Mød os på Klimafolkemødet 2024
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Hvis H.C. Andersens eventyr foregik i vores tid, hvordan ville de så se ud?

 
Måske sådan her? 🌟
 
I vores nye kampagnevideo bringer vi nogle af H.C. Andersens mest kendte eventyr til live i vores moderne virkelighed – på hans fødeø Fyn.  
 
Filmen indfanger de seks eventyr i en stil, der er mere filmisk end kommerciel. Det fremhæver filmens locations på fineste vis, og vi er toptilfredse med det færdige resultat! 🤩  
 
Kampagnevideoen havde en magisk premiere under OL, hvor den blev vist i Den Danske Pavillon i Paris og inspirerede de besøgende til at besøge vores eventyrø. 💙  
 
Til efteråret kommer den ud at leve i digitale kampagner, hvor den splittes op i mindre bidder, én for hvert af de seks eventyr, som sprogversioneres på dansk, engelsk og tysk.
 

Mød os på Klimafolkemødet 2024

Klimafolkemødet 2023

 

Når Klimafolkemødet i Middelfart slår portene op til tre dage i klimaets tegn, er vi en del af programmet.

Mød os på blå scene fredag den 30. august til to talks om klima og turisme:

🎤 Vækst i dansk turisme med CO2-reduktion - debat om turismens CO2-udledning og måder at reducere den på, især ift. transport. Arrangeret i samarbejde med Partnerskab for bæredygtig turismeudvikling og Danske Destinationer.

🎤 Hvad skal vi med certificeringer i attraktionsbranchen? Gæsterne er alligevel ligeglade! Kom og vær med, når vi sammen med Universe og Experimentarium sætter arbejdet med bæredygtighed under lup og debatterer udfordringer og erfaringer med certificeringer.

Inden de to talks inviterer vi sammen med VisitMiddelfart på 🥐erhvervsbrunch for konferencevirksomheder, og efter de to talks byder vi sammen med Partnerskab for Bæredygtig Turismeudvikling på 🥗netværksfrokost.

👉 Læs mere og tilmeld dig på vores hjemmeside

Klimafolkemødet finder sted i Middelfart den 29.-31. august 2024. 

👉 Læs mere om Klimafolkemødet i Middelfart her

 

Vidste du...? 💡

At der i 2014 var 139.600 campingvogne på danske nummerplader, mens der i 2023 kun var 110.000? Det svarer til et fald på 21%. 

Til gengæld er antallet af tyske autocampere steget med 70.000 på blot et år. Det er især vores naboer lige syd for grænsen i Nordtyskland, der er glade for netop denne ferieform.

Kilde: Turisme.nu 
 

- Vi er i gang. Vi skal videre. Og det skal blive bedre!

 
Så enkelt besvarer Connie Østergaard spørgsmålet om, hvorfor Gl. Brydegaard har valgt at gå i gang med en GreenKey-certificering. 🗝️💚
 
Vi er helt enige med Connie. En bæredygtighedscertificering hjælper fx din virksomhed med:
 
💚 At strukturere og dokumentere virksomhedens indsats inden for bæredygtighed.
💚 At involvere og målrette alle medarbejdere mod et fælles mål om at blive en grønnere og mere ansvarlig virksomhed.
💚 At bidrage til at opnå turismens fælles mål om bæredygtig omstilling. Bæredygtig omstilling går hånd i hånd med en øget efterspørgsel efter certificerede overnatningssteder.
 
Med andre ord: En certificering kan i sidste ende vise sig at være en konkurrencefordel for din virksomhed.
 
Få hjælp og sparring
Vi står altid klar med sparring og gode råd, hvis du overvejer at gå i gang med en bæredygtighedscertificering af din virksomhed 👉 Få hjælp til arbejdet med at blive certificeret
 

Ny knopskydning: Rosenpark på Dallund Slot

Roser i parken foran Dallund Slot
Den nye rosenpark ved Dallund Slot. Foto: Lars Olsen

Dallund Slot har slået dørene op for en helt ny rosenpark. Parken er det nyeste skud på rosengrenen i det samarbejde, der skal sætte både roser og Nordfyn på landkortet. 🌹

Rosenfestival på Nordfyn har siden 2007 trukket besøgende til Bogense, de senere år omkring 30.000 gæster hvert år. Det gør den til Nordfyns største event. Hele midtbyen er afspærret for trafik i 4 dage, byen er pyntet med mere end 100.000 rosenhoveder fra de omkringliggende rosenmarker.

