Sådan lokker du de hollandske gæster til
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn

»Diskussionen om kommunegrænser er definitivt slut med den her plan«

Cyklister i solnedgang ved havet
 
Ordene kommer fra direktør Tue Kempf, der i Turistmonitor fortæller om de fynske kommuners arbejde med udviklingsplanen. En plan, der har skabt en fælles retning for turismeudviklingen på Fyn og Øerne. 💙
 
»Vi kan mærke, at aktørerne allerede nu bruger udviklingsplanen i deres arbejde. Så den største gevinst i alt det her er nok, at vi har skabt et fælles sprog om turismen,« fortsætter han.
 
Udviklingsplanen sætter den strategiske kurs for hele destinationen, og fem strategisk-fysiske udviklingsplaner er åbningstrækket, der skal føre de overordnede tanker ned på et mere lokalt plan. Arbejdet med alle fem strategisk-fysiske udviklingsplaner er nu i gang lokalt.
 
 
(Du kan tilgå artiklen, hvis du opretter dig med en profil)
 

Sådan lokker du de hollandske gæster til

 

Gæster fra Holland udgør en stadig større del af gæsterne på Fyn og Øerne. De er glade for at cykle, for at være på camping og bo i sommerhus. Men hvad kendetegner ellers hollænderne?

Vi dykkede ned i de hollandske turister og det hollandske marked på medlemsmødet Rethink Tourism X Gæster fra Holland.

Ud over de gode råd i videoen fra den tyske rejsejournalist Ralf Johnen, der bor i Holland, deler vi her et par af de tal, fakta og fun facts om hollænderne, vi tog med os hjem:

🔴 Næst efter danskere og tyskere har vi flest besøgende fra Holland på Fyn og Øerne.

⚪ Antallet af hollandske gæster i Danmark er fra 2019 til 2023 steget med 24%.

🔵 Hollænderne er typisk meget aktive på deres ferier. De vil gerne ud at opleve noget hver dag.

🔴 De elsker gratis ting og rabatkuponer.

⚪ De forstår ikke det danske koncept med at cykle med cykelhjelm, når du er en helt almindelig turist-cyklist! 

🔵 Danmark er hollændernes “home away from home”.

🔴 Den danske natur er meget eksotisk for en hollænder – det, at man kan være alene med sig selv i naturen. At der kan være stille. Og mørkt, så man kan se stjerner. I Holland bor man tæt og pladsen er trang – på Fyn og Øerne er der masser er plads og luft.

Er du nysgerrig efter mere viden om, hvad der skal til for at gøre de hollandske turister glade, når de er her? Og er du medlem af Destination Fyn? Så kan du se oplæggene fra medlemsmødet om gæster fra Holland på Destination Fyns Medlemsportal
 

»Turismen er den største fredelige bevægelse af mennesker over grænser«

De fire paneldeltagere ved debatten på Klimafolkemødet i Maskinrummets grafik
 
Så smukt kan det siges.
 
Ordene kom fra SDU-forsker Janne Liburd, der var blandt deltagerne i en af de to turisme-talks på Klimafolkemødet 2024. En debat, der handlede om, hvordan vi kan gøre rejsen mere klimavenlig. 💚
 

På den anden af årets to turisme-talks stillede vi spørgsmålstegn ved, hvorfor vi skal arbejde med certificeringer. Virker certificeringer? Eller handler det mest om at se godt ud over for andre? Ligesom hvis man har et fitness-abonnement uden at bruge det?

Det blev en snak om at stille krav til leverandører, om den interne rejse, en certificering sætter gang i hos medarbejderne, og om, at man pludselig skal vide noget om elefanters lort og slambekendtgørelser.

Gik du glip af dén debat, kan du lytte til den som podcast 🎧

TAK til paneldeltagerne i årets to turisme-talks. Og tak til de mange, der kiggede forbi, slog klima-ørerne ud og stillede relevante spørgsmål til panelet.
 

Hørt på Klimafolkemødet 🎤

»Vi bliver mere og mere klimabevidste. Undtagen når det handler om vores ferie. Derfor bliver det ikke turisternes adfærd, der kommer til at rykke ved CO2-aftrykket i turismen. Vi skal ind i strukturerne bagved og tage et kæmpe ansvar. Det er helt afgørende.«
 
Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart
 

Museum når nye målgrupper med forhindringsløb

Et par af deltagerne fra Outdoor Sydfyns Obstacle Course Race ved mammut-forhindringen
 
Outdoor Sydfyns årlige Obstacle Course Race løb af stablen i weekenden. Her forsøgte Øhavsmuseet i Faaborg at vække interesse hos en målgruppe, der måske sjældent besøger museer.

