Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

"Den travleste sæson nogen sinde"

Rasmus Hessum interviewes til TV2 Fyn
Foto: Destination Fyn
 
I sidste uge fortalte Tina Demant Jensen på TV2 Fyn, at Nyborg Strand Camping har haft den travleste sæson nogen sinde. Destination Fyns direktør Rasmus Hessum bekræfter i indslaget, at 2022 tegner til at blive en ganske god sæson for det fynske turismeerhverv. 👌

Vi begynder at nærme os normalen efter et par sæsoner præget af corona. Danskerne rejser udenlandsk igen, men heldigvis kommer de udenlandske gæster også til Fyn igen. Samtidig er der en tendens til, at danskere har ændret deres rejsemønstre lidt. Vi har oplevet sommeren i Danmark, og det er gået op for mange, hvor skønt her jo rent faktisk er. Det betyder, at flere vælger at blive i Danmark i sommerferien, og så er det måske først hen i efteråret, at man trænger til varmen og tager en tur sydpå.
 

Den fynske cykelfeber fortsætter

Jonas Vingegård
Foto: TV2 Sport
 
Det er allerede to uger siden, at Jonas Vingegård skrev historie med sin Tour de France-sejr. En Tour, der startede med et brag af en fest i Danmark og også bølgede smukt gennem Nyborg og hen over hele Fyn. 💛
 
Og den fynske cykelfest er slet ikke ovre endnu! I næste uge køres der nemlig Post Nord Danmark Rundt, hvor det igen er muligt at heppe på nogle af de mange seje ryttere og opleve dem live på ruten. Både når der køres enkeltstart i Assens på onsdag og ved kongeetapen på torsdag, hvor rytterne starter i Otterup, kører hen over Vestfyn og Lillebæltsbroen og slutter i Herning.
 
I Assens er der lagt op til et brag af en cykelfest. Der er mulighed for at komme helt tæt på rytterne undervejs på ruten rundt i og omkring Assens eller følge løbet på storskærme i Brydes Gaard og ved Willemoesgården i Østergade. Man kan også selv prøve kræfter med den 12,2 km lange enkeltstartsrute dagen før de professionelle ryttere.
 

Nyt dansk cykelturisme-barometer tager pulsen på gæsterne

Cykelturismen på Fyn
Foto: Destination Fyn

I forlængelse af Tour de France og Cykeltopmødet i København har Destination Fyn sammen med VisitNyborg og Dansk Cykelturisme lanceret det nye danske Cykelturisme-barometer.

På barometerets interaktive dashboard kan du hente ny viden om, hvordan danskerne cykler på ferier og til hverdag. Dashboardet er skabt i samarbejde med Epinion, som har udført det store bagvedliggende analysearbejde og de mange interviews, der formidles i dashboardet. 📈
 
Blandt hovedkonklusionerne kan nævnes, at hele 20% af danskerne har cyklet på ferien inden for de seneste år, og at naturoplevelser på ruterne står øverst på danskernes ønskeseddel.

Gå frit på opdagelse i dine geografiske og demografiske målgrupper og bliv klogere på, hvordan gæsterne fx ser på cykelferiens top-prioriteter og ikke mindst deres barrierer for at cykle på ferien. Her gemmer sig flere aha-oplevelser!
 

58 mio. til turismeprojekter

Kanotur

Foto: Niclas Jessen

 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter 15 turismeprojekter med i alt godt 58 mio. kr. 💰

 

For Fyn betyder det bl.a., at vi har fået penge til en udviklingsplan for Fyn og Øerne, som skal understøtte en fremtidig bæredygtig udvikling af vores feriesteder og en visionær fælles retning for turismen på Fyn og Øerne. Målet er at skabe en stærk kobling mellem storbyen, kystbyerne og øerne og at styrke sammenhængen i den fynske outdoorsatsning. 

 

Der er også kommet mere fokus på kultur og meget glædeligt bevilget penge til projektet Cities for Culture. Et projekt, der er skabt i regi af Dansk Storbyturisme for at skabe internationalt konkurrencedygtige og bæredygtige kulturturismedestinationer. Projektet bygger videre på erfaringerne fra projektet ”kickstart kulturturismen” og skal understøtte kulturelle initiativer med stort internationalt potentiale, der kan tiltrække flere internationale gæster. Det skal desuden styrke samarbejdet og værdiskabelsen mellem kulturaktørerne for at øge bæredygtigheden og kulturforbruget hos storbygæsten. Fra Odense er H.C. Andersens Museum og Odense Bys Museer en del af projektet. 

 

👉 Læs hele pressemeddelelsen

International omtale af H.C Andersen, Herregårdsruten og Bland Selv Fyn

Sarah Baxter på Herregårdsruten
Foto: Sarah Baxter
 
De sidste uger har vi haft besøg på Fyn af både den britiske journalist Sarah Baxter, der skriver for rejsemagasinet Wanderlust, og den tyske famile Schütz, der skriver for Daddylicious. 🌍

I sidste uge af juli startede den britiske journalist Sarah Baxter på en rundtur på Fyn. Sarah skriver en artikel for rejsemagasinet Wanderlust, der handler om H.C. Andersen. I samme ombæring cyklede hun fire etaper af Herregårdsruten ved Nyborg, Svendborg, Fåborg og på Ærø for at samle indtryk til flere historier til andre medier. Sarah har udtrykt stor begejstring for den fynske måde at nyde livet på og for den skønne fynske natur.

