Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Rethink Tourism 2023: Fremtidens Kommunikation 🤖

Video: Sammendrag fra Destination Fyns årskonference Rethink Tourism 2023.

I onsdags uge havde vi 180 medlemmer og samarbejdspartnere med en tur i AI-land på vores årskonference Rethink Tourism 2023. Det blev en rejse ind i en ny tidsalder. Vi går fra en informationsalder, hvor vi har vænnet os til at hente information om alt, til en videns- og svaralder, hvor vi i stedet får AI til at tygge informationen igennem og præsentere det som svar for os.

☝ Se med på et kort sammendrag fra dagen, hvor du bl.a. kan høre, hvad nogle af deltagerne tog med sig hjem. 🤖🚀
 

AI erstatter ikke mennesker, men gør os bedre til at udføre vores job

Signe Jungersted med robot ved årets Rethink Tourism 2023
Foto: Signe Jungersted på Rethink Tourism 2023. 

AI kommer ikke til at tage dit job. Men én, der bruger AI, gør nok.
 
Med disse ord skød Signe Jungersted fra Group NAO dagen i gang på Rethink Tourism. Det satte ligesom dagsordenen for, hvor vigtigt det er, at vi favner den nye teknologi i vores dagligdag.

Signe Jungersted tog også pulsen på, hvordan vi egentlig har det med AI. Både vi, der var til stede i rummet, og generelt i Europa. Og det viste sig, at vi passede meget godt på det store billede. Langt størstedelen er nysgerrige på brugen af AI, andre lidt mere bekymrede eller ligefrem optimistiske. Kun et fåtal er deciderede bange for, hvad AI fører med sig.
 
En bemærkelsesværdig iagttagelse er også, hvor hurtigt vi har adopteret den nye teknologi. Fra ChatGPT blev gjort tilgængelig for os alle, til teknologien rundede de 100 mio. brugere om måneden, gik der 2 måneder. Det er hurtigere, end vi har taget teknologier som Instagram, Pinterest og Spotify til os. 
 

🚀 "AI er en hurtigvoksende, samfundsmæssig gamechanger. Der vil være et FØR AI og et EFTER AI. Ligesom der er et før og et efter internettet. Og et før og et efter smartphonen."

Janette Roush på Rethink Tourism 2023.

Hvad New York kan lære Fyn om brugen af ChatGPT 🗽

Janette Roush med robot ved årets Rethink Tourism 2023
Foto: Janette Roush deltog live på skærmen på Destination Fyns årskonference.
 
ChatGPT er et genialt værktøj til idéudvikling, SWOT-analyser og til at kværne store mængder data eller koge essensen ud af en omfattende mængde research, så du slipper for selv at gennemlæse tunge rapporter.

Janette Roush, der er executive vice president for Marketing and Digital på New York City Tourism + Conventions, kom bredt omkring, hvordan hun og hendes team bruger AI i deres arbejde med at trække turister til New York City.

Hun introducerede os til ChatGPT gennem en række konkrete og håndgribelige eksempler fra hendes egen hverdag og gennemgik skridt for skridt, hvordan man opbygger et prompt og bruger det på samme måde, som de gør det big scale i NYC.

ChatGPT er din ven 🤖
En væsentlig og gennemgående pointe var, at ChatGPT er din assistent. Den er ikke klogere, end du gør den til, og derfor er det altid en god idé at starte med at spørge den, hvad den har brug for fra dig for at kunne løse den opgave, du gerne vil have den til at løse. Beskriv også så detaljeret som muligt det output, du ønsker fra den. Du skal med andre ord føre en samtale med ChatGPT. Bliv ved med at fodre den og bed den om at ændre eller forfine det, den spytter ud, indtil du er tilfreds med resultatet.

Et af de direkte relaterbare eksempler, Janette Roush tog os igennem, var, at de i NYC har skulle undersøge mulighederne for at henvende sig til e-sport-publikummet som en ny målgruppe. Hun gennemgik alle de steps, de var igennem for at blive klogere på, hvordan de skulle gribe opgaven an. Og præsenterede os dermed for en model for, hvordan vi selv her på destinationen kan tage hul på fx opgaven med at tiltrække golfturister som en ny målgruppe.
 

Fun fact

Den fine gule robot, som bød velkommen til Rethink Tourism 2023, er fremstillet ved hjælp af AI.
 
 
 
 
 
 
 
Gul robot

Lad AI gøre alt det grove

Christian Bech Nørhave med robot ved årets Rethink Tourism 2023
Foto: Christian Bech Nørhave fra Capacit A/S uddelte mange nyttige råd om AI på Rethink Tourism i onsdags.
 
5 gode råd fra Christian Bech Nørhave til, hvordan vi lader AI gøre det grove, så vi selv kan lave det sjove:  
 
💡 SEO er død - Indstil dig på, at du i fremtiden skal optimere dine websites m.m. til chatrobotter og ikke søgemaskiner. Brugeren vil nemlig have svar og ikke information.
 
💡 Tag hul på udformningen af retningslinjer for, hvordan I som virksomhed vil have, at medarbejderne anvender AI, og ikke mindst hvordan I ikke vil have, at de anvender AI.
 
💡 Analysér dit arbejde og find de processer, hvor du har mange data og gentagelser, så vil du se, hvor du bedst kan optimere med AI.
 
💡 Betragt AI som din personlige assistent og beskriv opgaver for den i stedet for blot at stille den spørgsmål. 👉 Bliv klogere på, hvordan du bliver bedre til at prompte her 
 
💡 Hold øje med udviklingen af Explainable AI og muligheden for at få chatrobotterne til at angive deres kilder.
 

Andet nyt fra destinationen 📢

Første skud i den fynske golfraket affyres på Odense Eventyr Golf 🏌️‍♂️
I maj 2024 får Odense fornøjelsen af at være vært for den første af to fynske Challenge Tour-turneringer, der bygger op til DP World Tours besøg i Kerteminde i 2026.
 
 
 
Assens i udvikling 💥
Assens er i fuld gang med en rivende udvikling, og det vælter frem med gode nyheder om turismeerhvervet fra det sydvestfynske i disse dage:
 
 
 
Ny podcast: Bæredygtighed i kultur og turisme 🎧
I den seneste episode af MOSAIK's podcast kan du bl.a. høre udviklingschef Lise Gerda Knudsen fra Den Fynske Landsby fortælle om, hvordan de konkret arbejder med bæredygtighed. 
 
 

Tilbud til dig 👇

Webinar: Certificeringer i turismen
Kravet til bæredygtighed er stærkt voksende - certificeringer er et godt værktøj. Derfor inviterer MeetDenmark og Dansk Storbyturisme til webinar om certificeringer i turismen i morgen den 9. november 2023 kl. 10.00-11.00. 
 
 
SMV:Grøn Cirkulær økonomi
Skal din virksomhed leve op til forbrugernes og myndighedernes krav om bæredygtighed? Så er cirkulær økonomi et rigtig godt bud på en ny og grøn økonomisk model. Med en voucher fra SMV:Grøn kan du søge om tilskud til investeringer, rådgivning eller en kombination heraf – for at komme videre på den grønne rejse.
 
 
Fremtidens regenerative erhvervs- og mødeturisme
MeetDenmark har undersøgt, hvordan man kan arbejde mere regenerativt, hvilken rolle erhvervsturisterne spiller, og hvad skal der til for at flere i branchen griber mulighederne.
 
 
Frameld nyhedsbrev