Vis nyhedsbrevet i en browser
Odense Robotics - Frontier for Robotics technologies
Stor opmærksomhed omkring ny Job Bank
Den 1. september lancerede Odense Robotics en ny Job Bank - én samlet indgang til mange af de opslåede stillinger, der findes i de virksomheder, som er en del af robot- og automationsklyngen på Fyn. Det er ikke gået ubemærket hen:
 
I løbet af den første uge har Job Banken haft knap 2.500 unikke besøgende og i alt 9.000 sidevisninger. Vi følger selvfølgelig op løbende, og hører meget gerne fra alle, der får jobansøgninger på baggrund af opslag i Job Banken.

Der har også været god pressedækning på historien – både, tv, radio, aviser og online medier.
 
Odense Robotics Job Bank
 
Som et led i indsatsen for at tiltrække flere højtuddannede til robot- og automationsmiljøet på Fyn tog Odense Robotics, i skikkelse af rekrutterings- og marketing ansvarlig, Alexandra Worede og forretningschef, Mikkel Christoffersen, til jobmesse i København den 4. september. Det var samtidig første test af Job Banken, og portalen blev godt modtaget af de nysgerrige jobsøgende på messen. Jobmessen, der blev afholdt hos DJØF i København, var arrangeret af Work-Live-Stay, som er en medlemsorganisation under Region Syddanmarks, der arbejder for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til regionen. Også Universal Robots havde en stand på messen, og der var god synergi mellem ’trækplasteret’, UR og Odense Robotics, der kunne fortælle om endnu flere spændende jobmuligheder blandt robot- og automationsvirksomheder i klyngen. Klik på billedet for at se indslaget.

Odense Robotics vil i den kommende tid deltage på job- og karrieremesser over hele landet og på den måde markedsføre jobmarkedet og virksomhederne i den fynske robotklynge. 
Job Bank er første skridt mod RobotAkademi
Formålet med RobotAkademiet er, at lave én indgang til robotmiljøet i Odense – for jobsøgende, studerende, ’karriereskiftere’ og virksomheder, der vil efteruddanne deres medarbejdere.  I første omgang ikke et fysisk sted, men en organiseringsform både off- og online, som skal gøre det let og smidigt for alle som gerne vil arbejde med robotter.  
 
Vi har løbende dialog og faciliterer workshops med virksomheder, uddannelsesinstutioner og faglige organisationer for at få inddraget så mange som muligt undervejs. Erhvervsakademiet har tidligere på året fået Automationsteknolog-uddannelsen til Odense fra næste år, og den indsats har også relation til samarbejdet omkring RobotAkademiet.   
 
Det er ambitionen, at vi i løbet af efteråret vil se eksempler på, at virksomheder i klyngen går sammen om at efterspørge medarbejdere med en bestemt kompetenceprofil, og at uddannelserne på den baggrund ’skræddersyr’ et uddannelsesforløb, som enten kan bruges til at opkvalificere nuværende medarbejdere eller f.eks. opkvalificere tekniske folk fra relaterede brancher.
 
Kontakt Mikkel Christoffersen, hvis du vil vide mere.
Amerikansk robotskribent og investor anbefaler Odense som arbejdssted for amerikanske ingeniører
Frank Tobe visits Mobile Industrial Robots

Frank Tobe, redaktør på det i fagkredse anerkendte site TheRobotReport.com, var i forrige uge på en tæt pakket tre-dages rundtur blandt nogle af aktørerne og virksomhederne i Odenses robotklynge.
 
Turen var arrangeret i samarbejde med Grouleff Kommunkation, og i løbet af de tre dage, besøgte han StartUp Hub'en, RoboCluster, Mærsk McKinney Møller Instituttet på SDU, Jorgensen Engineering, Effimat, MiR, Universal Robots, OnRobot, Egatec, Gibotech og Odico.
 
