Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

VICTOR Denmark Open blev invaderet af robotter 🏸🤖

Video: Fynske robotter in action ved årets VICTOR Denmark Open.
 
- Et af de bedste og mest innovative eksempler på city branding, jeg har været vidne til, siger ph.d. og forsker i sportsbranding på University College of Northern Denmark, Kenneth Cortsen. 🔥

Odense er internationalt anerkendt som en af verdens førende robotbyer. For at vise verden, hvad Fyn og Odense har at byde på, var den højt profilerede badmintonturnering VICTOR Denmark Open i sidste uge invaderet af robotter.

Denmark Open er Danmarks mest sete tilbagevendende sportevent med op mod 18.000 tilskuere og 500 mio. tv-seere, hvoraf en stor del er fra de asiatiske lande.

- Asiater elsker badminton, og sporten er et så kulturelt fænomen i denne del af verden, at der er stor mulighed for at få sit budskab bredt ud. At kunne vise kollaborative robotter, imellem smash og clear, som ovenikøbet er integreret i faser af kampen, er et af de bedste og mest innovative eksempler på city branding, jeg har været vidne til, siger ph.d. og forsker i sportsbranding på University College of Northern Denmark, Kenneth Cortsen.

Det er rigtig mange års forberedelse og indledende arbejde, der i år kulminerede med, at de fynske robotter kunne opleves på badmintonbanerne og dermed kom med helt ind i TV-stuerne hos det asiatiske publikum. Og det viser tydeligt, hvordan vi kan bruge sportevents som en effektiv platform til at vise, hvad vi kan på destinationen.

👉 Læs mere i artiklen Smart markedsføring til Denmark Open: Fynske robotter deler bolde ud og kører spillernes tasker ind i hallen i Fyens Stiftstidende.
 
 

Badminton skaber omsætning 📈

To juniorbadmintonspillere giver high-five til hinanden på banen
Foto: Juniorspillere ved VICTOR Denmark Junior. Allan Høgholm, Badminton Danmark.
 
Odense var i den forgangne uge for 17. gang vært for VICTOR Denmark Open, der er en af verdens største badmintonturneringer.

Jyske Bank Arena i Odense Congress Center lagde gulv til den stærkt eksponerede turnering, hvor verdenseliten dystede om de 6 mio. kr. (850.000 USD), der udgjorde den samlede præmiesum.

Udover stjernernes kampe foran de rullende tv-kameraer var der fuld af aktivitet på badmintonbanerne i ikke mindre end otte haller i Odense og Langeskov, hvor ’Denmark Junior’ med 1374 deltagere (heraf 352 udlændinge) og ’Denmark Senior’ med 197 deltagere (heraf 62 udlændinge) blev afviklet.

Mange af disse senior- og juniorspillere overnattede med deres familier i Odense eller et andet sted på Fyn i forbindelse med eventen. Hertil skal lægges de 256 elitespillere og deres følge af trænere, sundhedspersonale, dommere mv. og de op mod 18.000 tilskuere, der for størstedelens vedkommende ikke har adresse på Fyn til daglig. Det afføder naturligvis en betragtelig turismeøkonomisk omsætning i byen. Sidste år løb det op i hele 29,3 mio. kr.

VICTOR Denmark Open spilles i Odense til og med 2026 – vi glæder os allerede til næste år! 🏸
 

Stor international robotkonference kommer til Odense 🤖

Robotudvikler sidder med ledningen og devices
Foto: Robotudviklere og forskere kommer til Odense, når byen om et år er vært for ROSCon.
 
Om et år bliver Odense vært for den internationalt anerkendte konference ROSCon. Det er første gang nogensinde, konferencen kommer til Skandinavien.

Mere end 1000 robotentusiaster, udviklere og forskere forventes at finde vej til Odense den 21.-23. oktober 2024, når ROSCon løber af stablen. Odense er netop blevet udpeget som vært, og er klart den mindste by, der nogensinde har lagt hus til konferencen.

Når Open Robotics har valgt at rette blikket mod Odense i 2024, skyldes det ikke mindst byens målrettede og strategiske tilgang til konferenceafviklingen. Den betyder, at det ikke blot handler om at afvikle en konference, men også om at sikre blivende og varige effekter både for byen og gæsterne.

At få ROSCon til Odense er et af de første fuldbyrdede eksempler på vores ambition om at sikre en tæt sammenhæng mellem erhvervsturismen og erhvervsudviklingen på destinationen. Konferencen lander smukt i halen på den massive markering af Odense som verdens bedste robotby under weekendens VICTOR Denmark Open.

👉 Læs hele pressemeddelelsen Forskere, udviklere og robotentusiaster mødes om robotternes alfabet i Odense her.

 

Flere erhvervsovernatninger på Fyn

Erhvervsminister Morten Bødskov flankeret af Destination Fyns Kirsten Rudbech og Mark Hauge Østergaard
Foto: Erhvervsminister Morten Bødskov flankeret af Destination Fyns Kirsten Rudbeck og Mark Hauge Østergaard.
 
