Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Det er nu, det sker!

Gule strikkede trøjer på Byens Bro
Foto: Destination Fyn  

Vi har ventet i flere år - nu er vi gået ind i de allersidste dage af nedtællingen. På lørdag rammer Tour de France Nyborg og Fyn.

Den gule folkefest skyller hen over Fyn. Der er pyntet op i gader og stræder, bl.a. her på Byens Bro i Odense – og også på taget af Sinatur Hotel Storebælt. Her har direktør Louise Gliese selv været i gang og malet teksten ”Bienvenue a Nyborg” som en hyldest til Tourens ankomst. For Louise Gliese og Sinatur Hotel er det vigtigt at tage del i tour-fællesskabet, og så håber de naturligvis også på at få lidt tv-eksponering under dækningen af Tour de France.
 
Det samme håber vi på for de 5000 gule roser, der i dag transporteres fra Rosa Danica i Kerteminde til Nyborg, og som plantes, så de danner teksten Bike Island Fyn. Vi krydser fingre for, at de gule roser, der fylder et areal på 30 x 3,5 meter, fanger tv-helikopternes opmærksomhed, så Bike Island Fyn bliver markedsført i verdenspressen. 

Glæd dig til weekenden – tag del i den festen - og vær opmærksom på de trafikale udfordringer, der kan opstå, når så mange mennesker skal samles på Fyn. 💛
 

Det går godt for de fynske campingpladser

Campister, der går med en kajak på Vindebyøre Camping Taasinge
Foto: Niclas Jessen
 
De fynske campingpladser er i løbet af de seneste fem år gået fra 1,2 til 1,5 mio. årlige overnatninger. Det er en vækst på 31,7 % – og det er markant over stigningen på landsplan, der ligger på 11,2 %.

De flotte tal skyldes bl.a., at standarden på de fynske campingpladser ganske simpelt er høj. Fyn tilbyder gode og alsidige campingprodukter. Fx er glamping og luksushytter med eget toilet blevet populært. Vores centrale placering i landet og det faktum, at vi har mange seværdigheder og aktiviteter inden for kort afstand, er også en medvirkende faktor.

Vurderingen er, at det især er de købedygtige københavnske børnefamilier, der har fået øjnene op for campinglivet på Fyn. 👏
 
Læs hele artiklen på Turisme.nu (kræver abonnement) 

Øhavsmuseet vinder international anerkendelse

Mærk dig selv-udstillingen
Foto: Ard Jongsma 

Sidste weekend var der jubelbrøl på Øhavsmuseet, da udstillingen ”Mærk Dig Selv” blev tildelt den meget prestigefyldte internationale pris for ’excellence in design’ ved SEGD's Global Design Awards i Portland, USA.

SEGD står for Society for Experiential Graphic Design, og prisen gives til ”Mærk Dig Selv”, fordi udstillingen udmærker sig i at være design, der: ”…connects people to place by providing direction, storytelling, and compelling experiences in public spaces…”.

Det er fantastisk, når et fynsk museum tør gå helt nye veje – og anerkendes for det. Stort tillykke til Øhavsmuseet for at hive en pris hjem, som tidligere er gået til store og anerkendte museer som Victoria and Albert Museum i London og Museum of the City of New York. Det understreger, at vi på Fyn er med helt fremme og lege med de store drenge. 💪
 

Hattrick på havet: Tre verdensmesterskaber i sejlsport på Fyn i 2023

Sejlere på havet
Foto: Nikolai Barnekow Jensen
 
Fyn bliver vært for ikke mindre end tre VM'er i sommeren 2023. 🌊☀️

Kerteminde lægger vand til VM i Contender, mens Middelfart igen markerer sig som fyrtårn inden for matchrace-disciplinen, når verdens bedste kvinder skal dyste om medaljer i Lillebælt. Det sker i umiddelbar forlængelse af VM i Melges 24, som indtager marinaen i Middelfart fem dage i juni.

De tre VM’er i fynsk farvand vidner om, at tiltrækningen af events til Fyn for alvor har fået vind i sejlene igen efter corona. Et slag på tasken er, at de tre events vil kaste omkring 5000 overnatninger af sig, når sejlerne indstiller VM-GPS'en på Fyn til næste sommer. Samlet forventes de tre events at generere en turismeøkonomisk effekt på 8,7 mio. kr. og er dermed et godt eksempel på, hvordan tiltrækningen af sportsevents er med til at genstarte en branche, der har været i knæ under corona-pandemien.
 
 
Kontakt: Eventchef Jakob Lund Staun tlf. 61 68 73 70, e-mail: jakls@destinationfyn.dk

Tour de France i Nyborg og Landsstævne i Svendbog skaber synergier med konference i Odense

Play the Game 2022 i Odense
Foto: Play the Game
 
Sport, geopolitik og menneskerettigheder er på dagsordenen i Odense denne uge, hvor op mod 400 journalister, forskere og repræsentanter for idrætsorganisationer fra hele verden gæster Odense til Play the Game-konferencen.

De internationale gæster diskuterer emner som sport i lyset af krigen i Ukraine, fodbold-VM i Qatar, atlet-aktivisme og matchfixing. 

Stærke lokale partnere, god logistik, et konferencecenter af høj kvalitet og ikke mindst muligheden for at skabe synergi med DGI’s Landsstævne i Svendborg og Grand Départ Copenhagen har sikret, at Odense fik værtskabet for konferencen. 50 internationale Play the Game-deltagere skal i forlængelse af konferencen besøge Landsstævnet i Svendborg og opleve det særlige danske fællesskab, der skabes gennem idrætten, og som Landsstævnet på helt særlig vis tager til nye højder.
 
