Heartland-gæster vil møde fynboerne
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

EU valgte Svendborg – hvad vælger du?

European Maritime Day
 
De fynske styrkepositioner inden for maritime droner og robotter fik fuld EU-opmærksomhed, da Svendborg for en stund var omdannet til Europas maritime hovedstad. 🚀🛸
 
På søndag skal vi stemme til EU-parlamentsvalget. Og selvom denne artikel ikke skal handle om valget, er den alligevel fyldt med EU, grøn omstilling og blå økonomi.  
 
Svendborg har et stærkt maritimt DNA og var derfor valgt som værtsby for European Maritime Day – en europæisk konference, hvor ”ocean leaders meet”. Europas maritime netværk mødtes således med EU-organisationerne i sidste uge i Svendborg for at drøfte nye løsninger og fælles indsatser inden for bl.a. den bæredygtige blå økonomi.    
 
Svendborg stod på tæer og løste på fornem vis værtskabet – og der er ingen tvivl om, at European Maritime Day fik sat både Svendborg, Fyn og Øerne på landkortet, samtidig med at det var en unik mulighed for de lokale maritime erhverv for at gøre opmærksom på sig selv. Der blev skabt nye relationer, vi er kommet et skridt tættere på et nordisk epicenter for den maritime klynge i Svendborg, og Danmark er kommet tættere på EU.
 
Så selv om det ikke skal handle om EU-parlamentsvalget, er der ingen tvivl om, at hvis vi skal løse udfordringerne med forurening og iltsvind i verdenshavene og samtidig sikre en bæredygtig udvikling af de blå erhverv, så er samarbejdet i EU uundgåeligt. Det var der bred enighed om på havnen i Svendborg.  
 
Se indslaget på TV2 Fyn
Se mere i indslaget fra European Maritime Day på TV2 Fyn, hvor erhvervsturismechef Kent Kordt Röder forklarer, hvorfor European Maritime Day er hovedet på sømmet ift. Destination Fyn Convention Bureaus arbejde med at bringe de lokale styrkepositioner og stedbundne kvaliteter ind i oplevelsen, når Fyn og Øerne er venue for vigtige drøftelser.
 
 

Vidste du...? 💡

… at der i maj 2024 var 3.320 boliger på Fyn og Øerne, der kunne lejes på Airbnb? 

Kilde: AirDNA
 

Heartland-gæster vil møde fynboerne

Eva og Peter fra Vester Hæsinge er nogle af de lokale, der åbner deres hjem for Heartland-gæster i år.
Foto: Eva og Peter fra Vester Hæsinge er nogle af de lokale, der åbner deres hjem for Heartland-gæster i år.
 
Når turister besøger Fyn og Øerne, er det ikke kun for de smukke landskaber, de historiske slotte og herregårde og vores mange festivaler. De vil også rigtige gerne møde de lokale - fynboerne selv. 👩🏼‍🤝‍🧑🏼
 
Turistundersøgelsen 2022 viser, at det at opleve det lokale byliv og en venlig og imødekommende lokalbefolkning ligger højt på reason-to-go-listen hos turisterne.
 
Der er skruet op på fuldt blus for netop den oplevelse, når Vester Hæsinge og Vantinge inviterer gæster til at bo privat hos de lokale under Heartland Festivalen - hvor der i øvrigt er fuldt belagt på mange fynske hoteller og campingpladser. Et initiativ, der startede op i Vantinge sidste år og senere blev hædret som ”nytænkende” og et ”forfriskende eksempel på sammenhængskraft”, da det vandt Innovation og Eksekverings-kategorien ved Spot:On Awards i 2023. I år har endnu en landsby, Vester Hæsinge, koblet sig på konceptet. Det betyder, at i alt 42 Heartland-gæster har mulighed for at komme helt tæt på et af Faaborg-Midtfyn Kommunes mange levende lokalsamfund. 
 
Allerede sidste år var Faaborg-Midtfyn Kommunes homestay-indsats en succes. Her blev alle 22 sengepladser udsolgt i Vantinge Homestay, og tilbagemeldingerne fra gæsterne var meget positive. 
 
Også de lokale værter rapporterer om positive oplevelser og glæde over at kunne dele deres hverdag, kultur og hjem med besøgende. De to landsbyer har mange fællesskaber, hvor de mødes på kryds og tværs, og ser Homestay-konceptet som en god mulighed for at lære nye mennesker at kende, få en god oplevelse sammen og tjene lidt til et fælles, godt formål. Indtjeningerne på Homestay-overnatningerne går nemlig til en almennyttig forening i lokalområdet.
 
 

Ny app: Det digitale vandrepas

Anders der vandrer
 
På trapperne: "Det digitale vandrepas". En ny vandre-app, som har hentet inspiration hos pilgrimmene.
 
