Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Vandring på Fyn og Øerne er et hit

Mand holder en skabelon med vandre-ikon om mod et træ og er klar til at spraymale med den anden hånd.
Foto: Afmærkning af vandrerute på Lillebæltsstien, TV2/Fyn.
 
🥾 Vandring er for alle. Og vandreturisterne er vilde med Fyn. De korte afstande, den varierede natur og de 1.100 km kystlinje.  
 
På Fyn og Øerne skal det være nemt at komme ud og gå og få gode oplevelser i naturen og på vores kyster og strande. Det skal Hike Fyn-projektet sætte skub under. Med endnu bedre vandrestier kan vi nemlig trække endnu flere gæster til.  
 
Derfor har 10 frivillige testvandrere fra Dansk Vandrelaug og Langelands Stivenner testet vandreruterne på Fyn, Langeland og Ærø og er kommet med forslag til forbedringer, som kommunerne nu er i færd med at føre ud i livet. Det fortalte TV2/Fyn om i et indslag fra Lillebæltsstien ved Middelfart i sidste uge.
 
 
Også DR’s Vores Vejr har haft fokus på vandring i det fynske, da de sendte live fra havnen i Faaborg i sommerferien. Her var vejrvært Louise Gade først ude at vandre på Øhavsstien med to af de fynske testvandrere, og dagen efter talte hun med to lokale erhvervsdrivende, der begge lever af vandreturisterne på Øhavsstien, nemlig Worres Outdoor og Aasesminde B&B. Vandring er nemlig ikke kun godt for den enkeltes sundhed – det er også godt for den lokale business.  
 
 
 
Læs mere om Hike Fyn-projektet 👉 Hike Fyn  
 
TAK til alle de frivillige testvandrere for deres enorme indsats og uundværlige hjælp med at gå ruterne igennem i Hike Fyn-projektet! 🥾🚶🏼‍♂️🚶🏼‍♀️
 

Rethink Tourism 2023: Nu åben for tilmelding

Fem konferencedeltagere står og taler sammen i et lokale med store plakater i baggrunden.
Foto: Deltagere ved sidste års Rethink Tourism. Foto: Lars Axel Andersen.
 
Tilmeld dig Destination Fyns årskonference den 1. november 2023 på Storebælt Sinatur Hotel & Konference i Nyborg.
 
Er fremtidens kommunikation genereret af robotter? Skabt af AI? Eller af mennesker? 🤖🤡
 
Hvordan udnytter vi de nye muligheder og redskaber, AI stiller til rådighed for os? Og hvor skal vi passe på? 🔨🔑

På Rethink Tourism 2023 tager vi temperaturen på Fremtidens Kommunikation. Du kommer du med på en tur i AI-land, hvor du vil få øjnene op for, hvad det kræver at stige på toget. Du vil blive klogere på, hvad du kan bruge AI til, hvordan du absolut ikke skal bruge det, og hvordan og hvad New York City Tourism + Conventions bruger det til.
 
Glæd dig til at møde: 
💙 Janette Roush, der står i spidsen for markedsføringen af New York City Tourism + Conventions
💙 Christian Bech Nørhave, Fremtidsforsker og Head of AI Sales hos Capacit A/S
💙 Signe Jungersted, CEO hos innovations- og strategibureauet Group NAO. 

Om du er bruger af AI til daglig eller lige skal mindes om, at AI betyder kunstig intelligens, så er der garanti for, at du tager ny viden med dig hjem.

Læs mere og tilmeld dig Rethink Tourism 2023 her >>
 

1 mio. turistovernatninger i fynske sommerhuse

Fritliggende sommerhus i grønne omgivelser mod en blå himmel set skråt oppefra.
Foto: Sommerhusferie på Fyn er populært, især blandt tyske turister. Foto: NOVASOL.
 
De fynske ferie- og sommerhuse er populære blandt turisterne, særligt hos tyskerne. 🏡

Den nationale sommerhusundersøgelse fra VisitDenmark er netop publiceret. Den fortæller bl.a., at tyske gæster lejede sig ind i sommerhuse på Fyn og Øerne i 5.894 ferieuger i 2022. Til sammenligning lejede danske gæster sig ind i 3.901 uger.

Der er ingen tvivl om, at en uge i et lejet sommerhus er en populær ferieform. I 2022 blev der registreret samlet knapt 1 mio. overnatninger i de fynske sommerhusene. Det gør det til den tredje mest populære overnatningsform efter camping og hotel.
 