Op til efterårsferien var erhvervsminister Morten Bødskov på besøg på Severin i Middelfart for at få et indblik i de fynske hoteller og konferencesteders arbejde med bæredygtig erhvervsturisme.

Vi gør det rigtig godt på Fyn! 👏🏼

De nyeste tal for erhvervsovernatninger (januar – august) viser, at vi i hele landet er gået 4,3% frem fra 2022 til 2023. På Fyn ligger vi en anelse højere end landsgennemsnittet med 4,4%, og i Middelfart isoleret set er stigningen i forhold til 2022 på hele 16%.

Hvis vi skal fastholde momentum og sikre den fortsatte positive udvikling med tiltrækning af erhvervsturister, er det bæredygtige fokus vigtigt – og understøttelse af styrkepositionerne afgørende.

Heldigvis tilbyder Destination Fyn uvildig sparring, bl.a. i forhold til arbejdet med bæredygtighed og klimaregnskab.
 

Fyn er en dansk deluxe-oplevelse

Swantje Niphut i Maskinrummet
Foto: Swantje Niphut i Maskinrummet.

- Det, jeg prøver at sælge ved Fyn, det er det, jeg selv oplever. At det er et særligt sted, hvor man virkelig får en dansk oplevelse-deluxe, som jeg kalder det.

Sådan lyder det fra Swantje Niphut, som er Destination Fyns bindeled til de udenlandske markeder, og som står for at trække internationale journalister, bloggere og influencers til Fyn og Øerne.

Swantje er tysker og derfor godt inde i tyskernes syn på Danmark:

- Når man som tysker tænker på Danmark, så tænker man på hyggelige gader, stokroser, haver, dejlige strande og lækker mad. Og det er faktisk præcis det, man får, når man kommer til Fyn og Øerne.

Swantjes egen oplevelse af Fyn og Øerne gør det nemmere for hende at sætte spot på, hvad destinationen kan tilbyde. Og generelt synes hun faktisk, at det går godt her på Fyn.

🎧 Hør mere om Swantje Niphuts arbejde og om, hvordan hun selv endte på Fyn, i Erhvervshus Fyns podcast Maskinrummet. Lyt med på podcast-app'en på din telefon eller find den i Maskinrummet.
 
   

GDS-indeks: Alle fynske byer i top-30 💚

Middelfart skyline
Foto: Skyline over Middelfart, der er en af de fire byer på Fyn, der er med i GDS-indekset.
 
De fynske byer har igen i år opnået en flot placering på GDS-indekset. 👏🏼

GDS-indekset "Global Destination Sustainability Movement" rangerer over 100 destinationer verden over for deres bæredygtighedsindsats inden for kategorierne; Miljø, Socialt, Leverandør og Destination Management.

De fire fynske byer har forbedret deres score fra sidste år, og alle er placeret i top-30. 

Stort skulderklap til Odense, Svendborg, Middelfart og Nyborg for arbejdet med hele tiden at rykke på de fire parametre. 🙌🏼
 
   

Siden sidst 📢

Cykelmotionister og cykelryttere inviteres til VM-fest i Svendborg
UCI Gran Fondo kommer til Svendborg den 8.-9. juni 2024. Det er et cykelløb for alle! Nybegyndere, tidligere eliteryttere, licensryttere, supermotionister eller de, der slet og ret cykler, fordi de elsker det.
 
 
Havørred Fyn spreder ringe i vandet – hele vejen til Sydafrika
Havørred Fyn er et fremragende eksempel på gensidig succes, der kan opnås gennem et offentligt projekt, der samarbejder med erhvervslivet. Sådan skriver det sydafrikanske magasin The Complete Fly Fisherman, som har udgivet en artikel om det fynske projekt.  
 
  
Kendte tyske rejse-bloggere har besøgt Fyn
Sidst i august havde vi besøg af Anne og Clemens fra Travellers Archive, som er en populær rejseblog i Tyskland. Det er der bl.a. kommet disse tre fine artikler ud af:
 
Odense som en international favorit-destination
AARP, som er USA's største cirkulationsmedie, der omdeles til 22 millioner husstande, skriver om Odense i artiklen "4 Amazing Trips Abroad".
 
 
Nyborg Strand Hotel vinder fornem pris
Nyborg Strand løb med prisen for Bedste Hotel på Sjælland, Fyn og Øerne ved Danish Travel Awards 2023. Stort tillykke! Vi er stolte af, at der bliver hevet en så fornem titel hjem til destinationen. 🎉
 
 

Tilbud til dig 👇

Vil du bytte 9.000 kr. med 60.000 kr.?
Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling? Søg om op til 60.000 kr. til kompetenceudvikling inden for bæredygtighed i din lille eller mellemstore virksomhed. 
 
 
Mangler du eller dine medarbejdere digitale kompetencer?
Så har I nu mulighed for at få opbygget de rette kompetencer inden for bl.a. digital marketing, digitalisering til grøn omstilling, aktiv anvendelse af data til forretningsudvikling og meget mere. 
 
 
Frameld nyhedsbrev