Tre nye ansigter i Destination Fyn
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Nytårstanker fra direktøren

Direktør Tue Kempf
Tue Kempf, direktør i Destination Fyn

Den fælles Udviklingsplan for Fyn og Øerne skal i 2024 vedtages i samtlige 10 fynske kommuner. Planen vil få afgørende betydning for fremtidens regionale turismeudvikling og bliver et af de helt store fokuspunkter for Destination Fyn i 2024.


"Den kommer til at slå en tyk streg under, hvor vanvittigt stærke vi er, når vi står sammen", pointerer Destination Fyns direktør Tue Kempf over for Turistmonitor.
 
Også AI-bølgen og det øgede fokus på grøn og regenerativ turisme vil sammen med en række store sportsbegivenheder og robotkonferencer sætte sit præg på det år, vi kigger ind i.

Læs destinationsdirektørens tanker om året, der gik, og året, der kommer, på Turistmonitor 👉🏻 Direktørens nytårstanker 

Godt nytår! 🎉
 

Carl Nielsen Museet - overraskende godt! 🎉

Besøgende på Carl Nielsen Museet
Det nye Carl Nielsen Museum. Foto: Rico Feldfoss
 
Det nye Carl Nielsen Museum høster både anerkendelser og international omtale.

👣 Den østrigske avis Die Presse har været en tur på Fyn for at besøge både det nye Carl Nielsen Museum og H.C. Andersens Hus. Det kom der artiklen ”Zu Besuch bei Nationalhelden” ud af. Artiklen fortæller om begge museer og de to berømte bysbørns betydning for dansk kulturhistorie. Den fremhæver også, at der kun er 60 år og 200 skridt mellem de to berømtheder, og at de 200 skridt til H.C Andersens Hus endda er malet som vinrøde fodspor i de brostensbelagte gader.

Die Presse er tilgængelig i hele Østrig og dele af Sydtyskland. 
 
🎻 DR's P2-program "Aftryk" kårede for nylig Carl Nielsen Museet som årets mest overraskende museumsbesøg. Carl Nielsen Museet blev kåret blandt 45 danske museer, som programmet har besøgt i løbet af 2023. 
Læs Fyens Stiftstidendes artikel om kåringen

👣 Forbes har Carl Nielsens Camino med på deres liste ”5 Must-Visit Destinations In Scandinavia In 2024”. Den første lille, Odense-bynære del af Caminoen er allerede indviet, og resten indvies i sommeren 2024. Så kan du gå hele den 110 km kulturelle lydvandring, der starter midt i Odenses gamle bydel og guider dig rundt gennem Odense, som det så ud på Carl Nielsens tid, for at lede dig hele vejen til Faaborg.

Carl Nielsens Camino produceres af foreningen Nordic Performance Art. Det er et projekt, som kunstner og komponist Tine Louise Kortermand har initieret, og som vi med garanti kommer til at høre meget mere til i 2024. Følg projektet og tilblivelsen af Carl Nielsens Camino på carlnielsenscamino.dk
 

Vidste du...? 💡

… at en række scener i filmen "USTYRLIG” er optaget på Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg?
 
Det er ikke første gang, at Forsorgsmuseet bruges som kulisse i store danske film. Bille August valgte stedet som kulisse til scener i "Marie Krøyer" (2015), ligesom dele af optagelserne til filmen "Der kommer en dag" (2016) med Lars Mikkelsen som forstander Heck er optaget her.
 
 

Fyn vil gå forrest i at gøre turismen mere bæredygtig 💚

To mennesker på vandretur i strandkanten
Nyt projekt skal sætte skub på den bæredygtige udvikling i fynsk turisme. Foto: Instafilm
 
Om tre år skal det være Fyn og Øerne, turisterne kigger efter, når de vil rejse til en destination med fokus på bæredygtighed.

Det er ambitionen for Destination Fyns deltagelse i et nyt EU-projekt, hvor vi skal være med til at gentænke turismesektoren, så den bliver mere bæredygtig.

