Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Markedstendenser i en usikker tid

Gul rapsmark i forgrunden, med blåt hav og blå himmel i baggrunden.
Foto: Andreas Bastiansen
 
MARKETING: Som de COVID-relaterede restriktioner lykkeligvis forsvandt, bragte krigen i Ukraine nye bekymringer med sig i vores liv og brancher. Dét påvirker beviseligt - og forståeligt - rejselysten på Danmarks nærmarkeder, fremgår det af en nylig gennemført analyse fra VisitDenmark.
 
Det bliver i nærmarkederne
Blandt europæerne ses en faldende appetit på at rejse langt væk - men en stigende rejselyst til og i de respektive hjemlande. Lysten til at rejse til lande tæt på hjemlandet er kun svagt påvirket af situationen. Her er en antydning af, at krigen og dens konsekvenser kan have en lignende effekt som den, der var forårsaget af COVID-19. For Fyn og Øerne, som overvejende har gæster fra Danmark og nærmarkederne, håber og forventer vi, at gæsterne i højere grad vender tilbage.
 
Overnatningstal i den første del af 2022
Når vi sammenholder foråret 2022 med tilsvarende for 2021, ser vi, at den (organiske) online opmærksomhed og trafik til Danmark er øget 1/3 fra tyske ferieinteresserede og fordoblet fra Holland. Tendensen ser vi også i de generelle fynske overnatningstal, idet der i de første måneder af 2022 foreløbig er +30% flere danske overatninger end i samme periode i 2021, og en femdobling for de udenlandske overnatninger. Det er fortsat uvist, i hvilket omfang den øgede inflation på markederne vil påvirke den akkumulerede post-COVID rejselyst og -forbrug. 
 
Vil du vide mere om markedstendenser og data? 

Forårskampagnerne - nyt om markedsføring af Fyn og Øerne

screenshot af webside domæne for bland selv fyn kampagnen.
Foto: Destination Fyn
 
MARKEDSFØRING: I forrige nyhedsbrev gav vi en oversigt over de kampagner, der kører her i foråret. I dette indblik dykker vi lidt mere ned og giver også lidt info om vores kommende kampagne Bland Selv Fyn II.
 
Fokus på skuldersæson
Netop nu har Destination Fyn flere digitale kampagner på markederne i Tyskland og Holland. Her er fokus på at fastholde og udvide kendskab og rejselyst til Fyn, Langeland og Ærø for de mest aktuelle interessegrupper. Kampagnerne fokuserer på skuldersæsonen, og for Hollands vedkommende særligt Majferien. Parallelt hermed markedsfører vi også niche-produktet HIKE med fokus på vandreturismen. På tværs af kampagnerne ser vi aktuelt, at det særligt er indhold omhandlende outdooraktiviteter og -oplevelser samt købstædernes kystnære hygge, som målgrupperne interagerer med på sociale medier. De fire igangværende kampagner udgør en fælles investering på 900.000 kr.
 
Bland Selv Fyn II
Sideløbende er vi ved at færdigudvikle kampagnekonceptet Bland Selv Fyn i en version II - en videreudvikling af sidste års succes på det danske marked. De medlemmer, der har ønsket at medvirke, fremgår med egne produkter i en ny webkonfigurator, hvori de rejselystne gæster kan sammensætte deres egne ferier med overnatninger og oplevelser. Konceptet udvikles i både en dansk og nu også i en tysk version, som markedsføres målrettet fra maj til august. Formålet er at få den samlede fynske produktportefølje længst muligt frem i salgsvinduet og herigennem forkorte gæsternes digitale rejse fra inspiration til booking væsentligt.
 
I denne proces samler vi anonymiseret adfærds-data på målgruppernes præferencer, som vi efterfølgende stiller til rådighed som aktuel viden til de medvirkende virksomheder og deres udvikling, samarbejde og markedsføring.
 
Den danske kampagne kommer til at ligge organisk på domænet blandselvfyn.dk 
Den betalte kampagne går i luften i dag og kan opleves på de forskellige medieplatforme online. 
Destination Fyn er på nuværende tidspunkt i gang med at udvikle en toolbox til de medvirkende virksomheder, som ønsker at bruge kampagnen i deres markedsføring.
 
Vil du vide mere om markedstendenser og data? 

Én for én dukker de op - nye skilte i landskabet

billede af to cyklister i naturen, set bagfra. i højre side ses et blåt skilt, med cykelsymbol og teksten Herregårdsruten.
Foto: Destination Fyn
 
CYKELTURISME: Du er måske stødt på et blåt skilt, som ser nyt ud i landskabet. Det er det bestemt også, for i disse dage er de fynske kommuner i fuld gang med at skilte den kommende Herregårdsrute. 
  
En velkommen skilteskov
Det er små skilte, men med stor betydning. De blå skilte, der viser vej på Herregårdsruten, den 660 km lange cykelrute på Fyn og Øerne, er i fuld gang med at blive sat op i det fynske landskab. Netop skiltning er et vigtigt element for den samlede oplevelse af ruten.
 
