Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Fælles udviklingsplan for Fyn og Øerne: Arbejdet starter i dag

Knuds Hoved fyr med cyklist i forgrunden
Foto: Cyklist ved Knuds Hoved Fyr. Daniel Villadsen.
 
I dag samles de 10 fynske kommuner for første gang for at tage hul på arbejdet med en fælles udviklingsplan for Fyn og Øerne. 

Den fælles udviklingsplan skal skabe grundlag for et markant løft af turismen på destinationen. Første skridt i dette arbejde er en kortlægning og analyse af de fynske styrkepositioner. De skal drøftes og kvalificeres af alle 10 fynske kommuner på en workshop i Svendborg i dag. Det skal senere munde ud i nogle pejlemærker for den fælles udvikling på destinationen, ligesom der skal udpeges 10 stærke feriesteder med et særligt udviklingspotentiale.

Det er med en meget tryg mavefornemmelse, at dette arbejde nu sættes i gang. Det er nemlig rådgivningsfirmaet Bark, der sammen med arkitektvirksomheden Norrøn og Lars Bernhard kommer til at føre pennen på udviklingsplanen. Den nye langsigtede plan for fynsk turisme er dermed i både gode og meget erfarne hænder.
 
Fyn og Øerne er det fjerde område i Danmark, der får en fælles udviklingsplan, som skal afdække og forløse stedets fulde potentiale set med turismebriller.
 
Arbejdet med udviklingsplanen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Real Dania med i alt ca. 5 mio. kr.
 
 
📧 Vil du vide mere om arbejdet med udviklingsplanen, så kontakt projektleder Anders Johansen
 

Kampagner: Bredden i den fynske oplevelses-palette hitter

Bridgewalking i skuldersæsonen
Foto: Bridgewalking i efteråret. 24Copenhagen
 
Efterårets kampagner satte fokus på den brede palet af oplevelser, vi tilbyder på destinationen i skuldersæsonen. 
 
I efteråret 2022 og op mod jul kørte vores ’’rough season’’-brandingkampagne i både Danmark, Tyskland og Holland med et markedsbudget på samlet 1 mio. kr. På tværs af Facebook, Instagram YouTube, Snapchat og Google nåede vi ud til 5 mio. gæster i vores målgruppe med 35 mio. visninger.

Vi ser en tydelig tendens på tværs af markederne til, at særligt det indhold, som viser alsidigheden i det, der kan opleves på Fyn og Øerne, hitter mest hos vores to målgrupper; børnefamilier og modne par. Der blev interageret mest og længst med de annoncer, som fx viste overnatninger i sommerhuse i naturskønne omgivelser kombineret med kulturelle oplevelser i byen. Det vidner om, at netop bredden i den fynske oplevelsespalet er det, vores gæster værdsætter mest. Fyn og Øerne har det meste inden for kort afstand! 💙

Efterårets "rough season"-kampagner blev afløst af kampagnen for Juleøen Fyn. Med indhold fra både Tinka og Sjælens Spejl og Julehjertets Hemmelighed, som begge var optaget på Fyn, promoverede vi og forøgede kendskabet til Juleøen Fyn i tæt samspil med alle involverede parter. Det resulterede bl.a. i mere end 10.000 gæster på Møntergårdens udstilling ’’24 pakker’’.
 
Vi er netop startet op på forårets kampagner. Er du nysgerrig, så 👉 kig med på en af kampagnevideoerne her
 
📧 Vil du vide mere om vores kampagneplanlægning, så kontakt teamkoordinator Martin Jensen
 

💡 Vidste du...?

 
... at antallet af overnatninger på Fyn og Øerne er inde i en positiv udvikling?... 💙😴

 

Antal overnatninger:

2022: 4.118.430

2021: 4.015.396

2020: 3.512.905

2019: 3.799.247

 

I 2022 var 70% af de overnattende gæster danske og 30% udenlandske.

 

Kilde: VisitDenmarks Destinationsmonitor

 

4 vigtige indsigter til dit arbejde med tilgængelighed

Trabi, der kører gennem grafitti-malet mur. Langelandsfortet
Foto: Langelandsfortet. AutismGoTo.
  
Et besøg på museum eller en ferie kan være en stor udfordring for mennesker med synlige eller usynlige handicap. Men sådan behøver det ikke at være.
 
4 vigtige indsigter om tilgængelighed for alle:
 
1. At gøre noget er bedre end at gøre ingenting. På godadgang.dk kan du få en ide om nogle af de udfordringer, der kan være for dine gæster.
 
2. "Handicappede" er ikke en målgruppe. Mennesker med handicap indgår allerede i eksisterende målgrupper - børnefamilier, par, naturelskere, storbyturister osv.
 