Pilgrimme, der vandrer Caminoen, stempler deres vandrepas med fysiske stempler, når de har gennemført deres pilgrimsfærd. Pilgrimspasset er et dokument, der beviser, at du er pilgrim, og du skal kunne fremvise et pilgrimspas, hvis du vil overnatte på herberger langs Caminoen. For mange pilgrimme har pilgrimspasset en ganske særlig betydning, fordi stemplerne fremkalder mange gode minder. 🧭  
 
Dén følelse af at have noget vigtigt og særligt med sig på vandreturen, der også er med til at favne og gemme på gode minder, vil vi gerne bringe ind i vandreoplevelser på Fyn og Øerne. Den fynske udgave af pilgrimspasset bliver digital og viser dig vej på ruten, samtidig med at du kan indsamle gode minder og gøre det endnu sjovere at være på vandretur på Fyn og Øerne. Stemplerne i det digitale vandrepas er forskellige badges, som dokumenterer, at du har gennemført en af de smukke vandreruter på Fyn og Øerne. 🥾🌅 🚶🚶‍♂️
 
Det digitale vandrepas er lige nu ved at blive testet og tilrettet. Det lanceres senere denne sommer.
 
Den nye vandre-app er udviklet i forbindelse med Hike Fyn-projektet, som skal bringe det fynske vandreprodukt op i international særklasse og udvikle Fyn og Øerne som én samlet vandredestination.
 
Projektet er støttet af:

Vidste du...? 💡

… at Geopark det Sydfynske Øhav byder på flere internationale bevaringsværdige lokaliteter? Såkaldte geosites. 
 
Et af dem er i KlintHolm Kalkgrave, hvor du kan se overgangen mellem de to tidsperioder Danien og Selandien. En overgang, som kun er synlig få steder i verden, og et kig direkte ind i forhistorien for 63 mio. år siden, hvor vores destination var havbund i et haj-fyldt hav.

Kilde: Geopark Det Sydfynske Øhav
 

Fortæl om dit arbejde med bæredygtig omstilling

Bæredygtig omstilling
 
”Meget af det her arbejder vi jo med i forvejen”. Det er reaktionen fra mange, når de dykker ned i "Guide til bæredygtig omstilling".  
 
Jane Jegind, erhvervs-, kultur- og turismechef i Langeland Kommune, turnerer rundt med Destination Fyns lille 'Guide til bæredygtig omstilling', når hun besøger virksomheder på Langeland. En guide, der både indeholder redskab til intern screening og planlægning af bæredygtige tiltag, og inspiration til, hvordan du kommunikerer om dit arbejde med bæredygtig omstilling. 
 
Og rigtig mange af de virksomheder, Jane Jegind præsenterer guiden for, reagerer med sætningen ovenfor. For langt de fleste arbejder jo allerede – bevidst eller mindre bevidst – løbende på at gøre deres forretning både mere bæredygtig og mere rentabel. Men ikke ret mange fortæller om det. 💬  
 
Der skal ikke så meget til. Du kan sådan set bare fortælle på din hjemmeside, hvilke af de 17 verdensmål I arbejder med – og hvordan.  
 
Find inspiration 
Nogle af de virksomheder på Langeland, der er begyndt at fortælle om deres arbejde med grøn omstilling på deres hjemmeside, er Café Spisestedet i Lohals og Lohals Havn.
👉🏻 Lohals Havn   
 
Også Terrariet i Vissenbjerg har brugt guiden til deres arbejde med FN’s verdensmål.
 
Kom godt i gang – hent vores guide
 
Få hjælp og sparring
Har du brug for sparring til din virksomheds arbejde med bæredygtig omstilling, er du altid velkommen til at tage fat i forretningsudvikler Mark Hauge Østergaard, som er vores ekspert i bæredygtig turismeudvikling 📲 20 51 27 28 📩 mhoe@destinationfyn.dk
 

Flere fynske nyheder 📢

Møntergården hedder nu TID 💛🌸
Møntergården, som er en del af Museum Odense, har fået nyt navn. Det odenseanske bymuseum hedder nu TID – Museum for Odense. Et navn, der er valgt, fordi museet udstiller og taler om Odenses og odenseanernes fortid, nutid og fremtid.

👉🏻 Møntergården bliver til TID – Museum for Odense: Et opgør med traditionelle museumsformer
 
Cykelløbet Gran Fondo køres i Svendborg i weekenden 🚲
1.500 cykelentusiaster kører cykelløb i Svendborg i weekenden 8.-9. juni. Rytterne kan glæde sig til en smuk Gran Fondo-rute i den nyudnævnte fynske UNESCO Geopark med udsyn til Det Sydfynske Øhav, historiske slotte og herregårde og de ikoniske blomstrende læhegn, der omgiver markerne i de sydfynske istidslandskaber.
 
 
Halvmaraton over de 3 broer i det sydfynske 🌉🌉🌉
Gode fynske kræfter puster nyt liv i halvmaratonløbet ”Fynske Bank De 3 Broer”, som genopstår den 22. juni. Starten går fra havnen i Rudkøbing, og der løbes over Langelandsbroen, Siøsundbroen og Svendborgsundbroen, inden der løbes i mål på torvet i Svendborg.
 
 
Frameld nyhedsbrev