Euroman: Vintermagi på Fyn og i Odense
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Euroman: Vintermagi på Fyn og i Odense

Luftfoto af Odense badet i lys og sne.
Odense badet i lys og sne. Foto: Benjamin Dalby, VisitOdense.
 
Euromans vintermagasin udkom i denne uge med 13 sider om Fyn og Odense. Her dykkes ned i de gastronomiske hjørner af hele Danmarks køkkenhave og fortællingen om Fyn, som man aldrig bliver træt af. 🍎

Euroman fortæller om Odense gennem galleriejer Jonathan Kvium fra Albert Contemporary i Brandts Passage, der gavmildt deler ud af sine favoritsteder i Odense og på Fyn. Noget af det, han elsker mest ved Fyn er: roen. Det, at der sker mange ting, men at her samtidig er ro og plads. Det er noget af det, der gør Fyn til et sted, der er værd at besøge.

Danmarks mest populære magasin for mænd kommer omkring Falsled Kro og otte andre fynske gourmet-restauranter, vinterbadning, H.C. Andersens Hus, Kunstmuseum Brandts, Storms Pakhus, CLAY og Johannes Larsen Museet.
 
Artiklen er et resultat af et samarbejde mellem EUROMAN, VisitOdense og Destination Fyn.
 
 

Egeskov og H.C. AnderZen i ny Danmarks-kampagne

Video om VisitDenmarks brandingkampagne om "The Danish Zen", hvor både Egeskov og H.C. AnderZen medvirker. 
 
VisitDenmark har netop trykket på start-knappen i en ny brandingkampagne om ”The Danish Zen”.  
 
Vi danskere er rundt omkring i verden kendt for vores tilbagelænede livsstil og evnen til at sige ”pyt” og tage tingene, som de kommer. Danskerne selv og vores afslappede livsstil er faktisk en af vores største attraktioner. I den nye brandingkampagne slår VisitDenmark på det særlige danske mindset ”The Danish Zen” over for vores nærmarkeder i Tyskland, Holland, Sverige og Norge. I videoen om kampagnen ses både et glimt af Egeskov og H.C. AnderZen.  
 
Kampagnen er VisitDenmarks tværnationale brandingkampagne i 2024, der lægger sig i forlængelse af sidste års ”Don’t be a tourist – be an explorist”-kampagne. Begge kampagner har på forskellig vis fokus på det unikke – de lokale ’small wonders’ og 'hidden gems’, som vi også dyrker i vores destinationskampagner, der sættes i gang på de selvsamme nærmarkeder i forlængelse af VisitDenmarks kampagne.    
 
I kølvandet på vores destinationskampagner følger en række tema-kampagner om fx camping, cykling og vandring på Fyn og Øerne. Alle er de en del af vores fælles markedsføring af Fyn og Øerne, som skal hjælpe til med at trække mindst lige så mange besøgende til destinationen som sidste år.
 
 

Vidste du...? 💡

… at det i år var 14. gang, der blev afholdt Sportslørdag på Fyn?
 
6.000 var forbi Odense Idrætshal til Fyns største sportsfestival i søndags, og de mange gæster prøvede kræfter med ikke mindre end 43 sportsgrene.
 

Sparring fra to aktører i ét hus

Udsigt over havet i solnedgang ved Emmerbølle Strand Camping.
Foto: Emmerbølle Strand Camping.
 
Emmerbølle Strand Camping, som er en del af Feriepark Langeland, har taget deres brug af kundedata til et helt nyt niveau og accelereret omsætningen. Og de har gjort det uden at investere andet end de timer, de har lagt i det. 📈

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt.

Men det er det ikke. Der findes nemlig en del forskellige puljeordninger, hvor også du kan søge om gratis råd og vejledning til at styrke din forretning.

For Emmerbølle Strand Camping startede det hele med uvildig sparring fra Erhvervshus Fyn og Destination Fyn, der guidede dem i den rigtige retning.

Læs hele historien på Turistmonitor 👉🏻 Gratis råd og vejledning gav gevinst: Nu angriber turistaktør kunderne med nye data

Destination Fyn og Erhvervshus Fyn er ét hus. Uanset hvilken dør du går ind ad hos os, får du adgang til hele paletten af uvildig sparring, der kan gøre dig klogere og gelejde dig i retning af de rigtige projekter, forløb og finansieringsmuligheder for netop din turistvirksomhed. 💙
 

International PR 2023: Fælles succeshistorier

De to journalister Deborah og Benjamin fra Holland lader op under Lillebæltsbroen før starten på deres vandretur langs den fynske vestkyst.
De to journalister Deborah og Benjamin fra Holland lader op under Lillebæltsbroen før starten på deres vandretur langs den fynske vestkyst. 
 
