Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Internationale øjne på Fyn og Øerne 🚀

Odense Havnebad
Foto: Odense Havnebad, som i år er omtalt i Vogue. Fotograf: Thomas Mørkeberg.
 
Vi elsker, når verdens øjne rettes mod Fyn. Derfor har samarbejdet med journalister, influencere og bloggere høj prioritet for Destination Fyn.

Vi får mange - og meget forskellige - henvendelser fra journalister, der beder om hjælp til planlægningen af et besøg hos os. Derudover inviterer vi også selv journalister hertil. 
Vi forsøger naturligvis altid at imødekomme det, journalisterne efterspørger, men samtidig sørger vi også altid for at give dem et par ekstra anbefalinger og fif med på vejen, som kan få dem til at lægge vejen forbi en måske mindre kendt, lokal perle, som de ikke selv ville have opsøgt. Det er vigtigt for os at vise dem variationen og bredden i alt det spændende, vi kan tilbyde på Fyn, Langeland og Ærø.
 
Vores destination er stadig en forholdsvis ukendt og hemmelig perle for de fleste uden for Danmark. Så det er helt essentielt, at vi får skabt awareness gennem omtale. Det giver inspiration til særlige ferieoplevelser på destinationen og skaber værdi på bundlinjen hos de fynske turismeaktører.

Helt afgørende for vores arbejde med internationale kontakter er samarbejdet med alle vores lokale partnere. Det er essentielt for, at vi kan få skruet et godt program sammen til et besøg. Og en journalist elsker – ligesom alle andre besøgende – at møde lokale, der brænder for at vise ’deres’ attraktioner frem, og som kan fortælle anekdoter om stedet, som de ellers ikke havde fået med i købet.

Tak for altid at stå klar til at tage godt imod de gæster, vi sender ud til jer.

Det er SÅ stærkt, når vi løfter i flok! 💙
 
Velkommen til Nyt fra Destination Fyn, der denne gang sætter spot på vores internationale pressearbejde.
 
 
 
Kontakt
Vil du vide mere om Destination Fyns arbejde med international PR, så kontakt Swantje Niphut på 📧 swn@destinationfyn.dk eller 📱 44 14 64 34.
 
Swantje Niphut

 En populær herre 🏰🚲

Person i cykeltøj på vej ud af døren på hvidkalket gårdbutik. To cykler er parkeret op ad muren ved siden af døren.
Foto: Gl. Brydegaard. Maks Groeneveld/Andrea Lodder.
 
Herregårdsruten vækker opsigt ude i verden.
 
Der er stor interesse for at opleve det fynske landskab fra cykelsadlen, særligt fra journalister, der skriver for cykelmagasiner i forskellige lande. - Vores promovering af ruten ser heldigvis ud til at have givet pote! 👏
 
Derudover forsøger vi målrettet at nurse de journalister, der kommer til destinationen af alle mulige andre grunde, til også at opleve Herregårdsruten. De vil som regel gerne lave noget aktivt, mens de er på besøg, så det er ikke noget problem.
 
Herregårdsruten kan det hele – den indeholder alt det bedste af Fyn. 
 

Journalister er vilde med øer og hygge

Foto: Helle Stokkebye fra Stokkebye Vingård med tv-vært Werner Budding fra De Moiste Wegen
 
Mange af de journalister, der kommer på besøg hos os, er stadig 'traditionelle' journalister, der skriver for magasiner eller laver TV.
 
Journalisterne kommer både fra vores nærmarkeder Tyskland, Holland, Norge og Sverige, men vi mærker også en stigende interesse fra andre lande, fordi Skandinavien bliver mere attraktiv som rejsedestination - især i sommerperioden. Derfor arbejder vi bl.a. også sammen med journalister fra Frankrig og Italien i år.

De sidste to måneder giver et meget godt billede på, hvor broget en skare vi typisk er i kontakt med:
 
📺 Der har været bragt en udsendelse på tyske NDR’s rejseprogram MareTV om Fyn med den super-rammende intro: ”Den danske ø Fyn er lidt som et Best of Danmark. Hübsch. Hyggelig. Hochmodern. Und immer gut für Überraschungen.”

🌼 Vi har haft besøg af det hollandske tv-program ”De Mooiste Wegen”, som har lavet en udsendelse om særlige smukke veje og lokale attraktioner på Fyn, som bliver bragt den 25. juni. Vi deler et link til udsendelsen på vores LinkedIn-side i næste uge.

🍕 I maj havde vi besøg af tre italienske journalister, der skriver for forskellige magasiner, men var på en fælles tur rundt og opleve Odense, Kerteminde, Middelfart og Egeskov. Det kommer der som minimum tre artikler ud af, som forventeligt 37 mio. unikke italienske læsere vil blive eksponeret for.

