Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

SMV: Grøn - Få grøn sparring og kompetenceudvikling for op mod 150.000 kr.

Billedtekst smv grøn - gå en grønnere fremtid i møde. logo fra erhvervshus fyn
Foto: Erhvervshus Fyn - Destination Fyn
 
SMV:GRØN: Gå en grønnere fremtid i møde, med økonomisk støtte, vejledning og udvikling fra Erhvervshus Fyn og Destination Fyn. Vi har åbnet for ansøgninger til støtteprogrammet SMV:Grøn, hvor I kan få økonomisk hjælp til at komme i gang med bl.a. grønne energikilder, og andre tiltag indenfor grøn omstilling.
 
SMV:Grøn er et EU-finansieret støtteprogram for danske små og mellemstore virksomheder. Programmet fokuserer på at hjælpe virksomehder, som ønsker at forandre og udvikle sig med fokus på grøn omstilling. 
 
I kan søge om tilskud på op til 50.000 kr. til rådgivning og investering til at starte jeres bæredygtige rejse. 
 
Hvis I allerede er godt i gang og har lagt en plan for jeres grønne omstilling, kan I søge op til 150.000 kr., til rådgivning og investering. 
 
Der er åbent for ansøgngninger frem til 2. maj 2022, men tøv ikke med at tage fat i vores forretningsudviklere allerede nu, så vi kan få gang i ansøgningsprocessen. 
 
Vil du vide mere om SMV:Grøn og mulighederne for støtte, så ræk ud til din bæredygtige sparringspartner i Destination Fyn, Mark Hauge Østergaard på mhoe@destinationfyn.dk

EM Kvindefodbold kommer måske til Odense

Billede af tribune med danske fodboldfans
Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk
 
SPORT: Odense er sammen med i et fælles nordisk bud, der sigter mod at gøre Fyn medvært for EM-slutrunden for kvinder i 2025. 
 
Forhåbentligt kommer Odense til at huse mange glade fodboldfans i 2025, ved kvindernes EM-slutrunde i fodbold.
 
"Kvindefodbolden buldrer frem i disse år, og der er kæmpe styrker for sporten som helhed. Jeg er sikker på, at vi får en fest i rødt og hvidt til EM 2025, og den vil selvfølgelig ikke blive mindre, hvis UEFA udpeger os som dansk værtsby sammen med København. En så stor sportsbegivenhed med mange besøgende vil skabe liv og omsætning i byen og forhåbentligt sætte positivt aftryk i mange børn og unges lyst til at spille fodbold," siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.
 
Hos Destination Fyn krydser vi fingre for, at det lykkes at tiltrække Europas absolut største kvindefodboldevent, og eventchef Jakob Staun vurderer buddet som rigtig stærkt. 
 
"Vi er utvivlsomt oppe mod andre tunge bud, men vi tror på styrken i det fælles nordiske samarbejde, og på vores chanche. Og så glæder vi os til at arbejde videre sammen med DBU og de øvrige potentielle værtsbyer, indtil det forhåbentligt lykkes at kunne præsentere tre indledende kampe i Danmarks pulje på Odense Stadion," siger han. 
 
UEFA's eksekutivkomite annoncerer i december 2022, hvem der får værtskabet til EM 2025.
 

Lys fremtid for lystfiskerturisme - 350.000 nye beboere i de fynske åer og vandløb

Solopgang med lystfisker stående i havet
Foto: Destination Fyn
 
HAVØRRED FYN: Det er vigtige dage for lystfiskerturisterne, og for Fyns fælles havørredprojekt disse dage. 350.000 havørredyngel sættes trods regn og blæst ud i de fynske vandløb som led i opretholdelsen af den fynske havørredbestand. Det er et projekt der ikke kun kommer de lokale lystfiskere til gode, men også de mange udenlandske havørredfiskere, der har fået øjnene op for de mange fordele Fyn og Øerne har som destination.
 
PR & marketingkoordinator for Havørred Fyn, Christian Thomsen, var trukket i Waders, sammen med et stort netværk af frivillige, da der i disse dage bliver sat op mod 350.000 stykker havørredyngel (også kaldet smolt) ud i de fynske åer og vandløb. De mange små ørreder har vokset sig store hos Fynsk Laksefisk v/ Linda Bollerup, og er nu klar på næste skridt i deres fynske eventyr.
 
Havørred Fyn er et tværkommunalt samarbejdsprojekt, der bl.a. arbejder for restaurering af vandløb og yngeludsætning, og har eksisteret i 30 år. Det er dermed et af de ældste, tværkommunale samarbejdsprojekter i hele Danmark.
 
Skuldersæsoner som led i bæredygtig udvikling
Projektet er en vigig brik i en strategisk bæredygtig udvikling, med fokus på 'skuldersæsonerne', så der er turister udenfor højsæsonerne også. Lige præcis fiskeri af havørreder er især med til at styrke kystområderne, hvor Fyn geografisk har en fordel. 
 
