Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

HIKE FYN - kom med til workshops og tjen penge på vandreturisme

To vandreturister på mark. Titel på billede er Hike Fyn workshops gå vadnreturisterne i møde
Foto: Destination Fyn
 
HIKE FYN: Lad ikke denne mulighed gå forbi, når Destination Fyn, Wagner Consult, og BrandtJacobsen byder på forløb i vandreturismens tegn. Der kommer stadig flere vandreturister til Fyn og øerne, så hvis I har mod på at lære om og arbejde med denne målgruppe, er det her spændende forløb om forretningsudvikling lige noget for dig.
 
HIKE FYN inviterer til workshops om vandreturisme i ni fynske kommuner startende d. 28. marts og en måned frem.
Tilmeldingsfristen er allerede den 24. marts, så hvis du vil sikre dig en plads, er det nu, du skal til tasterne. 
 
I forløbet vil du bl.a. kunne lære mere om:
  • Målgruppens behov
  • Tiltrækning af vandreturister til jeres virksomhed
  • Produkter og services som målgruppen værdsætter
 
Der vil også være mulighed for, at netværke og få guides med hjem, så I nemt kan omsætte jeres nye viden til handling i jeres virksomhed.
 
De ni workshops faciliteres af Nina Brandt Jacobsen og Line Wagener, der begge har fod på forretningsudvikling især indenfor natur- og outdoorturisme. De vil sørge for, at du får den nødvendige viden om potentialet i vandreturismen igennem oplæg,
deltagerinvolvering og konkrete cases, så du kan teste den nye viden af i praksis.
 
Forretningsudviklingen er en del af HIKE Fyn projektet, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 
 

Marketingkampagner i luften - Få et overblik her

todelt billede med personer set fra ryggen. I højre side et par i snevejr, i venstre side en kvinde med paraply. Billedtekst: Hele året rundt. Herunder VisitFyn logo.
Foto: Destination Fyn
 
MARKEDSFØRING: Med et nyt fokus på kommercialisering, har vi hos Destination Fyn mange forskellige marketingindsatser i gang. Vi giver her et overblik over hvor Fyn og Øerne markedsføres, samt hvilke kampagner, vi og vores samarbejdspartnere er en del af.
  
Storby- og Kulturkampagne
Netop nu kører der en kampagne med fokus på Odenses brede palette af oplevelser fra vinteren til foråret. Den bliver kørt på tværs af sociale medier og har til opgave at skabe en samlet genkendelighed om Odense, - "En by, du troede, du kendte". Kampagnen kører frem til påske.
 
Samarbejde med VisitDenmark: Nærmarkederne i Tyskland og Nederlandene
Vi er glade for nærmarkederne, og de er glade for os. Her i foråret investerer vi i Nederlandene og Tyskland med temaerne Outdoor, Kyst & Natur samt cykelturisme. Dette er med henblik på, at Herregårdsruten, den nye skiltede fynske cykelrute, åbner 1. maj. Rutens første gæst bliver den tyske foto- og rejsejournalist, Reinhard Pantke.
 
Vandreturismen får marketingstøvlerne på
Den 15. marts kickstartede vi markedsføringen af vandreturisme-indsatsen HIKE Fyn i Nederlandene. Kampagnen er overvejende målrettet den populære maj-ferie, idet markedet traditionelt har et stort potentiale for rejser i vores skuldersæson. Til dette formål blev der produceret en række video-annoncer i sensommeren 2021, som vil blive delt på tværs af sociale medier.
 
Skuldersæsonerne: Brede kendskabs-kampagner
I 2022 målretter vi det brede fælles fynske Kyst & Natur-produkt, som også favner købsstæderne, i skuldersæsonerne hvor der er ledig kapacitet. Første kampagnerul begynder her i marts, i Tyskland og Nederlandene, og løber indtil maj. Med kampagnen vil vi gerne skabe opmærksomhed og kendskab til de mange oplevelser og fordele, som en ferie i skuldersæsonerne byder på. Fire nye videoer vil vise alsidigheden i det fynske, og billedet ovenfor er taget fra en af kampagnevideoerne. Glæd jer: Snart kan vi dele en toolbox med jer, så I selv kan tage del i kampagnen, hvis I skulle ønske dette!
 
Bland Selv Fyn 2022
I år videreudvikler vi kampagnekonceptet 'Bland Selv Fyn', som blev født sidste sommer. Indsatsen var da rettet mod danske gæster med to spor. Første spor var en webkonfigurator hvor gæsten selv kunne sammensætte (og vinde) sin fynske drømmerejse. Andet spor var en kendskabskampagne som udbredte kendskabet til produkterne og genererede trafik til konfiguratoren. I år vil denne kampagne fdortsætte med samme spor, men også køres i Tyskland. Læs med i næste nyhedsbrev, hvor vi giver en dybere indsigt i netop denne kampagne, og løfter sløret en smule for layoutet.
 
  

Kompetenceforløb- Kom i gang med din grønne omstilling

blå baggrund med tekst: nyt kompetenceforløb: kom igang med den rønne omstilling. Logo fra erhvervshus fyn
Foto: Destination Fyn
 
GRØN OMSTILLING: Har du brug for et overblik over dit klimaaftryk, og hvordan du kan spare CO2? Så tilmeld dig Erhvervshus Fyns kompetenceforløb om grøn omstilling. I løbet af tre workshops får du gode råd og sparring til at opbygge en bæredygtig profil. 
 
