Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Naturen skal med ind på mødet 🍃

Naturvejleder Rikke Molin
Foto: Jacob Hansen. Forrest i billedet er det den fynske naturvejleder Rikke Molin.
 
I dette nyhedsbrev zoomer vi ind på mødeturisme. På Fyn og Øerne har vi noget særligt at byde på - også når det handler om at afholde anderledes og meningsfulde møder, konferencer og events.
 
Fyn ligger lige midt i alting i hjertet af hjertet - i hjertet af Danmark - og er med sin skønne natur og med mødesteder til ethvert formål det oplagte sted at mødes. Fyn byder på gastronomi i verdensklasse med råvarer direkte fra den fynske muld, hyggelige historiske byer og vand til alle sider. Gode transportforbindelser sikrer, at alting ligger inden for kort afstand. Fyn er med andre ord hele Danmarks - og resten af verdens - møde-ø! 👌
 
Ny kampagne sætter fokus på Danmarks mødeprodukter
Her i efteråret er vi i samarbejde med VisitDenmark Business Events startet op på en kampagne, der er målrettet mødeindustrien, og som bl.a. sætter fokus på vores styrker inden for bæredygtighed. Kampagnen skal vise Danmark og Fyn frem og inspirere møde-bookere verden over til at tænke naturen ind i deres møder. I kampagnen "Planet-friendly food experiences in Fyn" medvirker naturvejleder Rikke Kaas Molin og Sortebro Kro.
 
 
📧 Vil du vide mere om vores ehvervsrettede kampagner, så kontakt teamkoordinator Martin Jensen

🌈 Fyn er en mangfoldig palet af møde-muligheder

Pedro og Marie
Foto: Pedro Montoya Navarro fra Idea Nordic på bridgewalking med Destination Fyns Marie Rademacher.

På Fyn er det kun fantasien, der sætter grænser, når det handler om at afvikle møder, konferencer og events. Nu skruer vi op for eventbureau-indsatsen. 🎯

Fyn har en smuk og varieret natur, særlige attraktioner og lokale ildsjæle, som det er oplagt at tænke ind i fx møder. Senest har vi sammen med Odense Sport & Event haft mulighed for at vise en flig af de mange muligheder på vores destination frem for repræsentanter fra eventbureauet Idea Nordic. Pedro Montoya Navarro (billedet) fik en på opleveren, da han i november var på både bridgewalking og tangsafari.

En stigende efterspørgsel hos eventbureauerne gør, at vi nu sætter mere fokus på den mangfoldige og brede palet af muligheder, Fyn og Øerne har at tilbyde, når det kommer til møder. Vi planlægger ture i foråret, hvor vi viser destinationen frem for både danske eventbureauer og for bureauer i det nordlige Tyskland og Norge. Her vil vi vise de helt særlige muligheder på Fyn og Øerne frem for at sætte destinationen on-top-of-mind ☝️, når der skal bookes møder rundt omkring i verden.
 
I begyndelsen af det nye år sætter vi desuden fokus på at brande Fyn som møde-ø. Det gør vi ved at vise de særlige muligheder for utraditionelle og kreative møder og konferencer, der er blevet skabt her på øen, fx hvordan man holder middagsselskab for 1600 mennesker i Odense, hvordan man får plads til flere hundrede overnattende gæster på et gods på Sydfyn, og hvordan man kan bruge Øhavet i sine konferencer. Vi håber, at det vil vække nysgerrighed og inspirere både venues og møde-bookere til at tænke deres møder og faciliteter anderledes.
 
📧 Har du spørgsmål til vores arbejde med eventbureauer, så kontakt erhvervsturismechef Kirsten Rudbeck

Møder er fortsat fysiske - også i fremtiden

Deltagere på IBTM-messen
Foto: Destination Fyn.

Efter corona: Vi vil stadig holde fysiske møder og konferencer i fremtiden. Men vi bliver skarpere og skarpere på, at det fysiske møde skal give bedre effekt og større værdi for deltagerne.

