Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Årets tv-julekalendere skal generere filmturisme på Fyn og Øerne 🎬

DR's lågekalender
Foto: Børnenes U-landskalender 2022
 
Når årets U-landskalender flytter ind hos familier i hele Danmark, flytter en række fynske turistattraktioner med. 👨‍👩‍👧‍👦

Hvis der er noget, der kan samle danskerne på tværs af alder og på tværs af hele landet, så er det julen og julekalenderne på tv. I år lancerer både DR og TV 2 en nyproduceret julekalender, og begge disse er optaget på Fyn. Det sætter Fyn på landkortet som jule- og filmdestination, og det er en helt unik platform til at generere filmturisme på destinationen. Fyn er Juleøen Fyn i år - et sted, hvor man kan gå i de to julekalenderproduktioners fodspor via udstillingen "24 pakker" på Møntergården og ved at besøge de levende kulisser fra optagelserne rundt omkring på Fyn.
 
Lågekalender med fynske attraktioner 
Børnenes U-landskalender 2022 er bygget op som et lille julelandskab med de væsentligste kulisser fra årets DR's julekalender "Julehjertets Hemmelighed". Kulisser, der næsten alle findes her på Fyn:
 
1. Skovkonens Hus, som kan opleves i Den Fynske Landsby
2. Havehuset på Lindestrupgaard, som kan opleves i Den Fynske Landsby
3. Herregården Lindestrupgaard, som i virkeligheden er Erholm Gods i Aarup
4. Rumles Nisseloft, som kan opleves i Den Fynske Landsby
5. Lars' vogn, som kan opleves på Boltinggaard i weekenden 25.-27. november og derefter på Møntergården
6. Det gamle damplokomotiv K 563, som man kan køre med til Fruens Bøge i weekenden 26.-27. november og derefter opleve på Jernbanemuseet
7. Karens Hjem, som kan opleves på Frilandsmuseet i Kgs. Lyngby.
 
Bedre markedsføring af Juleøen Fyn i danskernes hjem kan man næsten ikke ønske sig! 🎁
 
Gå i fodsporene på filmkulisserne fra "Julehjertets Hemmelighed" på JuleøenFyn.dk >

📧 Vil du vide mere om projektet Juleøen Fyn, så kontakt projektleder Ina Højer Svop

H.C. Andersen trækker stadig kulturturister til Odense - især kvinder

Par i det nye H.C. Andersens Hus
Foto: 24Copenhagen

Odense: To store kulturturisme-kampagner med H.C. Andersen som spydspids har trukket kulturturister til Odense i skuldersæsonerne. 🍹🩰 
 
I år har vi kørt to store kulturturisme-kampagner i skuldersæsonerne. Begge har haft H.C. Andersen som spydspids, har profileret Odense markant og trukket kulturturister til.
 
Kampagnen har vist bredden og kvaliteten i Odenses kulturoplevelser med kulturelle fyrtårne som det nye H.C. Andersens Hus, Odeon og Storms Pakhus for danske gæster på både YouTube, Facebook og Instagram. Budgettet har været på 450.000 kr., kampagnen er støttet af HC Andersen Fonden og lavet i samarbejde med VisitOdense og Museum Odense.
 
Storby-kvinder er vilde med Odenses kulturtilbud
Særligt det nyproducerede video-indhold om det nye H.C. Andersens Hus har nydt stor og positiv opmærksomhed. Kampagnerne har kørt bredt i hele Danmark, og vi har løbende kunne konstatere, at især kvinder fra de større byer er interesserede i Odenses stærke kulturtilbud. ✨

I 2023 er det ambitionen at markedsføre kultur- og oplevelsesprodukterne i digterens fødeby i samarbejde med byens aktører og attraktioner, så vi sammen kan løfte både overnatningstal, besøgsfrekvens og døgnforbrug.
 
📧 Har du spørgsmål til vores markedsføringskampagner, så kontakt Martin Jensen

💡 Vidste du...?

"...at årets to tv-julekalendere er optaget på Fyn?" 🎬 

Både DR's "Julehjertets Hemmelighed" og TV 2's "Tinka og Sjælens Spejl" er optaget på Fyn.
 
