Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Hele byen som venue: 1.600 til middag 🍽️

Odense bymidte var for nylig vært for 1.600 konferencegæster, der både skulle overnatte og have noget at spise. 12 restauranter og 15 hoteller arbejdede sammen og fik det til at lykkedes. 
 
ODEON var vært for sin største konference nogen sinde, da 1.600 mennesker var samlet til OffDig 2023 - Danmarks største konference om offentlig digitalisering. Et stærkt samarbejde på tværs af aktører gjorde det muligt for konferencedeltagerne at gå lige fra konferencesalen og ud i byen at spise. Når du er til konference i Odense, har du nemlig hele byen som venue. 🏙️
 
Det var første gang, konceptet med hele byen som venue blev afprøvet i Odense bymidte. Det bliver bestemt ikke sidste gang! Når lokale aktører arbejder sammen på kryds og tværs, opstår der muligheder i stedet for begrænsninger - og vi skaber konferencer ud over det sædvanlige! 💙

Vil du vide mere om vores arbejde med at skabe konferencer med byen som venue, så 📧 Kontakt erhvervsturismechef Kirsten Rudbeck
  

På programmet netop nu 👇

Grand Opening: Carl Nielsen Museet 🎼
Det nyindrettede Carl Nielsen Museum åbner med et festfyrværkeri af musik og taler. Komponistens kontrastfyldte og vidtfavnende musikalske univers er udgangspunktet for oplevelsen i det nyindrettede museum.
Grand Opening: Fredag den 2. juni kl. 14. Alle er velkomne - tilmelding nødvendig.
 
NY DATO: Workshop om digital markedsføring 💻
Fire workshops giver dig større indsigt i digital markedsføring, sparring med ligesindede og tips og tricks til markedsføring på sociale medier. Kun for medlemmer af Destination Fyn. 
Workshop 4: Markedsføring, den 19. juni kl. 9-13 i Odense.
👉 Læs mere om workshoppen og tilmeld dig her
 
 

Outdoorturistens nye digitale ven 🗺️

Tre cyklister holder pause ved Svendborg Havn med udsigt over vandet. De parkerede cykler ses i udkanten af billedet.
Foto: Cykelturister på Svendborg Havn. Kolorit Media.
 
Ny formidlingsplatform skal styrke outdoorturismen på Fyn og Øerne, skabe større tilfredshed hos gæsterne og øge deres forbrug.

Turister elsker de små anekdoter, den hyggelige lille vejbod, den særlige oplevelse. Ny digital kort-platform skal hjælpe outdoorturister på Fyn og Øerne med at få endnu mere ud af deres oplevelser på de fynske cykelruter, 🚴‍♀️ vandrestier 🥾 og på ture med fiskestangen. 🎣 Fra nyttig viden om underlaget på cykelstien til et hurtigt overblik over spisesteder i området. Èn samlet kortløsning, der kobler oplevelser og stedernes historie sammen med afstand, retning og beliggenhed. 🗺️🧭

Den nye, digitale formidlingsplatform bliver til i samarbejde med Ecojoys ApS og er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Det fynske outdoor-brand skal styrkes
Kerneproduktet er på plads, efter at vi i en årrække har arbejdet med at styrke Fyn og Øerne som outdoordestination, bl.a. gennem projekterne Havørred Fyn, Hike Fyn og Bike Island Fyn. Nu skal Fyn som outdoor-destination styrkes branding- og formidlingsmæssigt som et samlet kvalitetsrejsemål inden for outdoorturisme, det lokale erhverv skal bringes mere i spil, og vi skal tiltrække flere internationale gæster, som er mere tilfredse og bruger flere penge, mens de er her.
 
Vores ambition er, at den nye platform bliver outdoorturistens nye digitale ven. 💚
 
 

💡 Vidste du...?

... at fire ud af fem turismevirksomheder på Fyn har integreret bæredygtighed i deres forretning...?

 

I 2022 var det halvdelen. Så altså en ret pæn stigning på bare et år.