3. Autisme opleves individuelt. Men nogle behov er generelle, fx informationsbehovet i forberedelsen, struktur og planlægning af et besøg, nem adgang til hjælp og støtte under besøget og stillezoner - områder, hvor man har mulighed for at trække sig tilbage. Alt sammen noget, der kan forbedre oplevelsen for alle gæster.
 
4. Fyn er et område med forbavsende få registrerede virksomheder i Godadgangs database. Databasen bruges af bl.a. visitbureauer og internationale databaser til at danne overblik over virksomheders tilgængelighed.
 
Kilde: Autismeforeningens seminar 👉 Undskyld, men er her også adgang for mennesker med handicap?
 

Presseomtale og pressebesøg

Tranekær Slot på Langeland
Foto: Tranekær Slot på Langeland. Reinhard Pantke.
  
Der er allerede godt gang i både omtaler og pressebesøg på Fyn og Øerne i 2023 - og flere nye aftaler i kalenderen.
 
Den tyske journalist Hajo Becker anbefaler forskellige steder på Fyn på Reisen & Wellness:
 
Den tyske rejsejournalist Elsa Honecker blogger om golfferie på Fyn og Langeland i Connoisseur Circle:
 
Endnu en tysk journalist, Reinhard Pantke, skriver om sine oplevelser rundt på Herregårdsruten på Outdoor Welten:
 
Besøg fra Luxembourg
En blanding af journalister og turoperatører fra Luxembourg har været på besøg i Odense. Her fik de en guidet tur rundt i byen, og vi glæder os til at se de omtaler på både tv, radio og tryk, der kommer ud af det, og som forhåbentlig lokker luxembourgenserne til Odense og Fyn.

Media Marketplace og rejsemesse i Berlin
Mere end 20 journalister og rejsebloggere fik vores kollega Swantje Niphut sat stævne på International Media Marketplace i Berlin. De fik talt om besøg, samarbejder og historier om Fyn og Øerne, og vi har allerede flere aftaler i pipeline. 👌  
 
Herefter fulgte verdens største rejsemesse, ITB Berlin, hvor det igen var tid til at netværke med internationale samarbejdspartnere og presserelationer, og Swantje havde en meget stor stak nye visitkort med sig hjem i kufferten. Vi glæder os til at se, hvad de nye samarbejder og aftaler fører til! 🙌  
 
📧 Vil du vide mere om vores internationale presse- og PR-arbejde, så kontakt international PR- og marketingansvarlig Swantje Niphut 
 

Nyt medlem: Løgismose Strand Camping

Løgismose Strand Camping
Foto: Løgismose Strand Camping.
 
Velkommen til Løgismose Strand Camping som nyt medlem af Destination Fyn. 💙
 
Du finder Løgismose Strand Camping midt i naturen mellem Assens og Faaborg, helt ned til vandkanten med den smukkeste udsigt over Helnæs Bugt. Campingpladsen byder på gode faciliteter og lærerige aktiviteter, og det smukt kuperede område indbyder til løbe- og gåture. Den dejlige sandstrand med en badebro, der rækker 50 meter ud i bugten, indbyder til strandlege og badning.
 
 

På tapetet lige nu:

Styrk din digitale tilstedeværelse
Vi søger netop nu turisme- og outdoorvirksomheder, der har brug for at få styrket sin digitale tilstedeværelse på hjemmeside og sociale medier. 20 virksomheder med et stort digitalt potentiale vil blive tilbudt 1:1-sparring.
Ansøgningsfrist: 24. marts.
👉 Læs mere om forløbet og ansøg her
 
Særligt for medlemmer: 4 workshops om digital markedsføring
4 workshops giver dig større indsigt i digital markedsføring, sparring med ligesindede og tips og tricks til markedsføring på sociale medier. Kun for medlemmer af Destination Fyn. 
Workshop 2: Strategi og planlægning, den 29. marts kl. 9-13 i Odense.
👉 Læs mere om de 4 workshops og tilmeld dig her
 
 
Up&Next 2023 - new ideas are calling
Hub for Innovation in Tourism inviterer til Up&Next 2023 – new ideas are calling i Aarhus. Reservér dagen allerede nu. 
Tid og sted: Den 12. april kl. 11.30-17.30 i Aarhus
 
Møde om klimamad
Få inspiration til, hvordan du kan arbejde med klimavenlige madvarer som fundament i dit køkken eller i din produktion. For alle, der producerer fødevarer eller serverer kilovis af måltider på Sydfyn og Øerne.
Tid og sted: Den 24. april kl. 15-18 i Borgerforeningen 
 
Frameld nyhedsbrev