Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Nu skal der gang i investeringerne i fynsk turisme

Udviklingsplan for Fyn og Øerne
Foto: Daniel Villadsen
 
Med “Udviklingsplan for Fyn og Øerne” er der udsigt til endnu flere investeringer i turismen. Fyn får nemlig et helt unikt værktøj til at skabe en rød tråd i turismeinvesteringerne skabt i stærkt samarbejde mellem Realdania, Dansk Kyst- og Naturturisme, de 10 fynske kommuner og selvfølgelig os i Destination Fyn. 💙

De senere år har vi haft rigtig meget fokus på forretningsudviklingen og den fælles markedsføring i kølvandet på corona. Det er vi rigtig langt med, og nu er tiden kommet til, at vi kan se fremad og lave en fælles plan for den fysiske udvikling af turismen på Fyn og Øerne. Den strategiske destinationsudvikling bliver hermed taget til næste niveau.

Den fælles udviklingsplan vil også sætte retningen for de investeringer, der på lidt længere sigt skal til for at blive en endnu mere attraktiv destination. Investeringer, som bliver mere og mere attraktive også for private, når planen først er på skinner. Det viser al erfaring. 💰

Der er afsat knap 7 mio. kr. til arbejdet med udviklingsplanen, hvoraf små 3 mio. kr. er bevilliget af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og vi glæder os til at sætte analysearbejdet i gang. Det skal bl.a. lede til udpegning af fem prioriterede feriesteder og handlingsplaner for både udvikling af outdoorturismen og koblingen mellem kyst- og storbyturismen.

 
📧 Har du spørgsmål til arbejdet med Udviklingsplanen for Fyn og Øerne, så kontakt Anders Franz Johansen

Netværksmøde: God bæredygtighedskommunikation

Konferencegæster
Foto: Jonas Legarth
 
Inspiration, viden og nye samarbejder, der styrker dit arbejde med bæredygtighed. 💡
 
MeetDenmark inviterer til et nationalt netværksarrangement om god bæredygtighedskommunikation og nye samarbejder. Dagen stiller skarpt på, hvordan vi kan blive bedre til at kommunikere om bæredygtighed inden for erhvervsturisme, og hvordan vi kan bruge hinanden og lære af hinanden.

Arrangementet er en blanding af inspirerende oplæg, best practice-eksempler fra virksomheder i branchen og rig mulighed for at netværke og samtale. 🌿

Tid: Den 25. oktober
Sted: Comwell H.C. Andersen Odense
 
Kom og få inspiration, del erfaringer og bliv klogere!
 

Gode oplevelser = god forretning? Springbrættet til din turismevirksomhed!

Gode oplevelser = god forretning? – Springbrættet til din turismevirksomhed!
Foto: Sarah Green
 
Få viden og værktøjer til at skabe en økonomisk bæredygtig og uforglemmelig turismeforretning. 🌿

Hvad enten du drømmer om at skabe den nye konkurrent til Tivoli, drive et badehotel i naturskønne omgivelser, sælge kajakkurser eller starte en café, så er dette workshopforløb noget for dig.

Forløbet er for alle iværksættere, som ønsker at arbejde med turisme, uanset om du blot er på idé-stadiet, eller om du allerede har en virksomhed. Din virksomhed skal dog være stiftet efter 30. august 2016.
 
Workshopforløbet strækker sig over fire dage og foregår i Skamby på Nordfyn. Det er gratis at deltage.
 

Vidste du...?

"...at i den første halvdel af 2022 var tre ud af fire overnattende gæster på Fyn danske?"
 

Vigtig viden med hjem fra Hamborg

Swantje i Hamborg
Foto: Swantje Niphut

Vi ved aldrig på forhånd med sikkerhed, hvad vi tager med os hjem, når vi deltager i forskellige arrangementer. Men nogle gange slår det alligevel alle forventninger. 🎉

I to dage har Destination Fyns internationale presse- og marketingansvarlige Swantje Niphut deltaget i Travel Trade og Nordic Workshop i Hamborg, som var arrangeret af VisitDenmark.

Swantje tager en masse nyttig og relevant viden med sig hjem til Destination Fyn:
✔️ Gode og interessante kontakter fra Tyskland og Holland, som udviser stor interesse for rejser til Fyn og Øerne hele året rundt.
✔️ Nye kontakter med interesse for nicheprodukter som kunst, historie, gastro m.m., som Fyn i høj grad kan levere.
✔️ Flere hollændere udviser interesse for Danmark her på bagkant af Covid-19. Særligt turoperatører er meget åbne for at udvide i Danmark.
✔️ Der er stor interesse fra det tyske marked i Fyn og i Danmark som helhed.

Udover de konkrete input bød turen på mulighed for at netværke med kolleger fra de øvrige danske destinationer og attraktioner - og det giver altid et fornyet indblik i, hvor super-skarpe og dygtige de er, og hvor meget vi kan udrette sammen. Networking er uundværlig! 🧡
 
📧 Har du spørgsmål til vores arbejde med turoperatører, så kontakt Swantje Niphut

Gå ikke glip af!

Mennesker på konference
Foto: Daniel Villadsen
 
🎯 Digital Academy | 5. oktober Gør din virksomhed synlig med data og kundetyper. Tilmeld dig efterårets sidste workshop og bliv knivskarp til at skabe det gode indhold i en travl hverdag. Workshoppen er målrettet dig, der arbejder med turismeudvikling og oplevelsesøkonomi på Fyn, eller dig, der ønsker at understøtte cykelturismen på Fyn fx ved at skabe synlighed omkring dit spisested, din forretning eller dit overnatningssted.
 
🎯 E-handelskonferencen 2022 | 13. oktober Få fingeren på e-pulsen - kom med til Danmarks konference for e-handel. Det danske forbrugermarked for online handel er stadig påvirket af pandemi, nedlukning og genåbning – en indflydelse, der stiller store krav til den digitale shopping-oplevelse og til dig, som udbyder online. Bliv klædt på ved årets e-handelskonference, der er arrangeret af Dansk Erhverv.
 
🎯 Genial Digital '22 | 26. oktober Verden står over for store udfordringer – og de virksomheder, der vælger at bruge digitalisering og bæredygtighed som innovationsdagsorden, får en unik mulighed for at øge deres konkurrencekraft og blive blandt dem, der tilbyder de løsninger, vi har brug for. Digitalisering som løftestang for bæredygtighed er omdrejningspunktet for konferencen GenialDigital '22. 
 
🎯 Rethink Tourism 2022 | 2. november Årets konference om turisme på Fyn og Øerne! Igen i år mødes turismeaktører fra Fyn, Langeland og Ærø for at drøfte vores fælles retning, inspirere hinanden og tage et blik ind i krystalkuglen med fokus på fremtidens stærke destination. Sæt et stort kryds i kalenderen den 2. november! Preogrammet for dagen offentliggøres inden længe.
Frameld nyhedsbrev