Kom til visningsdag i Fyns Sommerland
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

To priser til Fyn og Øerne på Lighthouse Tourism Award 🏆

Dennis Dahl fra Broløkke Herregård, Swantje Niphut fra Destination Fyn og Poul Baltzer Heide fra Museum Odense.
De stolte fynske modtagere af Danske Rejsejournalisters ”Lighthouse Tourism Award 2024”. Fra venstre er det Dennis Dahl fra Broløkke Herregård, Swantje Niphut fra Destination Fyn og Poul Baltzer Heide fra Museum Odense.
 
Vikingeborgen på Nonnebakken i Odense og Broløkke Herregård på Langeland fik overrakt hhv. guld og bronze ved Lighthouse Tourism Award på Ferie for Alle-messen i Herning i fredags. Prisen hylder hvert år initiativer, der har flyttet noget særligt i dansk turisme. 🥇🥉

💙 Odenses 1000 år gamle ringborg på Nonnebakken har været et væsentligt element i den ansøgning om UNESCO-udnævnelse for de fem danske ringborge, som blev imødekommet i september 2023. Og tildelingen af Lighthouse Tourism Award understreger det enorme potentiale, som Nonnebakken har for Odense og Fyn – og naturligvis også for de øvrige fire ringborge.

💙 Broløkke Herregård høstede bl.a. ros for måden, stedet har formået at begejstre, involvere og inspirere såvel gæster som lokale ved at støtte lokale initiativer, og for den succes, de har haft med at bevare det autentiske og alle de historiske detaljer under ombygningen.

Lighthouse Tourism Award er tidligere kendt som Havfrueprisen. Det er Danske Rejsejournalister, der står bag uddelingen af prisen, der anerkender personer, virksomheder eller organisationer, der har gjort noget særligt for indlandsturismen i det forgangne år. Det gør de på baggrund af indstillinger fra bl.a. destinationsselskaberne.
 
 

4.035.025 overnatninger på Fyn og Øerne i 2023 🎉

Friluftsferie på cyklen på Fyn og Øerne.
2023 blev nyt rekordår for tyske overnatninger. Foto: Michael Fiukowski and Sarah Moritz.
 
Med dette flotte tal for 2023 matcher vi næsten vores historiske rekord fra 2022, hvor vi rundede 4.114.850 overnatninger. Et klart tegn på, at Fyn, Ærø, og Langeland fortsat ligger på øverste hylde, når rejsende skal vælge destination. 💙

Nogle højdepunkter i overnatningstallene fra 2023:

📈 En imponerende stigning på 6,2% i antal overnatninger sammenlignet med 2019. Svarende til 236.000 flere overnatninger.

📈 Danske overnatninger nåede næsten 2,8 mio. Det er 8,3% over 2019-niveauet.

📈 Tyske gæster satte ny rekord med 780.000 overnatninger. En vækst, der overstiger både sidste år og 2019.

📈 Campingpladser og hoteller fortsætter med at tiltrække over 1 mio. danske overnatninger hver, og feriehusene er tæt på at genvinde deres popularitet fra 2019.

📈 Hollænderne sætter ny rekord i antal overnatninger på destinationen med samlet 158.000 gæster i 2023. Det er en lille fremgang på 0,6%.

📉 Det norske marked har været svært i det forgange år. Ikke uventet ser vi en tilbagegang fra 80.000 til 57.000 norske overnatninger.

📈 Til gengæld har svenskerne, trods dystre udsigter, genereret 40.000 overnatninger i 2023, som cirka svarer til niveauet fra 2019 og 2022.

Vidste du...? 💡

… at Fyn og Øerne i 2023 havde over 4 millioner overnatninger? Det gør destinationen til den sjettestørste i Danmark.
 
 

Invitation: Kom til visningsdag i Fyns Sommerland

De sidste sikkerhedsinstruktioner inden turen op i de 17 meter høje svævebaner i Fyns Sommerland.
Foto: De sidste sikkerhedsinstruktioner inden turen op i de 17 meter høje svævebaner i Fyns Sommerland.
 
Fyns Sommerland inviterer turistkollegernes frontpersonale til visningsdag. Kom og prøv sommerlandet! 🤸🏻‍♂️

Tag en kollega under armen og dyst i forskellige aktiviteter i Fyns Sommerland. Prøv fx den genoplivede gamle, ikoniske rutsjebane eller det spritnye bagjump, som er årets nyhed. Bliv klogere på, hvad Fyns Sommerland tilbyder ift. teambuilding og andre arrangementer for grupper og virksomheder.
 
Kom til visningsdag i Fyns Sommerland onsdag den 22. maj kl. 10-14 eller onsdag den 29. maj kl. 12-16. Tilmeld dig med det samme på: info@fynssommerland.dk
 
Vil du også invitere til visningsdag?
Det er vigtigt, at vi kan fortælle vores gæster om de mange gode tilbud og fantastiske oplevelser på destinationen. Og det er vi kun i stand til, hvis vi selv kender dem. Derfor hermed en opfordring til at invitere turismekolleger til visningsdage - vi skriver gerne om visningsdage her i nyhedsbrevet. Visningsdage øger kendskabet til, hvad vi tilbyder vores gæster på Fyn og Øerne, og styrker sammenhængskraften på tværs. 💙
 
📧 Kontakt vores kommunikationsansvarlige Tanja Bruntse Ahler for input om visningsdage til nyhedsbrevet.
 

Nyt medlem: Naturdestination Skovsgaard

På Naturdestination Skovsgaard kommer man helt tæt på naturen.
Foto: Naturdestination Skovsgaard tager dig helt tæt på naturen.
 
Velkommen til Naturdestination Skovsgaard som nyt medlem af Destination Fyn. 💙

Naturdestination Skovsgaard inviterer dig ud i naturen. Du kan opleve vildgræsning og vilde naturoplevelser, tage på jagt efter 99 arter eller booke et naturdannelsesophold for familien, foreningen eller virksomheden. Sammen med Destination Fyn håber Naturdestination Skovsgaard at kunne sætte fokus på, hvor mange unikke oplevelser der er at hente i den sydfynske natur.  
 
Naturdestination Skovsgaard har valgt at blive medlem af Destination Fyn, fordi de ved, at det at stå sammen i et fællesskab og løfte i flok øger chancerne for succes. De ønsker at sikre deres gæster autentiske oplevelser og tror på, at Destination Fyns arbejde med markedsføring, netværk og sparring kan hjælpe dem til at lykkedes. 
 
 
Medlem af Destination Fyn?
Vi vil altid gerne høre, hvordan turismebranchen ser ud fra dit perspektiv - og tale om, hvordan et medlemskab hos Destination Fyn kan skabe værdi for dig og din virksomhed. Læs mere og kontakt os her
 

DM i High Dive kommer til Langeland

DM i High Dive kommer til Langeland i 2024.
Foto: High Diving Denmark.

Danmarksmesterskabet i High Dive bliver afholdt den 27. juli 2024 ved Siloen på Rudkøbing Havn. 🏆

High diving er en adrenalinpumpende sport, som kræver mod, præcision og teknik. Deltagerne vil udføre fire forskellige spring fra højder på 13, 16 og 20 meter, og de bedømmes på afsæt, stil, landing og springets sværhedsgrad. Glæd dig til spektakulære saltomortaler i luften og imponerende landinger med hastigheder på op til 70 km/t, der skal bremses på blot 4 meter under vandet.

Det er femte år i træk, der afholdes DM i High Dive. I år kommer det til at foregå samtidig med den nye langelandske festival, Ø Festival.
 
 
Frameld nyhedsbrev