Selv om Odense Robotics i global sammenhæng er en lille klynge, var han begejstret for de initiativer han hørte om, og de mennesker og virksomheder, han mødte undervejs, og en artikelrække, baseret på besøget i Odense bliver snart udgivet på therobotreport.com

Vi lavede et hurtigt interview, før han tog mod lufthavnen – og her fremhæver han især åbenheden og imødekommenheden i de fynske virksomheder som en attraktiv kontrast til det stærkt konkurrenceprægede og lukkede miljø, som findes i Silicon Valley. Se med her:
 
Invest In Odense:
Stigende interesse fra investorer og business angels for Odenses robot- og automationsvirksomheder 
Den stigende interesse fra investorer kommer både fra nationale og udenlandske fonde samt lokale og nationale Business Angels. Flere har udvist interesse i at modtage investorpitches samt evt. afholde møde med de virksomheder de finder som potentielle investeringscases.
 
Medierne har indenfor de sidste uger allerede nu haft fokus på en par enkelte større cases:
  • CabinPlant: Amerikanske CTB har købt aktier svarende til 80% af selskabet
  • Blue Ocean Robotics: Modtaget investering fra flere investorer svarende til 50,7 mio. kr.
Foruden de ovenstående mediedækket investeringer i robotmiljøet, er der igangværende forhandlinger om investeringer i det Odenseanske robotmiljø mellem 12-17 mio. kr. Vi har også registeret, at der indenfor de sidste 12 måneder er tilført mere end kr. 20 mio. til virksomheder i Odense Robotics. Både softmoney, lån samt egenkapital for ejerandele.   
 
Lad Invest In Odense hjælpe med forbindelsen til investorer. Læs mere her
 
"Flyttet pga. vækst"
Flyttestatistikken taler for sig selv: Der er gang hjulene i robot- og automationsbranchen i Odense!
Inden for den seneste måned er fire robot- og automationsvirksomheder med Odense-postnummer flyttet til større lokaler – og blot i år er mindst ti virksomheder flyttet til større lokaler eller udvider de eksisterende. Se hvilke, her:
Odense Robotics sponsorer international konkurrence for entreprenante robot-studerende
University StartUp Word Cup er en international konkurrence, hvor entreprenante universitetsstuderende fra hele verden dyster om den bedste forretningside eller produkt inden for forskellige kategorier. Konkurrencen er arrangeret af Venture Cup, og afholdes den 3.-8. oktober med et stort finaleshow på Børsen i København, hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary vil overrække priser til vinderne af hver kategori.
Odense Robotics er i år sponsor for kategorien ’Robotics & Industry Tech’ med det formål at øge kendskabet til robotklyngen blandt de studerende på verdens tekniske fakulteter og robotinstitutter. 14 internationale hold er inviterede til denne kategori. Deltagerne skal i løbet af ugen gennemgå et pitchtræningsforløb, og den 4. oktober vil alle deltagere i ’robot-kategorien’ besøge Odense på en rundtur, hvor de skal møde virksomhederne fra StartUp Hub’en, SDU og en række virksomheder fra klyngen. Senere på dagen vil de internationale studerende deltage i HR-konferencen i Videnbyen - mere info herunder.
Invitation:  HR-konference - 4. oktober
Mød internationale robot-studerende
og hør hvordan Novo Nordisk tiltrækker 
internationale medarbejdere
Sæt stort kryds i kalenderen den 4. oktober, hvor vi sætter fokus på rekruttering af internationale medarbejdere. Vi har sammensat et stærkt program, hvor du kan inspireres af, hvordan Novo Nordisk arbejder med rekruttering og employer branding. Du vil i løbet af eftermiddagen også finde ud af, hvor meget hjælp, der faktisk er at trække på, når du kigger mod udlandet for at finde arbejdskraft. Vi har oplæg fra organisationerne Work In Denmark og International Community Odense – og den internationale studenterorganisation AIESEC, som hjælper med rekruttering af internationale studenter og kandidater. Sidst, men så absolut ikke mindst, vil du møde de internationale hold på i alt 30-35 entreprenante studerende, som besøger Odense og deltager i konkurrencen University Startup World Cup - i kategorien ’Robotics and Industry tech’, som Odense Robotics er sponsor for.

