Se de globale rejsetrends for 2024
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Forårskampagner for Fyn og Øerne i fuldt flor

Video fra vores egen forårskampagne i Nederlandene, der skal skabe en ’home-away-from-home’-fornemmelse.

Vi er massivt til sted med digitale kampagner i Tyskland, Nederlandene, Norge og Sverige her i foråret. Dels med en fynsk opfølgning på VisitDenmarks Zen-kampagne, dels med særlige kampagner henvendt til cyklister og campister og til natur- og friluftsturister. ⛺

Tyskland er klart det største marked for os, når det handler om at trække turister til destinationen. I 2023 fandt rekordmange tyskere til Fyn, Langeland og Ærø – vi havde hele 781.000 tyske overnatninger. Derfor er vi også massivt til stede med digitale kampagner i Tyskland hele foråret. Dels med en fynsk opfølgning på VisitDenmarks Zen-kampagne, dels med særlige kampagner henvendt til cyklister og campister og til natur- og friluftsturister.

Også på de øvrige nærmarkeder er vi tydeligt til stede. I Nederlandene har vi også fulgt op på Zen-kampagnen og kørt en special-interest kampagne til campister. Derudover eksponeres de rejseglade hollændere lige nu for vores egen forårskampagne, der skal skabe en ’home-away-from-home’-fornemmelse. Den ved vi nemlig, at hollænderne tilvælger Danmark på baggrund af.

I Norge har vi kørt med en digital advertorial, som har performet betydeligt bedre end forventet på bl.a. tidsforbrug. Der er brugt 74 sekunder pr. bruger mod forventet 50 sekunder.
 
det svenske marked er vi i gang med at planlægge to indsatser. Den ene er et influencersamarbejde med en kendt svensk rejsejournalist, der skal opleve det bedste af Fyn og Øerne og videreformidle det på sociale medier, digitale advertorials og printmedier. Den anden er en kampagne med fokus på kyst og natur.

Kontakt os
Har du spørgsmål til vores kampagner på nærmarkederne, er du velkommen til at tage fat i data- og marketingmanager 📩 Lone Bjerring 📲 23 64 19 42 eller content marketing manager 📩 Maja Schiffer Jessen 📲 tlf. 48 88 03 39.
 

Vandreoplevelser med vikingevibes ved Helnæsbugten

Indvielse af nyt naturområde ved Strandby
Foto: Mange benyttede lejligheden til at prøve-gå den nye Valkyriesti ved indvielsen i fredags. Maria Foght, Assens Kommune
 
I sidste uge blev et nyt naturområde ved Strandby indviet. Et projekt, der giver plads til naturoplevelser, friluftsliv og formidling af kulturhistorie, samtidig med at det højner biodiversiteten og forbedrer Helnæs Bugtens tilstand. 🌾

Strandby ligger naturskønt syd for Hårby lige ud til Helnæsbugten, og Lillebæltsstien går på tværs af området. Det nye naturområde er blevet til i samarbejde med lodsejere, som har ønsket, at der blev etableret stier og rekreative muligheder i området. Så nu er det muligt at vandre på en naturskøn sti mellem Hårby og Strandby. Der er etableret shelter, toiletforhold, madpakkehus, hegn, trampestier og en lang spang over det mest våde område, så man kan gå tørskoet gennem området, og stierne er forbundet til den eksisterende Lillebæltssti.

Det er godt nyt for både vandreturister og fynboer, der går efter naturoplevelser i lokalområdet. Og det er endnu et vigtigt skridt i Hike Fyn-projektet, som skal forbinde og forbedre vandreruterne på destinationen og skabe sammenhængende vandreoplevelser, der kobler hele øen sammen. Hike Fyn-projektet har finansieret et shelter og et muldtoilet i naturprojektet ved Strandby. 

Læs mere om det nye naturområde 👉🏻 Ny naturoplevelse med vikingevibes indvies ved Haarby
 
Hike Fyn-projektet er støttet af:
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Vidste du...? 💡

...At der er 42 lystbådehavne på Fyn og Øerne? Og at Marstal Havn er Danmarks mest besøgte lystbådehavn? ⛵
 
En fjerdedel af alle lystbådeovernatninger på Fyn og Øerne finder sted på Ærø, og det er da også den overnatningsform, der dominerer i Ærø Kommune. 42% af alle kommunens kommercielle overnatninger er lystbådeovernatninger.