Et godt eksempel på, hvordan et samspil mellem events og konferencer på Fyn kan skabe merværdi for såvel internationale forbund og gæster som fynske virksomheder og arrangementer.

Mere om Play the Game-konferencen
 
Kontakt: Forretningsudvikler Morten Olstrup tlf. 23 63 80 36, e-mail:  mool@destinationfyn.dk 

Danskerne er vilde med øhop for sejl eller motor

Sejlbåd på havet
Foto: Niels Martner
 
Danskerne viser lige nu stor interesse for sejlerlivet, især tursejlads. Særligt småøerne er populære destinationer, og de markedsføres nu i en samlet fortælling om det særlige ved at holde ferie på havet og på de danske øer. 

Småøerne – sæt kursen mod de danske ø-havne er et nyt online-univers på Havneguide.dk, hvor sejlere kan hente inspiration til ferien eller weekendturen i de danske farvande. De finder bl.a. ø-havnebeskrivelser, tips til ø-hop, nyttige oplysninger og løbende nyheder for lystsejlere.

Ud over præsentationer af øhavnene i de fynske farvande med hver deres helt særlige kendetegn og en beskrivelse af, hvad man kan opleve på øen, er der to guides til ø-hop for sejl eller motor på destinationen:
 
⛵️ Det Sydfynske Øhav

Det landsdækkende, fælles turismeprojekt, der skal inspirere flere lystsejlere til at besøge de hyggelige danske ø-havne, er et samarbejde mellem 21 ø-havne, LAG-Småøerne og FLID.

Få tryktestet idéer og produkter til turismebranchen

Cykelturist læser i blad foran sit telt
Foto: Michael Fiukowski og Sarah Moritz, VisitDenmark
 
Call: Nu kan startups igen søge ind på HIT's accelerationsforløb, der starter op efter sommerferien ☀️👇

Nu er det igen muligt at søge ind på HIT's accelerationsforløb! Et forløb, hvor startup-virksomheder og iværksættere får mulighed for at trykteste deres idé eller produkt i et forløb, der er designet til netop det formål. De får adgang til eksperter, sparring og viden, som vil styrke forudsætningen for at realisere drømmen om at udvikle et produkt til turismebranchen.
 
Økosystemet for turisme-startups i Danmark er stadig spædt, og afstanden mellem startups og etablerede turismevirksomheder stor. Der er brug for at skabe et stærkt økosystem for startups og det etablerede turismeerhverv for at sikre, at vi fortsat innoverer og udvikler os i turismebranchen og dermed sikrer vores fremtidig konkurrenceevne.
 
Derfor: Hvis du kender en startup med en idé eller et produkt, som har potentiale på turismescenen, så prik til dem med en opfording om at ansøge. Når vi åbner dørene og giver startups mulighed for at møde etablerede turistvirksomheder og få styrket deres viden om turismebranchen, åbner vi også op for en mulighed for dem for at give input, modne ideerne og styrke innovationskraften i turismebranchen.

Ansøgningsfrist: 7. august 👉 Søg her

HIT står for Hub for Innovation in Tourism, der er et nationalt projektsamarbejde mellem de tre danske udviklingsselskaber inden for turisme: Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme. Projektet medfinansieres af EU-REACT, Socialfonden, der er udmøntet via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Herudover samarbejder projektet med Erhvervshusene, Danske Destinationer og Aalborg Universitet Innovation om indsatsen. Destination Fyn er en del af projektet.
 
Kontakt: Projektleder Ina Svop, tlf. 21 66 02 41, e-mail: isvop@destinationfyn.dk

Mange fine reportager om Fyn

Journalist og hans sønner på bridgewalking
Foto: Jesper Tornvig Ludvigsen
 
Fik du læst...? 👇

👉 Weekendens tillæg i Berlingske FRI (billedet), der med syvtommersøm slår fast, at Nordfyn (også) kan en masse. Forsiden viser journalisten Jesper Tornvig Ludvigsens sønner på bridgewalking, og i artiklen fortæller han om en fantastisk og oplevelsesrig familieweekend på Nordfyn, der tog afsæt i et ønske om at vise, hvad en mindre kendt side af Fyn har at byde på for aktive familier.
 
👉 Tyske Reinhard Pantkes fantastiske cykelreportage fra cykeløen Fyn, hvor han udforsker Herregårdsruten. Du finder den foreløbig i den digitale udgave af Magasinet NORDIS, der fokuserer på rejser og oplevelser i Skandinavien og har mere end 12.000 abonnenter. En virkelig fin artikel, der giver læseren lyst til at hoppe på cyklen og tage turen til Fyn med det samme! 
Læs Mit dem Fahrrad auf der Herrenhausroute (artiklen kan oversættes til dansk)

👉 ”10 tips til Fyn”, som er titlen på en artikel med tips til ferie på Fyn i det svenske Expressens "Allt om resor". Rejsetillægget har i gennemsnit 100.000 læsere. De får her en fantastisk guide til, hvad vores smukke ø har at byde på.
Læs De 10 sjoveste tips til den danske favoritø Fyn

TAK til alle samarbejdspartnere, der velvilligt hjælper med organiseringen af besøgene og stiller an med både generøse sponsoreringer og en helt fantastisk gæstfrihed og varme, når vi har besøg af journalister udefra. Uden jer var det ikke muligt at gennemføre den slags besøg. I er helt fantastiske til at give vores besøgende nogle rigtig fine oplevelser med fra Fyn og Øerne, som de kan skrive (hjem) om!
 
Kontakt: International PR & Marketingkoordinator Swantje Niphut, tlf. 44 14 64 34, e-mail: swn@destinationfyn.dk 
Frameld nyhedsbrev