Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Godt nytår, alle gode samarbejdspartnere!

Rasmus Hessum
Foto: Direktør Rasmus Hessum, Destination Fyn
 
Fyn skal være en destination med international klasse, der hviler på en stærk og bæredygtig sammenhængskraft. 
 
Her hos Destination Fyn ser vi frem til 2023, som med sikkerhed bliver udfordrende, men som også rummer mange muligheder for det fynske turismesamarbejde.

Året, der venter os, vil med garanti igen byde på store udfordringer. Men der ligger også mange gode muligheder og venter på de dygtige, fynske aktører og vores fælles turismesamarbejde, som bliver stærkere og stærkere. Med de mange ubekendte, som 2023 byder på som følge af krigen i Ukraine, energikrise og inflation, bliver det igen et år, hvor spillepladen er i bevægelse, og vi alle er nødt til at forberede os på flere scenarier i vores strategier og budgetter.

Men Fyn står godt i kraft af et stærkt produkt, som passer godt til det, markedet efterspørger. På vores årskonference Rethink Tourism i november citerede jeg Churchills berømte ord om, at man ikke må lade en god krise gå til spilde. Udfordringen er, at vi både skal slukke brande nu og her og samtidig er nødt til at investere i at skabe et bedre fundament for fremtiden. Det er ikke nemt, men det er nødvendigt.

En af de veje, som er oplagte at gå for at styrke forretningen, er den bæredygtige tilgang. Det giver god mening, for det er det, flere og flere kunder efterspørger, og så er arbejdet med fx energioptimering også både sund fornuft og god forretning. Der findes allerede mange lysende eksempler på fynske virksomheder, som gør det godt og er langt. Og flere er på vej. Destination Fyn har sammen med Erhvervshus Fyn flere ting på hylden, som fynske (turisme)virksomheder kan trække på. Fra guides, som kan hjælpe i gang, til kompetenceudviklingstilbud og sparringforløb for den enkelte virksomhed.

Vi glæder os til også i 2023 at arbejde og kæmpe for at skabe de bedste betingelser for turismen. Heldigvis er vi ikke alene. Langt fra. Det fynske samarbejde er stærkt, og vi er beriget med mange stærke, engagerede og tillidsfulde samarbejdspartnere, som bidrager og deltager i arbejdet med at indfri de mange potentialer, Fyn og Øerne har.
 
Tak for det! Og godt nytår!
 

Workshop med Julia Lahme om adfærdsdesign og bæredygtighed

Julia Lahme
Foto: Julia Lahme
 
Bliv klogere på, hvordan du får dine kunder til at spare penge for dig.
Du kan lige nå det: Tilmeld dig i dag!
 
Sammen med trendforsker og markedsføringsekspert Julia Lahme ser vi nærmere på brugeradfærd, nudging og de små ændringer med den store forskel. Det er adfærdsdesign, det handler om: Hvordan får du dine kunder til at slukke lyset, sortere skraldet, spare på vandet, undgå madspild osv. osv.
 
𝗧𝗶𝗱 𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗱: 12. januar kl. 9.00-12.00 på Hotel Christiansminde i Svendborg. Workshoppen arrangeres i samarbejde med SvendborgEvent.

𝗨𝗻𝗱𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲: Julia Lahme, ekspert i adfærdsmønstre og trendforsker, Mark Hauge Østergaard fra Destination Fyn og Nina Kirstine Brandt Jacobsen Brandt Jacobsen fra BrandtJacobsen.

𝗧𝗶𝗹𝗺𝗲𝗹𝗱𝗶𝗻𝗴𝘀𝗳𝗿𝗶𝘀𝘁: 5. januar.
 
 

💡 Vidste du...?

... at hver femte voksne dansker har været på cykelferie enten i Danmark eller i udlandet inden for de seneste to år? Det er ca. 900.000 danskere. 
 
🚲 72% cykler som én af flere aktiviteter på ferien
🚲 31% bruger primært cyklen som transportmiddel
🚲 kun 7% har cykling som hovedformålet med ferien. 
 
 

Sportslørdag: Sportsstjerner og frivillige i fælles fynsk event

Fynske Bank Sportslørdag
Foto: Fyens Stiftstidende
 
Fynske familier kan snuse til 40 forskellige idrætsgrene, når der afholdes Sportslørdag i Odense Idrætspark. 
 
Lørdag den 21. januar samles det fynske idræts- og foreningsliv endnu en gang til Fynske Bank Sportslørdag – en stor sportsfestival, hvor familier fra hele Fyn kan prøve kræfter med forskellige aktiviteter inden for ikke mindre end 40 forskellige idrætsgrene. Her hyldes og fejres det fynske idrætsliv, de frivillige og de fynske sportsstjerner, der har udmærket sig i årets løb.

