Nu starter det fynske golfeventyr
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Nu starter det fynske golfeventyr

Wolfgang Weber på golfbanen i Nyborg
Den tyske journalist Wolfgang Weber er på Fyn i denne uge, hvor han er rundt og teste de fynske golfbaner.
 
I morgen starter golfturneringen Danish Golf Challenge på Odense Eventyr Golf. Det markerer starten på en fynsk serie af golfevents, der skal trække golfturister til Fyn og Øerne, og som kulminerer med Danish Golf Championship på Great Northern i Kerteminde i 2026. 🏌🏻‍♂️   
 
Den typiske golfturist er +50, har en høj disponibel indkomst og rejser gerne i grupper eller som par. Og så bruger golfturister dobbelt så mange penge som en gennemsnitlig turist. Derfor vil vi gerne trække golfturister til Fyn og Øerne.
 
Golfspillere rejser gerne ud for at spille på DP World Tourens baner. Derfor er vi svært begejstrede for at have fået Danish Golf Championship til Kerteminde i 2026. Og for årets Danish Golf Challenge i Odense, som er en forløber for Danish Golf Championship i 2026. Vi har en klar forventning om, at det vil sætte Fyn og Øerne på landkortet hos engagerede og købestærke golfspillere i Danmark og i hele Europa. ⛳
 
Interessen kan allerede mærkes. Den tyske journalist Wolfgang Weber deltager i den pro-am-turnering, der er en del af ugens samlede program op til selve Danish Golf Challengeren. Han skal også gå huller på både Sct. Knuds Golfklubs baner i Nyborg, Svendborg Golfklub og Great Northern i Kerteminde. Og så skal han på sightseeing i Odense og spise og overnatte på forskellige fremtrædende fynske restauranter og hoteller.
 
Wolfgang Weber laver indhold til det tyske golfforbunds hjemmeside Golf.de, golfrejse-podcasten Ever-Greens.de, GolfWeek og Deutschlandradio Kultur. Han producerer også en podcast i samarbejde med DGV (Tyske Golf Forbund), som er tilgængelig på golf.de en gang om måneden.
 
Til september får vi besøg af endnu en tyskskrivende journalist, der skal til Ærø og spille golf, og i 2025 af en østrigsk golfjournalist.
 
Bolden er tee’et op! 
 
 

International hæder til to fynske udstillinger

Museum + Heritage_Awards
Repræsentanter for ANBRAGT på Museum + Heritage Awards i London. Fra venstre er det Sarah Smed, Zofia Zelazny, Sebastian David Tingkær, Sigrid Bennike, Jeppe Wichmann Dam Rasmussen, Jesper Hansen og Line Andreasen.
 
Carl Nielsen Museet i Odense og Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg deltog i sidste uge i den prestigefulde prisuddeling Museum + Heritage Awards i London – populært kaldet museumsverdenens Oscar-uddeling. 🏆
 
Carl Nielsen Museet var ét af fem museer fra hele verden, som var med i kapløbet om prisen for ”Best use of digital - international”. Det var indstillet for sin helt unikke måde at kombinere klassisk musik med en moderne digital fortællestil. Det blev det newzealandske Museum of Transport and Technology (MOTAT), der vandt prisen med udstillingen ”Stories from the skies”, men kæmpe kudos til Carl Nielsen Museet for nomineringen, som i sig selv er en kæmpe anerkendelse. 👏🏻
 
Udstillingen ANBRAGT på Danmarks Forsorgsmuseum blev "Highly commended" i kategorien "Best International Exhibition of the Year" ved Museum + Heritage Awards. "One incredible project" blev der sagt fra scenen i London, men det var Rijksmuseet i Amsterdam, der vandt kategoriens hovedpris.
 
ANBRAGT var samme aften repræsenteret ved en prisuddeling i New York, hvor den modtog en ADC Merit Award. 🎉
 
STORT TILLYKKE til de to fynske museer med den velfortjente hæder og anerkendelse. Det vidner om, at det daglige arbejde med at udvikle sig og flytte grænserne for, hvordan vores fortid og arv kan formidles, er dygtigt gjort og bliver set og anerkendt.
 
Vi er stolte af, at to fynske udstillinger i dén grad er med til at sætte destinationen og vores særlige og helt unikke kulturtilbud på verdenskortet. 
 
 

Ny viden med fynske Airbnb-data

Par sidder på bænk og nyder solen foran lysegult hus.
Foto: Kasper Orthmann Andersen. Arkivfoto. 
 
Overnatninger i private boliger har hidtil været et område, vi har haft svært ved at analysere. Det har vi nu løst ved at få scrapet de to udlejningsporter Airbnb og VRBO for data. 📊 
 
Vi er kun lige begyndt at kradse i overfladen, men vores foreløbige kig ind i de nye data for Fyn og Øerne viser bl.a., at: 
  • Der er mere end 30.000 boliger/værelser på det private udlejningsmarked.
  • Den gennemsnitlige pris pr. overnatning ligger på omkring 953 kr.
  • Den samlede indtægt på Airbnb-udlejninger på destinationen var i 2023 ca. 376 mio. kr.
  • Langeland er den kommune på destinationen, der har flest Airbnb-overnatninger.
  • Nordfyns Kommune topper gennemsnitsprisen pr. nat for en Airbnb-overnatning med ca. 1.237 kr.
Vi glæder os til at dykke mere ned i tallene og undersøge, hvordan vi kan bruge den nye indsigt på en måde, der fx også gavner vores medlemmer.  
 
