Se filmen: Fejringen af udviklingsplanen på Egeskov
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Sammen er vi stærkere 💙

 
Fyn og Øerne har fået en fælles udviklingsplan for turismen. Titlen på planen er "Sammen er vi stærkere". Det var også kernen i fejringen af den nye fælles udviklingsplan på Egeskov.
 
De 10 kommuner og erhvervet på Fyn, Ærø og Langeland står sammen om at udvikle turismen på destinationen. Det blev slået fast med syvtommersøm, da udviklingsplanen blev sendt ud i verden og fejret på Egeskov i mandags.
 
Både borgmestre og turismeerhverv har store forventninger til planen og har nu givet hinanden håndslag på, at det er et fælles ansvar for at føre visionerne i den ud i livet.

Se højdepunkter fra fejringen på Egeskov i mandags i videoen. ☝🏻
 
TAK til alle, der var med til at gøre fejringen af den fælles udviklingsplan til en festlig og vigtig mærkedag. 💙
 

»Det er klogt og ambitiøst tænkt, at man kigger på det her som en samlet enhed«

 
Morten Dahlin, minister
 

Minister uddelte storros til Fyn og Øerne

Minister Morten Dahlin på Egeskov
Morten Dahlin, minister for bl.a. byer og landdistrikter, var med til at ønske Fyn og Øerne tillykke med den fælles udviklingsplan på Egeskov i mandags.

En veloplagt Morten Dahlin, minister for bl.a. byer og landdistrikter, udtrykte sin fulde opbakning til Udviklingsplan for Fyn og Øerne og var tydeligt imponeret over det fynske samarbejde.

Samtidig fremhævede han turismens rolle i samfundet som en overordnet driver, der skaber tusindvis af job og i 2022 leverede en omsætning på 152 milliarder kroner. Og så gav han de fremmødte på Egeskov et indblik i, hvor turismen lige nu står på regeringens dagsorden.

👉🏻 Læs hele artiklen om ministerens ros til det fynske samarbejde på Turistmonitor
 
(Kræver log-in. Du kan få adgang til artiklen ved at oprette en profil)
 

»Implementeringen af Udviklingsplan for Fyn og Øerne bliver som en langsom tsunami.«

 
Tue Kempf, Destination Fyn
 

Fyn og Øerne skal tiltrække investeringer, københavnere og udlændinge

Fynshoved - forsidefoto på Udviklingsplanen
Foto: Fynshoved. Daniel Villadsen.
 
Fyn og Øerne har fået sin helt egen udviklingsplan for turismen, der ikke bare binder de fynske kommuner endnu tættere sammen, men som også knytter strategien for turismen på Fyn helt tæt til det fysiske planarbejde i kommunerne. Planen er nu vedtaget i samtlige 10 kommuner, og i denne uge blev den lanceret på Egeskov.

📈 1 mio. flere overnatninger, en årlig stigning på 3,5 pct. i den samlede turismeomsætning, større sæsonspredning og tiltrækning af en hel del flere københavnere og udlændinge. Det er de vigtigste målsætninger, som Udviklingsplan Fyn og Øerne skal ende med at opfylde.

Fyn har nemlig fået sin helt egen plan for udvikling af turismen. En plan, der peger et godt stykke ind i fremtiden, og som hviler på ambitionen om, at væksten skal være bæredygtig. Det betyder bl.a., at fynsk turisme skal reducere sit CO-forbrug med 80 pct. i forhold til 1990, og at 70 pct. af overnatningsstederne skal være bæredygtighedscertificerede. Planen er nemlig i sync med både Fyn 2030-målsætningerne og Den Nationale Strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme.
 

Download Udviklingsplanen 📥

Download grafik
   

Omtale af udviklingsplanen 📢

 
 
 
(Artiklerne på Turistmonitor kræver log-in. Du kan få adgang til artiklerne ved at oprette en profil)
 
 
 
 
 
(7:55 min. inde i udsendelsen) 
 
Grafisk referat fra dagen
 
🎨 Tak til tegner Frank Høedt, som hjalp os med at forevige forevige dagen med et visuelt referat.
 

Arbejdet med Udviklingsplan Fyn og Øerne er støttet af:
Grafisk logo-frise
 
 
Frameld nyhedsbrev