Vis nyhedsbrevet i en browser
Odense Robotics - Frontier for Robotics technologies
Go get them!
 
Fire nye indsatser skal skaffe flere folk til robotklyngen 
I de kommende år vil vi opleve mangel på kvalificeret arbejdskraft – ingeniører og udviklere, teknikere og faglærte. Derfor har tiltrækning af arbejdskraft til robot- og automationsklyngen højeste prioritet for Odense Robotics. I den kommende måned inviterer vi til opstartsworkshops på fire konkrete indsatser, der skal udvise rettidig omhu og imødegå nogle af rekrutteringsudfordringer, der venter.

Alle indsatser tager udgangspunkt i konkrete udfordringer, som forretningsudvikler, Henrik Brændstrup, har identificeret gennem interviews med en række ledere eller HR-ansvarlige for virksomhederne. Indsatserne bygger på involvering fra virksomhederne og bliver derfor KUN sat i værk, hvis der er efterspørgsel og opbakning til dem. Har du spørgsmål? Så mød op til første workshop eller tag kontakt til Henrik Brændstrup - tlf. 21597760
Workshops om HR, arbejdskraft og uddannelse:
OPKVALIFICERING AF KVALIFICEREDE LEDIGE OG DIMITTENDER                  
Igangsætning af kursusforløb, der opkvalificerer ledige og dimittender til at varetage eksempelvis montage-, projektledelses, salgs, HR og økonomifunktioner
Torsdag, 13.10.2016 hos Forskerparken, kl. 8.00-9.30     
INTERNATIONALE MEDARBEJDERE                                           
Igangsætning af model for tiltrækning af internationale medarbejdere herunder:
• Afklaring af proces for tiltrækning og fastholdelse
• Etablering af udenlandske kontakter
• Jobmesse i udlandet (Finland)  
Onsdag, 02.11.2016 hos Forskerparken, kl. 8.00-9.30
AUTOMATIONSTEKNOLOGER                              
Udvikling af talentprogram for automationsteknologer med henblik på specialisering til automationsbranchen i klyngen.
• Udvikling af indhold for talentprogram
• Screening og udvælgelse af ansøgere
• Igangsætning af pilotforløb
Onsdag, 07.12.2016 hos Erhvervsakademiet Lillebælt, kl. 15.00-16.00
SALGSINGENIØR/CONTROLLER
Udvikling af talentprogram for kommercielle studerende til robotindustrien (til varetagelse af salgs- og kalkulations/controller funktioner). • Udvikling af indhold • Screening og udvælgelse af ansøgere
• Igangsætning af pilotforløb
• Evaluering og tilretning                      
Torsdag, 27.10.2016 hos Erhvervsakademiet Lillebælt, kl. 15.00-16.00                      
Vær med i nyt HR-netværk for robotklyngen
Hvordan kan virksomheder bruge klyngen som branding platform, og hvordan arbejder man i praksis med strategisk HR og employer branding? Kan man sende ansøgere videre til andre virksomheder i klyngen? Det vil være nogle af de relevante og højaktuelle emner, HR-netværket hos Odense Robotics kommer til at beskæftige sig med. Vi forventer også at hente specialister ind til sparring og inspiration omkring udvalgte emner og udfordringer.  
Første møde i HR-netværket finder sted onsdag den 2. november kl. 9:30 – 10:30, umiddelbart efter workshoppen om tiltrækning af internationale medarbejdere. TILMELD DIG HER   Spørgsmål? – kontakt Henrik Brændstrup
Første job besat med baggrund i Job Bank 
Den 1. september lancerede vi Odense Robotics Job Bank, med et samlet overblik over opslåede job i robot- og automationsklyngen omkring Odense Robotics, og vi har fået positive tilbagemeldinger om effekten af Job Bank: Jorgensen Engineering, har ansat (endnu) en tekniker til dokumentation, som søgte efter at have set opslaget i Job Bank, og B&R Automation melder, at antallet af ansøgninger er steget efter, at de har slået stillinger op i Job Banken. Siden lanceringen 1. september har 22 virksomheder haft opslag på Job Banken, svarende til i alt 60 jobopslag. Også fra jobsøgeres side, har der været interesse: Job Banken har haft 4.700 unikke besøgende og ca. 13.000 sidevisninger i løbet af den første måned.
På jobmesse med HYDAC og Inwatec
For at øge kendskabet til karrieremulighederne i den fynske robot- og automationsklynge har Odense Robotics i skikkelse af projektleder, Alexandra Worede og Henrik Brændstrup, deltaget i flere job- og karrieremesser. Senest Ingeniørens Jobtræf i VidenByen den 29. september, sammen med HYDAC og Inwatec. Interessen for jobs i robot- og automationsvirksomhederne var stor, og synergien mellem Odense Robotics samlende funktion og virksomheder med egen stand var rigtig god. Inwatec fik kontakt til en sofware programmør, som har været til samtale, men endnu er ingen ansat i stillingen. Om deltagelsen på messen siger, HR-ansvarlig, Sophie Ingemann Aagaard: "Det var meget udbytterigt at være med til Jobtræf i Odense. Særligt for en ung og innovativ virksomhed som Inwatec, hvor kandidaternes viden om virksomheden er begrænset, for så er der meget at snakke om, og vi kan hurtigt mærke, hvorvidt interessen er til stede." Vil du deltage sammen med Odense Robotics på kommende karriere- og uddannelsesmesser i hele landet, så kontakt Alexandra Worede for mere info om relevante messer.
Endnu et skulderklap til robotklyngen fra amerikansk robot-skribent
Frank Tobe article on Odense Robotics cluster
 