Endnu en stor robotkonference til Odense

Robotarm løfter rødt bæger
Foto: Odense bliver vært for endnu en robotkonference, ICSR-konferencen.
 
Odense er en magnet for robotkonferencer. Først European Robotics Forum, så R-24 og for nyligt kom ROSCon i kalenderen. Nu lander endnu en stor robotkonference i verdens førende robotby. 🤖

ICSR-konferencen, der bl.a. har fokus på robotter, som bruges til sociale formål, er den fjerde i rækken af store robotkonference på Fyn inden for halvandet år. Konferencen forventes at tiltrække førende forskere og fagfolk inden for social robotteknologi. ICSR-konferencen finder sted i uge 43, og særligt muligheden for at skabe synergi med ROSCon-konferencen, der afvikles i uge 42, er attraktiv for arrangørerne. Der forventes at være overlap på nogle af deltagerne, ligesom der vil være mulighed for, at deltagere på den ene konference vælger at blive lidt længere i Odense af ren og skær nysgerrighed på den anden konference.

De store robotkonferencer hilses velkommen af bl.a. MIR, der ikke er i tvivl om konferencernes betydning for Odense-virksomhedens jagt på kvalificeret arbejdskraft.

Udover ROSCon byder uge 42 også på en enestående mulighed for at opleve robotter i en helt særlig kulisse ved en af verdens allerstørste badmintonturneringer, når Denmark Open for 18. gang afvikles i Odense.

Det er SDU, Odense Kommune, Odense Robotics og Destination Fyn Convention Bureau, der har trukket endnu en stor international robotkonference til Odense.
 

Globale rejsetrends i 2024

Ristinge Klint på Langeland
Foto: Ristinge Klint på Langeland. Mikkel Jézéquel.
 
American Express har udgivet en rapport om rejsetrends i 2024. Vi deler et par interessante nedslag fra rapporten her 👇🏻

Generelle rejsetrends
- Rejsende planlægger at bruge lige så meget eller mere på rejser i 2024 som sidste år.
- Fleksibilitet og spontanitet vægtes højt i rejseplanlægningen.
- Der er en stigende interesse i at spare penge på rejsen, fx ved at rejse uden for sæsonen.

Sportevent-rejser
- Mange rejsende er villige til at rejse langt for at se deres yndlingssportshold eller store sportsbegivenheder, især fodbold, basketball og Formel 1-løb.
- Unge fra Gen-Z og Millennials viser særlig interesse for sådanne rejser.

Store planlagte rejser
- Der er en øget interesse for "større" rejser, fx fejring af specielle begivenheder eller rundrejse på drømmedestinationen.
- Mange rejsende foretrækker at spare op til større rejser frem for mindre smutture.

Solo-rejser
- Solorejser bliver mere populære. De handler ofte om selvforkælelse og personlig udvikling.
- Unge rejsende planlægger flere solorejser i 2024.

Spontane rejser
- Mange tager på en ustruktureret rejse for at opleve lokal kultur og aktiviteter spontant.
- Forskellige aldersgrupper, men især Millennials og Gen-Z, er tilbøjelige til at booke spontane rejser.

👉🏻 Find link til hele rapporten 2024 Global Travel Trends Report på vores overblik over markedsanalyser.
 

52 nationaliteter til konference og vegansk gallamiddag i Odense

EARMA-konference på OCC
Foto: EARMA-konferencen i Odense. Odense Sport & Event.

Odense viste sig fra sin bedste værtskabsside, da knap 1.500 delegerede fra 52 lande deltog i EARMA-konferencen (European Association of Research Managers and Administrators) på OCC i sidste uge af april. 🏨

Det var ikke kun deltagerrekord, det var også kunsten at tilberede en vegansk gallamiddag til mere end 1.000 deltagere. Og så var det en uge, hvor byens hoteller var tæt på maksimal kapacitet, men stadig med smil og overskud tog imod de mange nationaliteter. Det samme gjorde fynske robotter. De stod klar på Odense Congress Center med info til deltagerne.