Daddylicious oplever Bland-Selv-Fyn 🍬🍭
Den seneste uge har vi også haft besøg af en tysk familie bestående af Anna, Reinhard, Emil (16), Theo (14), Mieke (12) og Johan (12) Schütz og deres hund. De oplever en Bland-Selv-Fyn-ferie i deres autocamper og telt, og de skriver om Bland-Selv-systemet og deres ferieoplevelser i det fynske for den tyske familie-influencer-portal ”Daddylicious”.

Senere i august er der besøg af internationale journalister fra både Norge, Tyskland, Holland og USA på programmet.
 
📧 Har du spørgsmål til vores internationale pressearbejde, så kontakt Swantje Niphut

Langelands vandre- og cykelruter bliver digitale

To, der vandrer på Langeland
Foto: Broch Foto

Vandre- og cykelruter på Langeland, Strynø og Siø skal gøres digitale, så flere kan blive inspireret til at opleve naturen på de tre øer. Det sker via en bevilling på 49.500 kr. til VisitLangeland fra Friluftsrådet. 👏 
 
Langeland bliver dermed den første ø-kommune i Danmark, som kan skabe et fuldstændigt digitalt overblik over de tre øers vandre- og cykelruter. Det gør det nemmere at planlægge og udpege en rute i naturen, så flere kan komme ud og opleve hatbakker, kystlinje, kulturhistorie, skove og naturområder. Det, at naturområder og ruter kan opleves på skærmen eller med VR-briller, betyder også, at gangbesværede og kørestolsbrugere kan orientere sig om en rute hjemmefra og se, om den er tilgængelig for dem.
 
En VisitDenmark-undersøgelse fra 2021 viser, at 8% af befolkningen bruger online rutekort til planlægning og inspiration til ferien. Den digitale tilstedeværelse er altså væsentlig for at tiltrække vandre- og cykelturister fremadrettet.

Læs mere 👉 Nu bliver Langelands vandre- og cykelruter digitale

Destination Fyn udvider familien

Nye medlemmer august 2022
Foto: BaggårdTeatret, Odins Odense, Mette Krull More og Staldkatessen
 
NYE MEDLEMMER: Velkommen til BaggårdTeatret, Jernalderlandsbyen Odins Odense, Midtfyns Bryghus og Staldkatessen i Dyreborg som nye medlemmer af Destination Fyn.
 
🧡 BaggårdTeatret skaber scenekunstneriske forestillinger, oplevelser, skoleteater og uddannelser for borgere, turister og besøgende i hele det sydfynske. Som de første i landet tager BaggårdTeatret også publikum med ud i naturen på audiowalks, der spiller lige, når det passer publikum, og på flere sprog – en stærk metode til også at gøre teatret tilgængeligt for udenlandske turister.
 
💜 Jernalderlandsbyen Odins Odense er mere end et stykke Danmarkshistorie. Her kan man opleve forskellige håndværksaktiviteter, bueskydning, smedning, mjødsmagning, markeder og sammenkomster, fra da jernalderen blev til vikingetid.
 
💛 Midtfyns Bryghus producerer ikke kun ekstraordinære og mangfoldige øl, men byder også indenfor til rundvisning og ølsmagning, så man har mulighed for at se, hvordan godt øl brygges. Indehaveren Eddie Szweda og hans team har en bred viden om øllet, der serveres. Det formidles på en humoristisk facon, og gør besøget i deres bryghus i Årslev til en personligt oplevelse for besøgende.
 
💚 Staldkatessen er en stemningsfuld butik fyldt med lokalt håndværk og fantastiske kulinariske specialiteter fra Sydfyn. Den er skabet af Annette Sønksen og Steen Dart i en tidligere staldbutik. Parret har meget mere på tegnebordet, og vi glæder os til at se, hvilke nye tilbud til turister Annette og Steen finder på i fremtiden.
 
Kender du en turismeaktør, som også kunne drage nytte af et medlemsskab hos Destination Fyn? Kontakt Sofia Wulff på sofwu@destinationfyn.dk 

PET-kursus om sikkerheden ved mulige terrortrusler

PET-kursus Omtanke
Foto: PET
 
Danmark er generelt et trygt samfund, og terror er for mange en utænkelig hændelse i hverdagen. Men vi må ikke lukke øjnene for, at det kan finde sted.

Sikkerheden og trygheden på befærdede steder opstår i et samspil mellem politi, borgere og lokale arbejdspladser. PET tilbyder det gratis kursus ”Omtanke” til alle, der ønsker at skærpe sikkerhedsbevidstheden og opmærksomheden omkring mulige akutte trusler. Kurset henvender sig til dig, der arbejder med sikkerhed på steder, hvor der færdes mange mennesker, fx seværdigheder, arrangementer, natteliv m.m.
 
Frameld nyhedsbrev