landsholdshåndbold, international squash turnering og UEC kongres. Eventbranchen er således godt i gang med genrejsningen efter Corona.
 

Der er endelig kommet gang i events og konferencer med udenlandsk deltagelse igen, og Fyn står stærkt med en weekendkalender fyldt af internationale begivenheder. Det danske kvindelandshold i håndbold spiller lørdag EM-kvalifikationskamp mod Rumænien i Jyske Bank Arena, squashspillere fra verdensranglistens top 100 kæmper hele ugen om VM-pladser i Odense Squash Center, og det europæiske cykelforbund UEC afholder søndag sin årlige kongres i hjertet af Odense med afstikkere til både Bolbro og Nyborg.

 

Destination Fyns eventchef Jakob Staun glæder sig over udviklingen:

 

- Den tætpakkede eventweekend er et stærkt signal om, at verden efterhånden er ved at være klar til at vinke farvel til corona - i hvert fald i en udstrækning, så det ikke længere begrænser sportsevents og erhvervsturisme. Og vi har igen mulighed for at markere os som eventdestination bl.a. i cykelverdenen, hvor vi jo efterhånden har opbygget en stærk position.

 

Den kommende weekend er kun startskuddet, idet resten af året byder på mange flere højdepunkter, hvad angår internationale sportsevents hele vejen rundt på Fyn.

 

Det gælder bl.a.:

  • Fyen Rundt med start og mål i Middelfart (20. maj)
  • Tour de France afslutning på 2. etape i Nyborg (3. juli)
  • PostNord Danmark Rundt enkeltstart i Assens og start på Kongeetapen i Otterup (17. og 18. august)
  • Silverrudder i Svendborg (16. september)
  • VICTOR Denmark Open i badminton i Odense (uge 42)
 

Kom med i nyt virksomhedsforløb: Omsæt dine marketingsdata til konkrete handlinger

Billede af natur med teksten digital academy: omsæt dine marketingsdata til konkrete handlinger
Foto: Daniel Villadsen Photography / Destination Fyn

Nyt virksomhedsforløb: Så er tilmeldingen til første del af Digital Academy åbent. I en kombination af webinarer og workshops får du redskaberne til at omsætte dine marketingsdata til konkrete handlinger.

Hvorfor virker nogle kampagner bedre end andre? Hvem er jeres virksomheds primære kundetype? Hvilke markedsføringskanaler er mest hensigtsmæssige at bruge til netop den kundetype? Alt dette er spørgsmål der arbejdes med i det nye virksomhedsforløb fra Destination Fyn. 

Under kyndig vejledning af bl.a. Morten Kyvsgaard fra Kyvsgaard Kommunikation, og Sanne Dollerup fra Institut for Kundetyper, bliver du ført godt ind i arbejdet med forståelsen af hvordan man kan bruge data fra f.eks. Google Analytics og Facebook Analytics, og kombinere det med teori om kundetyper.

Forløbet er til de virksomheder: 

  • Der arbejder med turismeudvikling og oplevelsesøkonomi på Fyn
  • Der ønsker at understøtte cykelturismen på Fyn - blandt andet ved at skabe synlighed omkring deres spisested, deres forretning eller deres overnatningssted.

 Workshops 2022: Første del

  • Webinar: Sådan laver du effektiv turismemarkedsføring, du kan teste
    Dato: 23. marts kl. 9 - 10.25
  • Workshop: Kundetyper som vej til effektiv markedsføring
    Dato: 6. april kl. 9 - 12

  • Workshop: Google/Facebook Analytics - Værktøjer til tracking og målsætninger
    Dato: 26. april kl. 9 - 12
Lyder det spændende? Så skynd dig at klikke ind på nedenstående link og læs nærmere. 
 

Har du spørgsmål? Kontakt Mark Hauge Østergaard Forretningsudvikler - Digitalisering & Bæredygtighed
 

Ny national kampagne går i luften - meget mere end bare Danmark

Billede af storebæltsbroen i solnedgang- Tekst: meget mere end bare en køreferie
Billede: VisitDenmark

Fyn eller Fuerte Ventura: I går gik en ny, national kampagne i luften fra Danske Destinationer, der bygger videre på tidligere års kampagner om "meget mere end bare Danmark". Fyn er fint repræsenteret i kampagnen, der skal få de danske turister til at tilvælge de mange feriesteder der er i Danmark. 
 