Hvis du vil vide mere om dit CO2-aftryk, -beregninger og regnskab, så er det nu du skal slå til. Erhvervshus Fyn slår dørene op til endnu et kompetenceforløb for virksomheder, der vil i gang med den grønne omstilling.
 
Erhvervshus Fyns dygtige forretningsudviklere og den eksterne energisynskonsulent Harald Karlsen, står klar til at rådgive dig, så du kan få styr på bl.a. beregninger af drivhusgasudledninger, og hjælpe dig videre til at bruge det i din markedsføring - så det er seriøst og troværdigt. 
 
Hvad kan du få ud af forløbet?
  • Udarbejdelse af CO2-regnskab (anslået værdi op til 40.000 kr)
  • Få afdækket dit CO2-udslip samt muligheder for besparelse
  • Få forståelse for kundernes forventninger
  • Få opbygget en seriøst bæredygtig profil
  • Sparring og netværk med andre virksomheder
Workshops bliver afholdt i Munkebjerg Business Park i Odense M, og er tilrettelagt henholdsvis 29. marts, 12. april og 19. april, så du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen. Der er plads til 20 virksomheder.
 
Tilmeldingsfristen er den 28. marts kl. 12.00.

Medvind på cykelstierne da europæisk cykeltop samledes i Odense

Billede af cykelkonference fra deltagerperspektiv op mod scene og storskærm
Foto: Destination Fyn

ERHVERVSTURISME: Det internationale cykelmiljøs øjne hvilede på Odenses cykelbane, Thorvald Ellegaard Arena, da der var årlig kongres for Den Europæiske Cykelunion, UEC. I kongressen deltager repræsentanter fra ikke mindre end 50 forskellige lande, og det gav bl.a. anledning til at sætte fokus på Fyn som cykeldestination og arbejdet med at udvikle den lokale cyklisme. 

Den første weekend i marts var repræsentanter fra mere end 50 lande samlet på Fyn til den europæiske cykelunion, UEC's årlige kongres.

Det var ikke tilfældigt at det lige var Fyn der var vært for kongressen. Som anerkendt cykeldestination og arrangør af både internationale cykelevénts- og konferencer, havde Fyn stået stærkest i billedet, da værtskabet skulle tildeles.

Deltagerne blev bl.a. præsenteret for den odenseanske cykelarena og historien om, hvordan den anvendes til såvel afvikling af mindre nationale og nordiske mesterskaber som til opdragelse og påvirkning af byens børn til en tilværelse på den to-hjulede. Ikke mindre end 7000 odenseanske skoleelever er årligt igennem Cykling Odenses cykelskolen under taget i Thorvald Ellegaard Arena.

Jakob Staun, eventchef fra Destination Fyn, påpeger, at værtskabet for kongressen også fremadrettet positionerer Fyn stærkt i det internationale cykellandskab:

Det har generelt stor betydning for vores videre arbejde med at sætte Fyn på verdenskortet som cykeldestination, at vi i samarbejde med Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union, lagde hus til  UEC-kongressen. UEC har rettighederne til en lang række events, hvoraf flere kunne være interessante for Fyn og med kongressen har vi endnu engang vist, at vi formår at skabe synergi mellem tiltrækning af sportsevents og erhvervsturisme. Og så bliver det jo ikke sidste gang i år, Fyn og Danmark kommer i det internationale spotlight, hvad angår cykling, siger eventchef hos Destination Fyn Jakob Staun, med henvisning til den danske Tour de France-start.

Destination Fyn repræsenterede Danmark i Berlin

Billede af messebord fra konference med fynsk marketingmateriale og slik
Foto: Swantje Niphut - Destination Fyn

INTERNATIONAL PR: Swantje Niphut, International PR & Marketingskoordinator ved Destination Fyn var 8. marts i Berlin for at fremvise Fyn og øerne på IMM konferencen.
 
For første gang i to år var det muligt fysisk i Berlin, at afholde IMM konference  - Travmedia's International Media Marketplace Germany.  Her var der samlet ikke mindre end 80 destinationer, og omkring 150 rejsejournalister og -bloggere fra både Tyskland, Østrig og Schweiz. 

Destination Fyns bord var godt besøgt, og der var booket 22 møder i forvejen af personer, der ville i dialog om de mange tilbud Fyn og Øerne har. De medbragte danske -og især fynske - smagsprøver var også tillokkende for de besøgende. 

Deltagelsen var en stor succes i forhold til opbygning af et direkte netværk med pressen, og det der venter nu, er en god portion planlægning med at invitere de mange spændte deltagere hertil. Det giver dem muligheden for at se Fyn og øerne i levende live og viderebringe de mange aspekter som destinationen rummer, siger Swantje Niphut.   

Vi glæder os til at byde de mange rejsejournalister og -bloggere velkommen henover de kommende måneder.

AKTUELT:

23.03.22
WEBINAR: Digital Academy - Sådan laver du effektiv turismemarkedsføring, du kan teste
Første webinar i Digital Academy
 
24.03.22
HIKE Fyn: Ansøgningsfrist til workshops før påske
Workshops Trin 1: Tjen flere penge på vandreturisme
 
28.03.22
KOMPETENCEFORLØB: Ansøgningsfrist til forløb om grøn omstilling
Nyt forløb: kom i gang med din grønnee omstilling, og få hjælp til CO2 beregningerne.
 
04.05.22
DIALOGMØDE: Forudsætningsskabende turismeinfrastruktur
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Erhvervshus Nordjylland inviterer til dialog om nye muligheder for investeringer i fornyelse og forbedring af lokale turismeprodukter
Frameld nyhedsbrev