Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Strikes for millioner: Odense vært for EM i bowling 🎳

To kvindelige bowlere set bagfra. Den ene har netop kastet kuglen, der ruller frem mod keglerne.
Odense bliver vært for kvindernes EM i bowling i 2026. Foto: Bettina Lund.   

Endnu engang har Odense formået at tiltrække et stort bowlingmesterskab. Europas bedste kvindelige bowlere skal dyste om EM-titlen, når Odense Bowlinghal fra den 10. til 21. juni 2026 lægger baner til kvindernes EM.

Det er ikke bare en god nyhed for de dygtige danske kvinder, der får hjemmebane i medaljekampen. Det er også en ganske fornuftig forretning for destinationen. De 150 EM-deltagere og deres medrejsende vil overnatte her i cirka 10 dage, og det anslås, at den investering, som Destination Fyn og Odense Kommune lægger i eventen, kommer mere end syv gange igen.

Odense Bowlinghal har en lang tradition for at afholde internationale bowlingturneringer, som de får stor ros for, bl.a. takket være et stærkt frivilligt miljø, der bakker godt op ved de store events. I 2026 kommer miljøet også i fokus ved EM i bowling. Transporten mellem hotellerne og bowlinghallen kommer nemlig til at foregå med letbanen, som kører lige til døren.

Vi er super-stolte over, at det sammen med Odense Bowlinghal, Odense Kommune og Sport Event Denmark igen er lykkedes at trække et EM til destinationen! 🏆
 
  

FUN FACTS om bowling:

🎳 Det er afgørende for sværhedsgraden på en bowlingbane, hvilken olie den er smurt med.

🎳 Forud for spil på de enkelte baner ved et EM får de enkelte deltagere et termografibillede af banens unikke karakteristika i forhold til hældning forårsaget af slid mv.

🎳 De fleste bowlere medbringer en temmelig tung bagage til et EM - ca. 10 forskellige kugler til forskellige typer kast.
 

Grand Hotel i Odense har vinket farvel til oksekødet 👋🏻

Frederik Bo Pedersen, marketingkoordinator og ansvarlig for bæredygtighedsarbejdet på Grand Hotel, flankeret af Palle Mathiasen fra Erhvervshus Fyn og Mark Hauge Østergaard fra Destination Fyn.
Frederik Bo Pedersen, marketingkoordinator og ansvarlig for bæredygtighedsarbejdet på Grand Hotel, flankeret af Palle Mathiasen fra Erhvervshus Fyn og Mark Hauge Østergaard fra Destination Fyn. Foto: Lasse Olson.   

Da Grand Hotels Green Key-certificering blev betinget af en rapport om hotellets Scope 1 og Scope 2-udledninger gik arbejdet med at få lavet et CO2-regnskab for alvor i gang.
 
Efter sparring fra Destination Fyn kom de med i forløbet Strategisk Klimaeffektmåling gennem MeetDenmark. Her blev det bl.a. klart for dem, at hotellets største CO2-synder var det røde oksekød. 🥩
 
Forløbet gav først og fremmest Grand Hotel det nødvendige overblik over, hvor indsatsen gav mest mening, så de ikke løb efter for mange idéer, der alligevel ikke for alvor battede noget. Og mange arbejdstimer senere står de nu med et CO2-regnskab og en handlingsplan, der skal føre det hæderkronede hotel i retning mod en mere grøn profil. 💚
 
Et a la carte-menukort helt uden rødt oksekød er blot ét af skridtene. Et andet er, at de er begyndt at stille krav til deres leverandør. Det har nemlig vist sig, at over 80 % af hotellets CO2-udledning kommer fra det såkaldte Scope 3, der skyldes aktiviteter, som virksomheden ikke selv styrer eller kontrollerer. Fx det, leverandører udleder for at levere den ønskede vare til hotellet.
 
 

"Vi har fjernet oksekødet, men det sjove er, at vi ser det som en positiv udvikling. Vi har brugt vores CO2-regnskab til at produktudvikle, for det røde oksekød kører ikke altid rent hjem hos gæsterne, selv om man måske går og tror det, fortæller Frederik Bo Pedersen."

