Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Forskere fra hele verden mødes i Kerteminde 🐬

Konferencedeltagere sidder og mørket og kigger op på et lærred
Foto: Fjord&Bælt Kerteminde, der sammen med Lundsgaard Gods bliver vært for konferencen IBAC i 2025.
 
Den årlige IBAC-konference for verdens førende forskere inden for bioakustik skal afvikles i Kerteminde i 2025. Det er tredje gang, det lykkes at trække konferencen til Danmark, men 30 år siden sidst.

Bioakustik er nok ikke den mest kendte forskningsdisciplin, men du har sikkert hørt om, hvordan dyr kommunikerer med lyde og vibrationer. Det er genstandsfeltet, når op mod 300 forskere fra hele verden besøger Kerteminde til International Bioacoustics Society (IBAC) i 2025. 🦇

Danmark har et aktivt og verdenskendt forskningsmiljø inden for biologisk akustik, og Kerteminde er den ideelle ramme for netop denne konference. Dels pga. faciliteterne ved Marinbiologisk Forskningscenter og Fjord&Bælt, dels fordi vi i farvandet omkring Fyn har verdens højeste koncentration af marsvin. Og det er noget, der appellerer til målgruppen her.
 
Konferencer skal aktivere det fynske økosystem
Tiltrækningen af IBAC-konferencen er eksemplarisk for det, vi arbejder på i Destination Fyn: At aktivere det fynske økosystem i forbindelse med konferencetiltrækning. I det her tilfælde sikrer vi, at konferencen ikke bare får værdi i form af turismeomsætning, men at fx Fjord&Bælt og forskningsmiljøet på SDU får udviklingsmuligheder som følge af konferencen på sigt.

Det er et partnerskab mellem SDU, Destination Fyn, Kerteminde Kommune og Fjord&Bælt, der er blevet tildelt værtskabet for IBAC i 2025. Lundsgaard Gods bliver omdrejningspunkt for konferencen.

Læs hele pressemeddelelsen her 👉🏻 Forskere fra hele verden mødes om dyrelyde i Kerteminde
 

FUN FACTS om bioakustik:

🔊 Forskning i biologisk akustik omfatter studier af, hvordan dyr hører og laver lyde, og hvordan de bruger lyde til at kommunikere og finde føde.

🔊 Den internationale forening IBAC, der danner rammen om vidensudveksling vedr. forskningen inden for bioakustik, blev dannet i Danmark i 1969 af en flok dedikererede fuglesangsentusiaster.

🔊 Konferencen lander lige efter, at de nyeste tal for udviklingen i erhvervsovernatninger på Fyn (år til dato) viser en stigning på 3,6 pct. i forhold til sidste år.

🔊 IBAC-konferencen blev i år afviklet på Hokkaido University i Japan.
 

Tilbud til dig ✨

💚 Webinar: Grønt værtskab
Grønt værtskab kan være nøglen til stærkere og mere selvkørende medarbejderteams, flere gæster, der kommer igen, og til at blive en lokal pioner inden for kulturberigelse og miljøbevarelse. 

Mød Karen Marie Saaby Nielsen og Karla Løfquist, som bl.a. underviser i bæredygtigt værtskab og regenerativ ledelse på Erhvervsakademi Dania i Randers. 
 
📌 14. december kl. 10-11

 
 
📢 Hey Startup! Har du en digital eller bæredygtig løsning, der skaber værdi for turismen?

Så grib chancen for at accelerere din vækst i foråret 2024. Søg ind på Hub for Innovation in Tourisms accelerationsforløb. Her får du bl.a. individuel ekspertrådgivning, indsigt i turismemarkedet og udvidet dit netværk.

👉🏻 Læs mere om accelerationsforløbet og ansøg her

📌 Ansøgningsfrist: 11. januar 2024.
 

Tag stilling til din virksomheds værdikæde

Thomas Danielsen, direktør på Frederik VI's Hotel, peger på lamperne i konferencelokalet
Udskiftningen af hotellets 83 lysstofrør til LED-pærer er en af de ting, Frederik VI's Hotel allerede har gjort for at få en grønnere profil, viser direktør Thomas Danielsen.

Vil du være med i et forløb, hvor du får hjælp til at kortlægge og tage stilling til din virksomheds værdikæde? 🌱🍅🥗

Der er meget at hente på bæredygtighedskontoen ved at kigge bagud i værdikæden. Store dele af CO2-aftrykket og miljøpåvirkningen findes nemlig her. Og den stigende efterspørgsel på ansvarlighed og omtanke ved konferencer og møder kommer til at stille endnu flere krav til værdikæden. 
Flere virksomheder oplever allerede, at samarbejdspartnere og kunder stiller spørgsmål om ansvarlig virksomhedsadfærd. Inden længe vil det nye fokus på bæredygtighedsrapportering betyde, at du skal kunne redegøre for dine leverandørers påvirkning af bl.a. miljø, klima, natur, vandforurening og affald.