🎩 Den tyske journalist Carolyn Martin har udgivet en artikel om H.C. Andersen og Odense i Vivanty og nu også i østrigske DIE PRESSE. Nu hvor hun alligevel var her, lavede hun også research i Kerteminde til fremtidige artikler. 
👉 Læs artiklen Wo Hans Christian Andersen heute noch Märchen erzählt

🏰 Journalisten Erik van de Perre, som er belgier, men bor i Tyskland, er på besøg på destinationen netop nu for at skrive artikler om Herregårdsruten til både Tyskland, Holland og Belgien.

🏝️ Sidst men ikke mindst så udkom den første artikel fra den tyske journalist Anke Geffers i Hamburger Morgenpost i denne uge. Den har fået overskriften ”Dansk eventyr-ø med potentiale for afhængighed" og er en ren kærlighedserklæring til Fyn og de mennesker, der bor her. Hamburger Morgenpost er en af de to mest læste dagsaviser i Hamburg-området. 
👉 Læs artiklen Dänische Märcheninsel mit Suchtpotential

💡 Vidste du...?

... At Fyn har været omtalt i både The New York Times, Vogue og Forbes i år?
 
 

Inspiration til ferien fra personlige blogs

Deborah fra Passport the World og hendes fotograf Benjamin.
Foto: Deborah fra Passport the World og hendes fotograf Benjamin.
 
Mange henter inspiration til, hvor ferien skal gå hen, på nettet og sociale medier. Særlig den yngre målgruppe.
 
Derfor er det også interessant for os at samarbejde med influencere eller bloggere, der på deres helt egen facon deler deres oplevelser på destinationen med en følgerskare. Et blogindlæg er i udgangspunktet personligt og kan vinkles både rørende, sjovt og skævt. Samtidig har vi ofte stor indflydelse på storylinen.

I maj havde vi fx besøg af bloggeren Deborah Durrfeld fra Holland, der driver bloggen Passport the World. Hun var på en tur, hvor hun oplevede Fyn til fods, og som bl.a. bød på strandsafari på Helnæs, vandring på Lillebæltsstien og Øhavsstien, en tur med det usynlige teater fra BaggårdTeatret og overnatning i både hotelhytte, shelter og på det hyggelige Hotel Ærø i Svendborg.

Blog-indlægget på Passport the World er ikke udgivet endnu. Mens vi venter på det, kan vi anbefale at læse et af disse blogindlæg fra sidste år om Fyn og Øerne:
 
👉 Marco Buch's rejse rundt på Fyn med hunden Suki på LIFE IS A TRIP
👉 Hollandske Sandras besøg på Egeskov med børn på online-magasinet for mødre Mama Planeet
 
Sandra kommer i øvrigt tilbage til Fyn denne sommer for at opleve mere af destinationen i sommerferien. Stay tuned.
 

”Lykkesteder” for tyske turister

Gamle lerkrukker på ræd og række foran Kramboden i det gamle kvarter i Odense
Foto: Kramboden i Odense er et af Fyns utallige små perler, som turisterne elsker at opdage. Fotograf: Martin Moschek.
 
Enkelte besøg fører en hel bog med sig. Vi har netop haft besøg af Sibille Fuhrken fra Tyskland, der laver research til sin bog om ”lykkesteder på de danske øer”.

I ”Glücksorte auf den dänischen Inseln”, som bogen kommer til at hedde, går Sibille på eventyr efter unikke attraktioner, særlige spots i naturen og hemmelige perler som fx små gårdbutikker og genbrugsuniverser.

Vi har hjulpet hende med forslag til steder at besøge. Faktisk har hun fået mere end 100 anbefalinger, så det bliver spændende at se, hvad hun er faldet for, når bogen kommer på hylderne i de tyske boghandlere. Den vil med garanti inspirere mange tyskere til at besøge både kendte og nye steder på Fyn, Langeland og Ærø.
 

Ses vi til...? 👇

Verdensmesterskaber i Middelfart og Kerteminde ⛵
Fra næste uge kan du opleve ikke mindre end tre verdensmesterskaber i sejlsport på Fyn:

⛵ VM i Melges 24 i Middelfart 26. juni – 1. juli
⛵ VM i Matchrace for kvinder i Middelfart 3. juli – 7. juli
⛵ VM i Contenderjoller i Kerteminde 1. juli – 8. juli
 
Og der er naturligvis en masse spændende på programmet, mens festlighederne står på:
👉 Aktiviteter i Middelfart under VM'erne
👉 Aktiviteter i Kerteminde under VM'et  
 
 
Invitation til netværksfrokost ved Klimafolkemødet 🥗
Vi håber at se dig til Klimafolkemødet i Middelfart til september. Du finder Destination Fyn på blå scene fredag den 1. september kl. 10 til en talk om regenerativ turismeudvikling og kl. 11 til en talk om, hvordan Danmark frem mod 2030 skal udvikle sig til en mere miljøvenlig rejsedestination.
 
De to talks kræver ingen tilmelding, men netværksfrokosten bagefter gør.
 
Frameld nyhedsbrev