Sport Event Fyn Nyhedsbrev
Se dette nyhedsbrev i en browser
Sport Event Fyn

Den største internationale sportevent på Fyn nogensinde bliver endnu større

I juli 2018 går Odense, Middelfart og Svendborg sammen om værtskabet for ITU Multisport World Championships, som er den største internationale sportsbegivenhed på Fyn til dato. Begivenheden forventes at tiltrække op mod 5.000 nationale og internationale atleter, som nu skal dyste i hele fem verdensmesterskaber i disciplinerne triatlon, cross triatlon, duatlon, aquatlon og det nyligt tilføjede VM i Aquabike, hvor der dystes i 4000m svømning og 120km cykling. Multisport-festivalen, som allerede nu har skaffet international bevågenhed til Fyn og de tre værtskommuner, er desuden en unik anledning til at vise omverdenen, hvordan samarbejdet på tværs af fynske kommuner medvirker til et anderledes stærkt og spændende setup, der bringer hele øen i spil som vært for kommende sportsgivenheder.

Fire år mere med badminton i verdensklasse

I slutningen af marts blev det offentliggjort, at Sport Event Fyn i mindst fire år mere fortsætter det mangeårige og gode samarbejde med Badminton Danmark om afviklingen af Yonex Denmark Open presented by Danisa i Odense i uge 42. Den prestigefyldte badmintonturnering, som er yderst populær i Asien, har de seneste år fungeret som platform for en yderst succesfuld erhvervsaktivering på tværs af fynske virksomheder og asiatiske aktører. Og det er derfor ikke kun Sport Event Fyn, men også det fynske erhvervsliv, der jubler over denne nyhed.

Fynsk terræn får international anerkendelse

Mange internationale øjne har i den seneste tid været rettet mod Fyn i forbindelse med rute-forberedelserne til VM i cyklecross i 2019 og ITU Multisport World Championships 2018. De to events har nemlig trukket en række internationale eksperter og forbund til Fyn. Og heldigvis har besøgene og bevågenheden medført positiv omtale af det fynske terræn og smukke natur, som der er enighed om, skaber et unikt setup for sportevents. Hør bl.a. her, hvad den tekniske chef fra den Internationale Triatlon Union sagde om den kuperede cykelrute i Svendborg.

Hvilke sportevents optræder ellers i 2017?

Det er ikke en overdrivelse at sige, at 2017 er året for dig, der særligt er til cykling, sejlads og triatlon, når der i løbet af året afvikles store events som World Cup i cyklecross, VM i starbåd og Triatlon Festival.
 
Der er dog også mange andre sportevents på programmet i år med alt lige fra basket til beachvolley. Se og læs mere om de enkelte sportevents for 2017 her.
Frameld nyhedsbrev