Åbningsfest på søndag: Carl Nielsens Camino
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

Svenskerne skal (gen)opleve magiske Fyn

Fynske billeder fra VisitDenmarks kampagne i Sverige
 
En ny kampagne er netop gået i luften i Sverige. Den skal få svenskerne til at komme (tilbage) til Danmark. 🌊
 
Kampagnen har fokus på de danske kyst- og naturoplevelser. Den highlighter de korte afstande i Danmark og skal desuden øge svenskernes kendskab til Danmarks geografi.
 
Fyn fylder pænt meget på kampagnens Danmarkskort – faktisk en femtedel. Og kampagnen anbefaler både restauranter, slotte, oplevelser, steder at besøge og ting, du kan gøre på Fyn og Øerne.
 
Budskabet i kampagnen er, at det er nemt og hurtigt at komme rundt, så der er tid til at se og opleve mere, end man skulle tro. Det er derfor værd at blive hængende lidt længere. Det er nemlig noget af det, svenskerne er vilde med ved Fyn og Øerne, fortæller Åsa Lindberg, VisitDenmarks marketing manager i Sverige:
 
”Vi svenskar är oerhört glada i det fantastiska kulturella utbudet i kombination med Fyns vackra miljö och inte minst närheten, att det är enkelt att ta sig runt. Man kan uppleva så mycket på en och samma dag!!”.
 
Ekstra kampagnemidler
Den svenske økonomi har særligt i 2023 påvirket svenskernes rejselyst, og det er årsagen til, at Destination Fyn sammen med VisitDenmark i endnu højere grad fokuserer på det svenske marked, som vi forventer kommer stærkt retur.
 
Kampagnen kører i august og september, og den primære målgruppe er svenske par og vennepar i efterårssæsonen. Den er finansieret af ekstraordinære kampagnemidler fra en særbevilling til VisitDenmark.
 
Se eksempel på kampagnens udmøntning i Expressen:
 
 

Udenlandske turister restaurerer fynsk vandløb

Frivillige udenlandske turister restaurerer Møllebækken
 
Møllebækken ved Ejby snor sig atter gennem landskabet, efter at 25.000 tons jord er gravet op og flyttet. 🐟
 
Havørred Fyn har sørget for gydegrus, skjulesten og skyggetræer til gavn for ørrederne og biodiversiteten i det nye vandløb. Og det hårde arbejde blev udført af: Udenlandske turister!
 
20 frivillige turister fra Tyskland og Holland tog del i det regenerative turismeprojekt, som blev udført i samarbejde med Naturpark Lillebælt. Der var stor nysgerrighed omkring projektet og havørrederne, og det var helt tydeligt, at deltagerne følte, de gjorde en vigtig forskel.
 
Regenerativ turisme - fisketurismens nye tendens?
Både Havørred Fyn og Naturpark Lillebælt har i de senere år udviklet regenerative projekter, der inddrager både lokale og udenlandske besøgende. Vi ser en tydelig tendens, bl.a. hos fisketuristerne, som er nysgerrige og ivrige efter at hjælpe og bruge noget af deres dyrebare ferie på at give noget tilbage til naturen og det sted, de besøger.
 
Ved projektet i Møllebækken deltog også forskere, som nu har til opgave at evaluere på det regenerative arbejde og hjælpe os med at blive klogere på den regenerative tendens.
 
Læs hele historien og se billeder og film om projektet på Havørred Fyns hjemmeside:

Vidste du...? 💡

...at et sundt ørredvandløb årligt genererer min. 283 kr. pr. meter gydebæk i omsætning fra lystfiskeri og fisketurisme?

Den genoprettede strækning i Møllebækken vurderes altså at danne grobund for fisk til en samfundsværdi på mere end 2,8 mio. kr. over de næste 10 år.

Kilde: DTU Aqua    
 

Turismens økonomiske betydning for Fyn og de fynske kommuner

Huse og stokroser, Kerteminde

 

Hvert år opgøres turismens økonomiske betydning for hele destinationen og for hver af de 10 kommuner på Fyn, Ærø og Langeland. 📈

2024-rapporten, der indeholder tal for 2022, slår fast, at turismeerhvervet officielt er tilbage på niveauet før pandemien. De økonomiske nøgletal for 2022 ligger mere end 1 mia. kr. over 2019-niveauet. Og forventningen for 2023 er en stigning til hele 10,4 mia. kr. Alt i alt fine og positive tal, men også en vækst, der altovervejende kan tilskrives inflation.

Rapportens prognoser for 2023 forudser en vækst på 700 mio. kr. på destinationen. En vækst, der kun forventes overgået af Wonderful Copenhagen og Destination Vesterhavet blandt de i alt 19 destinationsselskaber. Så altså en prognose, der bringer Fyn og Øerne i Top 3 blandt alle destinationer. Vi krydser fingre for, at dén prognose holder.

Medlemmer af Destination Fyn har adgang til rapporten på vores Medlemsportal:
 

Kan gamle sorter være fremtiden på Fyn?

