Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn
RethinkTourism!

Tilmeld dig årets konference for det fynske turisme- og oplevelseserhverv  

I Destination Fyn og Sport Event Fyn arbejder vi sammen dedikeret for at løfte Fyn og Øhavets potentiale som international destination for sporteevents, oplevelser og turisme. Rejse- og oplevelsesmarkedet banker derudaf. Vi må ikke misse de store muligheder.
 
Konferencens titel RETHINKTOURISM! signalerer, at vi har taget hul på en tid, hvor turismeudvikling bør have en større horisont end turisme selv. Turismen i dag handler i stor grad om nye samarbejdsmodeller og om at manifestere destinationers kultur, kompetencer og livskvalitet i en global verden, hvor alle har adgang til at tilgå, producere og distribuere information. 
 
Kursen er sat og kuglerne støbt til den indsats, vi kalder FYN365, der skal sikre Fyn og Øhavet international relevans. Alle, som kan og vil være med til at sætte strøm til ambitionen, er derfor inviteret til fælles årskonference for det fynske oplevelses- og turismeerhverv RETHINKTOURISM! den 29. november 2018 i ODEON, Odense.
 
Lad os mødes, se hinanden i øjnene og sammen finde energi og inspiration til, hvordan vi spiller vores kort rigtigt, så vi sikrer, at Fyn og Øhavet rykker mod nye højder. Læs mere og tilmeld dig.
 
 
 
Bike Station terrariet

Historiens første BIKE ISLAND FYN-station er nu åbnet

Terrariet i Vissenbjerg ligger grund til den første Bike Island Fyn-station. Her kan cykelgæster tanke vand, pumpe dæk, leje cykler, finde toiletfaciliteter og få inspiration til naturoplevelse på hele Fyn m.m. Samtidig indvier terrariet for 300.000 kr. faciliteter, der skal gøre området til endnu en fynsk højborg for naturelskere, hvad enten de er på to hjul eller to ben.
 
Højfyn er fin, når det gælder historiske naturoplevelser forankret i lokalområdet, og Vissenbjerg har også noget helt unikt at byde på i form af Danmarks største specialzoo indenfor eksotiske krybdyr og padder. -Terrariets lokalitet er et glimrende udgangspunkt for cykel- og vandreture i Vissenbjergbakkerne. Med dette projekt får vi en rigtig god mulighed for at tiltrække endnu flere turister, der kan kombinere cykel- eller gåturen med et besøg i Terrariet, siger Morten Jørgensen, direktør i Terrariet.
 
- Med den nye platform har vi skabt et samlingssted for de mange cykelturister, Fyn og Øhavet tiltrækker som led i Destination Fyns Bike Island Fyn-satsning. Samtidig er det også et nyt trækplaster for naturelskere og vandrere, der vil udforske den fynske "bjergkæde" Vissenbjerg-bakkerne, sagde borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen, da han indviede det ny samlingspunkt. Destination Fyn siger tak til VisitAssens og Terrariet i Vissenbjerg for et godt samarbejde!
 
 

Bike Island Fyn: Nu kan gæster booke cykler og bagagetransport på hele Fyn                      

Cykelgæster, som gerne vil leje en god cykel og desuden være foruden besværet med at fragte deres bagage frem til næste stop på ruten, kan nu løse denne udfordring via et nyt fynsk transportsystem.
 
Via en bookingportal på bikeislandfyn.com kan gæsten selv bestemme, hvorfra deres bagage skal transporteres og hvortil. Fri BikeShop, Bergholdt Busser og Destination Fyn står bag den digitale platform, hvor cykelgæster både kan booke cykler og bestille fragt af cykler og bagage rundt på Fyn.
 
Se bookingsystemet her, hvor det er ambitionen at flere udlejningssteder på sigt skal komme på. 
Dianpeng

Kina Alliancen: Andersen´s Home Town - nu på populær kinesisk rejseapp

Over 800 mio. kinesere har downloadet rejseappen Dianping, som hjælper gæsten med at navigere i det område, hvor gæsten befinder sig. -Det er Kinas svar på TripAdvisor, siger Xiaowei Liu Lolk, projektleder for Kina Alliancen, som gennem længere tid har arbejdet på at få Odense integreret på den attraktive platform. Når gæsten åbner sin app i Odense, vil mere end 300 attraktioner, overnatningssteder, spisesteder og shoppingmuligheder blive serveret via appen.
 
Kina Alliancens medlemmer får særlig synlighed i form af billeder, tekst og temasider og vi har fuld fokus på af få alle partnere integreret optimalt, siger Xiaowei. -Samtidig sikrer vi eksponering via forskellige bannere på andre sider. F.eks. når den kinesiske gæst lander i CPH eller bevæger sig rundt i København. Dianpeng-platformen er her en oplagt mulighed for at fortælle den kinesiske gæst, at Andersen´s Home Town er ”must visit”, når man er i Danmark, siger Xiaowei. 45% af de kinesere, som kommer til Danmark, bruger appen, når de er her.
 