Sportslørdag trækker flere tusinde gæster til og er et enestående eksempel på, hvordan et samarbejde mellem frivillige, offentlige og private aktører kan skabe en helt unik event, som ikke findes andre steder i landet.

Otte fynske kommuner har nu i 13 år bakket op om denne fælles fynske fejring – det understreger den stærke sammenhængskraft, vi har på Fyn og Øerne. Det særligt unikke ved Fynske Bank Sportslørdag er, at kommunerne og Destination Fyn arbejder tæt sammen med idrætsorganisationer, lokale medier og Fonden for Fynske Bank for at sikre en bred opbakning til og opmærksomhed omkring dagen.

Også gæster fra Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og de fynskvalgte repræsentanter i Folketinget finder vej til Sportslørdag, fordi det er så unik en begivenhed, der samler Fyn over en bred kam.
 
 

Nye medlemmer af Destination Fyn

Flyvesandet Strand Camping
Foto: Lasse Løndahl Henriksen, Flyvesandet Camping
 
Velkommen til Avernakø Landhotel, de tre fynske campingpladser under Dansk Camping Union og Camp Hverringe som nye medlemmer af Destination Fyn.
 
Avernakø Landhotel blev etableret i 2009 i øens nedlagte skole. Landhotellet har 21 senge fordelt på ni værelse, en parklignende have, restaurant og gårdbutik. Hotellet ejes og drives af Gitte Sørensen. 👉 Læs mere om Avernakø Landhotel

 
Dansk Camping Union (DCU) er en interesseorganisation, som varetager danske campisters interesser. Tre campingpladser på Fyn er med i DCU: Flyvesandet Strand, Odense og Åbyskov. 👉 Læs mere om DCU
 
 
Camp Hverringe ved Kerteminde ligger naturskønt ud til Storebælt med vilde grønne områder, som indbyder til spændende outdoor-oplevelser og sjove aktiviteter for hele familien. 👉 Læs mere om Camp Hverringe 
 
 
 

Kort nyt

Herrelandskamp i håndbold i Odense 5. januar
Fyn gør sig i dén grad bemærket på håndboldscenen lige nu, og den 5. januar spiller herrelandsholdet testkamp mod Saudi Arabien i Jyske Bank Arena i Odense. Altså mulighed for endnu en stor håndboldoplevelse på Fyn!
 
 
 
Forbes-artikel: Lækker og bæredygtig spiseoplevelse på Ærø
I august havde vi besøg af freelancejournalisten Jeanine Barone fra USA. Det har foreløbig resulteret i en flot artikel om spiseoplevelser på Ærø i Forbes.com, der har 56 mio. læsere dagligt.
 
 
 
Ny platform: MOSAIK
På MOSAIK finder du viden, guides og inspiration til kultur- og oplevelsesaktører inden for kommunikation, målgrupper og udvikling af nye produkter. Dyk også ned i inspirerende cases og de seneste rapporter og analyser om kulturturisme og -gæster.
 
 
 
Ny praktisk håndbog i bæredygtighed - til attraktioner 🌿
"Guide til grønne attraktioner" er en praktisk håndbog til museer, forlystelsesparker, zoologiske haver m.m., der gerne vil arbejde med bæredygtig udvikling. 
 
 
 
Workshop: Grønne certificeringer – hvilke og hvorfor?
Hvilke grønne certificeringer findes der i det brede turismelandskab, og hvordan bruges de til at tiltrække nye klimabevidste kundegrupper? Bliv klogere og få lettere ved at vælge til og fra. Workshop 27. februar kl. 15:30-17:30 i Svendborg.
 
 
 
Ny certificeringsguide
Få indblik i, hvordan miljøcertificeringer og -mærkninger kan bruges til at skabe struktur i arbejdet med bæredygtighed. Guiden er en hjælpende hånd til organisationer og virksomheder, som overvejer at give sig i kast med miljøcertificeringer og -mærker.
 
 
 
Bike & Travel Award 2023
Fyn er nomineret til den tyske Bike & Travel Award 2023 i kategorien Bedste cykelruter i Europa og andre steder. Hjælp os med at få trofæet hjem - sæt et kryds ud for felt nr. 73!
 
 
 
Få hjælp til klimaregnskab og grøn handlingsplan
Virksomheder i erhvervs- og mødeturismebranchen kan nu blive en del af et nyt projekt med skræddersyet rådgivningsforløb. I forløbet får I hjælp at udvikle et klimaregnskab og en grøn handlingsplan, der skal nedbringe jeres CO2-udledning. 
 
 
Frameld nyhedsbrev