Der har været drøn på vores internationale pressearbejde i 2023. Vi bringer tre højdepunkter:

🚀 Tyskland: 434 artikler med en anslået annonceværdi på 4,5 mio. euro og en eksponering på 250,8 mio., bl.a. gennem ni vellykkede pressebesøg.
 
🚀 Holland: Fyn og Øerne blev nævnt i 35 hollandske artikler med en anslået annonceværdi på 74.000 euro, bl.a. på baggrund af fem succesfulde pressebesøg.
 
🚀 Frankrig og Italien: En fokuseret presseindsats resulterede i 120 artikler til en anslået værdi af 390.000 euro og en læserskare på over 22,6 mio. Det er første gang, det er lykkedes os at komme ud til så mange potentielle gæster i Frankrig og Italien.

Vi har lært, at kombinationen af pressebesøg, skrivebordspitches og pressemeddelelser fungerer optimalt for vores internationale eksponering, så det forsøger vi at bygge vores indsatser på fremover.

Resultaterne er ikke vores alene, men i høj grad vores samarbejdspartneres fortjeneste. Tak for jeres uvurderlige engagement og samarbejdsvillighed – uden jer ville vi ikke opnå så flotte resultater. 💙
 

Flere skønne nyheder fra destinationen 📢

Danmarks ældste runer fundet på Fyn ♐
Arkæologer fra Museum Odense har fundet en lille kniv med en knap 2000 år gammel runeindskrift, der dermed er en af de ældste runer, der er fundet. Fra den 2. februar kan det nye fund, ”Lille Sværd”, opleves på Møntergården i Odense. 
 
Et af de bedste år for Østfyns Museer 🎉
Imponerende 152.511 gæster har været forbi Østfyns Museer i 2023. Det er en stigning på 24% i forhold til 2022, og gør 2023 til et af de allerbedste museumsår siden Østfyns Museers oprettelse i 2009.
  
Millionstøtte til Museum Sydfyn 💰
Danmarks Forsorgsmuseum har fået tilsagn om samlet 5.500.000 kr. fra Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond til realisering af formidlings- og udstillingsprojektet ”Underdanmarks tavse skæbner”. Udstillingen forventes at åbne til sommerferien 2026.
  
Ladbykongens Landskab får fem millioner 🏹
Millionstøtten, der kommer fra Nordea Fonden, gør det muligt at genskabe vikingetidens landskab omkring gravhøjen i Ladby. Det betyder, at 5 hektar tidligere landbrugsjord omdannes til et levende formidlingslandskab, hvor museets gæster kan se, dufte, smage og gå på opdagelse i det landskab, der var en del af de fynske vikingers hverdag. Ladbykongens Landskab er et 3-årigt projekt og en del af Vikingemuseet Ladbys ambitiøse planer om at blive et nationalt og internationalt formidlingscenter for vikingetiden i Danmark.
 
H.C. Andersens Hus sætter ny publikumsrekord 🎩
2023 blev et rigtigt godt år for Museum Odense. En fremgang i besøgstallet på 17% betyder, at 431.785 gæster i årets løb har besøgt et af Museum Odenses museer. Det betyder også, at H.C. Andersens Hus har haft sit hidtil bedste år. 
 
Fem millioner til Odense Teater 🎭
Odense Teater har modtaget en donation på fem millioner kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Donationen sikrer den fulde finansiering af teatrets ambitiøse renoverings- og moderniseringsprojekt til 100 millioner kroner, som skal bevare og fremtidssikre teatret.
 
Dallund Slot åbner for private gæster 🏰
Indtil nu er der blevet drevet kursus- og konferencecenter på Dallund Slot. Men nu åbnes der op for private gæster i slottets 24 værelser. Håbet er, at det vil danne grobund for indtægter hele året.
 
Hotel Nyborg Strand øger krav til ESG 💚
Nyborg Strand har indført en ESG-klausul (ESG = Environmental, Social and corporate Governance), som skal skabe gennemsigtighed i hele forsyningskæden, fordi de ønsker at gå forrest og motivere andre til at gå i samme retning.
 
Frameld nyhedsbrev