Ny kollega: Mød Lone Bjerring
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Bike Friends får selskab af Hike Friends

De to nye logoer, som Hike Friends og Bike Friends fremover kan kendes på.
Foto: De to nye logoer, som Hike Friends og Bike Friends fremover kan kendes på.
 
Det velkendte fynske Bike Friends-koncept udvides nu med Hike Friends. Samtidig får de to koncepter nyt logo. 🚶🏻‍♂️🚴🏻‍♀️  
 
På Fyn og Øerne har vi i mange år været kendt for vores Bike Friends, hvor både lokale erhvervsdrivende og private tilbyder at hjælpe gæster på to hjul med at få luft på cyklen og vand i vandflasken.  
 
Vi vil være en outdoor-destination i verdensklasse. Derfor udvides ambassadør-konceptet nu, så man også kan være Hike Friend. Vi har nemlig et stort ønske om, at alle outdoor-gæster på destinationen – på cykel såvel som til fods – føler sig velkomne og hjulpet på turen gennem de skønne fynske landskaber.  
 
Som Bike Friend eller Hike Friend skal man som minimum tilbyde outdoor-gæsterne at få fyldt vanddunken op med frisk drikkevand og adgang til et toilet – eller henvise til nærmeste toilet. Og som Bike Friend skal man derudover kunne tilbyde at få pumpet cykeldækkene.  
 
Vi har i forvejen tæt på 200 hjælpsomme lokale ambassadører med et Bike Friends-klistermærke på døren eller postkassen. Vi glæder os til at se, hvad opgraderingen med det nye Hike Friends-koncept kan føre det til. Hike Friends-konceptet er udviklet i samarbejde med lokale turismeaktører med interesse i vandreturister.    
 
 

Where Fairytales Meet Intelligence

De nordiske ICCA-deltagere var bl.a. på besøg på Kunstmuseum Brandts.
Foto: De nordiske ICCA-deltagere var bl.a. på besøg på Kunstmuseum Brandts.
 
Destination Fyn Convention Bureau var i sidste uge vært for ICCA Nordic Chapter Meeting i Odense.

Hvert år samles medlemmer af foreningen ICCA fra hele Norden for at få de seneste opdateringer inden for erhvervsturisme og diskutere arbejdet med og samarbejdet omkring mødeturisme. Dette forum giver mulighed for sparring på tværs og for at drøfte nogle af branchens største udfordringer.

Denne gang var vi vært for mødet og kunne derfor også vise byen frem for vores nordiske kolleger. Vi fik også lov til at fortælle om vores tætte samarbejde med erhvervet om at sætte de fynske styrkepositioner i spil, som fx når vi kobler internationale sportevents med robotindustrien. Den fynske model er en af de førende i forhold til aktiv integration af lokale styrkepositioner i valget af konferencer og events, som vi forsøger at trække til destinationen.
 
 

Nyt ansigt i Destination Fyn

Lone Bjerring
Foto: Lone Bjerring er ny data- og marketingmanager hos Destination Fyn.
 
Tag godt imod Lone 👋🏻
 
Lone Bjerring er Destination Fyns nye data- og marketingmanager. Hun kommer til at have fokus på at løfte vores data- og markedsindsigter – og på formidlingen af disse. Og på planlægning af marketingkampagner på baggrund af denne viden.
 
Lone kommer også til at være tovholder på Destination Fyns VisitData-projekt, hvor vi indsamler gæste-data fra det relaterede oplevelsesøkonomiske erhverv, ligesom hun bliver ankerpersonen for vores implementering af AI i data/marketing.
 
Både The Unicon (STEP), GF og TV2 Danmark har tidligere haft fornøjelsen af Lone som senior research & insights manager og markedsanalytiker. Vi er glade for at have fået hende med om bord hos os.
 