Deltagerne ved OCR-løbet skulle overvinde 33 forhindringer på en 5,5 km alsidig og varieret rute. Ved de to poster på Øhavsmuseet skulle deltagerne kravle over en forhindring og se en mammut i øjnene og bagefter løfte sten for at simulere, hvordan man byggede gravhøje i bondestenalderen. Øhavsmuseet forsøgte på den måde at formidle kulturhistorie gennem de to poster på forhindringsløbet. 💪🏼
 
Destination Fyns eventchef Jakob Staun håber, at Øhavsmuseets involvering i Outdoor Sydfyn kan inspirere andre turismeaktører til at tænke kreativt og engagere sig i events i lokalområdet:

”Det er et herligt eksempel på, hvordan krydsbefrugtning på tværs af turismeværdikæden kan skabe stærke synergier og styrkede produkter. En stor opfordring herfra til andre eventaktører, kulturinstitutioner og øvrige turismevirksomheder til at være nysgerrige på mulige synergier i lokale samarbejder. Jeg ser et kæmpe potentiale i et styrket samarbejde på tværs af turismebranchen. Kultur og kunst kan åbne for refleksion og nye forståelser af verden og os selv.”
 
 

Fyn skal det være – hele året rundt!

 
Sommeren over har vi sammen sat fokus på alt det særlige og unikke, Fyn og Øerne har at byde på med en relancering af "Fyn skal det være".
 
Der er blevet kastet masser af kærlighed efter #Fynskaldetvære. Særligt på Instagram bruger både lokale aktører, visitbureauer og privatpersoner det fynske slogan til at fortælle om det fine og særlige ved vores destination. 💙
 
En opsamling på sommerens betalte kampagne viser, at vi havde bedst fat i 60+-gruppen, der i højere grad end alle andre så kampagnevideoerne til ende. Vi kan også se, at kampagnen har genereret en del kvalitetstrafik på vores sommer-landingpage, især fra København og Sjælland, hvor de besøgende i gennemsnitlig blev på siden i lidt over 1 minut.
 
Videoen med kajaksejlerne her var en af de mest populære videoer i den betalte sommerkampagne.
 
”Fyn skal det være” er ikke en kampagne, der nu er overstået, men et koncept, som vi skruer op og ned for – og hele tiden bygger videre på. Vi toner lidt ned for konceptet her uden for højsæsonen. Men bliv endelig ved med at bruge #Fynskaldetvære i dine opslag om alt det skønne og særlige i dit hjørne af destinationen.
 
 

Aktuelle tilbud, forløb og puljer om bæredygtig omstilling 💚

Workshop: Bæredygtig kommunikation i praksis 
Få konkrete værktøjer og praktiske løsninger til at styrke din virksomheds bæredygtige budskaber, når vi sammen med Josephine Piplits fra ActByChoice inviterer til heldagsworkshop med fokus på bæredygtig kommunikation i turismebranchen.

📆 Tirsdag 24. september kl. 9-15 i Nyborg
 
  
Kompetenceløft: Få grønne certificeringer
Er din virksomhed fremtidssikret med de rigtige certificeringer? Dette forløb giver dig færdigheder til at blive certificeret inden for anerkendte mærker, fx Green Key, Green Camping, Green Attraktion, Green Restaurant eller Svanemærket.
 
💚 Læs mere om grønne certificeringer og ansøg her

Kompetenceløft: Kommunikér om bæredygtighed
- og undgå greenwashing! For hvordan er det lige, du kan markedsføre dine bæredygtige tiltag, så din virksomhed står stærkere over for kunder og leverandører - og samtidig overholder lovgivningen? 
 

Kompetenceløft: Udarbejd et CO2-regnskab
Skal du i gang med at udarbejde din virksomheds CO2-regnskab? Få et kompetenceløft med fokus på bl.a. dataindsamling, handlingsplan og kommunikation.
 
💚 Læs mere om at udarbejde et CO2-regnskab og ansøg her

Kompetenceløft: Udarbejd din første ESG-rapport med strategiske indsatser
Har din virksomhed behov for en ESG-strategi til at imødekomme krav fra kunder og andre interessenter?
 
 

Mere nyt fra Fyn og Øerne 👇

30 tips til efteråret på Fyn og Øerne 🍂
Som optakt til efterårsferien kører vi lige nu en digital kampagne på Facebook, Instagram og Pinterest i Danmark. Kampagnen, der primært er rettet mod natur- og friluftsturister, viser bredden i oplevelserne på Fyn og Øerne og linker ind på siden: 
 
 
Nye muligheder for kreativ udfoldelse 🪡
Brandts Klædefabrik i Odense glæder sig til at kunne byde besøgende velkommen i nye omgivelser. Brandts omdanner Farveriet til nye kreative værksteder, og det skal ikke kun styrke Brandts rolle som kulturelt fyrtårn i Odense, men også gøre det nemmere at opdage og udforske nye kreative tilbud. Transformationen forventes færdig i efteråret 2025.

👉 Nyt liv i Brandts Klædefabrik

Green Tourism-certificering til VisitLangeland 🥇
Langeland Kommune vil gerne sikre en bæredygtig turisme i fremtiden. Et af målene var at opnå Green Attraction- og Green Tourism-certificering til Langelands Museum og VisitLangeland - begge steder er certificeringen nu i hus.

👉 Langeland har opnået Green Tourism-certificering

Lundeborg kåret som Årets Landsby 2024 🏆
Den historiske kåring af Årets Landsby, som Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit står bag, gik i år til skønne Lundeborg i Svendborg Kommune.

👉 Lundeborg er Årets Landsby 2024
 
Frameld nyhedsbrev