I år slog Dallund Slot så tilmed dørene op for en ny rosenpark med mere end 4.000 roser fordelt på over 400 forskellige sorter. Det gør den til en af Danmarks største rosenparker og et must-see for haveelskere og rosenentusiaster. Haven er et stærkt supplement til den årlige Rosenfestival og en hyldest til Nordfyns stolte rosenproduktion. Den understøtter fortællingen om, at 80 % af alle danske haveroser bliver produceret på Nordfyn, som er selve idégrundlaget for den årlige Rosenfestival. Og så er den et resultat af et frugtbart samarbejde mellem Dallund Slot, Nordfyns Rosenfestival og Grønløkke Planteskole.

👉 Læs mere om den nye rosenpark på Dallund Slot

 

Vidste du...? 💡

At 80 % af alle danske haveroser bliver produceret på Nordfyn? 🌹

Ved Rosenfestivalen, der hvert år sætter både roser og Nordfyn på landkortet, bliver Bogense pyntet op med mere end 100.000 lokalt producerede roser.

Kilde: Rosenfestival.dk
 

To aktuelle tilbud om finansiel støtte til grønne og digitale løsninger 🖥️💚

Tre silhuetter i solnedgang

 

🖥️💚 COASTOUR-projektet tilbyder turismevirksomheder i Danmark støtte til grønne og digitale løsninger.

Du kan søge om op til 9.000€ til at dække omkostninger til fx miljøcertificering, forundersøgelser og analyser, pilottests, it-systemer, eksterne konsulenter, kurser inden for grøn og digital omstilling og rejseomkostninger i forbindelse med turismeevents og meget mere. Deadline for ansøgninger er 28. august.

Læs mere 👉 COASTOUR - Sustainable and Resilient Transformation of the Rural Coastal Tourism Industry  

 
🖥️💚 ST3ER-projektet tilbyder små og mellemstore virksomheder medfinansiering til digitale og grønne udviklingsprojekter inden for turisme.

Du kan søge støtte til digitale projekter inden for fx udvikling af virksomheden ift. kunstig intelligens, AR og VR, Big Data og dataanalyse, blockchain, Internet of Things og andre digitale praksisser relateret til turisme. På det grønne område kan det fx være tiltag ift. virksomhedens CO2-aftryk, klimatilpasning, biodiversitet, cirkulær økonomi og livscyklusvurderinger, forebyggelse og genbrug af affald, grønne indkøb, logistik, vedvarende energi eller andre grønne praksisser relateret til turisme.

Der kan søges 25.000 EUR til individuelle projekter og 30.000 EUR til samarbejdsbaserede projekter. Deadline for ansøgninger er 30. september.


Læs mere 👉 ST3ER SME Innovation Projects (Call #1)
 

Brug for sparring på din ansøgning?
Kontakt vores forretningsudvikler og ekspert i bæredygtig turismeudvikling Mark Hauge Østergaard 📩 mhoe@destinationfyn.dk 📲 20512728. 

 

"Vi skal have flere tyskere til at dreje til højre ved Lillebæltsbroen"

Merete Vandmose i Maskinrummet
 
Fornuftige sko, betalingsvillighed, Bike Friends og Hike Friends, samarbejdet med de fynske turismeaktører, myg og insta-moments.
 
Det er et lille udpluk af de emner, du kan blive klogere på i en ny podcast fra Maskinrummet, hvor Destination Fyns Merete Vandmose har inviteret Maskinrummets Jan Bonde med ud at vandre. 🚶🌳  
 
Deres startpunkt er Fjællebroen - et af knudepunkterne for outdooroplevelser på Fyn og Øerne, fordi både Øhavsstien, Herregårdsruten og Østersøruten går her forbi. Og så ligger det lige ud for Svelmø midt i Geopark Det Sydfynske Øhav.  
 
Undervejs på turen kommer de omkring outdoorturistens bedste ven - en ny formidlingsplatform, som skal holde outdoorturisterne i hånden ved at tilbyde al den information, de har brug for på deres tur.
 
Den nye formidlingsplatform er blot ét af mange projekter, der skal få flere til at dreje til højre ved Lillebæltsbroen. Vi arbejder nemlig målrettet på at skabe endnu bedre outdoor-oplevelser, så flere kommer til Fyn og Øerne for at vandre, cykle, fiske eller for oplevelser ved og på vandet ved vores 1100 km. kystlinje.
 