 

Andelen af bæredygtighedscertificerede hoteller vokser også. Fra 37 % i 2022 til 44 % i 2023. Det er en tendens, der ses på tværs af hele landet, men Fyn ligger et stykke foran landsgennemsnittet.

 

Kilde: Bæredygtighedsbarometer 2023 - Fynsk turisme

  

Velkommen til fem nye medlemmer! 🎉

Haven ved Kragsbjerggaard
Foto: Kragsbjerggaard
  
Velkommen til Kyst Camping Bogense, Tornøes Hotel, Skonnerten Aron, Lundsgaard Gods og Kragsbjerggaard som nye medlemmer af Destination Fyn. 💙  
 
Kyst Camping Bogense har havet, havnen, byen, stranden og søbadet som naboer. Så her kan du hoppe i havet morgen, middag og aften eller tage på slentretur langs med bådene på havnen eller i de små, hyggelige butikker i Bogense bymidte.
 
Tornøes Hotel ligger i hjertet af Kerteminde lige ud til vandet. Det rustrøde hotel med 59 værelser er omgivet af smuk natur, som danner rammen om idylliske ophold, møder eller restaurantoplevelser. 
 
Skonnerten Aron tilbyder sejlture fra Svendborg Havn til både firmaer og private. Der er mulighed for både teambuilding, reception eller askespredning til søs - eller blot en oplevelse på havet for besøgende i Svendborg.
 
Lundsgaard Gods er et af de 123 slotte og herregårde på Fyn. Godsets Avlsgård er blervet omdannet til et moderne kulturhus, en café og et lille badehotel med mødefaciliteter på Kerteminde Sydstrand.
 
Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel er indrettet i en gammel herregård, der er blevet renoveret og moderniseret, uden at der er gået på kompromis med stedets historie. Naturskønne omgivelser og historiske rammer lige i hjertet af Odense.
 
Bliv en del af noget større 💙
Vi er altid klar til en snak om, hvordan et medlemskab hos Destination Fyn kan skabe værdi for dig og din virksomhed.

👉 Læs mere om medlemskab hos Destination Fyn
👉 Eller kontakt kontakt Key Account Management Swantje Niphut 📱 44146434
 

🎧 Podcast: Fynske events og deres betydning for branding af Fyn og Øerne

Portræt af Jakob Lund Staun i Maskinrummet-grafik
Foto: Jakob Lund Staun. Destination Fyn.
 
Arbejdet med at trække events til Fyn er en kompleks størrelse. Der er ikke en drejebog, vi bare følger fra A til B og C. 🚀
 
I Destination Fyn arbejder vi med tre greb til at få gæster til at komme til Fyn og Øerne:
1. Tiltrækning af turister
2. Tiltrækning af events
3. Tiltrækning af møder og konferencer.

Eventchef Jakob Lund Staun fortæller om arbejdet med fynske events og deres betydning for den samlede branding af Fyn og Øerne i Erhvervshus Fyns podcast Maskinrummet. Lyt med og hør Jakob fortælle om, hvordan forskellige sportsbegivenheder kan forskellige ting. Derfor er det også forskellige events, vi arbejder på at trække til Fyn, alt efter om vi ønsker at skabe en folkefest, sætte skub under den fynske turismeøkonomi og belægningen på de fynske hoteller, eller om det primært handler om at positionere de fynske styrkepositioner inden for fx robotteknologi.

Jakob Lund Staun kommer også ind på:
💫 At events skal skabe varige effekter for det fynske erhvervsliv. Han giver endda nogle ret eksemplariske eksempler.
🧲 De 7 kriterier, vi arbejder med, når vi udvælger, hvilke events vi vil forsøge at trække til Fyn.
🎯 Hvorfor World Cup-finalen i bueskydning i Odense var et fantastisk udstillingsvindue for den fynske robotindustri.
 
👉 Lyt til episoden på podcast-app'en på din telefon eller find den i Maskinrummet 🎧
 
Vil du vide mere om Destination Fyns arbejde med events? 📧 Kontakt eventchef Jakob Lund Staun
 
Frameld nyhedsbrev