To kvinder studerer korn på marken

 

Arbejder du med fynske fødevarer? Og er du nysgerrig på gamle fynske sorter, og hvordan du anvender dem i dine retter? 🥕🥔

Vær med til at dykke ned i historien, diversiteten, egenskaber, forskning, forædling og bevaringsarbejde – og få indsigt i, hvordan du kan anvende de gamle hjemmehørende kornsorter, frugter og grøntsager i produktionen og i køkkenet.

📆 Mandag 28. oktober kl. 11-14 hos Vild Hvede i Veflinge

Smagen af Fyn, Destination Fyn og Food & Bio Cluster Denmark inviterer alle, der brænder for at udforske og fremme den fynske madkultur, til en spændende dag hos Vild Hvede, hvor du bl.a. kan møde Randi Friis Hansen fra ORIGENAL - Æd den og red den og Signe Værbak fra Aarhus Universitet. Og så får du også fortællingen om Vild Hvede og deres arbejde med kornnørderi. Det er gratis at deltage.

Kom og vær med til at forme fremtidens madvaner ved at trække på fortidens viden og sorter. Vi glæder os til at se dig til en inspirerende og lærerig dag!

👉 Se hele programmet og tilmeld dig her

 

Logoer
 

Mere nyt fra Fyn og Øerne 👇

Åbningsfest: Carl Nielsens Camino 👣
Den 1. september får vi et nyt - gratis - og helt særligt oplevelsestilbud på destinationen. En 120 km lydvandring i komponisten Carl Nielsens fodspor, opdelt i 12 ruter fra Odense til Faaborg. Carl Nielsens Camino byder på store naturoplevelser undervejs på de selvsamme ruter, som Carl traskede i hælene på sin far, når de med violinerne på ryggen gik på spillejobs – fra dansefester i Hunderupskoven til barnedåbsfest i Kaleko.
 
  
Tysk begejstring for H.C. Andersens Hus og Herregårdruten 🏰
I juni havde vi besøg af den tyske rejsejournalist og -blogger Ralf Johnen. Han udforskede sammen med sin kone Odense og cyklede en del af Herregårdsruten. De forelskede sig i H.C. Andersens Hus og de bakkede fynske landskaber:

👉 Das Hans Christian Andersen-Haus in Odense
👉 Die Herrenhausroute auf Fünen: Hygge und Hügel
👉 Städtetrip nach Odense mit der Bahn
 
Giv din stemme: Ny nominering til Danmarks Forsorgsmuseum 🏆
Danmarks Forsorgsmuseum har endnu engang tiltrukket sig international opmærksomhed med sin anmelderroste udstilling "Anbragt." Efter at have vundet hæder ved prestigefyldte prisuddelinger i både London og New York tidligere i år, er museet nu nomineret til den eftertragtede SBID International Design Award i kategorien "Best of Public Space - Europe." 10% af stemmerne kommer fra publikum.
 
 
Fra Paris til Tyskland: Fynsk kampagnevideo rejser videre 👸
Ovenpå en vellykket premiere i Paris suser Fyns nyeste kampagnevideo videre til det tyske marked. For at passe ind på de digitale platforme er den blevet versioneret til mindre og kortere videoer over et enkelt eventyr, der skal plante tanken om en efterårstur til Fyn og Odense hos de tyske gæster. Kampagnen kører på Meta, YouTube og Ogury indtil 8. september.
 
 
Inspirationsworkshop: Få succes med salget af plantebaseret mad 🧆
Dansk Live, Grønnere Musik og Plantebaseret Videnscenter inviterer til en spændende og gratis inspirationsworkshop om, hvordan man får succes med salget af plantebaseret mad. For alle, der arbejder med bæredygtighed på en festival, et koncertsted, i en foodtruck, madbod eller på et spisested.

📆 29. oktober kl. 18.00-21.00 på Frølageret, Farvergården 7, Odense.
 
 
"Glücksorte auf den dänischen Inseln" 🏖️
Fyn og Øerne har fået masser af plads i tyske Sibille Fuhrkens lille bog om "lykkesteder" på de danske øer. Faktisk handler næsten halvdelen af indholdet om steder på destinationen. Sådan kan det gå, når man klæder forfatteren godt på forud for et besøg!
 
 
2 fynske nomineringer til Byplanprisen 🏅🏅
2 af de i alt 3 nominerede projekter til Byplanprisen 2024 er fynske. Nemlig Svendborgs "Fra Blå Kant til Blå Zone" og Odenses "Fra Gade til By". Byplanprisen tildeles en gang om året til en kommune, region eller organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, bæredygtige og innovative bymiljøer”.
 
 
Mød os på Klimafolkemødet! 💚
Destination Fyn er med på Klimafolkemødet på fredag i Middelfart.

🎤 Kl. 9:00-9:45: Erhvervsbrunch for konferencevirksomheder (Madteltet)
🎤 Kl. 10:00: TALK! Hvordan gøres rejsen mere klimavenlig? (Blå scene)
🎤 Kl. 11:00: TALK! Hvad skal vi med certificeringer i attraktionsbranchen? – Gæsterne er alligevel ligeglade! (Blå scene)
🎤 Kl. 12:00: Netværksfrokost (Sinatur Sixtus' telt)
 
Frameld nyhedsbrev