 Særligt for medlemmer af Destination Fyn:

Tilmeld dig næste Digital Academy - Markedsføring med Facebook og Instagram  

 
-Facebook er verdens største sociale medie, og de seneste år har Facebook stillet skarpt på rejsebranchen, som forretningsområde, siger Mark Hauge Østergaard, Digital forretningsudvikler i Udvikling Fyn.
 
 -Derfor er Facebook i lommen på langt de fleste turister, og indeholder derfor – sammen med Instagram – et stort markedsføringspotentiale både ift. at inspirere, til at besøge destinationer og turistaktører, men også ift. at drive eksempelvis besøg på website til kunder i deres forretning. -Det er især mulighederne for at målrette og automatisere indhold via Facebooks annonceringsredskab, vi stiller skarpt på den 30. august, siger Mark Hauge Østergaard.
 

Mødeøen Fyn: – Digital Academy satte fokus på mødebranchen og digitalisering

Digitaliseringen skaber nye muligheder for at optimere virksomheders online synlighed, salg og services.  Men hvad betyder det konkret for møde- og eventbranchen?
 
 
 
Mødeøen Fyn
Som en del af Destination Fyns Digital Academy indsats satte vi den 19. juni udvalgte partnere fra Mødeøen Fyn i stævne på Gl. Avernæs for at sætte fokus på de udfordringer og muligheder digitaliseringen skaber.
 
Dagen bød bl.a. på indblik i online booking for mødebookere samt nye tendenser og teknologier for eventbranchen. Et vigtigt emne var også, hvordan man bygger bro mellem den digitale og fysiske oplevelse, så folk også mødes og danner relationer offline. 
 
Digital Academy gennemføres i samarbejde med det digitale konsulenthus Seismonaut med støtte fra projekt Danske Turismekompetencer ved Dansk Kyst- og Naturturisme.
Sydfynske syrener

FYN365: De sydfynske syrener er godt content

På Sydfyn har man siden 1800-tallet plantet syrener langs vejene, som læhegn og i skel. Det betyder, at maj måned på Sydfyn får et særligt lilla skær, som i omfang ikke ses andre steder i Danmark.
 
-Festivalen Sydfynske Syrendage i Faaborg har på få år udviklet sig fra at være en lille lokal festival til i år at trække gæster fra hele Danmark, men også mange tyske gæster, siger Brian Schiødt Carlson, turismeassistent hos VisitFaaborg. -Flere og flere lokale virksomheder bakker op om festivalen, og vi forventer, at de mange indsatser vil resultere i en endnu større festival næste år, siger Brian Schiødt Carlson.
 
-Via vores forskellige digitale platforme har vi understøttet ølivs-fortællingen om de sydfynske syrener, som en unik oplevelse, der er værd at rejse efter, siger Martin Jensen, content manager hos Destination Fyn. – Vores følgere er begejstrede for det ægte Fyn, og når vi hos VisitFyn kobler godt content med konkrete aktiviteter er der kontant afregning. – I alt har vores fynske syrener i maj måned nået et reach på 430.000, 13.000 likes, 1500 delinger og 51.000 visninger af den film, som Visit Faaborg har produceret, siger Martin Jensen. Se filmen fra VisitFaaborg om de sydfynske syrener
 
Følger du ikke allerede VisitFyn , så giv os et like her: Instagram: @VisitFyn og @BikeIslandFyn. Facebook: @FynIsland og @VisitFyn og @InselFyn.
 

FYN365: Nyt mediacenter - Download videoer og billeder af Fyn og Øhavet  

Destination Fyn har fået nyt mediacenter, hvor du kvit og frit downloade mere end 400 billeder og videoer til brug for markedsføring af Fyn og Øhavet.
 
-Mediecentret er opdateret med en lang række billeder, som illustrerer de fynske kernefortællinger: Gastronomi og fødevarer, De fynske købstæder, Slotte og herregårde, Ølivet og Odense, siger Anita Skoven Jensen, ansvarlig for content og kommunikation hos Destination Fyn. Vi vil løbende opdatere mediacentret med content, som underbygger vores FYN365 tilgang om, at Fyn og Øhavet har relevans for gæsten hele året.  Se vores nye mediacenter. 

Resultat af Klyngeundersøgelse 2018: Vi har behov for synlighed!  

Destination Fyn introducerede i starten af året en årlig tilbagevendende undersøgelse blandt klyngens medlemmer med det formål at afdække, hvilke behov og udfordringer samarbejdets partnere står overfor. Derudover at få input til, hvilke udviklingsperspektiver, erhvervet ser for fynsk turisme i fremtiden.
 
Først og fremmest skal der lyde en stor tak til de medlemmer, som tog sig tid til at deltage i undersøgelsen, siger formand for Destination Fyns styregruppe, Henrik Neelmeyer. - Det er helt afgørende viden for os, når vi som styregruppe skal sætte retning og løbende forholde os til, hvorvidt der er behov for at justere klyngens strategi og indsatser, der selvsagt skal afspejle behovene i markedet.
 
 
Frameld nyhedsbrev