Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Vandring er det nye sort

To vandrere på stranden
Foto: Vandrere på stranden, Instafilm.
 
På med vandreskoene. Ud at gå. Bare nyde roen, den rene luft, nærheden til naturen og komme helt ned i gear.
 
Interessen for at komme ud at gå eller vandre i naturen er stigende, både blandt danskerne og hos vores internationale gæster. Der er derfor potentiale i at satse på at tiltrække vandreturister. Det kan både øge omsætningen og forlænge sæsonen.

13 turismevirksomheder har deltaget i et forretningsudviklingsforløb under projektet Hike Fyn. De har alle arbejdet seriøst med at udvikle målrettede tilbud til vandreturister, samtidig med at de har fokus på bæredygtighed og kvalitet i oplevelsen.

Du møder fire af de 13 virksomheder, der har deltaget i projektet, i dette nyhedsbrev. Her fortæller de om, hvad de har fået ud af at deltage i projektet, og hvad det har betydet for, hvad de har på hylderne til vandreturister til sæsonen 2023.
 
Hent inspiration og tiltræk vandreturister
Som afslutning på projektet er der udarbejdet et inspirationskatalog til alle, der ønsker at udvikle eller markedsføre vandreturismen på Fyn og Øerne. Kataloget beskriver alle 13 virksomheders arbejde med vandrevenlige turistprodukter og -services.

👉 Se Inspirationskataloget her
👉 Læs mere om HIKE Fyn-projektet her
 
Kontakt
Vil du vide mere om Destination Fyns arbejde med vandring og vandreturister, så kontakt projektleder på Hike Fyn Anders Johansen på 📧 afj@destinationfyn.dk eller tlf. 📱 92 82 63 64.
 

Vandretur med saunagus

Vandretur med saunagus
Foto: Per Rasmussen, Frirum.
 
Frirum tilbyder natur- og wellness-oplevelser under åben himmel. Oplevelserne omfatter bl.a. saunagus, isbad og foredrag.

Frirums kundegruppe er mennesker med interesse for natur og wellness. Jane og Per, som står bag Frirum, vil gerne pirre til vandreturisternes nysgerrighed, åbenhed og optagethed af naturoplevelser med et tilbud om saunagus. Deres sauna er mobil og parkeres hver uge i vandkanten på forskellige lokationer på den fynske kyst.

Nye samarbejder - nye oplevelser
Forløbet under Hike Fyn-projektet har givet Jane og Per og række nye kontakter, der har åbnet op for nye samarbejder, som har genereret en række nye tilbud til vandreturister på Fyn og Øerne. Bl.a. tilbyder de nu saunagus til vandreturister i samarbejde med Worres Outdoor og Emmerbølle Strand Camping. Samarbejdet med Emmerbølle Strand Camping udvides med tilbud om saunagus til campinggæsterne, når campingsæsonen skydes i gang. Frirum er også begyndt at adressere vandreturisterne direkte i deres tilbud fx på hjemmesiden.
 
 

Flere friluftsoplevelser på Sulkendrup Mølle

Sulkendrup Mølle
Foto: Sulkendrup Mølle.
 
Sulkendrup Mølle er er en gammel vandmølle, der ligger naturskønt ved en stor møllesø og tæt på flere lokale ikke-afmærkede vandreruter.

På Sulkendrup Mølle tilbydes overnatning i ferielejligheder, og der er møde- og kursusfaciliteter til 60 personer. 

"Vi kom med i forløbet, fordi vi gerne ville blive klogere på, hvad det var for noget med alt dette her vandre-halløj. Og jeg synes, at der er rigtig mange spændende ting i det. Vi kan gå med mange tanker, som aldrig bliver til noget, fordi vi drifter hele dagen. Så bare det at være commited i projektet her var en hjælp. Og det at få tingene helt ned på jorden", fortæller Jan, som er den ene halvdel af parret på Sulkendrup Mølle.

Færre fester - flere friluftsoplevelser
Forløbet under Hike Fyn-projektet har hjulpet parret på Sulkendrup Mølle med at skærpe deres forretning. Helt konkret vil de gerne skære ned på antallet af privatfester og i stedet skrue op for det, der er stedets egentlige dna, nemlig overnatninger i forbindelse med vandring og andre oplevelser i naturen. 
 
Ejerne har en stor viden om natur- og kulturhistorien i området, som de gerne vil sætte mere i spil. De har allerede fået produceret nogle vandrerkort, så de kan sende deres gæster ud på vandreture i områdets smukke natur.

👉 
Læs mere om Sulkendrup Mølle her
 

Fantastiske naturoplevelser

Worres Outdoor
Foto: Stine Worre, Worres Outdoor.
 
Worres Outdoor vil skabe fantastiske naturoplevelser på Fyn og Øerne.
 
