Insider-tips til staycation på Fyn og Øerne 🏖️
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Fyn og H.C. Andersens Hus er med ved OL i Paris 🌟

H.C. Andersens Hus
 
Når Paris inden længe forvandles til én stor OL-fest, vil de mange turister i byen kunne møde et af de fynske wonders, H.C. Andersens Hus, på Champs-Élysées! 🎩🗼

Som en del af Danmarksfremstødet i Danmarkshuset præsenteres Fyn og Øerne under overskriften 'The Land of Everyday Wonder'. Her vil gæster og journalister fra hele verden få mulighed for at opleve magien fra H.C. Andersens Hus gennem en særlig filmvisning. Vi håber at inspirere OL-besøgende til at tage turen til Odense og udforske vores mange spændende oplevelser på Fyn og Øerne. 🚴‍♂️🎨🏖️

Tilstedeværelsen under OL er en fantastisk mulighed for at vise vores destination frem for verden. Vi arbejder strategisk med at fremme turismen i Odense og på Fyn – også internationalt. Og med den fynske tilstedeværelse på Den danske pavillon får vi en unik mulighed for netop at formidle hele destinationens potentiale for det store internationale publikum, der besøger huset i forbindelse med OL.

H.C. Andersens Hus - og det øvrige Fyn og Øerne - kan opleves i den danske pavillon på Champs-Élysées fra den 26. juli til 11. august. Destinationens tilstedeværelse i Paris er et samarbejde mellem VisitDenmark, Museum Odense og Destination Fyn. 🌍
 
 

Airbnb-forecast for sommeren 2024 📈

Airbnb-forecast for 2024
 
Maj måned blev rekord: 42.722 bookede nætter i en Airbnb-bolig på Fyn og Øerne. Det er 20% mere end sidste år.

Også i de følgende måneder ser det ud til, at der kommer flere Airbnb-overnatninger end sidste år. Særligt ser juni og juli ud til at slå rekord.

Grafen herunder viser, hvordan det pr. 1. juni så ud med pre-bookinger i forhold til 1. juni sidste år. Den lilla søjle viser antallet af pre-bookinger pr. 1. juni 2024 i de enkelte måneder, den grønne søjle viser antallet af pre-bookinger på samme tidspunkt i 2023.

I juni er der i år pre-booket 47% flere Airbnb-enheder end sidste år, i juli knap 29% flere end sidste år og i august 22% flere end sidste år. 👇

 

Airbnb-forecast
 
 

Nye vandresløjfer i Sybergland 🥾

Indvielse af nye vandresløjfer i Sybergland
 
Fyn og Øerne skal udvikles til én samlet vandredestination.
 
I starten af maj blev den nye Valkyriesti ved Strandby i Assens indviet. I sidste uge var der så indvielse på endnu et fynsk vandreområde, der er blevet udviklet og opgraderet, nemlig de nye vandresløjfer i Sybergland ved Kerteminde.🚶‍♂️🚶‍♀️

Udvikling af de nye vandresløjfer og faciliteter i Sybergland er endnu et skridt i retning af at bringe det fynske vandreprodukt op i international særklasse og udvikle Fyn som én samlet vandredestination, som Hike Fyn-projektet er sat i verden for. Hike Fyn har bl.a. finansieret boardwalk, udsigtsplateau og velkomsttavle i Sybergland. 🌞
 
 
 
 
Projektet er støttet af:
 
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse-logo

Vidste du...? 💡

… at den vel nok mest kendte dreng i Bogense, Manneken Pis, fejrer 90-års fødselsdag denne sommer? 🎈
 
Fejringen af Manneken Pis den 21.-22. juli falder sammen med, at Bogense endnu en gang er startby for det seværdige Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe, hvor godt 50 gamle træskibe stævner ud fra Bogense Havn.

Kilde: VisitNordfyn
 

165 friends til cykel- og vandreturister

Kamma og Jakob fra Kafé Kammas.
Kamma og Jakob fra Kafé Kammas er for nylig blevet både Bike & Hike Friend.
 
Som Bike Friend og Hike Friend er du en del af noget større. Du er med til at skabe tryghed på vandre- og cykelturen og skabe gode oplevelser for gæster på destinationen. 
 
Og vi er nu oppe på 165 Bike Friends og Hike Friends på Fyn og Øerne! 👏
 
Kamma og Jakob fra Kafé Kammas på Sydvestfyn har for nylig meldt sig som Bike & Hike Friend. Fra starten har det været en kongstanke hos dem, at når de lå ude i naturen, så skulle de også være et sted for dem, der er ude i naturen. De har også valgt stedet ud fra, at det ligger lige ved både Lillebæltstien, Østersøruten og Herregårdsruten.

”Vi er et pitstop på vejen for dem, der er på vandre- eller cykeltur”, fortæller Jakob fra Kafé Kammas. 
 
At være med i Bike Friends &/ Hike Friends-ordningen hjælper dig med at tiltrække vandre- og cykelgæster. Men det er naturligvis ikke gjort med det. Du kan også selv gøre noget for at udnytte, at du er med i ordningen. Fortæl fx om det på din hjemmeside og i opslag på dine SoMe-kanaler.

👉 Se hvordan Hotel Hesselet gør det på deres hjemmeside
 
 

Nyt medlem: Gl. Vindinge Konferencehotel

Gl. Vindinge
 
Dansk Industris konferencecenter Gl. Vindinge er nyt medlem af Destination Fyn. Velkommen til! 💙
 
Gl. Vindinge ligger i naturskønne omgivelser ved Nyborg og er et sted for ro og fordybelse til bestyrelsesmødet, strategiseminaret, kurset eller forretningsmødet. Gl. Vindinge råder over 34 værelser og mødefaciliteter til op til 120 personer. 
 