I den forgangne uge repræsenterede vi Fyn på IBTM i Barcelona sammen med MeetDenmark. IBTM er en af de førende internationale messer for møder, konferencer og events. Vi brugte messen til at mødes med potentielle kunder, eksisterende og nye samarbejdspartnere og andre destinationer til snakke om mulige aftaler og samarbejder. 🙌

Ud over selve messen var IBTM World også vært for Association Leaders Forum, som er en unik platform for foreningsledere til at mødes og drøfte, hvordan internationale kongresser kan skabe endnu mere effekt og værdi. Destination Fyn faciliterede sammen med MeetDenmark, Destination NORD, VisitAarhus og Copenhagen Convention Bureau en vigtig diskussion om events med fysisk fremmøde i fremtiden. Her kom vi bl.a. omkring:

👉 Hvordan nye trends påvirker mødeindustrien, og hvilken betydning det har for måden, vi planlægger events på.
👉 Hvordan vi kan tænke nyt, bryde vaner og gøre tingene på en anden måde, end vi er vant til, ift. den kontekst, vi er i – også når det handler om events.
👉 Hvordan fremtidens engagerende og meningsfulde events ser ud – nye ideer og best practise.
 
📧 Har du spørgsmål til vores arbejde med fremtidens mødeformater, så kontakt erhvervsturismechef Kirsten Rudbeck

💡 Vidste du...?

"...at 38% af de fynske hoteller er bæredygtighedscertificerede?" 
Det svarer til 50% af alle hotelværelser på destinationen.

På landsplan er det 33% af hotellerne og 53% af alle hotelværelser, der er certificeret. 
 
 

Tre i Top 30: Fyn rykker på global rangliste for bæredygtige byer

GDS-indekset
Grafik: Global Destination Sustainability Movement.

De største møde- og konferencebyer på Fyn har placeret sig i top-30 på det anerkendte GDS-indeks. 👌

I november var hele verdens mødeindustri samlet ved ICCA-konferencen i Krakow. Her mødes internationale organisationer og destinationer for at netværke og vidensdele. Til årets konference var det dog ikke kun nye kontakter og ny viden, Fyn kunne tage med hjem i kufferten. Vi kunne nemlig også fejre, at tre af destinationens mødebyer er landet i top-30 på GDS-indekset. GDS-indekset rangerer destinationer verden over efter deres evne til at arbejde med bæredygtighed.

Odense Kommune er den fynske kommune, der i år har taget det største spring op ad listen. De er med deres forbedring på 12 point, sprunget fra en 34. til en 19. plads. Middelfart, som sidste år sprang direkte ind på en 20. plads, er i år rykket op på en flot 15. plads. Svendborg har også forbedret sin score og bevaret sin 23. plads på trods af den øgede konkurrence.

Samarbejdet og inspirationen på tværs er opskriften på den fynske succes, som i årets løb har været med til at trække både Middelfart, Odense og Svendborg yderligere op ad den bæredygtige rangstige. Det er skønt at se, når indsatserne bærer frugt, og de fynske byer flytter sig i den rigtige retning.
 
 
Mere fokus på bæredygtige mødetilbud
Indsatsen stopper ikke her. Efterspørgslen på bæredygtige mødedestinationer er stigende, og derfor er der en række kurser og workshops på tapetet, der skal klæde de fynske mødeaktører endnu bedre på til deres arbejde med bæredygtighed:

🎯 5 workshops tager dig med hele vejen rundt om bæredygtighed i turisme. Læs mere her >
🎯 Få hjælp til din virksomheds bæredygtighedscertificering. Læs mere her >

Derudover vil der i løbet af 2023 komme tilbud om:
🎯 Strategisk effektmåling, hvor op til 15 virksomheder får mulighed for at udvikle en grøn handlingsplan, der skal hjælpe med klimamåling. Udviklingsforløbet forventes at starte op i februar 2023.
🎯 Bæredygtige værdikæder skal bidrage til, at flere virksomheder får den nødvendige viden om og redskaber til at arbejde med bæredygtighed i hele værdikæden. Projektet forventes at starte op medio 2023 og skal munde ud i 15 grønne handlingsplaner.
 
📧 Har du spørgsmål til vores arbejde med bæredygtige møder og konferencer, så kontakt forretningsudvikler Mark Østergaard
Frameld nyhedsbrev