Redaktøren for sitet TheRobotReport.com, Frank Tobe har skrevet endnu en artikel, baseret på sit besøg i Odense i forrige måned. Bl.a. skriver han om klyngen eller ‘økosystemet’: “On a recent trip to Denmark, a country with less than 6 million people, I saw firsthand the magnitude and power of a successful, working robotics cluster and how it can be an equalizer as well as an instigator (…) “they are organized at every level to be offering and have people that are business smart, humble and cooperative in approach, andpublic-spiritedin nature.”
 
Fik du ikke læst den første af Frank Tobes artikler fra besøget i Odense, kan du læse den her.
Internationale robot-studerende begejstrede for Odense
I sidste uge var 25 af verdens mest lovende og entreprenante robot-studerende på besøg i Odense for at blive introduceret til de mange uddannelses-, karriere- og startup-muligheder, der findes i byen. De studerende var i Danmark for at deltage i den internationale konkurrence, University Startup World Cup, hvor Odense Robotics var sponsor for kategorien ”Robotics & Industry Tech”. Dagen begyndte med et besøg på Teknologisk Institut og virksomhederne i Startup Hub’en, herefter tog leder af SDUs dronecenter, Brad Beach, imod dem og fortalte om de mange nye og perspektivrige projekter, der er i gang der. Derefter gik turen til MiR og lidt ’leg’ med mobile robottter, inden de var en tur i produktionen og et smugkik ind i udviklingsafdelingen på Universal Robotics. Turen sluttede for deres vedkommende med, at de præsenterede deres forretningside til deltagerne på Odense Robotics’ møde om HR-indsatser og tiltrækning af internationalt talent. Det er en underdrivelse af sige, at de studerende var begejstrede for besøget i Odense. Samtlige var overraskede over, at Odense har så meget at tilbyde på robot- og teknologi-området og flere viste interesse for at studere, arbejde eller starte virksomhed i Odense. Disse to interviews taler for sig selv:
Adarsh Warrier - fra Indien 
William Jung fra Sydkorea
Sydkoreansk startup-vinder vil skabe netværk af mini-satelitter i rummet
Vinder i Robotics & Industry Tech, Nara Space
Vinder af University Startup World Cup, Isara
Vinderen af kategorien ”Robotics & Industry Tech” i konkurrencen, University Startup World Cup, som Odense Robotics sponsorerede, blev den sydkoreanske startup-virksomhed, Nara Space Tech. Virksomheden arbejder på at skabe et verdensomspændende netværk af såkaldte cube-satellites på 10x10 cm, som gør det muligt at sende data mellem jorden og større satellitter i rummet i real time - også når de ikke er synlige fra jorden. Prisuddelingen foregik i fredags på Børsen i København, og det var vækstchef for Odense & Co., Bjarke Møller, der overrakte vinderprisen inden for kategorien. Han fik fornemt selskab af H.K.H Kronprinesse Mary, som efterfølgende overrakte prisen til den samlede vinder for alle kategorier. Denne pris gik til virksomheden Isara, stiftet af en studerende fra Bali, som har udviklet en app og et bruger-community, der kan undervise og tolke tegnsprog.  
 
Se dette korte indslag fra DR TV-Avisen   og et indslag fra finaleshowet her 
Tomat-plukke-robot får fornyet boost
Historien om tomatproducenten, Alfred Petersen & Søn, der i samarbejde med en konsortium af robot- og automationsvirksomheder arbejder på at udvikle en tomat-plukke-robot, har været meget omtalt den seneste uge. Konsortiet, der udvikler robotten, består af Egatec, Inwatec, Green Food Holding, Senmatic og Designskolen Kolding, Projektet, som har været under udvikling en årrække, ventes snart at være klar til test hos Alfred Petersen & Søns gartneri i Bellinge.
 