Se agenda for dagen, og tilmeld dig her
Nyt fra StartUp Hub’en:
Nordbo Cube klarer sig godt i test hos Tom’s
Nordbo Systems har haft sin fleksible pakke-robot i test i chokoladeproduktionen hos Tom’s i Ballerup. Det krævede blot en palleløfter og 20 minutters ’programmering’ at sætte systemet op og få det til at køre i en eksisterende produktlinje.
 
Fire uger havde Tom’s Nordbo Cuben i test på forskellige pakkelinjer i fuld produktion, hvor opgaven var at plukke emner, der ligger tilfældigt på et transportbånd og lægge dem pænt stablet i en kasse. Cuben blev testet med forskellige produkter og på varierende hastigheder. Nordbo Systems og Tom’s samarbejder gennem projektet Automationsboost, hvor virksomheder kan få støtte til at udvikle generiske automationsløsninger på baggrund af efterspørgsel hos virksomheder. Nordbo Systems og Tom’s fortsætter det gode udviklingssamarbejde.                  
 
Ole Viemose Larsen, teknisk projektleder hos Tom’s Group fortæller, at man hos Tom’s er meget tilfredse med testforløbet af Nordbo Cuben.:
”Hvad angår formålet, som er at få øget fleksibilitet i produktionen, har robotten klaret det rigtig godt. Faktisk så godt, at det har ansporet os til at tænke nyt på andre produktlinjer også – f.eks. de mere sæsonbetonede produkter, hvor robotcellen kan sættes ind i en periode og omprogrammeres til en ny pakkelinje. Vi har fået vores egen brugerflade, som vi selv kan betjene – det kunne vi ikke før, så det er selvfølgelig også en fordel for os. Samarbejdet med Leo og Lukasz er rigtig godt – de er meget lyttende og skal nu hjem og arbejde videre med de justeringer, som vores folk er kommet med input til undervejs. Og så skal der testes igen – måske også på ikke-emballerede produkter, som kræver lidt mere ifht. regler om håndtering af fødevarer. I sidste ende er det vores forventning, at samarbejdet fører til ordrer fra vores side."   
KUBO Robot
KUBO-robottens stiftere før crowd funding kampagne: Målet er 7.500 skoler om to år
De ambitiøse iværksættere bag den lille læringsrobot, KUBO, lancerer deres crowdfunding-kampagne på en af de internationale crowd funding portaler i løbet af efteråret. Læs hele artiklen fra Metal-supply.dk her.   
StartUp Hub’en på E-16 Elektronikmesse
I sidste uge var fire virksomheder fra Odense Robotics StartUp miljø til Elektronikmessen, E-16 i OCC. Messen havde i år særligt fokus på innovation i form af IoT, automation og robotter, og havde derfor inviteret Odense Robotics til at deltage i ’innovationszonen’. Deltagelse på messen er et led i virksomhedernes B2B-markedsføring. Arbejdet omkring planlægning, afvikling og markedsføring af messeaktiviter koordineres og varetages af Odense Robotics.
Del & brug - masser af facts og grafik om robotklyngen
Vidste du, at der findes masser af indhold på odenserobotics.com, som du frit kan bruge og dele i dit netværk - herunder ses et udpluk - Find hele udvalget her