Fyn og øerne som samlet outdoor destination
Havørred Fyn projektet hos Destination Fyn har mange muligheder foran sig, og Rasmus Hessum, direktør for Destination Fyn, ser stort udviklingspotentiale i lystfiskerturismen:
"I sammenhæng med at Fyn er en outdoor-ø, der ser vi helt klart at vi har et stærkt produkt. Det er absolut ikke et område vi er færdige med, tværtimod" Der er tale om et sammenhængede fokus, med bl.a. cykling- og vandreturismen, hvor Fyn også har større udviklingsprojekter i gang, bl.a. HIKE Fyn, og Herregårdsruten. 
 
Hvis du ikke nåede at se interviewet i TV2 Fyn, med direktør for Destination Fyn, Rasmus Hessum, kan du gense det her
 

Marketingmateriale til skuldersæson - videoer til jer

todelt billede med personer set fra ryggen. I højre side et par i snevejr, i venstre side en kvinde med paraply. Billedtekst: Hele året rundt. Herunder VisitFyn logo.
Foto: Destination Fyn
 
MARKEDSFØRING: Som nævnt i tidligere nyhedsbrev, har Destination Fyn et øget fokus på markedsføring i og af skuldersæsonerne. Kampagnen skal forhåbentligt være med til at skabe fokus ved de mange styrker som Fyn og Øerne har hele året rundt. Vi deler her videoerne med jer, skulle i ønske at anvende dem i jeres markedsføring.
 
Fyn og øerne er hjertet midt i Danmark, og der er hjerterum hele året rundt.
 
I 2022 målretter vi det brede fælles fynske Kyst & Natur-produkt, som også favner købsstæderne, i skuldersæsonerne hvor der er ledig kapacitet. Første kampagnerul begyndte i marts, i Tyskland og Nederlandene, og løber indtil maj. Med kampagnen vil vi gerne skabe opmærksomhed og kendskab til de mange oplevelser og fordele, som en ferie i skuldersæsonerne byder på. Fire nye videoer vil vise alsidigheden i det fynske, og billedet ovenfor er taget fra en af kampagnevideoerne. 
 
Netop ved at sprede mængden af besøgende ud, er det med til at sikre en bæredygtigturismeudvikling på Fyn og øerne.
Kampagnen har fokus på Fyn hele året rundt - det ægte Fyn - samt de kontraster, som øen rummer. Uanset vejrforhold er der altid noget at opleve på Fyn, både hvis man er til byliv eller til natur, og det er geografisk nemt at komme til lige det, man har lyst til at opleve. Fyn rummer det hele.
 
Vi har udarbejdet videoerne på linket nedenfor.
Hvis I står og mangler videoer til jeres sociale medier, eller har lyst til at anvende videoerne, er I velkomne til dette. På den måde kan I være med til at brede budskabet ud, om Fyn, - hele året rundt.
 
 

Vil du være med til at diskutere fremtidens turismeinfrastruktur?

blå baggrund med tekst: FORUDSÆTNINGSSKABENDE TURISMEINFRASTRUKTUR, DRØFTELSE AF NYE MULIGHEDER FOR INVESTERINGER I FORNYELSE OG FORBEDRING AF LOKALE TURISMEPRODUKTER. logoer fra danmarks erhvervsfremmebestyrelse, erhvervshus nordjylland samt eu logo og teksten medinansieret af den europæiske union.
Foto: Erhvervshus Nordylland
 
DIALOGMØDE:  Hvordan fremmes udvikling og beskæftigelse gennem investeringer i attraktive områdefornyelser - med respekt for natur, miljø og kultur? Danmarks Erhvervsfremmestyrelse og erhvervshus Nordjylland inviterer offentlige og private aktører på dialogmøde i Musikkens Hus i Aalborg.
 
Har du gode bud på ovenstående, så sæt kursen mod Aalborg den 4. Maj. 
Dialogmødet er et af flere møder, hvor Danmarks Erhversfremmebestyrelse og de danske Erhvervshuse søger input til, hvordan de danske midler fra EU's nye regional- og socialfondsprogrammer bedst kan bringes i spil. 
 
Turisme har stor betydning for, at byer og lokalområder - også uden for højsæsonen, har arbejdspladser, åbne butikker og attraktive kultur- og oplevelsestilbud. Det er netop her, det nye regionalfondsprogram kan gå ind og støtte projekter. 
 

AKTUELT:

 
02.05.22
SMV:GRØN - Ansøgningsfrist
 
04.05.22
DIALOGMØDE: Forudsætningsskabende turismeinfrastruktur
Danmarks erhvervsfremmebestyrelse og Erhvervshus Nordjylland inviterer til dialog om nye muligheder for investeringer i fornyelse og forbedring af lokale turismeprodukter. 
Frameld nyhedsbrev