Har du spørgsmål til Destination Fyns arbejde med tal og data, så kontakt vores data- og marketing manager Lone Bjerring 📲 23 64 19 42 📩 lob@Destinationfyn.dk
 

Vidste du...? 💡

… at cykelløbet Fyen Rundt, der finder sted den 26. maj, er Danmarks ældste cykelløb? 
 
Det blev kørt første gang i 1894, så det har hele 130 år på bagen. 🚴🏻‍♀️
 
Kilde: Fyen Rundt
 

Tysk rejseblogger på fynsk vandreeventyr

Corinna på vandretur i grøn fynsk skov.
 
Vi har netop haft besøg af den tyske rejse-blogger Corinna. Hun besøgte Fyn og Langeland for at vandre dele af ”Drømmeruten” og ”Lysende Langeland” og udforske den fynske natur.
 
Der er kommet nogle fantastiske billeder og rejsebeskrivelser ud af Corinnas besøg – alle med skarpt fokus på vandring, vores vidunderlige natur, lokale lækkerier og overnatningssteder.

Corinna fik mange spændende vandreeventyr med sig hjem, som foreløbig er blevet til to indlæg på hendes blog, og som i denne uge popper op på hendes Instagram-profil.

Se de to blogindlæg på Travel me happy: 
 
Find Corinna på Instagram:
👉🏻 cori_explore
 

Hvordan markedsfører man til kulturturister?

Grafik til podcasten MOSAIK
🎧 Lyt med på MOSAIK-podcasten om international markedsføring til kulturturister og bliv klogere på, hvordan Odense har måtte omstille sig på bagkant af corona, og hvad de har gjort for at tiltrække flere tyske turister til H.C. Andersens Hus.  
 
Kulturturister tænker kulturtilbud ind som en del af oplevelsen på deres ferie, men de vil også have natur, kyst og vejboder. Heldigvis har vi det hele – og korte afstande mellem oplevelserne – på Fyn og Øerne. Tilsvarende er Odense og H.C. Andersens Hus også en del af oplevelsespaletten for de turister, der kommer hertil primært for naturen og kysterne. Mange turister har ikke planlagt deres ferie i detaljer på forhånd. Men hvordan får vi de turister, der er kommet hertil, til at vælge lige netop et bestemt kulturtilbud?  
 
Da byggeriet af det nye H.C. Andersens Hus blev sat i gang, kom der rigtig mange asiatiske turister til Odense. De er endnu ikke sådan rigtig tilbage her efter corona. Det er til gengæld de tyske turister, som ikke har lyst til at besøge en storby, men som skal lokkes til Odense med brosten, bindingsværk, grønne områder og eventyrfortællerens barndomshjem.  
 
Hør, hvordan Odense hurtigt måtte omstille sig til en ny målgruppe, om vigtigheden i at turde tage en masse fravalg, og hvordan VisitAarhus arbejder med målgruppen ”kulturudforskeren” i podcasten fra MOSAIK:  
 
 
🎧 MOSAIK er en podcast om kultur og turisme, hvor kulturaktører selv sætter ord på idéer, udfordringer og løsninger, som andre kan lære og lade sig inspirere af.
 

Lad ikke frygten for greenwashing lamme din markedsføring

Eventchef Jakob Lund Staun
 
"Her renoveres". "Her bygges nyt". Sådanne skilte møder vi tit i forhaven eller på byggepladsen. Håndværkere og entreprenører skilter nemlig med, hvad de laver. Tænk hvis det samme gjaldt hoteller og konferencesteder, der er i gang med en omstilling til mere bæredygtig drift. 💚

Den fynske turismebranche er inde i en positiv udvikling, når det gælder fokus på bæredygtighed. Men ikke alle er gode nok til at skilte med deres arbejde med den grønne omstilling - hverken med et skilt i forhaven eller i det digitale rum på fx hjemmesiden.

Frygten for greenwashing har nok fået mange til at holde lidt igen med kommunikationen om deres bæredygtighedstiltag. Men det kan altså have rigtig mange fordele at åbne lidt mere op for posen og få skiltet med alt det gode arbejde.

💬 Læs hele klummen Lad ikke frygten for greenwashing lamme din markedsføring, hvor eventchef Jakob Lund Staun opfordrer til at komme ud af busken og frem i forhaven.
 
Læs mere om dine muligheder for at gøre brug af den uvildige sparring, Destination Fyn tilbyder, bl.a. når det handler om kommunikation om dit arbejde med bæredygtighed.
 
Frameld nyhedsbrev