Mindmap

Google map

Fact sheet

Logo og designguide

Videoportal

Infographics

Brug #odenserobotics på SoMe
Onsdag den 21. september kl. 09:00- 12:00
Sted: Syddanske Forskerparker, Auditoriet, Forskerparken 10, 5230 Odense M
Beskrivelse: Work-live-stay inviterer i samarbejde med Udvikling Fyn og Studio 1-2 til netværksmøde om neuromarketing som employer branding-værktøj. Her kan du få inspiration og nye idéer til, hvordan du tiltrækker flere gode medarbejdere til din virksomhed.
Tirsdag den 27. september kl. 09:30 - 16:30
Sted: Teknologisk Institut, Forskerparken 10F, 5230 Odense M
Beskrivelse: På Robot-Introkurset får du en god forståelse af mulige gevinster og problemer ved anvendelse af robotter. Efter kurset vil du være i stand til at foretage en analyse af din virksomheds egne produktions- processer med henblik på automatisering. Du bliver dermed klædt på til at tage den rigtige beslutning om hvornår og hvor, der skal investeres i ny teknologi.
Onsdag den 28. september kl. 13:30 - 18:30
Sted: Hesehus, Englandsgade 24, 5000 Odense C
Beskrivelse: Står du med de daglige udfordringer i at drive og udvikle en ung virksomhed og ville du ønske du havde mulighed for at lære fra andres dyrekøbte erfaringer? Nykredit, PwC og Erhvervskontakten har allieret sig med fire succesfulde Odensevirksomheder, der også har været iværksættere engang.
Sammen kan vi tilbyde en vidensdelende dag, hvor du går hjem med helt konkrete redskaber til at udvikle din virksomhed.
 
Torsdag den 29. september kl. 13:00 - 14:00
Sted: fra egen computer
Beskrivelse: vVdste du, at robotter i en nær fremtid kommer til at sortere vores affald? Sæt en time af til at blive lidt klogere på, hvad det egentlig er, robotterne kan, hvor langt teknologien er nået, og hvordan man kommer videre med implementering af fremtidens sorteringsløsninger. Udbyder: Teknologisk Institut
 
Tirsdag den 4. oktober kl. 14:30 - 17:30
Sted:  VidenByen, Cortex PArk 26, 5230 Odense M
Hør hvordan Novo Nordisk arbejder med rekruttering og employer branding. Vi har oplæg fra organisationerne Work In Denmark og International Community Odense – og den internationale studenterorganisation AIESEC, som hjælper med rekruttering af internationale studenter og kandidater. Sidst, men så absolut ikke mindst, vil du møde de internationale hold på i alt 30-35 entreprenante studerende, som besøger Odense i anledningen af konkurrencen University Startup World Cup.
3. -5. oktober
Sted:  Coventry, UK
RoboCluster har sammen med the Manufacturing Technology Centre (MTC), taget initiativ til denne studietur. Gennem et eksklusivt program giver vi muligheden for at opnå gensidig indsigt og inspiration den danske og britiske robotbranche imellem. Derudover vil der være mulighed for at danne netværk med engelske virksomheder og opdyrke nye forretnings- og partnerskabsmuligheder. NB: Kun for medlemmer af RoboCluster.
Tirsdag den 11. oktober kl. 15:30 - 17:00
WALK IN - Vol. III - Teknisk robotnetværk
Sted: Teknologisk Institut, Forskerparken 10F, 5230 Odense M
Tredje arrangement i rækken af vores tekniske netværk med høj nørd-faktor.  Vil du med, så kontakt Marianne Storch - mstrc@udviklingfyn.dk
Tirsdag den 11. oktober kl. 13:00 - 17:30
Sted: Dalum LAndbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S
Meet and be inspired by young entrepreneurs, experienced project managers, academics and business developers from different countries. During the seminar/workshop you will learn how to handle the challenges, which new start-up´s are facing.
Onsdag den 12. oktober kl. 09.00 - 12:00
International Project Festival 2016 – Module 2 - The Role of Regional Centers of Competence in the field of robotics

Sted: Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S
Which kind of frameworks, local as well as global virtual networks, can enable technology based start-ups within robotics to get the right support, knowledge base, exchange of experiences and access to the right resource pool.
 
 
Frameld dig nyhedsbrev