Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Turismen på Fyn og Øerne har lagt corona bag sig

Mange mennesker sidder på bænke ved borde og spiser, snakker og griner i stemningsfuld aftenbelysning.
Foto: Storms Pakhus. Fotograf: Jonas Legarth.
 
Efter to udfordrende corona-år peger nye økonomiske nøgletal på, at turismeforbruget på Fyn og Øerne nu er 18% over 2019-niveauet. 

Vi måler årligt på turismens økonomiske betydning for Fyn og Øerne. Den seneste rapport favner nøgletal for både den samlede destination og kommunerne enkeltvis og viser bl.a.:
  • Danske gæster tegnede størstedelen (81%) af turismeomsætningen på destinationen i 2021, mens de udenlandske gæster stod for 19%.
  • Turismeforbruget skabte en fynsk værditilvækst på 3,6 mia. kr.
  • Turismeforbruget skabte 7.600 fuldtidsjob på Fyn og Øerne.
  • Turismeforbruget skabte 2,7 mia. kr. i skatteindtægter.
  • I 2022 estimeres turismeforbruget at lande på ca. 9,5 mia. kr. I 2019 var det på 8,1 mia. kr.
Hver gang turister på destinationen bruger 1 mio. kr., er effekten i gennemsnit 488.000 kr. i værditilvækst, 1,03 fuldtidsjob og skatteindtægter på 364.000 kr.

👉 Medlemmer af Destination Fyn har adgang til rapporten Turismens økonomiske betydning for Fyn og Øerne på Medlemsportalen.
 

Turister vil have outdooroplevelser

Erhvervsminister Morten Bødskov i samtale med Destination Fyns forretningsudvikler Anders Franz Johansen og Anette Lyholm fra Sulkendrup Mølle.
Foto: Erhvervsminister Morten Bødskov (t.h.) på besøg på Sulkendrup Mølle, her i samtale med Destination Fyns forretningsudvikler Anders Franz Johansen og Anette Lyholm fra Sulkendrup Mølle.
 
Turister vil have outdooroplevelser, når de besøger Danmark, og 59% af turisterne på Fyn har vandring eller gåture i naturen som et af deres motiver for at vælge Fyn som rejsemål. 🚲🚶🏼‍♀️🌲

Det bekræfter meget godt det billede, der tegner sig hos de fynske aktører, der satser på outdoorturister. De melder nemlig om fortsat stigende efterspørgsel her i 2023. Det gælder bl.a. for Sulkendrup Mølle, som i sidste uge havde besøg af erhvervsminister Morten Bødskov, som var på Fyn for at høre mere om destinationens arbejde med at tiltrække outdoorturister.

Sulkendrup Mølle er en af de 13 virksomheder, der har deltaget i et forløb i ”Hike Fyn”-projektet, hvor de har fået hjælp til at målrette deres forretning til outdoorsegmentet og udvikle nye, fynske vandreprodukter. 
 
 
 

Sagt og skrevet om Fyn og Øerne 🔊

Italienerne kigger mod Fyn – hele Danmarks have 🍎
Tre italienske journalister besøgte destinationen sidst i maj. Det er der kommet en række artikler om den danske hygge og langsomheden på destinationen ud af. Og selv om du ikke kan italiensk, kan du sagtens dykke ned i artiklerne med hjælp fra Googles oversætter:
 
 
Ærø tror på helårsturisme og gastronomi i vandkanten 🦪
Flere store madoplevelser og øget erhvervsturisme er blandt de faktorer, som skal bane vejen for mere helårsturisme på Ærø. Det skriver Turisme.nu (artiklerne kræver log-in):
 
 
MigogKbh: Guide til Det Sydfynske Øhav 🥽
MigogKbh har været en tur på øhop i Det Sydfynske Øhav. Læs, hvilke lokale perler de anbefaler københavnerne at opleve på Langeland, Strynø, Skarø, Ærø, Tåsinge og i Svendborg, som i artiklen omtales som et mini-Århus:
 
 
Øhavsmuseet gør klar til udvidelse oven på ny publikumssucces 🦀
Øhavsmuseet nærmer sig et nyt rekordår, og nu er der skudt gang i en arkitektkonkurrence forud for en stor tilbygning til succeshistorien. Det skriver Fyens Stiftstidende:
 
 

Sådan bruger New York City AI i deres tiltrækning af turister

Hovedspeaker Janette Roush
Destination Fyns årskonference Rethink Tourism er åben for tilmelding. Vi er stolte af at kunne præsentere Janette Roush som en af konferencens hovedtalere.

📌 Janette Roush, Executive Vice President, Marketing and Digital, for New York City Tourism + Conventions, New York City’s official destination marketing organization.