Det er gennem indsatsen AutomationsBoost at projektet har opnået finansiering til at fortsætte og intensivere udviklingen. Odense Robotics har bistået konsortiet i ansøgningsprocessen. Derudover har Odense Robotics bistået fire andre fynske automationsvirksomheder (Nordbo Systems, Cabinplant, Egamatic og Maskinfabrikken SKN med at skaffe i alt 2,5 mio. kr. til AutomationsBoost-projekter, repræsenterende en samlet sum af 5 mio. kr. Projekterne estimeres at kunne skabe 35 job i de deltagende virksomheder over de kommende 3-5 år.
Kom til robotbrag på Teknologisk Institut og få et kik ind i fremtiden
Teknologisk Institut åbner portene til sine robot- og velfærdsteknologifaciliteter i Odense, så alle nysgerrige produktionsvirksomheder, kommuner og andre relevante aktører kan få et kig på de nye, innovative teknologier, der venter i den nærmeste fremtid. Arrangementet er samtidig indvielsesdag for et nyt innovations- og testcenter for velfærdsteknologi, som skal skabe rammer for nye og bedre teknologier til den danske pleje- og sundhedssektor.
Se agenda for dagen, og tilmeld dig her
Brug #odenserobotics på SoMe
 
Onsdag den 12. oktober 2016 kl. 11:00 - 15:30.
Sted: Danish Technological Institute (DTI), Forskerparken 10F, 5230 Odense M
Meet the robots that will shape the factories of the future, enabling small-batch high-variety production, when MADE invites to Open Lab in Odense. See modular automation solutions which enable rapid ramp-up and the automation of small volume production. Hear from the producers and users how the new technology, enables manufactures to be flexible and efficient at the same time.
Danfoss’s experience with modular automation. The future of robots and todays solutions. International speakers from Automation Valley.
Torsdag den 14. oktober kl. 8.00-9.30
OPKVALIFICERING AF KVALIFICEREDE LEDIGE OG DIMITTENDER
Sted: Forskerparken 10. 5230. Odense M
Igangsætning af kursusforløb, der opkvalificerer ledige og
dimittender til at varetage eksempelvis montage-, projektledelses,
salgs, HR og økonomifunktioner.
• Afklaring af forløb (tid, sted, kompetencer, indhold o.a.)
• Screening af deltagere
• Igangsætning af pilotforløb
• Evaluering og tilretning
Torsdag den 27. oktober kl. 15.00-16.00
SALGSINGENIØR/CONTROLLER
Sted: Erhvervsakademiet Lillebælt. Seebladsgade 1. 5000. Odense C
Udvikling af talentprogram for kommercielle studerende til
robotindustrien (til varetagelse af salgs- og kalkulations/controller
funktioner).
• Udvikling af indhold
• Screening og udvælgelse af ansøgere
• Igangsætning af pilotforløb
• Evaluering og tilretning
Torsdag den 27. oktober kl. 16:00 - 18:00
BESØG UNIVERSAL ROBOTS
Sted: UNIVERSAL ROBOTS A/S. ENERGIVEJ 25. 5260 ODENSE S.
Kom og hør Universal Robots historie, se produktionen og demonstration af en af deres mange robotter. Virksomheden har været i stødt udvikling de seneste år, og bestræber sig på at være global markedsfører på robotområedet. Lær mere om Universal Robots og virksomhedens historie. Få et indblik i en spændende produktion hos en af verdens førende robotvirksomheder og se deres robotter i action.
Onsdag den 2. november kl. 8.00-9.30
INTERNATIONALE MEDARBEJDERE
Sted: Forskerparken 10. 5230. Odense M
Igangsætning af model for tiltrækning af internationale medarbejdere
herunder:
• Afklaring af proces for tiltrækning og fastholdelse
• Etablering af udenlandske kontakter
• Jobmesse i udlandet (Finland)
Torsdag den 3. november kl. 09.30 - 15.30
Temadag: Dataflow er er det nye sort
Sted: HCA Airport, Lufthavnvej 151, 5270 Odense N.
Sådan vil fremtidens data påvirke robot- og droneteknologi. Torsdag den 3. november arrangerer UAS Denmark og Robocluster en spændende temadag med fokus på drone- og robotteknologis fremtidige dataanvendelse, samt hvordan man søger funding ved hjælp af Horizon2020 programmet.
Fredag den 25. november kl. 10:00
Åbent hus ved Teknologisk Institut - Robotteknologi
Sted: Teknologisk Institut - Robotteknologi, Forskerparken 10F, 5230 Odense M
Teknologisk Institut - Robotteknologi slår dørene op den 25 nov.
Udstillere på DIRA Roadshow vil udstille også her, og der vil være mulighed for at opleve de mange robotter der til dagligt udgør det store robotcenter i Odense.
Tilmeld dig her 
Onsdag den 12. december kl. 15.00-16.00
AUTOMATIONSTEKNOLOGER
Sted: Erhvervsakademiet Lillebælt. Seebladsgade 1. 5000. Odense C
Udvikling af talentprogram for automationsteknologer med henblik
på specialisering til automationsbranchen i klyngen.
• Udvikling af indhold
• Screening og udvælgelse af ansøgere
• Igangsætning af pilotforløb
• Evaluering og tilretning
Frameld dig nyhedsbrev