Med corona og danske turister der har fået øjnene op for de mange feriemuligheder der er i Danmark, følger Danske Destinationer op på tidligere års kampagner med catchphrasen "meget ere end bare Danmark". Kampagnen skal vise de mange muligheder og nuancer, som ferie-Danmark rummer. Det er netop dette, der skal fremhæves, når Danmark står side om side med de genåbnede, udenlandske feriedestinationer:
 
"De sidste par år har danskerne i stor stil holdt ferie i Danmark og rigtig mange er blevet overraskede over, hvad Danmark egentlig byder på som ferieland. Den interesse og nysgerrighed skal vi fastholde og booste, så danskerne fortsat får lyst til at holde ferie på Fyn og andre danske feriesteder. Verden er ved at åbne igen, og det betyder, at mange danskere vil rejse udenlands, så det gælder om at holde danskernes feriefølelser for Danmark varme netop nu." - fortæller direktør for Destination Fyn, Rasmus Hessum.
 
Kampagnen skal især løfte de små, uopdagede oplevelser der er rundt omkring i Danmark og på Fyn, og kan ifølge Rasmus Hessum, ses som "et kalejdoskop af danske kyst- og naturoplevelser krydret med alverdens ultralokale delikatesser og unikke overnatningsmuligheder". 
 
Kampagnen er skabt af produktionsselskabet Laban, Medvind Kommunikation og Danske Destinationer med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
 
 

Fynske attraktioner danner unik kulisse for DRs nye julekalender "Julehjertets Hemmelighed"

Kulisse med hestevogne i Den Fynske Landsby fra julekalender: Julehjertets Hemmelighed.
Foto: FilmFyn / Jens Wognsen

Juleøen Fyn: Februar er traditionelt ikke en travl måned i Den Fynske Landsby - men det er anderledes i år, hvor den historiske tidslomme, som en af flere fynske attraktioner, agerer kulisse for DRs kommende julekalender "Julehjertets Hemmelighed". 

I disse dage optager produktionsselskabet Mastiff DR's næste store julekalender "Julehjertets Hemmelighed" på flere lokationer på Fyn - og det er langt fra tilfældigt. Julekalenderen foregår nemlig i anden halvdel af 1800-tallet, hvor vi på Fyn har mange tidstypiske steder at tilbyde. Udover Den Fynske Landsby har Møntergården, Jernbanemuseet og Erholm Gods ved Assens også har lagt hus til optagelser. 

Ifølge instruktør Poul Berg, så har de fynske lokationer gjort en stor forskel for produktionen:

- Vi har kunne lave stort set alt her. Det er ret vigtigt, når man laver en serie, at man kan filme meget det samme sted, forklarer instruktør Poul Berg til TV2Fyn.

'Julehjertets Hemmelighed' er støttet af FilmFyn og én ud af i alt seks julekalendere, som FilmFyn har støttet siden 2015. Heriblandt findes også TV 2's 'Tinka og sjælens spejl', der ligeledes ruller over skærmen til december. 

Det er planen, at de mange julekalendere og flere af deres fynske locations til vinter bliver en del af turismesatsningen "Juleøen Fyn", som FilmFyn, Destination Fyn, Odense Bys Museer og VisitOdense står bag. Her er det ambitionen, at du som julekalender-fan kan opleve flere af disse filmlocations rundt omkring på Juleøen Fyn, ligesom der skal skabes en stor udstilling på Møntergården i Odense.

- Vi har længe haft drømmen om en blivende julekalenderudstilling for at styrke de afledte effekter af film- og tv-serierne optaget på Fyn. Vi ved fra andre dele af landet og udlandet, at film og tv-serier kan tiltrække turister i produktionernes fodspor, og det vil vi gerne arbejde med i forhold til de kommende julekalendere, fortæller Klaus Hansen, direktør i FilmFyn.

 
 

AKTUELT:

08.03.22
SIDSTE CHANCE: Ansøgningsfrist til Omstillingspuljen
Puljen kan søges af virksomheder, som har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af Covid-19-krisen.
 
 
 
17.03.22
Ansøgningsfrist til forløb om Digital Kompetenceudvikling
Forløbet klæder dig godt på til at omsætte markedsadata til konkrete handlinger.
 
 
Frameld nyhedsbrev