Frederik Bo Pedersen, Grand Hotel Odense.

Juleøen Fyn: Julekalenderudstilling og lokale julemarkeder 🎄

Glaskuppel med rekvisitter fra årets julekalender
Julekalenderudstillingen "Valdes Jul" på Møntergården. Foto: Rico Feldfoss.
 
I weekenden slog Museum Odense dørene op for julekalenderudstillingen Valdes Jul på Møntergården. Igen i år kan hele Danmark gå på opdagelse i magien fra årets julekalender på TV2 og samtidig få et glædeligt gensyn med Tinkas nisser og trolde. 

"Valdes Jul" er optaget på Fyn og på Sjælland, men det er kun på Fyn, man kan opleve en udstilling fuld af rekvisitter og kostumer fra julekalenderen. De er bygget ind i magiske julekugler, der både kan opleves indefra og udefra. 🔮🎅🏻

Markedsføringen af Juleøen Fyn rummer dog meget andet end universet fra årets TV-julekalender, nemlig et samlet fokus på at fortælle om de mange lokale julemarkeder og de særlige, magiske oplevelser på de fynske lokationer op til jul. Årets markedsføring af Juleøen Fyn blev skudt i gang sidst i oktober med en helsides annonce i UD & SE, og netop nu har vi en digital kendskabs-kampagne i luften i både Danmark og Tyskland, hvor de fynske juleoplevelser promoveres. Kampagnen fortsætter indtil jul. Vi er glade for igen i år at kunne fortælle om denne særlige anledning til at besøge både udstillingen på Møntergården og de mange hyggelige julemarkeder på Fyn og Øerne – Hele Danmarks Juleø! ✨

Juleøen Fyn-samarbejdet lagde fra land sidste år og er et samarbejde mellem FilmFyn, Museum Odense, VisitOdense og Destination Fyn.

👉 Læs mere om Julekalenderudstillingen Valdes Jul og alle de mange andre magiske oplevelser på Fyn, Langeland og Ærø på JuleøenFyn.dk
 

Nyt medlem: Museum Sydfyn

Danmarks Forsorgsmuseum
Danmarks Forsorgsmuseum. Foto: Geir Hauksson.

Svendborg Museum fusionerer med Ærø Museum pr. 1. januar 2024.
 
Som gæst og bruger af museerne vil man fortsat møde Svendborg Museum, Danmarks Forsorgsmuseum og Ærø Museum under de navne og med hver deres profil og stærke lokale forankring, som vi kender i dag.

I samme ombæring bliver det nye Museum Sydfyn medlem af Destination Fyn. Museum Sydfyn forventer, at medlemskabet hos Destination Fyn kan være med til at give dem øget synlighed og hjælpe dem med at trække udenlandske journalister og influencere til. Og så glæder de sig til at få adgang til den viden og de muligheder for kurser og netværk, som medlemskabet giver dem.

Velkommen til Museum Svendborg! 💙
 
 

Tilbud om seminar og webinar til dig 👇

📡 Seminar: Hvordan bruger vi data i arbejdet med publikumsudvikling? 📡
En række eksperter deler ud af deres viden og erfaringer inden for brugen af data i kulturinstitutioner. Få tips og inspiration til, hvordan du bruger data, og få nye indsigter i, hvem dit publikum er. Målgruppe: teatre, attraktioner og museer.
 
Applaus-seminar: 28. november kl. 10.00-16.30 i København
 
 

📣 Webinar: Ansvarlige værdikæder 📣
MeetDenmark og Partnerskab for Bæredygtig Turismeudvikling inviterer til webinar om ansvarlige værdikæder i turismen. Du bliver præsenteret for en række praksisnære redskaber, som kan bruges til at udvikle, involvere, måle, rapportere og brande din virksomhed.
 
Webinar: 30. november kl. 10.00-11.00
 
 
Frameld nyhedsbrev