🎅🏼 I år er det i øvrigt 60 år siden, at DR introducerede julekalenderformatet, nemlig med "Historier fra hele verden" i 1962.
🎅🏼 Det er første gang, at TV 2 og DR har premiere på en ny julekalender samme år. Og det er også første gang, at julekalenderne fra de to tv-udbydere optræder side om side i den samme udstilling.
 

Aktuelt netop nu 👇

Hjælp Bridgewalking Lillebælt med at teste ny rute
Fra april til oktober 2023 skal du ud på en anden rute end den sædvanlige, hvis du skal på bridgewalking. Et stykke af den rute, man plejer at gå, skal nemlig males. Vil du hjælpe Bridgewalking Lillebælt med at teste den nye rute, har du mulighed for at komme på bridgewalking ganske gratis onsdag den 30. november kl. 10.00, 10.05, 11.10 eller 11.15. 
👉 Skriv til vivi.andersen2@middelfart.dk for at lave en aftale
 
Prækvalifikation: Udviklingsplan Fyn og Øerne
Der er åbent for prækvalifikation af rådgivere, der ønsker at byde ind på opgaven med at udarbejde Udviklingsplan for Fyn og Øerne. Deadline for at anmode om prækvalifikation er 1. december 2022 kl. 12.00.
 
INSPIRE: ”A travel to the future of data”
Er du nysgerrig på, hvordan data vil påvirke fremtidens turisme? Den 7. december afholder Wonderful Copenhagen endnu et arrangement i rækken af INSPIRE x Copenhagen Travel Lab. Denne gang er der fokus på, hvilke teknologier der er på vej ind i turismebranchen nu, og hvordan det påvirker fremtiden. 
👉 Læs mere om INSPIRE x Copenhagen Travel Lab og tilmeld dig her >
 
5 workshops: Kom hele vejen rundt om bæredygtighed i turisme
Vær med til at drøfte tiltrækning af arbejdskraft, forstå Generation Z, snakke adfærdsdesign med Julia Lahme, finde vej i junglen af grønne certificeringer og blive helt skarp på, hvordan vi fortæller vores gæster, hvad vi gør for at spare på ressourcerne. Næste workshop er den 8. december.
 
Bike & Travel Award 2023
Fyn er nomineret til den tyske Bike & Travel Award 2023 i kategorien Bedste cykelruter i Europa og andre steder. Hjælp os med at få trofæet hjem ved at sætte et kryds ud for felt nr. 73!
👉 Stem på Fyn her >
 
 

Nyt medlem: Falsled Strand Camping

Nyt medlem - Falsled Strand Camping
Foto: Falsled Strand Camping
 
Velkommen til Falsled Strand Camping - nyt medlem af Destination Fyn. ⛺️
 
Falsled Strand Camping er en lille naturnær campingplads ved det sydfynske øhav med fokus på hygge, natur og nærvær. Pladsen drives af Leonarda og Christian Sian Hage. Christian er uddannet IT-ingeniør og autodidakt håndværker. Leonarda er uddannet inden for kommunikation og kultur og har derudover mange års erfaring fra hotel- og restaurationsbranchen. Deres mission er at gøre camping- og outdoorlivet tilgængeligt for alle – også de, der ikke i udgangspunktet ser sig selv som campister eller outdoormennesker. 

Falsled Strand Camping har valgt at blive medlem af Destination Fyn for at blive del af et stærkt netværk og for at få relevant sparring til ideer og forretningsudvikling.

Velkommen til Destination Fyn!
 

Medlem igen: Hotel Hesselet

Tilbagevendt medlem - Hotel Hesselet
Foto: Hotel Hesselet
 
Velkommen som medlem af Destination Fyn til Hotel Hesselet. 🍀
 
Hotel Hesselet er efter et års pause tilbage som medlem af Destination Fyn. Grundlæggerne af Hotel Hesselet ønskede at skabe et hotel, der kunne sammenlignes med et rigtigt herskabshjem med en unik hjemlig atmosfære. Hotellet forsøger så vidt muligt at følge dette koncept – med den nænsomme tilpasning og renovering, der er nødvendig. Hesselet har ikke kun en fantastisk beliggenhed direkte ved Nyborg Strand, men er også et sted, hvor mennesker mødes, og hvor der er tid til at finde ro og trække vejret. Det er et hotel, man taler om, når man har været der. 

Velkommen tilbage hos Destination Fyn!
 
Frameld nyhedsbrev