Destination Fyn tilbyder i regi af MeetDenmark 3-5 virksomheder at komme med i et forløb, der har fokus på at skabe mere bæredygtige og cirkulære værdikæder.
 
Frederik VI’s Hotel er klar til næste skridt 👣
Frederik VI’s Hotel i Odense er en af de virksomheder, der allerede har meldt sig til forløbet.

- Jeg ønsker ganske enkelt at blive skarpere og klogere på det her. Så vi kan arbejde mere bevidst med hotellets værdikæde og på den måde tage arbejdet med den grønne omstilling skridtet videre, fortæller direktør Thomas Danielsen om forventningerne til forløbet. 
Han oplever allerede, at der stilles krav i udbudsmaterialer og fra kunder, og han ser det klart som en fordel, at der kommer et pres udefra. Så bliver man nødt til at forholde sig til det. 
 
Vil du være med?
Var det også noget for din virksomhed at være med i forløbet? 👉🏻 Få mere at vide om Forløbet Bæredygtighed i Værdikæden og tilmeld dig her
 
OBS! Ansøgningsfrist den 15. december 2023.
 

Vidste du...? 💡

...at flere af scenerne i TV2's aktuelle og populære tv-serie "Oxen" er optaget på fynske Gl. Avernæs?
 
Det gælder bl.a. konferencelokalet Helnæs-salen, hvor PET-chefen Frigg Mossman holder møder med agenten Margrethe Franck. Derudover er en række scener optaget i haven, suiten og på andre værelser på Gl. Avernæs. 🎬
 

Flere fantastiske nyheder fra det fynske 🎉

🏰 Egeskov er rammen for romanprojekt og ny tv-serie 🏰
Egeskov Slot er omdrejningspunktet i et nyt storstilet historisk roman- og tv-serie-projekt. Romanserien er inspireret af virkelige hændelser tilsat en masse fiktion og drama og skrevet af Anne-Grethe Bjarup Riis og Thomas Rydahl. Den første roman ’Ulykkens år’ udkommer i maj 2024. Filmrettighederne er allerede solgt til SAM Productions, der er i fuld gang med at udvikle en dramaserie baseret på romanerne.
 
 
🌾 Haven ved H.C Andersens Hus vinder Dansk Landskabspris 2023 🌾
Museumshaven ved H.C. Andersens Hus er på få år blevet et af byens vartegn - en oase midt i Odenses nye bydel. Haven afspejler H.C Andersens fantastiske og legende univers, samtidig med at den binder bygninger, veje, letbane og museum sammen på flotteste vis. Nu er haven, der er anlagt af havearkitekterne fra MASU Planning, blevet hædret med Dansk Landskabspris 2023.
 
Tillykke til Museum Odense! 🎉
 
🧠 'Mind' Museum åbner i Middelfart i 2026 🧠
De historiske rammer i Teglgårdsparken, det tidligere sindssygehospital i Middelfart, skal vække historien om dansk psykiatri til live, når det fra 2026 kommer til at huse Danmarks største samling af psykiatrihistoriske genstande. 'Mind' bliver en ny attraktion i Middelfart, der supplerer de eksisterende fyrtårne Bridgewalking Lillebælt og CLAY Keramikmuseum Danmark. 
 
Tillykke til Middelfart Museum! 🎉
 
💰 3 fynske initiativer på Finansloven 2024 💰
Tre fynske projekter er blevet tilgodeset i Finanslovens udmøntning af puljen til lokale initiativer:

💙 SHORES LANGELAND er på Finansloven for anden gang. Første gang var i 2019, hvor projektet fik 5 mio. kr. Denne gang er det 0,5 mio. kr. der udmøntes til projektet med henblik på at bidrage til arbejdet med at udbygge fem nye faste rekreative faciliteter nær kysten og naturen, der bl.a. skal tilbyde sauna, omklædning og depotrum ifm. outdoor-aktiviteter på øen.

💛 FAABORG MUSEUM er blevet tilgodeset med 5,0 mio. kr. i støtte til forbedring af klimaet i det gamle museumshus.

💚 KLIMAFOLKEMØDET I MIDDELFART får 1,0 mio. kr. til at understøtte Klimafolkemødet som en begivenhed med fokus på borgerrettet klimahandling og dialog mellem borgere, virksomheder og politikere.

Tillykke til Langeland, Faaborg-Midtfyn og Middelfart! 🎉 
 
📈 3 fynske gazeller 📈
Frederik VI's Hotel Odense, Kragsbjerggaard og Restaurant Klinten Faaborg er alle blevet kåret som Gazelle-virksomhed 2023. Gazelle-prisen er en anerkendelse af hurtigt voksende virksomheder, der har fordoblet deres omsætning eller bruttoresultat over en fireårig periode. 
 
Tillykke til de tre nykårede modtagere af Børsens Gazelle-pris! 🎉
 
Frameld nyhedsbrev