Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Sejlsportens år på Fyn 🌊

Sejlere i dyst på havet ved VM i Melges24 i Middelfart.
Foto: Sejlere i dyst syd for Fænø ved VM i Melges24. Fotograf: Mick Anderson.
 
Hvor 2022 var cyklingens år, må 2023 siges at være sejlsportens år på Fyn!  
 
I disse uger har du kunne opleve ikke mindre end tre sejlsports-VM’er på Fyn. I weekenden blev USA 865 Pacific Yankee kåret som verdensmestre i Melges24. I denne uge fortsætter verdensklasse-sejladserne ud for Middelfart Marina med kvindernes VM i Matchrace. Samtidig sejles der om VM-medaljer i Contender-joller ud for Kerteminde Marina. 🏆   
 
Det er fantastisk, når vi kan trække verdensmesterskaber til Fyn. Vi har 1.100 km kystlinje, og de fynske kyster og strande er noget af det, der trækker rigtig mange turister til. En del af dem kommer hertil i båd og interesserer sig for sejlsport.  
 
Grøn transport ved VM i Middelfart
Ved de to sejlsports-VM’er i Middelfart ankom officials og dommere til Middelfart Marina på upcyclede cykler. Det samme gjorde en stor del af deltagerne. Når vi afvikler store events på destinationen, forsøger vi at operere med omtanke og ansvarlighed i forhold til eventens klimabelastning. Cykeltransporten var et af de helt oplagte greb, da sejlerne jo også godt må mærke, at de befinder sig på Bike Island Fyn.  
 
Cyklerne, der blev stillet til rådighed ved sejlsports-VM'et i Middelfart består af 90% genbrugte stel og cykeldele fra skrottede cykler, som RefurbishBike har forvandlet til nye, brugte cykler. 💚 
 
Oplev VM-sejladserne på nær hold
Du kan stadig nå at opleve VM-stemning og masser af sommeraktiviteter i forbindelse med de to VM’er i denne uge på både Middelfart og Kerteminde Marina:
 
 
 

💡 Vidste du...?

…at den fjerde hyppigste overnatningsform for turister, der kommer til Fyn og Øerne, er i en lystbådehavn? ⛵

- Lystsejlerne er godt tilfredse med serviceniveauet i havnene.
- Lystbådehavnenes hjemmesider er en vigtig inspirationskilde forud for besøget.
- Trygheden ved Danmark som rejsemål er afgørende for, at det er her, de vælger at lægge til.

Kilde: Lystsejlerturismen i Danmark, 2018 (Visit Denmark)
   

Tyskernes 6 væsentligste grunde til at holde ferie på Fyn og Øerne

Far og søn ligger på alle fire på bådebro, og far peger ned i vandet.
Foto: Kasper Orthmann Andersen.
 
Tyskere, der har holdt ferie på destinationen, har denne top-6 over væsentligste årsager til, at de netop har valgt Fyn og Øerne som rejsedestination:

1. Afslapning på ferien
2. Naturen og kysternes badestrande
3. Et trygt og velfungerende rejsemål
4. Overnatning ved kyst/natur i sommerhus eller på camping
5. Mulighed for udendørsoplevelser i naturen som fx cykling og vandring
6. En venlig og imødekommende lokalbefolkning

Destination Fyn har netop gennemført en stor kendskabs- og brandanalyse i Nordtyskland, hvor størstedelen af vores tyske gæster kommer fra. Vi har spurgt mere end 1000 tyskere til deres kendskab til Fyn og Øerne som rejsemål – ikke til Danmark som helhed. Og vi har både spurgt de, der har været på destinationen på ferie, og de, der ikke har været her.

Et par vigtige indsigter fra undersøgelsen:
💙 62% af de adspurgte tyskere kender til Fyn, Ærø og Langeland som et selvstændigt, dansk feriemål.
💙 Blandt de, der kender til destinationen, har 1/3 været her på ferie.
💙 De tyskere, der kender destinationen, men fravælger os som rejsemål, nævner årsager som ønske om lavere rejsetid fra hjemmet, ønske om andet klima end det danske og det danske prisniveau som de væsentligste årsager til deres fravalg. Altså faktorer, som vi har vanskeligt ved at påvirke.

Indsigterne fra undersøgelsen vil bl.a. blive brugt i markedsføringen af Fyn og Øerne i Tyskland, som stadig er vores absolut største internationale marked med 765.000 overnatninger i 2022.
  

De bedste sommer-nyheder fra Fyn og Øerne 👇

Fyn har fået sin første Michelin-stjerne
Endelig! Restaurant Aro i Odense har hentet en Michelin-stjerne hjem til Fyn fra finske Turku, hvor Michelin-guiden i år holdt sin afsløring af årets stjernerestauranter. Den første Michelin-stjerne, der er tildelt en fynsk restaurant. Tillykke! 👏
 
Falsled Kro ⭐⭐⭐⭐⭐
Falsled Kro er som det første danske hotel uden for København nu officielt et 5-stjernet hotel. Sejt! 👏
 
Ny udstilling på CLAY: ”Keramikkens magi” 🏺
En udbygning af museet CLAY har for en tid grebet ind i museumsoplevelsen, men nu kan en nyopsætning af CLAY Keramikmuseums Samling med omkring 350 værker opleves i de to store udstillingssale. Til oktober åbnes den nye sal.
 