Gl. Vindinge har valgt at blive en del af Destination Fyn for at få sparring i et godt og professionelt netværk, samtidig med at kendskabsgraden til Gl. Vindinge og de muligheder, stedet tilbyder, øges.

👉 Læs mere om Gl. Vindinge

 

Vidste du...? 💡

… at der siden 2020 er lavet mere end 25.000 opslag på Instagram og Facebook med #Fynskaldetvære...?
 

Flere fynske sommer-nyheder ☀️

Fyn i top i ny SUP-guide 🏄🏻‍♂️
Kun få steder i verden kan man SUP’e i en UNESCO Global Geopark, som man kan det i Det Sydfynske Øhav. Det har givet Fyn en topplacering i VisitDenmarks nye guide til de bedste SUP-spots i Danmark. Den nye SUP-guide er blevet lanceret, fordi der senere i år afholdes VM i SUP i Danmark. 
👉 Se VisitDenmarks SUP-guide
 
"Among the most beautiful I have ever visited" 🏕️
Den tyske rejsejournalist og blogger Wibke Helfrich besøgte Fyn i starten af juni. Læs hendes oplevelser med ridning, vandring, natursafari, usynligt teater og SUP her på Fyn og om de små overnatningsperler, som hun besøgte under sit ophold.
👉 Denmark: The 6 best outdoor tips on Funen/Fyn
 
Familieferie på Ærø 🎣
Også den tyske familierejseblogger Kati Eitings har besøgt os på destinationen. Læs om hendes oplevelser på Ærø og Langeland med familien i blogindlægget på "Kuchen, Kind & Kegel".
 
Assens: Sådan kommer det nye Kyst- og Lystfiskercenter til at se ud 🦀
Vinderen af arkitektkonkurrencen om at bygge et nationalt Kyst- og Lystfiskercenter på Midtermolen i Assens er fundet. Det er arkitektfirmaet 3XN, der har tegnet vinderforslaget, som står til at blive et markant vartegn for Assens. 
 
Svendborg: Ny turismestrategi 🎯
SvendborgEvent har lanceret en ny strategi, der sigter mod at styrke turismen og maksimere Svendborgs potentiale som en populær destination med en enestående natur centreret om Det Sydfynske Øhav, en levende og kreativ kulturscene og et moderne café- og restaurantliv med mange lokale madproducenter.
 
Rådgivere til de fem strategisk-fysiske udviklingsplaner fundet 🚀
Den fælles udviklingsplan, som tegner retningen for turismeudviklingen på tværs af de 10 fynske kommuner, blev lanceret i april. Nu er der fundet rådgivere til de fem strategisk-fysiske udviklingsplaner, der fokuserer på udviklingen i fem delområder. Arbejdet med de fem planer er forankret i kommunerne, og planerne forventes færdige i marts 2025.
 
Søg op til 67.000 kr. til grønne og digitale løsninger 🪴
Du kan ansøge om støtte til fx miljøcertificering, forundersøgelser og analyser, pilottests, it-systemer, eksterne konsulenter, kurser inden for grøn og digital omstilling, rejseomkostninger i forbindelse med turismeevents og meget mere. Ansøgningsfrist: 28. august 2024.
 
Save the date: Outdoor-konference 9. oktober 2024 ❌
Igen i år inviterer vi til outdoor-konference i oktober. Vi skal bl.a. høre om resultaterne af en række interviews med outdoor-turister og have life hacks til at være f***ing flink! Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 9. oktober, hvis du arbejder med outdoor-turisme.
 

Staycation? Tip til din sommerferie på Fyn og Øerne 🏖️

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe

Et hav af oplevelser venter på dig under de hjemlige fynske himmelstrøg. Vi deler vores bedste insider-tips til sommerferieoplevelser på destinationen med dig her 👇

🏄🏻‍♂️ Prøv kræfter med stand-up paddle – oplev SUP City Touren, der lægger vejen forbi Assens den 23. juli, samme dag som ”Assens for fulde sejl”, og i Rudkøbing den 27. juli under DM i High Diving og Ø-Festivalen på Langeland.
👉 Volkswagen SUP City Tour

🐫 Prøv de to nye legepladser i Odense ZOO – fra denne sommer kan familiens mindste lege løs i en ny flot kamel, mens de store kan dyste i forhindringer på savannen. 
👉 Nye legepladser i Odense ZOO
 
⚓ Oplev 50 bevaringsværdige træskibe lægge fra kaj på Bogense Havn den 21.-22. juli, hvor der bl.a. også er tøjbyttemarked, fødselsdagsfejring og koncerter på programmet. 
👉 Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe


🕰️ Besøg TID – Museum for Odense og oplev den nye særudstilling ”Mor”, der tager dig med ind i en undersøgelse af det moderne moderskab og de mange hverdagsdilemmaer, der fulgte med 1970’ernes familierevolution og frem til i dag. 
👉 TID – Museum for Odense

🏰 Oplev Egeskov by night hver onsdag i sommerferien, hvor det smukke slot holder længe åbent og har ekstra aktiviteter på programmet. 
👉 Sommeren på Egeskov

🚲 Tag på cykeltur på en af de mange smukke cykelruter på destinationen. Lad fx turen gå via den nye smukke cykelbro ved Hvidkilde Gods uden for Svendborg.

Find mere inspiration her 👉 Sommeroplevelser på Fyn og Øerne

Eller søg på #fynskaldetvære for mere fynsk ferieinspiration 💙
 
 
🏖️ Nyt fra Destination Fyn holder ferie frem til den 14. august. God sommer! ☀️😎
 
Frameld nyhedsbrev