Gør som Jan og Merete 🥾🥾
Snør vandreskoene og tag ud at gå på en strækning af en af de mange fynske vandreruter, mens du lytter til Jan og Meretes snak om outdoorturisme på destinationen.
 
🎧 Du finder podcasten Maskinrummet der, hvor du plejer at lytte til podcast, eller her
 

Mere nyt fra Fyn og Øerne 👇

 
Dobbelt OL-guldvinder Viktor Axelsen hyldet på Odense Rådhus 🏆
Et hav af rød- og hvidklædte fans sang med på Andreas Odbjergs ”Stor mand” og gav den på alle måder store mand fra Fyn en festlig fejring på Odense Rådhus i fredags. Nu glæder vi os ekstra meget til at se Viktor og resten af verdenseliten inden for badminton på Fyn i uge 42, hvor vi for 18. gang byder på badminton i verdensklasse til VICTOR Denmark Open i Odense. 🏸
 
 
 
Eventyrene blomstrer i H.C. Andersen Haven 🌺
H.C. Andersen Haven ved H.C. Andersens Hus har taget en ny og anderledes formidlingsform i brug. Eventyrene i haven formidles nu via QR-koder, som sikrer, at eventyrene også bliver fortalt uden for museets åbningstid. Det er Cities for Culture-projektet, der har sikret den nye formidlingsform i haven.
 
 
Kineserne på vej tilbage til Fyn 🌍
Corona satte en brat stopper for de talrige kinesiske turister, der ellers strømmede til Fyn – og særligt Odense. Nu fornemmer vi en langsom, men lovende tilbagevenden af de kinesiske turister, der som bekendt er vilde med H.C. Andersen og danskernes levevis. I starten af juli havde vi nemlig det første pressebesøg fra Kina siden pandemien, da en gruppe kinesiske influencere var på bl.a. en naturskøn vandretur på Sydfyn, fik oplevet de eventyrlige hjørner af H.C. Andersens kulturarv i Odense og blev introduceret for en lille bid af vores vikingehistorie. Og til september får vi besøg af en gruppe kinesiske turoperatører. Begge besøg er arrangeret i samarbejde med VisitOdense.
 
 
 
Vi er med på Kulturmødet på Mors 🔮
Under overskriften "Morgendagens Kulturturisme" er turisme- og kulturorganisationer på tværs af landet gået sammen om at deltage på årets Kulturmøde på Mors den 22.-24. august. Her sætter vi bl.a. fokus på synergierne mellem det lokale liv, kultur, erhverv og turisme i debatten ”Kan vi etablere kulturturisme, der tilgodeser både turister og lokale behov?”, hvor Helene Ottosen, chef på Storms Pakhus, er med i panelet.
 
 
 
Tyske blogs om Odense, Langeland og Ærø 📸
Rejsebloggeren Laura Schneider fra Herz an Hirn besøgte Odense, Ærø og Langeland denne sommer. Læs om hendes oplevelser og se de mange flotte billeder her:
 
 
Kalder Startups! 💜 Er du interesseret i at få individuel ekspertrådgivning, unik indsigt i turismen og udvidet dit netværk? 👀
Nu kan du søge ind i Hub for Innovation in Tourisms accelerationsforløb, som blandt andet består af individuelle rådgivningsmøder og sparring om forretningsudvikling, så du bliver klædt på med ny viden til at tage din startup til næste niveau.
 
 
Fik du set Vores Vejr-udsendelserne fra Fyn?
Vores Vejr sendte en uge fra Fyn i sommerferien. Vejrudsendelsen var bl.a. forbi:
 
👉 Byens Ø på Odense Havn, hvor de talte med Restaurant Nordatlanten om brugen af lokale råvarer Se udsendelsen fra den 15. juli
 
👉 Frederiksøen i Svendborg og Strynø, hvor de talte om klimaforandringer og Det Sydfynske Øhavs udnævnelse til UNESCO Global Geopark med Rasmus Elmquist Casper fra Geopark Sekretariatet og Destination Fyns markedschef Martin Jensen Se udsendelsen fra den 17. juli
 
👉 Fra havnen i Svendborg talte de også med Christian Thomsen fra Havørred Fyn om de mange fisketurister, der kommer fra hele Europa for at fiske langs de 1100 km kystlinje på Fyn og Øerne Se udsendelsen fra den 18. juli
 
Frameld nyhedsbrev