Worres Outdoor er en rejse- og vandrevirksomhed, der tilbyder guidede og selvguidede vandreture, primært i området omkring Det Sydfynske Øhav.
 
I udgangspunktet havde Stine Worre, som er personen bag Worres Outdoor, regnet med, at hendes hovedmålgruppe var virksomheder, der efterspurgte teambuilding-oplevelser i naturen. Men efter at have deltaget i forløbet under Hike Fyn har Stine Worre gjort vandreturisterne til sin hovedmålgruppe, fordi hun ser et marked i det, og fordi det er det, hun brænder for. 
 
I dag henvender hun sig i langt højere grad til private vandre-entusiaster. Bl.a. med færdigpakkede vandreferier, hvor folk bliver taget i hånden og guidet på turen, uden at Stine er med. Og i kommunikationen på bl.a. hjemmesiden fokuserer Worres Outdoor nu på at henvende sig til vandreturister.
 
Nye samarbejder
Det har været en vigtig øvelse for Stine Worre det her med 'at tage en tur ned gennem tragten' og få fokus på, hvad det egentlig er, hun vil, og også på, hvad der giver mening rent økonomisk. Og så har forløbet ført en del nye samarbejder med sig. Bl.a. arrangerer Worres Outdoor nu vandreture med saunagus og havdyp i samarbejde med Frirum og "Strik og Bål" på Aasesminde B&B. 

👉 
Læs mere om Worres Outdoor her
 

💡 Vidste du...?

... at Fyn har mere end 1000 km skiltede vandreruter...? 🚶‍♀️🚶‍♂️
 
De to længste, skiltede ruter er Øhavsstien og Lillebæltsstien. 
 
  

Vandretur og fodbehandling

Aasesminde B&B
Foto: Kamilla Bentsen, Aasesminde B&B.
 
Kombination af Bed & Breakfast og en fodklinik gør det oplagt for Aasesminde B&B at henvende sig til vandreturister.

Aasesminde B&B er et lille overnatningssted, som ligger lige ud til Øhavsstien. Sammen med B&B'en driver Kamilla Bentsen en fodplejeklinik.
 
Kamilla og Torben Bentsen fandt ret hurtigt i forløbet ud af, hvor godt det var med sparring og andre øjne på deres forretning.

"Vi favnede alt for bredt og ville det hele på én gang. Nu fortæller vi i stedet om det unikke, vi tilbyder her hos os. Det er helt klart vores force at henvende os til dem, der vandrer, med den natur, vi har her", fortæller Kamilla Bentsen.

En bæredygtig forretning
Kamilla og Torben Bentsen er også blevet mere bevidste om, hvordan de tænker bæredygtighed ind i deres forretning. De arbejder ud fra Kvalitetsmærknings-ordningen for vandrevenlige overnatning, som er et redskab, der er udviklet under Hike Fyn-projektet. Tiltagene omfatter bl.a. affaldssortering, genbrug, nyt liv til overskydende materialer og begrænsning af madspild, forbrug og energi. 

👉 
Læs mere om Aasesminde B&B
 

I øvrigt på tapetet netop nu:

MeetFyn: Ny på Instagram
Nu kan du følge Destination Fyns arbejde med mødeturisme på Instagram. Find inspiration til møder og konferencer på Fyn og Øerne - følg @meet_fyn
👉 Følg MeetFyn på Instagram
 
Destination Fyn Convention Bureau på LinkedIn
Følg også Destination Fyn Convention Bureau på LinkedIn. Her kan du følge med i de mange spændende muligheder, der er for særlige oplevelser i forbindelse med møder og konferencer, der afholdes på Fyn og Øerne.
👉 Følg Destination Fyn Convention Bureau på LinkedIn
 
Få hjælp: Styrk din digitale tilstedeværelse
Vi søger netop nu turisme- og outdoorvirksomheder, der har brug for at få styrket sin digitale tilstedeværelse på hjemmeside og sociale medier. 20 virksomheder med et stort digitalt potentiale vil blive tilbudt 1:1-sparring.
Ansøgningsfrist: 15. marts.
👉 Læs mere om forløbet og ansøg her
 
Workshop: Social bæredygtighed
Skab værdi for dig og din virksomhed: Tiltræk ny arbejdskraft, brug lokalmiljøet og skab mere gæsteservice
Workshoppen finder sted den 22. marts kl. 8:00-10:30 i Svendborg. 

Særligt for medlemmer: Workshops om digital markedsføring
4 workshops giver dig større indsigt i digital markedsføring, sparring med ligesindede og tips og tricks til markedsføring på sociale medier. Kun for medlemmer af Destination Fyn. 
Workshop 2: Strategi og planlægning, den 29. marts kl. 9:00-13:00 i Odense.
👉 Læs mere om de næste workshops og tilmeld dig her

 
Frameld nyhedsbrev