Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Hvordan tænker en vandreturist?

Fynske virksomheder på vandretur.
Foto: Destination Fyn
 
HIKE: En række fynske turistvirksomheder fik et rigtig godt indblik i vandreturistens virkelighed på de sidste ugers Hike Fyn-workshop, hvor de selv var ude at trave vandrestierne tynde og lege turister.

For at vide, hvad en vandreturist drømmer om og har brug for, er man nødt til at sætte sig i vandreturistens sted, så man på egen krop mærker det særlige ved at trave derudad i den skønne, fynske natur.

Nu ved de godt 40 deltagere, der var med, hvad de kan gøre for at tiltrække vandreturister. Flere af deltagerne fik også sat stik i til hinanden og tænkt tanker om et samarbejde om at trække de vandrende folk til Fyn og Øerne.

Vi glæder os til at følge udviklingen og arbejde videre med de fynske virksomheders indsats for at tiltrække vandreturister.

Projektet er støttet af Erhvervsfremmestyrelsen.
 
 
Vil du vide mere om Hike Fyn? Kontakt Anders Franz Johansen
 

Odense – et eventyr, du troede, du kendte

Par i H.C. Andersens Hus
Foto: 24Copenhagen
 
MARKETING: I starten af maj gik vi i luften med kampagnen ”Odense – et eventyr, du troede, du kendte” i Danmark. Kampagnen skal formidle H.C. Andersen som spydspids for et Odense i forandring.
  
Kernen i kampagnen er at støtte og styrke fortællingen og kendskabet til det nye H.C Andersens Hus. Kampagnen har fokus på, at det nye museum formidler ukendte sider af den verdenskendte digter i en ny tid, i en 'ny' by, som samtidens kulturturister kan spejle sig i. Odenses image som ny dansk storby skal udbredes for at øge kendskabet til Odenses øvrige museer, gastronomi, hoteller, events og det nutidige levede liv i digterens by.
 
Kampagnen er todelt – første del kører frem til skolernes sommerferie, anden del skal køre fra september til oktober. Den er finansieret af fondsmidler fra H.C. Andersen Fonden, som er søgt i samarbejde med Odense Bys Museer og VisitOdense.  
 
 
Har du spørgsmål til kampagnen, så kontakt Trine Rysz på trysz@destinationfyn.dk

Fynsk gartneri producerer 5000 gule roser til Tour de France i Nyborg

Fynsk gartneri producerer 5000 gule roser til Tour de France i Nyborg.
Foto: TV2 Fyn
 
GULT SKAL DET VÆRE: Tour de France rammer Fyn om få uger, og vi er allerede i gang med at rulle den gule løber ud. Vi lægger nemlig an til en varm, gul velkomst, når hele verdens øjne rettes mod Fyn den 2. juli.
 
Vi byder velkommen til Cykeløen Fyn med 5000 roser fra det fynske gartneri Rosa Danica A/S, der har fået kyndig hjælp fra produktionsskolen FGU FYN i Assens. Og vi byder velkommen sammen med de fynske erhvervsdrivende og rigtig mange fynboer, der allerede flere steder har iklædt sig sommerens gule klæder og i fællesskab gør en indsats for at få sat et stort, gult hjerte på verdenskortet med kampagnen #gultskaldetvære frem mod den 2. juli.

Hør vores kommercielle chef Sofia Wulff fortælle om den fælles fynske – og gule – opbakning til touren i dette indslag på TV2 Fyn. Og læs forretningsudvikler Kasper Roe Iversens vurdering af, at det spektakulære stykke land art på 30 x 3,5 meter ikke kan undgå at fange tv-helikopternes opmærksomhed, når rytterne kører ind på de sidste kilometer ind mod Nyborg, så Bike Island Fyn bliver markedsført i verdenspressen i denne artikel i Fyens Stiftstidende.

Sammen er vi stærkere!
 
Vil du vide mere om Tour de France på Fyn? Kontakt Jakob Lund Staun 

Design, Drøm, Vind - Vær med til at udbrede kampagnen Bland Selv Fyn

Screenshot af hjemmesiden for Bland selv fyn konkurrence. Naturbillede med kyststrækning i baggrunden, titel med slogan Design, Drøm, Vind.
Foto: Destination Fyn
 
MARKETING: Næste uge går marketingkampagnen Bland Selv Fyn i luften i Tyskland. Som lovet bringer vi her en toolbox til jer, der ønsker at arbejde med kampagnen i jeres kommunikationsplanlægning.
 
Oplevelsesprodukterne på websitet består af de medlemmer af Destination Fyn, der har takket ja til at være med i kampagnen. Derudover har de ti fynske visitbureauer og Destination Fyn bidraget med to produkter hver for at imødekomme især de mange gode outdoor-produkter, der er på Fyn og Øerne. Formålet er at få de fynske produkter og oplevelser helt frem i salgsvinduet og præsentere gæsten for et enkelt og bookbart overblik - og i det hele taget at præsentere de fynske valg på en ny og alternativ måde.
 