Af Fyn og Øernes knap 11.000 sommerhuse er kun ca. 8% disponible for udlejning – landsgennemsnittet er på 21%. Der er altså potentiale for flere overnatninger på destinationen, hvis flere lejede deres sommerhus ud.

👉 Find Sommerhusundersøgelsen 2022 sammen med andre relevante markedsanalyser for turismen på Fyn og Øerne i Destination Fyns Vidensarkiv
 

💡 Vidste du...?

... at der er 191.149 privatejede sommerhuse i Danmark? 🏡
 
21% af disse blev i 2022 lejet ud. Udlejningsbureauer stod for 9 ud af 10 udlejningsuger i 2022, mens det tilbage i 1988 kun var tilfældet for 5 ud af 10 udlejningsuger. Det vidner om, at markedet for feriehusudlejning gennem de seneste 35 år er blevet skarpt professionaliseret.

Kilde:
Sommerhusundersøgelsen 2022
 

Fynsk turisme har større fokus på bæredygtighed

To personer på kunstudstilling med tre farverige malerier på hvide vægge og en torso-buste af en kvindekrop.
Foto: Kunstmuseum Brandts, som er en af de mange fynske attraktioner, der arbejder på at blive mere bæredygtige.
 
De fynske turismevirksomheder arbejder mere og mere fokuseret med bæredygtighed.
 
Bæredygtighedsbarometeret, som vi bruger til at måle graden af bæredygtighed i den fynske turismebranche, har over de sidste to år vist en fordobling af virksomheder med den allerhøjeste grad af bæredygtighed. Og der er kun en meget lille andel tilbage, som slet ikke arbejder med bæredygtighed. 🍀

TV2/Fyn var i sommerferien på besøg på Kunstmuseum Brandts, som i øjeblikket arbejder på at blive certificeret som Green Attraction. Et af deres initiativer handler bl.a. om at genbruge så meget materiale som overhovedet muligt fra udstilling til udstilling og undgå at bygge et mindre parcelhus op, hver gang en ny udstilling rykker ind. 🏠💚

Destination Fyns forretningsudvikler Mark Hauge Østergaard fortæller i indslaget om, hvorfor det betyder noget, at branchen har fået så meget bæredygtigt blod på tanden:
 
 

  Velkommen til Brahetrolleborg Gods

Brahetrolleborg Slot set gennem porthvælvingen.
Foto: Brahetrolleborg Gods. Fotograf: Marie Brandt.
 
Brahetrolleborg Gods ved Faaborg er nyt medlem af Destination Fyn.

Brahetrolleborg Gods råder over 2700 hektar skov- og naturområder, marker og ikke mindst et fredet herregårdsmiljø. De er kendt for at kunne huse store events både indendørs og udendørs, som f.eks. den populære Brahetrolleborg Game Fair, der i år afholdes d. 18-20 august. Brahetrolleborg ønsker at styrke deres position som en attraktiv lokation for events og arrangementer og derved tiltrække flere gæster til det smukke sydfynske område.
 
👉 Læs mere om Brahetrolleborg Gods

Velkommen som medlem af Destination Fyn! 💙
 

⛅ Flere sommernyheder ⛅

Falsled Strand Camping - Danmarks Bedste Campingplads? ⛺
Falsled Strand Camping er nomineret i kategorien "Danmarks Bedste Campingpladser" på OpdagDanmark (små campingpladser). Vi krydser finger for, at den flotte titel kommer til Fyn. Du kan hjælpe ved at afgive din stemme.
 
Odense ZOO er Danmarks første Green Attraktion-zoo 🐊
Tillykke til Odense ZOO, der er den første zoo i Danmark, der er blevet certificeret som en Green Attraction. Fantastisk, at den første miljømærkede zoo er den på Fyn! 
 
Ansøg nu: Startup-accelerator efteråret 2023 🚀
Har du en digital eller bæredygtig løsning, der skaber værdi for turismen? Så grib chancen for at accelerere din vækst ved at søge om plads på Hub for Innovation in Tourisms acceleratorforløb.
Ansøgningsfrist: 17. August 2023.
 
Invitation til netværksfrokost ved Klimafolkemødet 🥗
Det vil glæde os at se dig til Klimafolkemødet i Middelfart. Du finder Destination Fyn på blå scene fredag den 1. september kl. 10 til en talk om regenerativ turismeudvikling og kl. 11 til en talk om, hvordan Danmark frem mod 2030 skal udvikle sig til en mere miljøvenlig rejsedestination.
 
De to talks kræver ingen tilmelding, men netværksfrokosten bagefter gør.
 
Frameld nyhedsbrev