Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Bæredygtighed giver gevinst på turismebranchens bundlinje

Portrætfoto af Tue Kempf
Foto: Tue Kempf. Destination Fyn.
 
På Fyn og Øerne vil vi skabe indtryk med positivt aftryk. 💚
 
Den bæredygtige tilgang er en præmis i det fundament, vi baserer hele den fælles fynske turismeindsats på. Den kamp har mange fynske turismevirksomheder kastet sig helhjertet ind i.
 
Det er godt både for planeten, fynboerne og profitten, og det har Destination Fyns direktør Tue Kempf skrevet en klumme om. 
 
 

Heartland hitter hos de fynske hoteller

Mange mennesker sidder ved langborde under åben himmel og spiser foran Egeskov Slot.
Foto: Heartland. Christian Bang.
 
Heartland Festival er lige oppe over. Det mærkes ikke kun på Egeskov, men også på de fynske hoteller. 
 
Gæsterne på Heartland tøver ikke med at forkæle sig selv i den buffet af fynske oplevelser, som Heartland stiller an med. Det gælder ikke bare smagsløgene, men også sovehjertet. 🛌💤
 
70 % af årets forventede 20.000 festivalgæster kommer fra andre steder end Fyn, og langt de fleste overnatter på destinationen.
 
Det mærker de bl.a. på Hotel Svendborg:
 
"Festivalen lugter jo langt væk af Fyn og er i min optik et af de bedste udstillingsvinduer, vi har for øen. Vi er næsten fuldt booket på Hotel Svendborg i festivalperioden, og udviklingen ser kun ud til at gå én vej, så jeg forventer masser af omsætning i byen både i forbindelse med - og som følge af - festivalen de kommende år. Det er jo den perfekte anledning til at blive forelsket i Fyn," siger direktør Tom Pelle Jensen.
 
Sidste år beregnede Destination Fyn en effekt i den fynske turismeomsætning på 12,5 mio. kr. som følge af Heartland Festivalen.
 
 

Bland Selv Fyn: Data om drømmeferien

Kvinde ligger i hængekøje omgiver af grønt græs og træer
Foto: Falsled Strand Camping. Daniel Villadsen.
 
Igen i år har ferielystne danskere og tyskere mulighed for at vinde deres fynske drømmeferie på web-platformen Bland Selv Fyn.

Bland Selv Fyn findes både i en dansk og en tysk version. Her kan vores gæster selv mixe, matche og ’blande’ deres egen unikke pose med ferieguf – både overnatninger og oplevelser. Herefter modtager de en mail med booking-link til deres foretrukne fynske ferie. Og én heldig familie vinder hele sin drømmeferie. ☀️

Bland Selv Fyn markedsføres i både Danmark og Tyskland fra midt i juni og hele sommeren. Kampagnen skal få ferie på Fyn og Øerne helt frem i salgsvinduet og forkorte gæsternes digitale rejse fra inspiration til booking. Sidste år klikkede mere end 90.000 rejselystne tyskere og danskere ind på Bland Selv Fyn for at sammensætte deres drømmeferie.

Indsigtsfuld data til medlemmer
Alle de valg, brugerne foretager på platformen, indsamles som data, som medlemmer af Destination Fyn har adgang til. På den måde får Destination Fyns medlemmer indsigt i, hvem og hvor mange der vælger deres produkt, og hvilke andre produkter de vælges i kombination med. 
 
 
Vil du vide mere om Bland Selv Fyn, kampagner og data? 
📧 Kontakt teamkoordinator Martin Jensen 
 

💡 Vidste du...?

... at hoteller med en Green Key-certificering har en højere belægningsgrad end hoteller, der ikke er certificerede?
 

Kilde: VisitDenmark

  

Ses vi på Klimafolkemødet?

Tilhørere ved Klimafolkemødet 2022
Foto: Tilhørere ved Klimafolkemødet 2022. Jonas Legarth.
 
Hvordan arbejder vi med regenerativ turismeudvikling? Og hvordan favner vi de mange aspekter af bæredygtighed i kommunikationen?

Det er nogle af de spørgsmål, vi rejser på blå scene fredag den 1. september fra kl. 10.00 til dette års Klimafolkemøde i Middelfart. 💬

Vi inviterer dig også med på turismens grønne rejse, når vi sammen med de øvrige aktører fra "Partnerskab for bæredygtig turismeudvikling" drøfter, hvordan Danmark frem mod 2030 skal udvikle sig til en mere miljøvenlig rejsedestination. Det er en opgave, der kræver fælles indsatser. Så hvordan gør vi det?

Programmet for årets Klimafolkemøde er netop blevet offentliggjort. Det byder på mere end 275 events over de tre dage, folkemødet er i gang. 

👉 Du finder programmet for Klimafolkemødet her

Kom og vær med. Det er både sjovt, vigtigt og gratis. 🙌
 
Vil du vide mere om Destination Fyns medvirken i Klimafolkemødet?
📧
Kontakt forretningsudvikler Mark Hauge Østergaard
 

VisitSvendborg er nu Green Tourism Organization

VisitSvendborg
Foto: Hele flokken hos VisitSvendborg.
 
140 forskellige parametre er VisitSvendborg blevet vurderet på. Nu er de blevet anerkendt for deres bestræbelser på at skabe en mere bæredygtig og grøn turismeindustri.
 
Med den nye titel som Green Tourism Organization forpligter VisitSvendborg sig til at overholde strenge standarder og retningslinjer for at fremme en bæredygtig praksis og minimere deres miljømæssige fodaftryk - både på destinationen og på deres eget kontor. 
 
VisitSvendborg er det første fynske visitbureau, der er blevet miljøcertificeret. VisitOdense følger lige i hælene – de har også sendt deres ansøgning af sted.
 
Få alle med!
Det bedste råd, som VisitSvendborgs eventchef Anja Mia Haas kan give sine fynske kolleger med på vejen, er at få ALLE med, når man skal i gang med en certificering:
 
- Det betyder alverden! Vi har lidt grebet det an som en leg og en konkurrence, og det har givet et enormt commitment på hele kontoret. Alle skal være med, for vi skal alle være ambassadører for den bæredygtige praksis. Og nu kan vi tale med lidt mere rank ryg, når vi taler om grøn omstilling med vores lokale turistaktører, for nu ved vi faktisk, hvad det handler om, understreger hun.
 
Også Svendborg Museum blev for nylig certificeret. Det er målet, at mange flere af Svendborgs – og resten af Fyn og Øernes – turismeaktører vil blive inspireret og følge trop.
 
 
Skal din virksomhed også certificeres? 
👉 Få hjælp til at blive bæredygtighedscertificeret
 

Gå ikke glip af 👇

Tysk TV: 45 minutter ren fynsk hygge
"Den danske ø Fyn er lidt som et Best of Danmark”. Sådan lyder det i introen til det tyske rejseprogram MareTV i sidste uges episode, der handler om Fyn. Hvis du ikke har set udsendelsen endnu, så kig med her!
NDR, MareTV torsdag den 1. juni 2023 kl. 20.15-21.00.
 
 
NY DATO: Workshop om digital markedsføring 💻
Fire workshops giver dig større indsigt i digital markedsføring, sparring med ligesindede og tips og tricks til markedsføring på sociale medier. Kun for medlemmer af Destination Fyn. 
Workshop 4: Markedsføring, den 19. juni kl. 9-13 i Odense.
👉 Læs mere om workshoppen og tilmeld dig her
 
 
Frameld nyhedsbrev