Invitation til netværksfrokost ved Klimafolkemødet 🥗
Vi håber at se dig til Klimafolkemødet i Middelfart til september. Du finder Destination Fyn på blå scene fredag den 1. september kl. 10 til en talk om regenerativ turismeudvikling og kl. 11 til en talk om, hvordan Danmark frem mod 2030 skal udvikle sig til en mere miljøvenlig rejsedestination.
 
De to talks kræver ingen tilmelding, men netværksfrokosten bagefter gør.
 

Det første UNESCO-stempel på vej til Fyn?

UNESCO-evaluatorerne på Søbyvolde på Ærø
Foto: UNESCO-evaluatorerne på Søbyvolde på Ærø under deres besøg hos Geopark Det Sydfynske Øhav. 
 
Turismens Michelin-stjerne: Både Geopark Det Sydfynske Øhav og ringborgen på Nonnebakken i Odense er i betragtning til at blive optaget på en UNESCO-liste.

I sidste uge besøgte en delegation fra UNESCO Det Sydfynske Øhav. Besøget skal være med til at afgøre, om Geopark Det Sydfynske Øhav skal med på UNESCO’s prestigefulde Global Geopark-liste.

UNESCO-stemplet er det nærmeste, man kommer på en turismens Michelin-stjerne, og håbet er naturligvis, at en blåstempling af geoparken vil kunne trække flere turister til Sydfyn.
 
Geopark Det Sydfynske Øhav ligger i de fire sydfynske kommuner Svendborg, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Ærø. Fem års arbejde og en 475 sider lang ansøgning er gået forud for besøget, der bød på et tætpakket program til lands, til vands og i luften.

Der findes allerede to UNESCO Global Geoparker i Danmark, nemlig Geopark Vestjylland og Geopark Odsherred. Først i efteråret træffes der beslutning om, hvorvidt Geopark Det Sydfynske Øhav skal indstilles til nominering, og først i foråret 2024 ved vi, om geoparken får UNESCO-stemplet. 🤞 

Geopark Det Sydfynske Øhav er ikke det eneste område på Fyn, der bliver evalueret af UNESCO. Også ringborgen på Nonnebakken i Odense er i betragtning til at blive optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.
 
 

Regenerativ turisme skal hjælpe os med at holde balancen

Turister hjælper med genetablering af fynske vandløb
Foto: Turister hjælper med genetablering af et fynsk vandløb under deres ferie på Fyn.
 
Når vi skal trække turister til Fyn, er naturen en af de dyrebareste varer, vi har i kurven. 🌿
 
Havet og vores 1.100 km lange kyst er vigtige skyts. Vores vandrestier og cykelruter i et uspoleret landskab er også noget, mange turister kommer her for. Bl.a. derfor skal vi passe godt på naturen.
 
Men hvordan gør vi det, når vi samtidig har den grundholdning, at turismen driver vækst og er en vigtig forudsætning for, at lokalsamfundene også kan leve og ”holde åbent” uden for sæsonen?
 
Det spørgsmål rejser Destination Fyns direktør Tue Kempf i et debatindlæg i Turistmonitor i dag.
 
 

Tip til ferien på Fyn og Øerne 🌞

Kajakker i Fyns Sommerland
Foto: Aktivitet på vand i Fyns Sommerland. Fotograf: Jens Wognsen.
 
Sommerferien står for døren. Skal den tilbringes i det fynske, så læs med her 👇

Sommer på Fyn og Øerne er summende liv i købstæderne, friske fynske råvarer og strande i kilometervis 🏖️. Savner du inspiration til, hvad du skal lave på Fyn og Øerne denne sommer, så læs med her!

Ferieplanlægningen har aldrig været nemmere end på platformen Bland Selv Fyn, hvor du kan blande din helt egen pose ferieguf! Det lyder fedt! Vis mig Bland Selv Fyn 🍭🍬
 
Årets nyheder
🐊 Nu kan du opleve krokodiller i Odense Zoo 👉 Læs mere
🧗‍♀️ Fyns Sommerland er genåbnet med 100% analoge aktiviteter 👉 Læs mere
🎻 Besøg det nye Carl Nielsen Museum 👉 Læs mere
🗼 KOMPAN GIANTS på Egeskov, en 9 meter høj og 300m2 stor legeplads 👉 Læs mere
 
Er du til aktiv ferie, så hop på cyklen og kør en etape af Herregårdsruten 🚴 eller tag på vandretur på Øhavsstien 🚶. Vil du opleve nogle af destinationens mindre kendte, små, hemmelige perler, så prøv fx:
 
🌾 Medicinhaverne, Nordeuropas største samling af medicinplanter 👉 Læs mere
🐬 Hvalsafari i Lillebælt, en af verdens største koncentrationer af marsvin 👉 Læs mere
🙍🏼‍♂️ Danmarks Forsorgsmuseum, Nordens bedst bevarede fattiggård 👉 Læs mere
🌍 En guidet tur til Svelmø, øhavets ukendte ø 👉 Læs mere
 
Få inspiration til mange flere skønne - kendte og hemmelige - sommeroplevelser på Fyn og Øerne 👉 Sommer på Fyn
 
Frameld nyhedsbrev