Janette Roush står i spidsen for New York City’s officielle destinationsselskab. Hun fører tilsyn med organisationens betalte mediestrategi, digitale initiativer og medieindsigt for at højne New York City’s profil og inspirere til besøg i alle fem bydele. Hun er også ansvarlig for organisationens nationale og internationale markedsføringskampagner, B2B-marketing for rejsebranchen og mødeplanlæggere, partnerskaber og salgsfremmende strategi for kampagner som NYC Restaurant Week og NYC Broadway Week.

New York City har om nogen integreret AI i deres arbejde med tiltrækning af turister, både i deres kommunikation, kampagner m.m. På Rethink Tourism vil Janette give os et indblik i, hvad brugen af AI har betydet for deres måde at arbejde med tiltrækning på, både internt i teamet og i deres samarbejde med andre aktører.

Janette deltager virtuelt, og oplægget er på engelsk.
 
 

Nu starter efterårets kampagner

Mennesker går på stien i Munke Mose. Store træer i efterårets farver spejles i vandet.
Foto: Munke Mose badet i efterårets farver, VisitOdense.

I denne uge skyder vi vores marketingkampagner for efterårssæsonen i gang i Holland, Tyskland og Danmark. 🍂

Kampagnerne i Holland og Tyskland viser overnatninger ved kysten kombineret med attraktioner og kulturoplevelser i købstæderne og Odense. Parallelt hermed har vi også kombineret de skønne fynske kyster og den skønne fynske natur med gæsternes darling; outdoor-aktiviteter som vandring og cykling.

Kampagnerne kører på Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube og på banners på websider, hvor vores målgrupper især søger rejseinspiration.

Sideløbende kører vi i samarbejde med VisitOdense en dansk kampagne målrettet weekend- og dagsgæster. I den er der fokus på det endnu nye H.C. Andersens Hus og Odenses kulturscene.

Der bliver løbende lagt kampagneindhold op til fri afbenyttelse i Værktøjskassen på Destination Fyns Medlemsportal (kun adgang for medlemmer).
 

💡 Vidste du...?

... at tyskerne fortsat er vores største udenlandske marked og står alene – og historisk – for ca. en femtedel af alle overnatninger på destinationen?

Kilde: Turismens økonomiske betydning for Fyn og Øerne
 

Klimafolkemødet 2023: Regenerativ turismeudvikling

Deltager ved sidste års Klimafolkemøde i Middelfart.
Foto: Deltagere ved sidste års Klimafolkemøde i Middelfart. Fotograf: Jonas Legarth.
 
Hvordan arbejder vi med regenerativ turismeudvikling? Og hvordan favner vi de mange aspekter af bæredygtighed i kommunikationen?

Det er nogle af de spørgsmål, vi rejser til dette års Klimafolkemøde i Middelfart. Fredag den 1. september inviterer vi til to talks på blå scene og til netværksfrokost bagefter:

Kl. 10:00: TALK! Regenerativ turismeudvikling og bæredygtighed
Hvordan kan du arbejde med den regenerative turismeudvikling over for dine gæster? Og hvordan kan vi involvere gæsterne i regenerative projekter på destinationen? Paneldebat faciliteret af Destination Fyns forretningsudvikler og ekspert i arbejdet med grøn og ansvarlig omstilling inden for turisme Mark Hauge Østergaard.
 
Kl. 11:00: TALK! Kom med på turismens grønne rejse!
Bliv klogere på, hvordan de danske turismeaktører arbejder med den grønne omstilling, og hvordan du som borger og turist kan støtte op om denne udvikling. Talken faciliteres af ’Partnerskab for bæredygtig turismeudvikling’. Destination Fyn medvirker sammen med Odense ZOO.
 
Vi glæder os til at se dig til de to talks! Bare mød op – ingen tilmelding.

Kl. 12.00: Frokost & Netværk
Efter de to talks inviterer vi til netværksarrangement med en let anretning i Sinatur Sixtus' telt. Frokosten kræver tilmelding.
 
 

Grønne tilbud til turismevirksomheder 💚

 
SMV:Grøn 2.0
Den 13. september åbner puljen, hvor du og din virksomhed kan søge om tilskud til investeringer, rådgivning eller en kombination heraf – for at komme videre på den grønne rejse med at reducere ressourceforbrug og affaldsmængder. Vær på forkant og forbered din ansøgning nu.
 
 
SMV:Grønne Kompetencer
Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod en grøn omstilling? Søg om målrettede kompetenceløft, der klæder medarbejdere, ledelse og bestyrelse på til at løfte de nye opgaver og EU-krav. Puljen åbner den 13. september, men forbered dig allerede nu.
 
 
Din bæredygtige fynske værktøjskasse
Vi har samlet og udviklet en række værktøjer, der gør det lettere for dig at udvikle din forretning i en mere bæredygtig retning. Den indeholder bl.a. en guide til certificeringer, til afholdelse af ansvarlige konferencer og events og til, hvordan du kommunikerer om dine bæredygtige tiltag.
 
 
Frameld nyhedsbrev