Det nye EU-projekt sætter fokus på den grønne omstilling i turismesektoren. Projektet, der har fået navnet ’Speeding up Sustainability Skills in Tourism’, vil forbedre vores evne til at implementere bæredygtige turismemodeller og praksisser ved at tilbyde integrerede tilgange, der kombinerer træning, coaching og samarbejde på tværs af værdikæden.

Vi glæder os til at være en del af projektet, fordi det forstærker vores arbejde med en grøn og bæredygtig turisme- og forretningsudvikling. Og så giver projektet os mulighed for at samarbejde med nogle stærke og sammenlignelige destinationer i Europa.

Destination Fyn har fået ca. 2 mio. kr. i støtte til projektet gennem Interreg Nordsø-programmet, og det første, der vil være fokus på, er virksomhedsforløb, virksomhedsnetværk og kompetenceudvikling, så de fynske turismevirksomheder kan mærke, at vi er i gang med projektet.

Læs mere om projektet på Destination Fyns hjemmeside 👉🏻 Speeding up Sustainability Skills in Tourism (3ST)
 
Projektet er støttet af EU:
 
Interreg og EU-logo

Nye ansigter i Destination Fyn

Her i starten af året har vi budt tre nye kolleger velkommen. 👋🏻

Kent Kordt Röder 👉🏻

Kent Kordt Röder er ny erhvervsturismechef i Destination Fyn. Han overtager pladsen efter Kirsten Rudbeck, som rejser videre mod nye udfordringer som destinationsdirektør i det sønderjyske.
 
Kent får ansvaret for at sikre, at den positive erhvervsturismeudvikling på Fyn fortsætter. Der er mange vigtige indsatser i gang, hvor det er helt afgørende at holde momentum. Derfor er det ekstra dejligt, at vi har kunne få en aftale med Kent på plads så hurtigt. Læs mere om Kent her
Maja Schiffer

Karoline Østergreen-Johansen 👉🏻

Karoline Østergreen-Johansen er ny studentermedarbejder hos Destination Fyn. Karoline skal dels hjælpe os med en række kommunikationsopgaver, dels med administrative opgaver. Vi har fornøjelsen af Karolines hjælp to dage om ugen. 
 
 
 
 
Kent Kordt Röder

👈🏻 Maja Schiffer

Maja Schiffer er ny content marketing manager hos Destination Fyn. Hendes væsentligste opgave er at tiltrække turister til Fyn og Øerne gennem digitale kampagner og et webunivers, der viser alle de oplevelser, som Fyn og Øerne har at byde på.

Maja har ansvaret for Destination Fyns B2C-kommunikation, bl.a. digital markedsføring, VisitFyns sociale medier og visitfyn.dk. 
Læs mere om Maja her
Katrine

Nyt fra destinationen 📢

Green Key-certificering til Munkebo Kro 💚
Endnu et medlem af Destination Fyn er blevet Green Key-certificeret. Undervejs i processen med at blive certificeret har Munkebo Kro fået hjælp og vejledning fra Destination Fyn. Du kan også få hjælp til dit arbejde med at blive bæredygtighedscertificeret. 
 
 
Ny rekord: Over en halv million gæster i Odense Zoo 🦥
Fyns største attraktion Odense Zoo krydsede den magiske grænse på 500.000 gæster i 2023. Det blev dermed det bedste år nogen sinde for Odense Zoo, der om et par år har 100 år på bagen.
 
 
Lystfiskerens "Fra fattigrøv til levemand" 🎣
Det internationale fiskemagasin "We Are Flyfishing" bringer en 31 sider lang artikel om, hvordan man kan bo, spise og fiske på Fyn og Øerne i forskellige prisklasser. De hollandske journalister overnatter i alt fra shelters med muldlokum på Langeland til kongesuiten på Broholm Slot.
 
 

Tilbud til dig 👇

Skal dit museum miljøcertificeres?
Museernes Grønne Akademi inviterer til webinar, hvor der ses nærmere på Horestas Green Attraction-certificering. En række museer deler også ud af deres erfaringer og overvejelser om at blive certificeret, bl.a. Den Fynske Landsby.
 
 
Frameld nyhedsbrev