I toolboxen her finder du både forklaring på kampagnekonceptet, oversigt over kampagnens elementer, inspiration og links til content, som er færdiglavet og klar til servering.
  
Den tyske kampagneside blandselvfyn.de (først aktiv ved kampagnestart)
 
Savner du noget i toolboxen, eller har du spørgsmål til kampagnen, så kontakt Trine Rysz på trysz@destinationfyn.dk

National og international interesse for Fyn

Besøg af hollandske journalister i Nyborg
Foto: Jesper Tornvig Ludvigsen

INTERESSE FOR FYN: Flere nationale og internationale journalister besøger i disse dage Fyn. Interessen for Cykeløen Fyn er stor her op til, at Tour de France for første gang rammer Fyn, men også Fyns gastronomi og madkultur og Fyn som destination for en aktiv ferie med familien er i søgelyset.
 
I starten af maj var journalist Jesper Tornvig Ludvigsen sammen med sin familie på tur i det nordfynske, hvor de både overnattede, lavede mad og var på bisonsafari på Ditlevsdal Bisonfarm, sejlede i kajak fra Skåstrup Strand, besøgte det nye H. C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Odense ZOO og sluttede med Bridgewalking i fantastisk vejr. Familiens oplevelser på Fyn bliver inden længe til en artikel i FRI - et annoncetillæg, som kommer hver lørdag i Berlingske. Besøget var led i vores indsats med at promovere Fyns mange unikke tilbud inden for aktive familieferier.

I sidste uge var en flok hollandske cykel-journalister rundt på alle de danske etaper af Tour de France 2022 for at danne sig et indtryk af, hvad Tour de France-rytterne kan forvente sig af Grand Départ i Danmark. Turen gik derfor naturligvis også til Nyborg, hvor de cyklende journalister blev inviteret på lækre lokale madvarer fra den fynske have på Sinatur Hotel Storebælt og fik en goodiebag med sig til turen, bl.a med lækkerier fra Nyborg Destilleri. Besøget gav os mulighed for at vise det bedste af Fyn frem for Holland. Både de forskellige muligheder, Fyn byder på som cykel-ø, men også den fremragende gastronomi og madkultur, vi kan bryste os af her på Fyn og Øerne med vores fantastiske og unikke udvalg af lokale råvarer.

Senere i denne uge får vi besøg af den svenske freelance journalist Johan Öberg, der har fokus på Odense og Fyn.
 
Har du spørgsmål til vores arbejde med at trække journalister til Fyn, så kontakt Swantje Niphut

Destination Fyn udvider familien

billede af broløkke herregård med teksten nyt klyngemedlem
Foto: Restaurant Næsbyhoved Skov
 
NYT MEDLEM: Velkommen til Restaurant Næsbyhoved Skov som medlem af den fynske turismeklynge. 
 
Næsbyhoved Skov er placeret midt i Odense med udsigt til skov, vand og havn. Restauranten byder på en moderne gastronomisk oplevelse med et traditionsrigt twist. Den er det nyeste medlem af Destination Fyn og har valgt at indgå i fællesskabet, fordi de gerne vil skabe større synlighed og vidensdele med andre fynske destinationer. Velkommen til!
 
 
Kender du en turismeaktør, som kunne drage nytte af et medlemsskab hos Destination Fyn? Ræk gerne ud til os, så vi kan tage en snak med vedkommende. Sammen er vi stærkere! 
 
Kontakt Sofia Wulff på sofwu@destinationfyn.dk 
 

Nyt ansigt i Destination Fyn

Tanja Bruntse Ahler
Foto: Destination Fyn

NY KOLLEGA: Her i maj har vi budt velkommen til Tanja Bruntse Ahler, der er Destination Fyns nye kommunikationsansvarlige. Tanja skal have fokus på partnerkommunikation og medlemskommunikation.

Vi har glædet os til at byde Tanja velkommen og håber, at I vil tage rigtig godt imod hende!
 
I er velkomne til at kontakte Tanja på tba@destinationfyn.dk

MERE NYT FRA FYN:

 
Marts 2022 blev den bedste nogen sinde for danske hoteller - også på Fyn
På Fyn overgår overnatningstallene for 2022 tiden før coronapandemien. Så de fynske hoteller ser ud til at være kommet rigtig godt i gang i 2022.
 
To fynske museer nomineret ved Museums + Heritage Awards i London
De to fynske museer H.C. Andersens Hus og Øhavsmuseet var som de eneste danske museer nomineret ved ”museernes Oscar-uddeling”, den internationale prisfest Museums + Heritage Awards.
 
Odense er blandt verdens mest bæredygtige byer
Det videnskabelige tidsskrift The Lancet Global Health har netop rangeret Odense som en af de 25 mest bæredygtige byer blandt 19 lande i verden.
 
6.859.000 kr. til SHORES Langeland
SHORES Langeland skal summe af liv 24 timer i døgnet 365 dage om året - støtte fra Lokale og Anlægsfonden hjælper godt på vej.
Frameld nyhedsbrev