Forud for tiltrækningen af sådan en konference ligger et kæmpe arbejde, som mange dedikerede mennesker har været en del af: SDU, OUH, Region Syddanmark, DARMA (Danish Association of Researchers) og Destination Fyn Convention Bureau. Tak for samarbejdet!
 
Og også tak for indsatsen til den lokale organiseringskomité, VisitOdense, byens hoteller og OCC for at sikre gæsterne en fantastisk oplevelse i Odense – der forhåbentlig efterlod dem med lyst til at komme tilbage. 🤞🏻
 

Flere nyheder fra Fyn og Øerne 📢

Nyborg Slot bliver bygget færdigt og åbner for offentligheden 🏰🎉
Nyborg Kommune, Staten, A.P. Møller Fonden og Realdania er gået sammen om at sikre udbygningen af den historiske kongeborg, hvor den første grundlov blev underskrevet og vores moderne demokrati grundlagt. En fantastisk nyhed, der kommer til at få betydning for turismen, erhvervslivet, nyborgenserne og alle andre fynboer. 
 
 
Kinesisk-odenseansk eventyr i 2025 🎩🍪
Museum Odense og den ikoniske småkageproducent, Danisa, har indgået et nyt samarbejde: Udvalgte eventyr af H.C. Andersen vil pryde Danisas ikoniske småkagedåser i 2025. Samarbejdet bringer H.C. Andersens arv og eventyr ud i verden og giver Odense en unik mulighed for at co-brande byen som en destination rig på kultur, historie og eventyr over for eventyrlystne kinesere.
 
 
Cykelløb: UCI Gran Fondo i Svendborg 🚲
Om en måned kan cykelentusiaster på alle niveuaer kvalificere sig til UCI Gran Fondo World Championships 2024 i Aalborg ved et cykelløb i den nyudnævnte fynske UNESCO Geopark i Svendborg. En tur, der f
orhåbentlig kan inspirere deltagerne til at vende retur til Fyn med venner og familie – på cykeltur eller for at udforske øens mange andre outdoortilbud.
 
 
Gå en tur med Nikolaj Coster-Waldau og Esben Smed 🎧
Tag på audiowalk i Marstal med BaggårdTeatret. Audiowalken ”Vi, de druknede” bringer Carsten Jensens store roman om Marstals sømænd og deres familier til live. En unik lydvandring i Marstals snævre stræder og langs vandet med nogle af Danmarks bedste skuespillere i rollerne og Carsten Jensen selv som fortæller.
 
Internationale omtaler af Fyn og Øerne 📢
👉🏻 Det amerikanske nyhedsmedie Bloomberg, der kan bryste sig af 31 mio. unikke besøgende hver måned, har lavet en skøn artikel om danske strande, der også nævner Det Sydfynske Øhav: Denmark’s Beaches Set Visitor Records as Weather in the Med Heats Up

👉🏻 Kash fra BudgetTraveller har publiceret denne fine artikel om Odense og Heartland: Things to do in Odense - What to see, where to eat and drink

👉🏻 Det italienske nyhedsmedie Pegaso News kommer med anbefalinger til Odense, H.C. Andersens by mellem eventyr og virkelighed: Odense, la città di Andersen tra fiaba e realtà
 
👉🏻 Havørred Fyn, der bl.a. arbejder på at tiltrække fisketurister til Fyn og Øerne, har haft en del pressebesøg her i foråret fra bl.a. Nederlandene, Norge, Tyskland og Polen. Det kommer der en masse fine fiskefilm, serier og artikler ud af, bl.a. denne artikel i det polske medie Wild Fish Stories: Sea Trout from Funen (side 144)

Slut med Bland-Selv-Fyn 🍭
For to år siden lancerede vi webkonfiguratoren Bland-Selv-Fyn, der skulle gøre det nemt for gæster at planlægge og booke deres drømmerejse på Fyn og Øerne. En enkelt gæst var endda heldig at vinde drømmerejsen til destinationen. Bland-Selv-Fyn nedlægges nu, da initiativet ikke længere er indsatsen værd. I stedet lancerer vi en anden gammel kending i år - stay tuned! 👀
 
Frameld nyhedsbrev