Første journalist på Herregårdsruten
Den første journalist er allerede ude for at teste ruten, nemlig den tyske foto- og rejsejournalist Reinhard Pantke. I to uger kører journalisten ruten igennem, tager billeder og giver den sidste feedback inden lanceringen. Turen bliver til mindst en artikel, der skal udgives i Tyskland, og som skal være med til at stadfæste den gode position, som Fyn og Øerne har inden for cykelturisme. 
  
Vil du vide mere om Herregårdsruten og outdoorturisme?
 

De fynske turismehelte - i vandløbene og på vandrestierne

To vandrere i naturen
Foto: Destination Fyn

FRIVILLIGHED: Overalt på Fyn, Langeland og Øerne er der en stor mængde frivillige og forskellige netværk, der stiller op for at gøre vores destination til skønt rejsemål. Vi kommer her med to eksempler på frivillige indsatser på Fyn, der måske ikke er så synlige, men som har en utrolig stor betydning for fremtidig fynsk turisme.
 
De levende fugleskræmsler - smoltvagter
Der er en fantastisk sammenhængskraft på Fyn, og det blev tydeligt, da der skulle udsættes de mange smolt til ivrige havørredfiskere, som vi kunne berette om i sidste nyhedsbrev. 
 
130 frivillige har stået klar langs åerne for at skræmme fugle væk, så de 350.000 havørredyngel kunne få den bedste start i de fynske åer og vandløb. Det betyder, at om et lile års tid har de mangehavørredyngel fået de bedste forudsætninger og overlevelsesrater. I sidste ende hjælper det Fyn til at stå stærkt som destination for lystfiskerturisme.
 
I 3 timer ad gangen, og vel og mærke ikke i det bedste vejr, stod vagterne klar, alle 260 vagter koordineret af Søren Knabe, frivillighedskoordinator for Havørred Fyn. Mange af de frivillige var lystfiskere selv, som var med til værne om fremtidens fiskebestande. 
 
Gennemgang af vandrestier 
Endnu en frivilligindsats er den gennemgang af vandrestierne rundt omkring på Fyn og øerne, der netop nu er i fuld sving. I forbindelse med HIKE Fyn projektet traskes vandrestierne tynde af frivillige - og af projektleder Anders Franz Johansen - for at gennemgå kvaliteten af ca. 90 fynske vandreruter.
 
Indtil videre er 22 ruter blev travet igennem af de passionerede vandrere fra bl.a. Dansk Vandrelaug og Langelands Stivenner. Den værdifulde feedback, de kommer tilbage med, skal hjælpe kommunerne med udviklingen af nye stier, bedre skiltning og bedre forhold for vandregæsterne. Gennemgangen af de næsten 25 ruter blev igangsat i slutningen af april.
 
Fynsk sammenhængskraft
En af Destination Fyns fornemste opgaver er samarbejde og sammenhængskraft, som vi altid arbejder på at forbedre. Vi oplever en fantastisk opbakning fra de frivillige og fra ildsjæle, så et stort tak skal lyde til alle jer, der giver jeres tid og er med til at gøre Fyn og Øerne til en destination, der kan rumme alt, hvad hjertet begærer for de besøgende. Det er fynsk sammenhængskraft, når den er bedst. 
 
 
 

Destination Fyn udvider familien

billede af broløkke herregård med teksten nyt klyngemedlem
Foto: Broløkke Herregård 
 
Nyt medlem af turismeklyngen - Broløkke Herregård
Vi er glade for at kunne meddele, at Broløkke Herregård nu indgår i Destination Fyn turismeklyngen. På den sydlige del af Langeland er Broløkke Herregård netop genåbnet. Beliggende i den skønne langelandske natur og omkranset af skotsk højlandskvæg står de historiske bygninger nu klar til at modtage gæster. De byder på både muligheder for overnatning, spisning samt afholdelse af mindre events og arrangementer - og i nær fremtid også et bryggeri og destilleri. Velkommen til, vi glæder os til samarbejdet!
 
 
Er der en turismeaktør i dit netværk, som du mener kunne drage nytte af et medlemsskab hos Destination Fyn? Så hold dig endelig ikke tilbage med at række ud til os, så vi kan tage en snak med udgangspunkt i deres virksomhed og samarbejdspotentialer. Sammen er vi stærkere! 
 
Kontakt kommerciel chef Sofia Wulff på sofwu@destinationfyn.dk  og book et møde.

AKTUELT:

 
09.05.22
WEBINAR: Green Restaurant: Måling af madspild
Green Restaurant, den nye miljøcertificering fra Green Key og HORESTA, byder medlemmer af HORESTA, Green Key og Green Restaurant til webinar om måling og reducering af madspild.
 
22.05.22
HIKE Fyn: Ansøgningsfrist til individuelt sparringsforløb
For de virksomheder, der har været med til workshops, er der nu åbnet op for at ansøge om individuel sparring om udvikling inden for vandreturisme. Sparringsforløbet finder sted i august måned.
 
 
 
Frameld nyhedsbrev