Velkommen til, Lone! 💙 

Vidste du...? 💡

… at fynboerne selv er en af de ting, de tyske turister sætter allermest pris på. Mødet med de lokale ligger i toppen af de tyske turisters grunde til at vælge at holde ferie på destinationen. 
 
 

Brag alert: Nyt grønt stempel med kryds og slange

Destination Fyns Mark Hauge Østergaard og Erhvervshus Fyns Philip Eldridge giver highfive på, at GTO-certificeringen igen er i hus.
Foto: Destination Fyns Mark Hauge Østergaard og Erhvervshus Fyns Philip Eldridge giver highfive på, at GTO-certificeringen igen er i hus.

Destination Fyn er netop blevet re-certificeret som Green Tourism Organisation (GTO) – og det endda med kryds og slange. 💚

Det er andet år i træk, vi opnår denne blåstempling, og Green Key, som står bag GTO-certificeringen, er overordnet imponeret over Destination Fyns og Erhvervshus Fyns arbejde på miljøområdet. Denne gang fik vi hele 145 ud af 163 mulige point. 

Der er fortsat lidt sværdslag, som skal slås, men vi får ros for stille og roligt at skubbe til de vægge, vi kan, for at involvere medarbejderne i miljøarbejdet og for vores struktur i miljøarbejdet.

– Det er et stærk set-up, I har på Fyn, med Destination Fyn, Erhvervshus Fyn og andre relevante aktører samlet under samme tag. Det tværfaglige samarbejdsrum, der på den måde bliver skabt, sikrer virksomhederne i de 10 fynske kommuner god assistance og gode vilkår for at udvikle sig. Ikke mindst når det kommer til grøn omstilling og fokus på miljøarbejde, lød det fra Green Key-miljøkonsulent Tine Hyllested efter hendes besøg.
 
 

Flere fynske nyheder og tilbud til dig 👇🏻

Italienske Vogue anbefaler Fyn til bryllupsrejsen 👰🏻🤵🏻
I det seneste nummer af den italienske udgave af Vogue er Fyn kommet med på en guide med inspiration til forårets bryllupsrejser. Det italienske magasin fremhæver bl.a. de fynske eventyrhaver og slotte, gourmetsmagninger, det nye Carl Nielsen Museum og øhavet syd for Fyn.
 
 
Halvmaraton over de 3 broer i det sydfynske genopstår 🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️
Halvmaratonløbet ”Fynske Bank De 3 Broer” genopstår den 22. juni 2024. Der løbes fra havnen i Rudkøbing over Langelandsbroen, Siøsundbroen og Svendborgsundbroen, inden der løbes i mål på torvet i Svendborg. HCA Marathon er arrangør.
 
 
Forløb: Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder 🥑
Vil du være med til at øge dine gæsters valg af de plantebaserede retter? Tilmeld dig MeetDenmarks forløb, der gennem nudging, præsentation af retterne og uddannelse af køkken- og frontpersonalet arbejder med dette.
 Deadline: 22. marts.
 
 
Havørred Fyn-magasinet på dine hylder? 🎣
Havørred Fyn udgiver fiskemagasinet Havørred Fyn, som hovedsageligt henvender sig til fisketurister og havørredfiskere. Magasinet er én af Havørred Fyns væsentligste marketingindsatser, og det udkommer på både dansk, tysk og engelsk.
 
Som certificeret Havørred Fyn-partner kan du få alle de magasiner, du ønsker, som du kan give ud til dine glade lystfiskergæster. Har du ikke allerede bestilt en stak magasiner, så gør det nu.
 
Er du endnu ikke certificeret Havørred Fyn-partner, men nysgerrig på, om det kunne give mening for din forretning at blive det, så tager vi gerne en snak med dig om dine muligheder.
 
📧 Kontakt PR- og marketingkoordinator Christian Thomsen for en snak om magasiner, certificeringer, fisk og fisketurister.
Havørred Fyn-magasiner
Foto: Det nye Havørred Fyn-magasin er netop landet fra trykkeriet.
Frameld nyhedsbrev