Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Rekordhøje besøgstal på fynske kultur- og turistattraktioner

Øhavsmuseet
Foto: Øhavsmuseets direktør Peter Thor Andersen, Fyens Stiftstidende.
 
Øhavsmuseet, Egeskov og Odense ZOO. Flere af de største attraktioner på Fyn melder om rekordhøje besøgstal i 2022.
 
53.500 gæster besøgte Øhavsmuseet i 2022. Det var 14.000 flere end sidste år, og 2022 blev dermed det bedste år nogensinde. De flotte besøgstal får Øhavsmuseet til at sætte skub i museets udvikling og en udvidelse. 
 
På Egeskov meldes der både om rekordsæson og om det mest besøgte julemarked nogensinde. Mange danskere holder fast i at holde ferie i Danmark, og det kan mærkes på besøgstallene. Derudover har Egeskov som noget nyt også haft åbent i vinter- og påskeferien.
 
Odense ZOO har slået en 21 år gammel besøgsrekord. I 2022 har hele 448.361 gæster nemlig været en tur i zoo, og det gør året til det bedst besøgte i havnes historie. Rekorden hidtil lød på 439.500 gæster, og blev sat tilbage i 2001, hvor Oceanium åbnede.
 
De flotte rekordbesøgstal vidner om, at Fyn har mange kultur- og oplevelsestilbud af utrolig høj kvalitet, som både lokale og gæster elsker at besøge. Selv i krisetider. Det er ikke noget, man kommer sovende til – stærkt gået! 💪👏

👉 Læs mere om Øhavsmuseets flotte besøgstal og udviklingsplan
 

Sådan Odense!

Det nye H.C. Andersens Hus
Foto: Det nye H.C. Andersen Hus i Odense, 24Copenhagen.
 
Odense er en af byerne på The New York Times' prestigefulde liste over steder, man bør besøge i 2023.

Det er først og fremmest Odenses nye H.C. Andersens Hus, der fremhæves som reason to go. Anbefalingen går dog også på at besøge Odense i den uge, hvor H.C. Andersen Festivals finder sted, og at man også udforsker Fyn - hele Danmarks have med de mange slotte og herregårde - på samme måde, som H.C. Andersen gjorde det, fx med et besøg på Egeskov. 
 
New York Times har altså bemærket, at Odense og Fyn hænger godt sammen og er ét samlet rejsemål.

Den prestigefulde liste anbefaler 52 steder at besøge i 2023, hvor Odense er nævnt som nr. 28. Vi kunne selvsagt ikke være mere enige! Fyn er en destination i verdensklasse og absolut et besøg værd! 💙
 
 

💡 Vidste du...?

... at Odense er den 6. danske destination på 8 år, der er kommet på New York Times' liste over steder, der er værd at besøge? 🙌
 
2022: Thy og Grønland
2020: København og Grønland
2019: Aalborg
2016: Aarhus
 
Kilde: Politiken
 

Skal du med til...?

Fynske Bank Sportslørdag
På lørdag samles det fynske idræts- og foreningsliv endnu en gang til Sportslørdag – en stor sportsfestival for hele Fyn og for hele familien. Her hyldes og fejres det fynske idrætsliv, de frivillige og de fynske sportsstjerner, der har udmærket sig i årets løb. 
Fynske Bank Sportslørdag finder sted lørdag den 21. januar i Odense Idrætspark
 
Rådgivningsforløb: Få hjælp til klimaregnskab og grøn handlingsplan
Virksomheder i erhvervs- og mødeturismebranchen kan nu blive en del af et nyt projekt med skræddersyede rådgivningsforløb. I forløbet får virksomheden hjælp at udvikle et klimaregnskab og en grøn handlingsplan, der skal nedbringe CO2-udledningen.
 
Ansøgningsfrist: 31. januar kl. 12.00
👉 Læs mere om forløbet og ansøg her
 
Workshop: Grønne certificeringer – hvilke og hvorfor?
Hvilke grønne certificeringer findes der i det brede turismelandskab, og hvordan bruges de til at tiltrække nye, klimabevidste kundegrupper? Bliv klogere og få lettere ved at vælge til og fra.
Workshoppen finder sted den 27. februar kl. 15:30-17:30 i Svendborg
 

Fodbold-EM på Odense Stadion?

Video: Dansk Boldspil Union
 
En drøm kan gå i opfyldelse! ⚽️

Danmark er med i opløbet om at blive vært for fodboldens kvinde-EM 2025 sammen med de øvrige nordiske lande. Odense er den ene af to danske værtsbyer i det nordiske bud.

Med et rekordstort billetsalg til EM i England sidste år kan vi forvente endnu en folkefest i 2025 med fyldte stadions. På Fyn er vi klar til at male byen rød og hvid – og tage godt imod spillere og fodboldfans fra hele Europa.
 
Det er Destination Fyn, der sammen med DBU, Sport Event Denmark, Odense Kommune og København Kommune, er gået sammen med Finland, Norge og Sverige om at aflevere et nordisk bud på værtskabet for slutrunden. De fire hovedstæder København, Stockholm, Oslo og Helsinki udgør sammen med Odense, Göteborg, Trondheim og Tampere værtsbyerne. Ud over det nordiske bud har også Frankrig, Polen og Schweiz lagt billet ind på værtskabet.

UEFA ExCo offentliggør den 4. april, hvem der løber med værtskabet for kvinde-EM 2025. Fingers crossed! 🤞🤞
 
Frameld nyhedsbrev